top-image

Καθεδρικός της Παναγίας ( Cathédrale Notre-Dame )

Στην καρδιά της παλιάς πόλης, το Cathédrale Notre-Dame de Rouen είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Γαλλία για να θαυμάσετε τη γοτθική αρχιτεκτονική. Η κύρια δομή του καθεδρικού ναού χτίστηκε τον 13ο αιώνα, αλλά το κτίριο δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τον 16ο αιώνα.

Οι θεατές εκπλήσσονται από την περίτεχνη πρόσοψη, η οποία ενέπνευσε τον ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Claude Monet. Η κεντρική πόρτα του καθεδρικού ναού ήταν το θέμα της διάσημης ζωγραφικής σειράς του Monet. Ζωγράφισε τη σκηνή σε διαφορετικές ώρες της ημέρας για να αποτυπώσει τα εφέ διαφόρων φωτισμού.

Πάνω από την πρόσοψη, δύο πύργοι υψώνονται πάνω από την πόλη. Ο πύργος στα δεξιά ονομάζεται Tour du Beurre (Butter Tower) επειδή πληρώθηκε με προσφορές από τους πιστούς, οι οποίοι σε αντάλλαγμα είχαν το δικαίωμα να τρώνε βούτυρο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Ο καθεδρικός ναός μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για την υψηλότερη κορυφή της Γαλλίας στα 151 μέτρα. Παρά τις ζημιές κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο καθεδρικός ναός έχει ακόμα μερικά αυθεντικά βιτρό παράθυρα.

Διεύθυνση: 3 rue Saint-Romain, Ρουέν