top-image

Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul

Το επιβλητικό γοτθικό στιλ βρίσκει τέλεια έκφραση στην περίτεχνη πρόσοψη και στο ψηλό θολωτό εσωτερικό αυτού του καθεδρικού ναού του 15ου αιώνα. Το ύψος του ναού είναι 37,5 μέτρα, το οποίο είναι υψηλότερο από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Το Cathedrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul στεγάζει ένα αναγεννησιακό αριστούργημα ταφικής τέχνης, τον τάφο του François II και της Marguerite de Foix . Ένας άλλος θησαυρός του καθεδρικού ναού είναι η ρωμαϊκή κρύπτη του 11ου αιώνα, η οποία παρουσιάζει μια έκθεση της ιστορίας του καθεδρικού ναού.

Μια πολύ γνωστή στιγμή της ιστορίας στη Νάντη συνέβη εδώ στις 13 Απριλίου 1598, όταν ο Βασιλιάς Χένρι Δ΄ υπέγραψε το Έγγραφο της Νάντης . Το διάταγμα εγγυήθηκε την ελευθερία των θρησκευτικών πρακτικών στους Γάλλους Προτεστάντες, τους Ουγουόνο. Ένα από τα πρώτα διατάγματα των θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη, το Έγγραφο της Νάντης τερμάτισε τους 30ετούς πολέμους της Θρησκείας μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών στη Γαλλία.

Το Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul είναι ανοιχτό στο κοινό για επισκέψεις από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8:30 π.μ. έως τις 6 μ.μ. (και έως τις 7 μ.μ. το καλοκαίρι) και τις Κυριακές από τις 14:00 έως τις 18:00. Η μάζα πραγματοποιείται τις Κυριακές και τις αργίες στις 10πμ και 7μμ.

Σε έναν κοντινό παράδρομο (5 Impasse Saint-Laurent) βρίσκεται το Parc de la Psallette , μια καταπράσινη αυλή με θέα στον καθεδρικό ναό. Περιτριγυρισμένο από φυλλώδη δέντρα, αυτός ο ήσυχος κρυμμένος κήπος είναι ένα ευχάριστο μέρος για να χαλαρώσετε για μια στιγμή.

Διεύθυνση: Place Saint-Pierre, Νάντη