top-image

Η παλιά πρωτεύουσα της Βρετάνης, Ρεν εξακολουθεί να είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, καθώς και μια πανεπιστημιακή πόλη. Μετά από πυρκαγιά το 1720, μεγάλο μέρος της πόλης έπρεπε να ξαναχτιστεί και χρειάστηκε περισσότερη ανοικοδόμηση μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ρεν είναι πλέον μια σύγχρονη πόλη με δρόμους που είναι ορθογώνιοι.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν μια περιήγηση με τα πόδια στο Place de la Mairie για να θαυμάσουν το Hôtel de Ville (Δημαρχείο), που χτίστηκε το 1734. Δυτικά του Place de la Mairie είναι το Eglise Saint-Sauveur , μια υπέροχη εκκλησία που χτίστηκε από το 17ο έως το 18ος αιώνες. Ανατολικά του Δημαρχείου βρίσκεται η Place du Parlement de Bretagne που περιβάλλεται από σπίτια του 18ου αιώνα.

Πιο βορειοανατολικά, η Ρωμανική εκκλησία της μονής της Notre-Dame en Saint-Melaine εκπλήσσει τους επισκέπτες με την περίτεχνη γλυπτική πρόσοψη και το μοναστήρι. Αρκετά τετράγωνα μακριά βρίσκεται το Cathédrale Saint-Pierre με ένα ενδιαφέρον μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ.

Οι τουρίστες θα πρέπει επίσης να αφιερώσουν χρόνο για να περπατήσουν στις στενές πλακόστρωτες λωρίδες γύρω από τον καθεδρικό ναό, όπου υπάρχουν τέλεια διατηρημένα ιστορικά σπίτια, όπως το Hôtel de Blossac, στην οδό 6 Rue du Chapitre