top-image
Μαδρίτη
Μπορεί να μην είναι από τις πόλεις τις οποίες θα ερωτευτείτε από την πρώτη στιγμή, όπως η «αντίζηλός» της Βαρκελώνη, αλλά δεν θα αργήσει να σας κερδίσει
Βαρκελώνη
Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της Καταλωνίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.
Βαλένθια
Τοποθετημένη στα ανατολικά παράλια της χώρας, με τη θάλασσα να την «αγγίζει» και τον ήλιο να τη συντροφεύει τους περισσότερους μήνες του χρόνου, η Βαλένθια κεντρίζει το ενδιαφέρον με την ποικιλομορφία και την εξωστρέφειά της.
Γρανάδα
Η Γρανάδα είναι η ψυχή της Ανδαλουσίας, ένας τόπος μαγευτικής ομορφιάς στους πρόποδες της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα. Αυτή η μυστική πόλη ήταν η πρωτεύουσα ενός μαυριτανικού βασιλείου από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα.
Κόρδοβα
Η Κόρδοβα ζει στη σκιά του μνημειακού της παρελθόντος. Κατά τον 10ο αιώνα, ήταν η μεγαλύτερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ξεπερνώντας το Παρίσι και τη Ρώμη στα ακαδημαϊκά, αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά του επιτεύγματα.
Μπιλμπάο
Η Χώρα των Βάσκων είναι διάσημη για τη γαστρονομική παράδοσή της και το Μπιλμπάο δεν αποτελεί εξαίρεση - αυτό είναι το μέρος που πρέπει να είστε αν θέλετε να ζήσετε πινκτό, μια μοναδική βασκική στροφή στα τάπας.
Ρόντα
Σκαρφαλωμένο σε ένα οροπέδιο με θέα έναν απότομο βράχο, η Ρόντα συνοψίζει το δράμα της Ανδαλουσίας . Το σκηνικό είναι πραγματικά εντυπωσιακό και η κουλτούρα είναι εξίσου συναρπαστική - η Ronda φημίζεται για τις ταυρομαχίες και τους ληστές της.
Pueblos Blancos (Λευκά χωριά) της Ανδαλουσίας
Περιτριγυρισμένο από ένα παρθένο ορεινό τοπίο και γεμάτο ρομαντισμό παλιού κόσμου, το Pueblos Blancos μόλις φτάνει στα περισσότερα δρομολόγια της Ανδαλουσίας, αλλά σίγουρα αξίζει την επιπλέον προσπάθεια και το χρόνο να το επισκεφτείτε.
Μέριδα
Οι αρχαιολογικοί χώροι της Mérida που αναφέρονται στη UNESCO φέρνουν στη ζωή τον συναρπαστικό κόσμο της κλασικής αρχαιότητας. Η Μέριδα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά ερείπια στην Ισπανία .
Μάλαγα
Εκτός από τα πολιτιστικά αξιοθέατα, η Μάλαγα προσφέρει το εκπληκτικό τοπίο της Costa del Sol μαζί με τον ήρεμο καιρό και τις όμορφες παραλίες.
Ταραγόνα
Η Ταραγόνα είναι μια παραθαλάσσια πόλη της Καταλονίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, με πληθυσμό 133.545 κατοίκους. Βρίσκεται στο κέντρο της λεγόμενης Χρυσής Ακτής (Costa Dorada)
Σεβίλλη
Κάτω από τις ζεστές ακτίνες του νότιου ήλιου, οι πλατείες με την παλάμη της πόλης είναι γεμάτες ζωή, και οι εκκλησίες της λαμπυρίζουν με θολωτά αζουλέο.