top-image

Νησιά Β.Αιγαίου

Σε απόσταση αναπνοής από τα μικρασιατικά παράλια,  πέντε μεγάλα νησιά (Ικαρία, Σάμος, Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος) και τέσσερα μικρότερα (Άγιος Ευστράτιος, Φούρνοι, Ψαρά, Οινούσσες),λιγότερο δημοφιλή, προσφέρουν όμως αξέχαστες διακοπές στον ταξιδιώτη. Παρά τη μεγάλη απόσταση  από τα κύρια αστικά κέντρα της χώρας, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία  και οι αεροπορικές συνδέσεις, τα έχουν καταστήσει τις τελευταίες δεκαετίες ιδιαίτερα προσφιλείς προορισμούς κι έτσι πλέον λένε…εύκολα πας…δύσκολα φεύγεις!!!!Καταπράσινα μέρη,μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά,εντυπωσιακά βράχια, παραδοσιακοί οικισμοί και πλούσια ιστορία που θα γνωρίσετε καλύτερα στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους των νησιών, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!!!! 

Σάμος
Το νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα. Η Σάμος δεσπόζει στο ανατολικό Αιγαίο.
Σαμοθράκη
Εάν υπάρχει παράδεισος …τότε είναι στη Σαμοθράκη. Είναι γνωστή για την άγρια φυσική ομορφιά, τα παραδεισένια καταπράσινα τοπία, τις βάθρες και τη μυστηριακή της ατμόσφαιρα
Ικαρία
Παραφράζοντας λίγο τον ποιητή «Ικαρία, εκεί που έχει κράτος και εξουσία η Ανοιξη», θυμάμαι την πρώτη μου εντύπωση από το καράβι κι έβλεπα κάθε τα καταπράσινα, αλλά άγρια, βουνά.
Μυτιλήνη
Είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια. Για το λόγο αυτό ακόμα και μία εβδομάδα είναι λίγη για να μπορέσετε να γνωρίσετε όλες τις ομορφιές του.
Θάσος
Σχεδόν απέναντι από τις εκβολές του ποταμού Nέστου βρίσκεται το καταπράσινο,σμαραγδένιο αυτό νησί
Λήμνος
Για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό από τα ταξίδια τους, η Λήμνος του μύθου και της ιστορίας, της γεωλογίας και του πολιτισμού, περιμένει να την ανακαλύψετε!
Χίος
Ένα γλυκά «αρωματισμένο» νησί με πλούσια ιστορίαΑν και η Χίος φημίζεται για τη μαστίχα της, ωστόσο εδώ δεν θα ανακαλύψετε μόνο το «μαγικό» αυτό δώρο της φύσης.