top-image

Αυτό το λιτό λιμανάκι του Βρετονίου είναι ένα πρώην νησί κοντά στην ηπειρωτική χώρα. Σχεδιασμένο ως ακρόπολη, το Saint-Malo διαθέτει καλά διατηρημένα μεσαιωνικά οχυρώματα που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό κέντρο ( Vieille Ville ) του Saint-Malo καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, εκτός από τα παλιά τείχη. το Château de Saint-Malo , που χρονολογείται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα · και το Cathédrale Saint-Vincent , το οποίο ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα.

Η πόλη ξαναχτίστηκε μετά τον πόλεμο στο αρχικό της στυλ, με σπίτια από γρανίτη που φαίνονται αρχαία. Η πόλη διατήρησε επίσης τη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα επειδή οι ατμοσφαιρικοί παλιοί λιθόστρωτοι δρόμοι έχουν επιβιώσει τους αιώνες.

Οι στενοί πεζόδρομοι οδηγούν σε πολυσύχναστες δημόσιες πλατείες και πλαϊνούς δρόμους, με πολλά εστιατόρια και κρέπες σε κάθε στροφή. Στο ευρύχωρο Place Châteaubriand βρίσκεται το κομψό Hôtel de France & Châteaubriand σε ένα νεοκλασικό κτήριο εμπνευσμένο από παραθαλάσσια θέρετρα του 19ου αιώνα.

Κοντά στο Place Châteaubriand υπάρχουν βήματα που οδηγούν στα τείχη , που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Η βόλτα σε όλο το κύκλωμα διαρκεί περίπου μία ώρα. Από τους προβολείς προβάλλονται θεαματικές θέα της πόλης, οι εκβολές (με την πόλη Dinard στην απέναντι όχθη), τη θάλασσα και τα παράκτια νησιά.

Κάτω από τη δυτική πλευρά των προμαχώνων βρίσκεται το Plage de Bon Secours , μια αμμώδης παραλία με επίβλεψη ναυαγοσώστη και φανταστικές εγκαταστάσεις, όπως πισίνα θαλασσινού νερού, ντους, τουαλέτες και ένα καφέ. Η παραλία έχει επίσης θέα στον κόλπο Saint-Malo και την πόλη Dinard στο βάθος.