top-image

Πολιτιστικές παραστάσεις στην Όπερα της Λυών

Στην πλατεία Place de la Comédie, η Όπερα της Λυών είναι μια πολυτελής όπερα του 19ου αιώνα με έναν υπέροχο τρούλο. Το πρωτότυπο θέατρο ανακαινίστηκε από τον Jean Nouvel, ο οποίος τριπλασίασε το μέγεθος του κτηρίου χρησιμοποιώντας σύγχρονες αρχιτεκτονικές τεχνικές. Η Όπερα της Λυών παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία από όπερα, καθώς και χορευτικές παραστάσεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν την Όπερα της Λυών τα Σάββατα στις 13:00. Για να κανονίσετε μια επίσκεψη, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν οδηγό στο Γραφείο Τουρισμού της Λυών.

Το Théâtre des Celestins (4 Rue Charles Dullin) είναι ένα εκθαμβωτικό νεοκλασικό θέατρο που χτίστηκε το 1881. Το εξαιρετικό αμφιθέατρο ιταλικού στιλ είναι ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη. Οι επισκέπτες θαυμάζουν την εκπληκτική ζωγραφική οροφής και την επιχρυσωμένη διακόσμηση, ενώ χαλαρώνουν σε βελούδινα κόκκινα βελούδινα καθίσματα.

Το θέατρο παρουσιάζει δραματικές παραστάσεις (στα γαλλικά), από κλασικό ρεπερτόριο έως σύγχρονα έργα. Το θέατρο είναι ανοιχτό για το κοινό για επισκέψεις ένα Σάββατο του μήνα. Οι ομάδες μπορούν να οργανώσουν επισκέψεις επικοινωνώντας με το θέατρο εκ των προτέρων