top-image

Το Blenheim Palace βρίσκεται στο Woodstock, μόλις οκτώ μίλια βορειοδυτικά της Οξφόρδης. Κάθισμα των δούκων του Marlborough και της οικογένειας Spencer-Churchill, είναι επίσης γνωστή ως η γενέτειρα του Winston Churchill.

Αυτό το υπέροχο παλάτι 200 ​​δωματίων χτίστηκε μεταξύ 1701 και 1724 για τον Τζον Τσόρτσιλ, τον πρώτο Δούκα του Μάρλμπορο, με την οικονομική υποστήριξη της Βασίλισσας Άννας. Έχει καταγραφεί ότι η βασίλισσα ήθελε να της εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Δούκα για τη νίκη του το 1704 έναντι των Γάλλων στη Μάχη του Blenheim, μια εκδήλωση που τιμήθηκε για την οροφή της Μεγάλης Αίθουσας.

Εκτός από την επίσκεψη στο υπέροχο κεντρικό κτίριο με την αίθουσα εισόδου με νεοκλασικές στήλες και τα τεταρτημόρια παραρτήματα με στεμμένους γωνιακούς πύργους και κιονοστοιχίες, φροντίστε να εξερευνήσετε τα παρακείμενα φτερά. Εδώ, θα βρείτε πολλές μεγάλες αυλές, καθώς και την τεράστια κεντρική αυλή.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η ευκαιρία να εξερευνήσετε τους υπέροχους κήπους, με τα γαλλικά τους ροκοκό σύνορα και τα πάρκα σχεδιασμένα με το Capability-Brown. Άλλα υπαίθρια αξιοθέατα περιλαμβάνουν ιταλικούς κήπους και κήπους με βότανα, σπίτι πεταλούδας και λαβύρινθο.

Τοποθεσία: Παλάτι Blenheim, Woodstock

Επίσημη ιστοσελίδα: www.blenheimpalace.com