top-image

Ένας εκτεταμένος δημόσιος χώρος στο κέντρο του Μπορντό, το Esplanade des Quinconces είναι ένα ήσυχο καταφύγιο στην καρδιά της πόλης, λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από το Le Grand Théâtre. Πλαισιωμένο από το Quai Louis XVIII δίπλα στον ποταμό, η πλατεία προσφέρει ήσυχη θέα στην προκυμαία.

Χτισμένο από το 1818 έως το 1828, η μνημειακή κρήνη της πλατείας τιμά τους Girondins, την ομάδα των δημοκρατικών πολιτικών από το διαμέρισμα του Gironde που ήταν βουλευτές στη Νομοθετική Συνέλευση κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Το αρχικό σιντριβάνι καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα αποκαταστάθηκε. Υπάρχουν επίσης αγάλματα Montesquieu και Montaigne.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο αξιοθέατο είναι το Jardin Public , όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τους βοτανικούς κήπους και το μουσείο φυσικής ιστορίας.

Ακριβώς νότια του Place des Quinconces βρίσκεται η Rue Sainte-Catherine , ένας πολυσύχναστος πεζόδρομος με πολλά καταστήματα και καφέ. Αυτός ο δρόμος είναι επίσης η παλαιότερη υπάρχουσα οδός στο Μπορντό, καθώς ήταν δρόμος κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Διεύθυνση: Place des Quinconces, Μπορντό