top-image

Περιοχή Presqu'ile

Η περιοχή Presqu'ile της Λυών είναι ένα κομμάτι γης, σαν ένα νησί, μέσα στο ποτάμι. Αυτή η γειτονιά διακρίνεται για την όμορφη αρχιτεκτονική και τις μνημειακές πλατείες της πόλης.

Το Place des Terreaux αξίζει να επισκεφθείτε μόνο για να δείτε το σιντριβάνι του FA Bartholdi. Αυτό το μεγαλοπρεπές έργο τέχνης απεικονίζει το θριαμβευτικό άρμα του ποταμού Garonne. Παρατηρήστε τα τέσσερα υπέροχα γλυπτά άλογα που φαίνονται πολύ εργατικά, αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα διαφορετικά ποτάμια που ρέουν στον ωκεανό.

Το Lyon Hôtel de Ville (Δημαρχείο) βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πλατείας. Αρχικά χτίστηκε μεταξύ 1646 και 1672, το Hôtel de Ville ξαναχτίστηκε (μετά από φωτιά) από τον Jules Hardouin-Mansart στο μπαρόκ στιλ του.

Ένα άλλο μνημειακό οικοδόμημα σε αυτήν την περιοχή είναι το Palais de la Bourse et du Commerce , στην οδό Rue de la République. Αν και το κτίριο έχει αναγεννησιακό αρχιτεκτονικό στιλ, κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα. Συνεχίζοντας νότια του Palais de la Bourse, οι τουρίστες θα συναντήσουν το Eglise Saint-Bonaventure , μια πρώην Φραγκισκανική εκκλησία που χτίστηκε τον 14ο-15ο αιώνα.

Η καλύτερη πλατεία της Λυών στην περιοχή Presqu'ile είναι η Place Bellecour , μεταξύ των ποταμών Rhône και Saône. Το κεντρικό τετράγωνο της πλατείας είναι ένα ιππικό άγαλμα του Louis XIV που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Λυών F. Lemot. Κομψά κτίρια του 19ου αιώνα βρίσκονται στην ανατολική και δυτική πλευρά της πλατείας. Από τη βόρεια πλευρά της πλατείας, υπάρχει θέα στον λόφο Fourvière.

Λίγα βήματα μακριά από το Place Bellecour βρίσκεται το Hôtel-Dieu de Lyon , ένα υπέροχο κτήριο του 17ου αιώνα που κάποτε χρησίμευε ως νοσοκομείο. Μια άλλη υπέροχη πλατεία, το Place Carnot , βρίσκεται μέσω του Rue Victor-Hugo. Αυτή η πλατεία διαθέτει ένα τεράστιο μνημείο για τη Δημοκρατία που δημιουργήθηκε το 1890.