top-image

Kαθεδρικός του Αγίου Στεφάνου (Stephansdom)

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου είναι ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης.Βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και βρίσκεται πάνω στα ερείπια δὐο ναών.Πλέον είναι κτισμένος σε γοτθικό και ρομανικό ρυθμό.Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η πολύχρωμη και ψηφιδωτή στέγη του.

Είναι κυρίως κτισμένη από ασβεστόλιθο και έχει περίπου 107 μ. μήκος, 40 μ. πλάτος και στο ψηλότερο σημείο του που είναι ο νότιος πύργος έχει 136 μ. ύψος.Η κατασκευή του νότιου Πύργου ξεκίνησε το 1368 και τελείωσε το 1433.Δηλαδή η κατασκευή του διήρκεσε 65 ολόκληρα χρόνια.Η πολύχρωμη στέγη έχει μήκους 111 μέτρων και ι από 230.000 κεραμίδια. Στη νότια πλευρά τα κεραμίδια είναι σαν  ψηφιδωτό, και απεικονίζεται ο δικέφαλος αετός. Στη βόρεια πλευρά αντίστοιχα τα εμβλήματα της Πόλεως της Βιέννης και της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Στο εσωτερικό του ναού αξίζει να δούμε τις 18 Αγίες Τράπεζες,την εικόνα της Μαρίας του Πετς που είναι μια εικόνα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος,τον λίθινο άμβωνα,τα παρεκκλήσια,τα μνήματα,τις κατακόμβες και τις κρύπτες  και φυσικά τα εκκλησιαστικά του όργανα.