top-image

Ανατολικά του Rennes, στην αριστερή όχθη του ποταμού Vilaine, η πόλη Vitré έχει μια μαγική ατμόσφαιρα παλαιού κόσμου, πλήρης με τείχη και πύργους της αρχαίας πόλης. Το 1999, ο Vitré απονεμήθηκε τον τίτλο της Γαλλίας " Ville d'Art et d'Histoire " ("Πόλη της Τέχνης και της Ιστορίας") επειδή είναι μια από τις λίγες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης που παρέμεινε τόσο άθικτη.

Μέσα σε αυτήν την υπέροχη ιστορική πόλη υπάρχουν πολλά γραφικά στενά δρομάκια και σπίτια με ξύλα. Ο ομορφότερος δρόμος είναι η Rue de la Baudrairie , κάποτε το τέταρτο των " baudroyeurs " ( σέλες ). Η γοτθική εκκλησία της πόλης, η Eglise Notre-Dame , χτίστηκε τον 15ο και 16ο αιώνα. Το εσωτερικό διαθέτει ένα περίπλοκο τρίπτυχο που αποτελείται από 32 πάνελ από σμάλτο Limoges.

Μαρτυρία για το φεουδαρχικό παρελθόν της πόλης είναι το Château de Vitré , ένα παραμύθι όραμα που στεφάνιζε την αιχμή ενός βραχώδους σκελετού. Αυτό το μεγαλοπρεπές πολυ πύργο και οχυρωμένο κάστρο χτίστηκε γύρω στο 1080 από τον Βαρόνο του Βιτρέ και ανακαινίστηκε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

Το Château de Vitré είναι ανοιχτό για το κοινό και στεγάζει ένα μουσείο μεσαιωνικής ιστορίας . Οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν να κάνουν μια ξενάγηση για εκπαιδευτική επίσκεψη στο κάστρο.

Περίπου επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Vitré βρίσκεται το Château des Rochers Sévigné , ένα κομψό αρχοντικό του 15ου αιώνα. Το κάστρο βρίσκεται σε ένα μεγάλο πάρκο που περιλαμβάνει δάση με μονοπάτια πεζοπορίας.

Η διάσημη συγγραφέας Madame de Sévigné έμεινε εδώ μεταξύ 1644 και 1690, κατά τη διάρκεια της οποίας έγραψε επιστολές στην κόρη της (οι οποίες είναι πλέον γνωστές στον γαλλικό λογοτεχνικό κανόνα). Το 1689, ο γιος της Madame de Sévigné ανέθεσε στον βασιλικό κηπουρό André Le Nôtre να δημιουργήσει τους επίσημους γαλλικούς κήπους στο κτήμα.

Το Château des Rochers Sévigné είναι ανοιχτό για το κοινό για ξεναγήσεις . Δύο δωμάτια του κάστρου περιέχουν μια συλλογή μουσείων αφιερωμένη στην Madame de Sévigné. Οι επισκέπτες θα δουν το εκκλησάκι, τον πύργο και τον κήπο. Το μουσείο εμφανίζει πορτραίτα μελών της οικογένειας και άλλα αντικείμενα που λατρεύει η Madame de Sévigné.