top-image

Μεγάλο Βόρειο Μουσείο: Χάνκοκ

Ιδρύθηκε το 1884, το Great North Museum: Hancock στεγάζεται σε ένα υπέροχα ανακαινισμένο κτήριο της βικτοριανής εποχής και στεγάζει εξαιρετικά τμήματα φυσικής ιστορίας και εθνολογίας.

Μεταξύ των πολλών εκθεμάτων του είναι αντικείμενα από την αρχαία Αίγυπτο και την Ελλάδα, τα τείχη των Ρωμαίων και του Αδριανού , καθώς και ένα ψηφιακό πλανητάριο. Για τα παιδιά, μια διασκεδαστική διαδραστική ζώνη μελέτης, ένας χώρος «κάτω από πέντε» και ένας κήπος είναι όλοι διαθέσιμοι για εξερεύνηση. Το κοντινό εκθεσιακό πάρκο αξίζει επίσης να περιπλανηθείτε και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για πικνίκ αφού επισκεφθείτε το μουσείο.

Οι οπαδοί της Ρωμαϊκής Βρετανίας πρέπει να επισκεφθούν το Ρωμαϊκό Φρούριο & Μουσείο Segedunum . Εδώ, μπορείτε να εξερευνήσετε τα ανασκαφικά ερείπια ενός πρωτότυπου ρωμαϊκού φρουρίου μαζί με ανακατασκευές, όπως ένα λουτρό, καθώς και σχετικές εκθέσεις στο μουσείο.

Αν και λίγο έξω από την πόλη, το Arbeia, το ρωμαϊκό φρούριο South Shields αξίζει μια επίσκεψη. Αποτελούμενο από ένα μείγμα από ερείπια και κάποιες ανακατασκευές, το φρούριο προσφέρει την ευκαιρία να ζήσετε λίγη ζωή κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, καθώς και να δείτε μια μεγάλη συλλογή από καλά διατηρημένα αντικείμενα.

Τοποθεσία: Γέφυρα Barras, Νιουκάστλ Απόν Τάιν

Επίσημη ιστοσελίδα: www.greatnorthmuseum.org.uk