top-image

Με τα γραφικά κανάλια και τα όμορφα σπίτια από ξύλο, το μεσαιωνικό χωριό Josselin είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο που πρέπει να δείτε στην περιοχή Morbihan της Βρετάνης. Εκτός από την παλιά γοητεία της πόλης, το αποκορύφωμα του Josselin είναι ο μεσαιωνικός πύργος του, που είναι ένα τέλειο παράδειγμα φεουδαρχικής αρχιτεκτονικής.

Το Château de Josselin κατοικήθηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων από γενιές της οικογένειας Rohan. Η πόλη Josselin πήρε το όνομά της από τον γιο του Viscount που έχτισε το κάστρο.

Προεδρεύοντας πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Oust, αυτό το μαγευτικό κάστρο κυριαρχεί στο τοπίο με τους ψηλούς τοίχους και τους πυργίσκους πύργους. Το λιτό εξωτερικό έρχεται σε αντίθεση με μια υπέροχη πρόσοψη στην εσωτερική αυλή, δείχνοντας το Flamboyant γοτθικό στιλ της Αναγέννησης Breton.

Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν ξεναγήσεις στο Château de Josselin για να θαυμάσουν το πολυτελές εσωτερικό. Τα καθιστικά και οι τραπεζαρίες διαθέτουν μνημειώδη τζάκια και η βιβλιοθήκη περιέχει περισσότερα από 3.000 βιβλία αντίκες.

Ένας επίσημος γαλλικός κήπος περιβάλλει το κάστρο. Οι επισκέπτες θα χαρούν να περιπλανηθούν στους τέλεια περιποιημένους δεντρόφυτους χλοοτάπητες και τριανταφυλλιές με 40 διαφορετικές ποικιλίες κειμηλίων. Οι χώροι περιλαμβάνουν επίσης έναν ρομαντικό αγγλικό κήπο γεμάτο πλούσια βλάστηση, με χώρο για πικνίκ και παγκάκια για χαλάρωση.

Το Château διαθέτει επίσης ένα Μουσείο Κουκλών και Παιχνιδιών , το οποίο εμφανίζει κούκλες που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Πολλές από τις κούκλες είναι ντυμένες με αυθεντικά κοστούμια Breton. Με πάνω από 6.000 είδη, αυτή η συλλογή είναι η μεγαλύτερη του είδους της στη Γαλλία.

Επίσημος ιστότοπος: http://www.chateaudejosselin.com/en/