top-image

Υπαίθρια αγορά Lille (Braderie de Lille)

Η Λιλ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη για ψώνια. Η περίφημη και καλοδιατηρημένη ετήσια εκδήλωση της πόλης, η Braderie de Lille , πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου από το Σάββατο το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής.

Το " braderie " (γαλλικά για "χαμηλή τιμή") είναι παράδοση στη Λιλ από τον 12ο αιώνα. Η πρώτη υπαίθρια αγορά πραγματοποιήθηκε το 1127. Μέχρι τον 16ο αιώνα, η braderie έγινε μια μεγαλύτερη εκδήλωση με περισσότερους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που πούλησαν μεταχειρισμένα είδη από τα κτήματα όπου εργάζονταν.

Περισσότεροι από 10.000 εκθέτες πωλούν τα προϊόντα τους σε υπαίθριους πάγκους της αγοράς που τοποθετούνται σε όλη την πόλη. Τα είδη προς πώληση περιλαμβάνουν βιβλία, παλιά αρχεία, vintage πορσελάνη, αντίκες ασημικά, ρούχα, κοσμήματα, χειροτεχνήματα και έργα τέχνης.

Εκτός από την υπαίθρια αγορά, υπάρχουν συναυλίες και σόρε, που δίνουν στην εκδήλωση μια ατμόσφαιρα σαν φεστιβάλ. Το Braderie de Lille προσελκύει τεράστια πλήθη και διαθέτει μια έκθεση φαγητού και ποτού καθώς και καρναβάλι. Οι τουρίστες θα απολαύσουν το τοπικό φαγητό του δρόμου, όπως μύδια, τηγανητές πατάτες, ψητά ψάρια και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ.