top-image

Εκκλησία Αγίου Μαυρίκιου ( Eglise Saint-Maurice )

Το Eglise Saint-Maurice είναι μια όμορφη γοτθική εκκλησία που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα. Η εκκλησία έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές, μόλις τον 19ο αιώνα, αλλά διατηρεί την αίσθηση της αρχιτεκτονικής ενότητας. Με τον πύργο του στην πρόσοψη, το κτίριο είναι ένα παράδειγμα μιας «Hallekerque» (εκκλησίας σαν αχυρώνα), ενός τύπου δομής προσαρμοσμένου στο εύθραυστο, ελώδες έδαφος της Φλάνδρας.

Η εκκλησία Saint-Maurice διακρίνεται επίσης από το αρμονικό εσωτερικό της με πέντε κλίτη και 36 ψηλούς κίονες. Το ιερό είναι διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής του 17ου και 18ου αιώνα από καλλιτέχνες της Λιλ.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκκλησία σε κοντινή απόσταση είναι η Eglise Sainte-Catherine στην οδό Rue Royale, η οποία περιβάλλεται από υπέροχα ιστορικά κτήρια. Αυτή η γοτθική εκκλησία του 15ου αιώνα διαθέτει έναν εξαιρετικό πίνακα, τον Μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης από τον Rubens, στο βόρειο κλίτος.

Στο άλλο άκρο της Rue Royale βρίσκεται η Eglise Saint-André . Αυτή η εκκλησία του 18ου αιώνα χτίστηκε για το Τάγμα των Καρμελιτών.

Διεύθυνση: Rue de Paris, Parvis Saint-Maurice, Lille