top-image

Αυτό το μεγαλοπρεπές κτίριο του 14ου αιώνα δημιουργήθηκε ως εκκλησία για το ισχυρό μοναστήρι Βενεδικτίνων του Saint-Ouen. Ένα αριστούργημα της ύστερης γοτθικής αρχιτεκτονικής (Rayonnant), η εκκλησία της μονής έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο.

Τεράστιο στις διαστάσεις του (137 μέτρα μήκος και 33 μέτρα ύψος), το αρμονικό θολωτό εσωτερικό προσφέρει έναν ήσυχο χώρο για πνευματική λατρεία. Τα υπέροχα παράθυρα βιτρό του 14ου αιώνα επιτρέπουν στο φως να διεισδύσει στο ιερό. Στη νότια πλευρά της μονής βρίσκεται το Portail des Marmousets που απεικονίζει γεγονότα της Παναγίας.

Οι επισκέπτες πρέπει επίσης να φροντίσουν να δουν το διάσημο όργανο Cavaillé-Coll , το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για μουσικές συναυλίες. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα όργανα στον κόσμο, αυτό το συγκεκριμένο όργανο Cavaillé-Coll έχει 5.000 σωλήνες και τέσσερα πληκτρολόγια που παράγουν τέλειο βήμα.

Στην ίδια πλατεία με το μοναστήρι βρίσκεται το Hôtel de Ville (Δημαρχείο), που κάποτε αποτελούσε κοιτώνα για τους μοναχούς του μοναστηριού. Πίσω από το Hôtel de Ville βρίσκονται οι πρώην αβαείοι κήποι, τώρα δημόσιο πάρκο.

Διεύθυνση: Place du Général de Gaulle, Ρουέν