top-image

Πλατεία Εμπορίου ( Place de la Bourse )

Η πλατεία περιλαμβάνει το χρηματιστήριο, το συντριβάνι, τελωνειακά γραφεία και το μουσείο της θάλασσας. Όλα μαζί αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής του Μπορντό στα τέλη του 18ου αιώνα, μια όμορφη γραμμή αψίδων και πλακών με ένα εντυπωσιακό συντριβάνι στο κέντρο, δένουν σε ένα πανέμορφο οπτικό αποτέλεσμα, ειδικά την νύχτα όταν και το Place de la Bourse φωταγωγείται. Από την πλατεία θα έχετε και μια φοβερή θέα του ποταμού Garonne.

Η επένδυση στις αποβάθρες του Μπορντό για μισό μίλι είναι ανακτορικά κλασικά κτίρια του 18ου αιώνα. Τα πιο υπέροχα παραδείγματα βρίσκονται στην πλατεία Place de la Bourse, η οποία υποδηλώνει την κομψότητα του σχεδιασμού του 18ου αιώνα.

Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται η Κρήνη των Τριών Χάριων, που περιβάλλεται από δύο όμορφα κτίρια που μοιάζουν με περίπτερο: το Palais de la Bourse (πρώην Χρηματιστήριο) και το Musée National des Douanes (Μουσείο Τελωνείων), το μόνο μουσείο του είδος στη Γαλλία. Αυτά τα όμορφα μνημεία στην προκυμαία βλέπουν στις όχθες του ποταμού Garonne

Μεταξύ του Quai de la Douane και του Quai Louis XVIII, το Miroir d'Eau (Water Mirror) είναι μια διακοσμητική πισίνα που αντανακλά τις προσόψεις του κτηρίου Place de la Bourse. Αυτός ο σύγχρονος χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO θα μπορούσε να ονομαστεί «κομψή λακκούβα» ή «αριστούργημα δημιουργικότητας». Ένα σύστημα βρύσης εναλλάσσεται μεταξύ εφέ καθρέφτη και ομίχλης. Ο προβληματισμός αλλάζει με την ώρα της ημέρας και τον καιρό.

Πρόσβαση: Η ομώνυμη στάση του τραμ, "Place de la Bourse" (γραμμή C) βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην πλατεία.