top-image

Βασιλική Αγίου Μιχαήλ ( Saint-Michel )

Αυτό το βασιλικό, αφιερωμένο στον Αρχάγγελο, είναι μια άλλη σημαντική εκκλησία στο μονοπάτι προσκυνήματος της διαδρομής του Σαντιάγο. Η Βασιλική του Αγίου Μιχαήλ είναι μια καθορισμένη περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .

Η βασιλική χρειάστηκε 200 χρόνια για να χτιστεί, από τον 14ο έως τον 16ο αιώνα. Η εκκλησία παρουσιάζει μια ευχάριστη ενότητα αρχιτεκτονικού στιλ, που περιγράφεται ως "Rayonnant Gothic" (το γαλλικό στυλ περίτεχνης γοτθικής αρχιτεκτονικής του 13ου αιώνα)

Η βασιλική έχει ένα ανεξάρτητο καμπαναριό (στο Place Canteloup) που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτό το μνημείο ύψους 114 μέτρων "La Flèche" ("The Spire"), επειδή η ανύψωση της δομής λειτουργεί ως καμπαναριό της εκκλησίας.

Οι τουρίστες θα εκτιμήσουν την πολύχρωμη και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του Quartier Saint-Michel (γειτονιά). Η πλατεία μπροστά από τη Βασιλική του Saint-Michel είναι η τοποθεσία μιας παραδοσιακής υπαίθριας αγοράς το πρωί του Σαββάτου, καθώς και ένας χώρος για το Les Puces de Saint-Michel , μια δημοφιλής υπαίθρια αγορά που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή. .

Διεύθυνση: Place Meynard, Μπορντό