top-image

Ακριβώς έξω από το ιστορικό κέντρο του Μονπελιέ, το Promenade du Peyrou αποτίει φόρο τιμής στο διάσημο Sun King της Γαλλίας με ένα μνημειακό άλογο ιππασίας . Ο μονάρχης απεικονίζεται ηρωικά με άλογο με τεντωμένο χέρι σαν να κατευθύνεται σε μάχη.

Ένα άλλο αφιέρωμα στη δόξα του Λουδοβίκου XIV είναι η Αψίδα του Θριάμβου (Triumphal Arch), γνωστή ως το Porte du Peyrou (Πόρτα του Πεύρου) επειδή είναι η είσοδος στο Place Royale du Peyrou.

Το πάρκο Promenade du Peyrou προσκαλεί τους επισκέπτες να κάνουν μια χαλαρή βόλτα στις κομψές βεράντες και τη σκιά με τα δέντρα. Οι κάτοικοι του Μονπελιέ χρησιμοποιούν επίσης αυτόν τον χώρο για τζόκινγκ, χαλάρωση στο γρασίδι, και παίζοντας petanque , ένα τυπικό παιχνίδι στη Νότια Γαλλία που μοιάζει με την μπάλα bocce.

Μια υπαίθρια αγορά πραγματοποιείται στο Promenade du Peyrou κάθε Κυριακή το πρωί. Οι αγοραστές μπορεί να βρουν vintage παιχνίδια, διακόσμηση σπιτιού, σερβίτσια από πορσελάνη, σετ τσαγιού και έπιπλα. Το κοντινό Boulevard des Arceaux φιλοξενεί αγορά βιολογικών αγροτών την Τρίτη και το Σάββατο το πρωί.

Διεύθυνση: Place Royale du Peyrou (στην Avenue Foch), Montpellier