top-image

Το Μουσείο Ashmolean - παλαιότερα γνωστό ως Ashmolean Museum of Art and Archaeo logy - ιδρύθηκε το 1683. Όχι μόνο είναι το παλαιότερο μουσείο της χώρας, αλλά και το πιο σημαντικό από τα τέσσερα πανεπιστημιακά μουσεία.

Το νεοκλασικό κτίριο στεγάζει μια υπέροχη συλλογή τέχνης και αρχαιοτήτων, όπως κλασική γλυπτική, τέχνη της Άπω Ανατολής, ελληνική και ρωμαϊκή κεραμική και μια πολύτιμη συλλογή κοσμημάτων.

Άλλα μουσεία της Οξφόρδης που πρέπει να προστεθούν σε ταξιδιωτικά δρομολόγια περιλαμβάνουν το Μουσείο Pitt Rivers, με τη συναρπαστική ανθρωπολογική και αρχαιολογική συλλογή του, και το Μουσείο της Οξφόρδης , ένα τοπικό μουσείο ιστορίας που ασχολείται τόσο με την πόλη όσο και με τα πλούσια παρελθόν του πανεπιστημίου.

Για κάτι λίγο διαφορετικό, επισκεφτείτε το διασκεδαστικό Story Museum . Αυτή η έλξη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις λογοτεχνικές-θεματικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων τα δημοφιλή Αλίκη μέρες γιορτάζει η πρώτη αφήγηση της Οξφόρδης μόρφωση του Lewis Carroll Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων .

Διεύθυνση: Beaumont Street, Oxford

Επίσημη ιστοσελίδαwww.ashmolean.org