top-image

Βαλκάνια

Αλβανία
Η Αλβανία συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το Μαυροβούνιο, βορειοανατολικά με το Κοσσυφοπέδιο, ανατολικά με τη Βόρεια Μακεδονία και νότια με την Ελλάδα.
Βουλγαρία
Η Βουλγαρία είναι μια χώρα με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και πολιτιστική κληρονομιά που αγκαλιάζει τους αρχαίους πολιτισμούς.
Τουρκία
Η Τουρκία επίσημα γνωστή ως Δημοκρατία της Τουρκίας ή Τουρκική Δημοκρατία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ασία, με ένα μικρό (3%) τμήμα της επικράτειάς της (Ανατολική Θράκη) στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Μαυροβούνιο
Το Μαυροβούνιο ή Μοντενέγκρο είναι χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ανεξάρτητο κράτος από το 2006, με πληθυσμό 621.873 σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2019.
Ρουμανία
Η Ρουμανία συνορεύει με τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, και τη Σερβία, ενώ επίσης βρέχεται από την Μαύρη Θάλασσα στο νοτιοανατολικό τμήμα της.
Σερβία
Η Σερβία συνορεύει με την Ουγγαρία στα βόρεια, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στα ανατολικά, τη Βόρεια Μακεδονία στα νότια, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα δυτικά και το Μαυροβούνιο στα νοτιοδυτικά.