top-image

Γαλλία

Όσες φορές και να επισκεφθείτε την Γαλλία κάτι καινούργιο θα βρείτε. Είτε δοκιμάζοντας την καταπληκτική και διάσημη κουζίνα της, είτε γνωρίζοντας τις παραδόσεις και τα πλούσια έθιμα της, είτε διασκεδάζοντας με τον κινηματογράφο, τα κονσέρτα και το θέατρο. Η Γαλλία είναι αδιαμφισβήτητα  μία από τις πλέον γνωστές περιοχές του πλανήτη. Είτε ταξιδέψετε στο Παρίσι, είτε στην Κυανή Ακτή σίγουρα θα βρείτε όλα όσα ονειρευτήκατε. 

«Το Παρίσι είναι μια κινητή γιορτή», έγραφε το ’50 σε ένα φίλο του ο Χέμινγουεϊ. Μπορεί να πέρασαν δεκαετίες από τότε, αλλά η joie de vie ατμόσφαιρα κυριαρχεί στα μπιστρό της αριστερής όχθης του ΣηκουάναΜπωμπούρ, Καρτιέ Λατέν, Λούβρο και Βερσαλλίες, η Πόλη του Φωτός έχει χίλιους τρόπους για να σας κατακτήσει. 
Από τα Ηλύσια Πεδία και τον Πύργο του Άιφελ ως τους Κήπους του Τροκαντερό, το Παρίσι απλώνεται με αρχοντιά στις όχθες του Σηκουάνα και προσφέρει στον επισκέπτη τα πάντα: Τέχνη, μόδα, γαστρονομία, αγορές, ιστορία, ρομαντισμό. 
Ανηφορίστε στην αρτιστίκ Μονμάρτη του Τουλούζ Λωτρέκ και συνεχίστε τους καλλιτεχνικούς περιπάτους με τον Μονέ στην Ορανζερί και με τον Πικάσο στην ιστορική συνοικία του Μαραί. Στην πόλη-καταφύγιο των ερωτευμένων, ελάτε για δείπνο υπό το φως των κεριών στον Σηκουάνα, επιτομή του ρομαντισμού. Ανακαλύψτε το μποέμ Παρίσι στις μπρασερί του Μονπαρνάς, αλλά και τη μεταμοντέρνα εκδοχή της γαλλικής πρωτεύουσας στο Κέντρο Πομπιντού και στην Πόλη των Επιστημών, την La Villette

Παρίσι
Όσες φορές και να ταξιδέψει κανείς στο Παρίσι, πάντοτε θα έχει την αίσθηση ότι δεν τα είδε όλα. Κι αυτό γιατί η «Πόλη του Φωτός» είναι απλώς ανεξάντλητη.
Νίκαια
Οι αρχαίοι Έλληνες αφιέρωσαν την πόλη στη θεά Νίκη, η πρωτεύουσα της γαλλικής Ριβιέρας και πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας
Κάννες
Πρόκειται αναμφισβήτητα για την "βασίλισσα" της Κυανής Ακτής, το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο, όχι μόνο των Γάλλων, αλλά και όλης της Ευρώπης.
Στρασβούργο
Το Στρασβούργο, σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες.
Μπορντώ
Με την αστική κομψότητα και τη γοητεία της επαρχίας, το Μπορντό είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός σε μια όμορφη περιοχή της Νοτιοδυτικής Γαλλίας.
Νάντ
Ένα πλούσιο μεσαιωνικό εμπορικό λιμάνι και πρώην πρωτεύουσα της περιοχής της Βρετάνης , η Νάντη βυθίζει τους επισκέπτες στη συναρπαστική ιστορία της.
Λίλ
Μια αξιόλογη παράκαμψη μεταξύ Παρισιού και Βρυξελλών οδηγεί στη Λιλ, την ιστορική πρωτεύουσα της Φλάνδρας
Γκιβέρνι
Το χωριό Giverny είναι γνωστό για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του και το καταπράσινο χρώμα του.
Λυών
Η δεύτερη πιο σημαντική πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι είναι αναπάντεχα ανακάλυψη.
Ντιζόν
Γνωστή ως "Πόλη των Δούκων", η Ντιζόν ήταν η πρωτεύουσα του μεσαιωνικού δουκάτου της Βουργουνδίας.
La Rochelle
Με το λιμανάκι και τον αλμυρό θαλασσινό αέρα, το La Rochelle έχει τον διακριτικό χαρακτήρα μιας αρχαίας πόλης λιμάνι.
Προβηγκία
Η περιοχή της Προβηγκίας (Provence) στη Νότια Γαλλία είναι ένας ευλογημένος τόπος. Συνδυάζει το γαλλικό πνεύμα με τις ιταλικές επιρροές κάτω από τον ζεστό μεσογειακό ήλιο.