top-image

Βασιλική Notre-Dame de Fourviere

Σε μια μαγευτική τοποθεσία στο Colline de Fourvière (ο λόφος που βλέπει στο Vieux Lyon), η Βασιλική Notre-Dame υψώνεται σε ύψος 130 μέτρων πάνω από τον ποταμό Saone. Η Βασιλική είναι προσβάσιμη με τελετές που ανεβαίνουν στο λόφο.

Αυτή η εκπληκτική εκκλησία χτίστηκε μετά τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο (μεταξύ 1872 και 1884) όταν οι λαοί της Λυών είχαν ορκιστεί να δημιουργήσουν ένα ιερό της Μαριάς, εάν η πόλη τους γλιτώθηκε. Η Βασιλική είναι ένα μείγμα γοτθικού και βυζαντινού στιλ με πλούσια διακοσμημένο εσωτερικό.

Περάστε χρόνο στο ιερό για να θαυμάσετε τα υπέροχα ψηφιδωτά και πίνακες ζωγραφικής. Αφού περιηγηθείτε στο εσωτερικό, ανεβείτε στον βορειοανατολικό πύργο για να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα στο αστικό τοπίο της Λυών και τις γύρω περιοχές.

Για εκπληκτικές πανοραμικές λήψεις, κατευθυνθείτε προς την Esplanade de Fourvière , στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής, η οποία προσφέρει μια εκπληκτική θέα στην πόλη της Λυών. Η θέα εκτείνεται στις συνοικίες Croix-Rousse και Terreaux, το Quartier Saint-Jean πιο κάτω από το λόφο και το Place Bellecour στα δεξιά.

Διεύθυνση: Place de Fourvière, Lyon