top-image

Ηνωμένο Βασίλειο

Αποτελούμενο από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) υπήρξε από καιρό ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η έκκληση της χώρας έχει να κάνει με το διαφορετικό τοπίο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη περιλαμβάνουν τα πάντα, από όμορφα διατηρημένα χωριά και κάστρα, μέχρι πολλές γκαλερί τέχνης παγκόσμιας κλάσης και μουσεία.                                                                         

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις των διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, είναι πόσο εύκολο είναι να εξερευνήσετε αυτήν τη συναρπαστική και διαφορετική χώρα. Χάρη στο μέγεθός του, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε εύκολα να χωρέσει στην πολιτεία του Τέξας (με επιπλέον χώρο) - μπορείτε να βασιστείτε σε πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Λίβερπουλ και απλά να πάρετε τρένο ή λεωφορείο για να εξερευνήσετε άλλες περιοχές.

Από την πρωτεύουσα του έθνους, χρειάζεται 90 λεπτά με το τρένο για να φτάσετε στο όμορφο Σαλίσμπερυ και μια σύντομη βόλτα με λεωφορείο ή περιήγηση από εδώ θα σας οδηγήσει σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της χώρας, το Στόουνχεντζ. Και αν θέλετε να μεταβείτε μεταξύ των πόλεων του Εδιμβούργου και της Γλασκόβης της Σκωτίας , μια διαδρομή με το τρένο μιας ώρας θα σας καταθέσει στην καρδιά και των δύο πόλεων.

Προγραμματίστε τις περιηγήσεις σας στα αξιοθέατα με τη λίστα με τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο
To Λονδίνο είναι πάντα ζωντανό, ενδιαφέρον και κεφάτο. Εδώ θα επισκεφθείτε πολύ αξιόλογα μουσεία, θα δείτε τις πιο φημισμένες παραστάσεις του κόσμου, θα ψωνίσετε στις πιο ενδιαφέρουσες αγορές. Ότι και να θελήσετε στο Λονδίνο θα το βρείτε
Οξφόρδη
Η Οξφόρδη είναι διάσημη και για τα υψηλού επιπέδου πανεπιστήμιά της, που είναι από τα καλύτερα και παλαιότερα στον κόσμο, και πλέον, εκτός από τους σπουδαστές, κεντρίζουν και το ενδιαφέρον των επισκεπτών που σπεύδουν για να θαυμάσουν από κοντά αυτά τα ιστορικής σημασίας κτίρια με την εξαιρετική αρχιτεκτονική.
Σέφιλντ
Το Σέφιλντ ανήκει στο βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Είναι ένα κοσμοπολίτικο και πολιτιστικό κέντρο φημισμένο για τα κέντρα τέχνης του, τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και τα μαχαιροπίρουνα .
Κέϊμπριτζ
Το πανέμορφο Κέιμπριτζ είναι χτισμένο επί του ποταμού Cam, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου. Είναι ευρύτερα γνωστό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του, ιδιαίτερα για το "Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ" που ιδρύθηκε το 1209 και κάθε χρόνο βρίσκετε στην λίστα με τα πέντε καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
Νιουκάστλ
Το Νιουκάστλ, είναι η μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Αγγλίας και έβδομη μεγαλύτερη στην Μεγάλη Βρετανία, πήρε την σημερινή της ονομασία από το κάστρο που έχτισε εκεί το 1080 ο Ρόμπερτ, Δούκας της Νορμανδίας.
Μάντσεστερ
Πασίγνωστο για την ποδοσφαιρική ομάδα του και τη μουσική σκηνή που γέννησε δημοφιλή συγκροτήματα όπως οι Σμιθς και οι Οέισις, αυτό το αθλητικό και καλλιτεχνικό κέντρο είναι μια προσγειωμένη και φιλική πόλη
Λίβερπουλ
Το Λίβερπουλ έχει μακρά παράδοση στον κλάδο της ναυτιλίας. Όμως τα αγαθά που διακινούνται στο λιμάνι του, όπως η ζάχαρη, τα μπαχαρικά και ο καπνός ωχριούν μπροστά στο πιο διάσημο εξαγώγιμο προϊόν του Λίβερπουλ - τους Μπιτλς.
Νότιγχαμ
Το Νότιγχαμ είναι πόλη και πρωτεύουσα του Νοτινχαμσάιρ της Αγγλίας. Παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον, αφού συνδέεται με τον θρύλο του Ρομπέν των Δασών
Εδιμβούργο
Από τις πιο υπερήφανες πρωτεύουσες του κόσμου, η πρωτεύουσα της Σκωτίας είναι χτισμένη όπως η Ρώμη, πάνω σε επτά λόφους