top-image

Μουσείο Καλών Τεχνών ( Musée des Beaux Arts )

Η εντυπωσιακή πολιτιστική κληρονομιά της Λυών αποδεικνύεται σε αυτό το Musée des Beaux-Arts, που θεωρείται το επόμενο καλύτερο μουσείο καλών τεχνών στη Γαλλία μετά το Λούβρο. Στην πλατεία Place des Terreaux κοντά στο Hôtel de Ville (Δημαρχείο), το μουσείο καταλαμβάνει το Palais Saint-Pierre του 17ου αιώνα , ένα πρώην μοναστήρι Βενεδικτίνων.

Αυτό το μουσείο διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων τέχνης της Ευρώπης, με μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ποικιλία από πίνακες και γλυπτά από τον 14ο έως τον 20ο αιώνα. Το μουσείο διαθέτει επίσης μια εξαιρετική συλλογή από ιμπρεσιονιστικούς πίνακες και μοντέρνα τέχνη. Αξιοσημείωτα είναι επίσης οι αρχαιότητες, τα αρχαία νομίσματα και οι συλλογές γραφικών τεχνών.

Η ποιότητα της συλλογής είναι εξαιρετική. Υπάρχουν πολλά διάσημα έργα από Ευρωπαίους δασκάλους όπως οι Delacroix, Géricault, Rembrandt, Rubens, Poussin και Véronèse.

Το εστιατόριο και το σαλόνι τσαγιού του μουσείου, Les Terrasses Saint-Pierre , προσφέρει μια απλή επιλογή για φαγητό για μεσημεριανό γεύμα, σνακ, καφέ και τσάι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν στο ύπαιθρο στη βεράντα των κήπων.

Διεύθυνση: Palais Saint-Pierre, 20 Place des Terreaux, Lyon