top-image

Πύργος Μεγάλου Ρολογιού ( Tour du Gros-Horloge )

Ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα στο ιστορικό κέντρο της Ρουέν, το Gros-Horloge βρίσκεται ακριβώς νότια του Palais de Justice. Από τη νοτιοανατολική γωνία του Place du Vieux Marché (όπου βρίσκεται το Eglise Jeanne d'Arc), η Rue de Gros-Horloge οδηγεί στον καθεδρικό ναό. Στη μέση αυτής της γοητευτικής διαδρομής από πλακόστρωτα δρομάκια και σπίτια από ξύλο, το Tour du Gros-Horloge γειτνιάζει με ένα αναγεννησιακό περίπτερο.

Ο πύργος του γοτθικού καμπαναριού χτίστηκε το 1389 για αμυντικούς σκοπούς και το διακοσμητικό ρολόι χρονολογείται από το 1889. Το ρολόι καμπαναριού εξακολουθεί να εξυπηρετεί τις λειτουργίες χρονομέτρησης για την πόλη. Οι επισκέπτες πρέπει να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να θαυμάσουν τις απίστευτες λεπτομέρειες του ρολογιού.

Η θεότητα που συμβολίζει την ημέρα της εβδομάδας εμφανίζεται σε ένα θριαμβευτικό άρμα το μεσημέρι. Μια σφαίρα πάνω από το καντράν δείχνει τις φάσεις του φεγγαριού και τα πρόβατα αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανία μαλλιού. Απεικονίζεται στη μέση του ρολογιού, ένα αρνί του Πάσχα αντιπροσωπεύει τα χέρια της πόλης.

Διεύθυνση: Rue du Gros-Horloge, Ρουέν