top-image

Μουσείο Ιούλιου Βέρν ( Musée Jules Verne )

Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στο έργο του διάσημου συγγραφέα Jules Verne, ο οποίος γεννήθηκε στη Νάντη το 1828. Το μυθιστόρημα του Le Tour du Monde en Quatre-Vingts Jours ( Around the World in Eighty Days ) είναι ένα από τα πιο συχνά μεταφρασμένα γαλλικά βιβλία. Η συλλογή εκτίθεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στην πλαγιά ενός λόφου με θέα στον ποταμό Λίγηρα.

Σχεδιασμένα για να μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι "Vernian", τα εκθέματα παρουσιάζονται με δημιουργικό τρόπο με παρουσιάσεις πολυμέσων, αφίσες και παραστάσεις των φανταστικών περιγραφών του συγγραφέα (για παράδειγμα, ένα μοντέλο αεροπλάνου). Επίσης στην οθόνη υπάρχουν αυτόγραφα χειρόγραφα και αντικείμενα της καθημερινής ζωής του συγγραφέα. Τα εκθέματα παρουσιάζονται στα γαλλικά, ωστόσο οι μη Γάλλοι ομιλητές θα εκτιμήσουν ακόμα τις οπτικές πτυχές.

Το μουσείο είναι ανοιχτό από Τετάρτη έως Δευτέρα από τις 14:00 έως τις 18:00 και είναι κλειστό κάθε Τρίτη. Τα Σάββατα, το μουσείο είναι επίσης ανοιχτό το πρωί από τις 10πμ έως τις 12μμ εκτός από τις απογευματινές ώρες.

Διεύθυνση: 3 Rue de l'Hermitage, Νάντη