top-image

Ιταλία

Ρώμη η αιώνια πόλη, το Μιλάνο της μόδας, η Φλωρεντία και η Βενετία της Αναγέννησης. Ιταλία, η χώρα με την μεγάλη ιστορία. Από την εποχή της αρχαίας Ρώμης ως την Αναγέννηση και μέχρι τον 21ο αιώνα.

Εδώ βρίσκεται η πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ (Βερόνα), εδώ αναδύεται η "νύφη της Αδριατικής" (Βενετία), εδώ και η γενέτειρα όλων των μεγάλων καλλιτεχνών που αναγέννησαν το αρχαιοελληνικό πνεύμα (Φλωρεντία) και στην συνέχεια μεγαλούργησαν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, στην "αιώνια πόλη".

Ταξίδέψτε στην Ιταλία και ζήστε την ιστορία της Αναγέννησης από κοντά.

 

Νάπολη
Ακόμα κι αν έχετε πάει σε πολλές ιταλικές πόλεις, τίποτα δεν σας προετοιμάζει για τον πληθωρικό, πολύχρωμο και μερικές φορές χαοτικό θόλο της Νάπολης
Τοσκάνικα χωριά
Και μόνο η σκέψη ότι θα βρεθείς στην μαγευτική Τοσκάνη σ' έχει απογειώσει. Αλλά θέλει μέρες, θέλει και διάθεση.
Cinque Terre
Λίγα μέρη στην Ιταλία είναι τόσο αξέχαστα όσο το Cinque Terre, μια χώρα και πολιτισμός τόσο μοναδική που έχει προστατευτεί ως εθνικό πάρκο και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Πομπηία
Πομπηία, πόλη πολύβουη, εμπορική, ζωντανή. Έμελλε να θαφτεί κάτω από τόνους λάβας, αδύναμη να αντισταθεί στο μένος του Βεζούβιου
Λέτσε
Εάν η επαρχιακή πρωτεύουσα του Λέτσε δεν βρισκόταν τόσο μακριά στο τακούνι της ιταλικής μπότας, η αφθονία της μπαρόκ αρχιτεκτονικής θα την καθιστούσε μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας
Ορβιέτο
Μόνο 100 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, η πόλη Ορβιέτο της Ούμπρια βρίσκεται ψηλά πάνω από την κοιλάδα της Παγιάς σε ένα βράχο από μαλακό ασβεστόλιθο που ονομάζεται τούφα.
Σικελία
Εξερευνήστε άφοβα το πανέμορφο νησί, αυτό το ιδιόμορφο σταυροδρόμι του Νότου που έχει χτιστεί πάνω στους θρύλους των αρχαίων ελληνικών, ρωμαϊκών και ιωνικών πόλεων.
Κάπρι
«Εδώ η ζωή δεν είναι πραγματική. Είναι μια όπερα. Εδώ οι άνθρωποι δεν σκέφτονται, τραγουδούν».
Σαρδηνία
Ίσως το μόνο πράγμα που έχετε ακούσει για τη Σαρδηνία είναι το υπέροχο Costa Smeralda, το Emerald Coast, το οποίο παίρνει το όνομά του από το χρώμα του νερού που περιβάλλει τις παραλίες με τη λευκή άμμο.
Κορσική
Με το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο τοπίο, τις εκτάσεις παρθένων δασών και τα ανυψωμένα χιονισμένα βουνά, η Κορσική ανταποκρίνεται στην ετικέτα, "Island of Beauty."