top-image

Επτά γέφυρες εκτείνονται στον ποταμό Τάιν μέσα και γύρω από το Νιουκάστλ, τρεις από τις οποίες φημίζονται διεθνώς για την επαναστατική προσέγγιση της οικοδόμησης γεφυρών που κατοχυρώνουν.

Η παλαιότερη είναι η Γέφυρα Υψηλού Επιπέδου , μια χαλύβδινη κατασκευή δύο επιπέδων ύψους περίπου 165 μέτρων και χτισμένη σε σχέδια που καταρτίστηκαν το 1849 από τον Robert Stephenson και άνοιξε η Βασίλισσα Βικτώρια. Το Swing Bridge , που σχεδιάστηκε από τον Sir WG Armstrong και άνοιξε το 1876, βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία με το φρούριο "Pons Aelius" που χτίστηκε από τους Ρωμαίους.

Ωστόσο, η γέφυρα που συμβολίζει περισσότερο την ταυτότητα της πόλης είναι η Γέφυρα Τάιν , που ξεκίνησε το 1925 και άνοιξε ο Βασιλιάς Γιώργος Β το 1928, με εκείνη την εποχή τη μεγαλύτερη αψίδα οποιασδήποτε γέφυρας στον κόσμο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί: Το να διασχίσετε τη θεαματική γέφυρα Millennium Gateshead Millennium με τα πόδια (ή με ποδήλατο) είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνουν οι επισκέπτες όταν επισκέπτονται την περιοχή του Newcastle.