top-image

Μοντελοποιημένο στο St. Peter's στη Ρώμη, το Peterskirche - η Κολεγιακή και Ενοριακή Εκκλησία του Αγίου Πέτρου - είναι χτισμένο σε μια τοποθεσία που αρχικά καταλάμβανε μια ρωμαϊκή εκκλησία και αργότερα από μια που ιδρύθηκε από τον Charlemagne το 792 μ.Χ. Το παρόν κτίσμα χτίστηκε τον 18ο αιώνα και διαθέτει έναν τεράστιο θόλο με μια υπέροχη τοιχογραφία και πολλούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Παρεκκλήσι Barbara με την υπέροχη πύλη του, και στο οποίο βρίσκεται το Decollation of St. Barbara του Franz Karl Remp , και η χορωδία με τον Υψηλό Βωμό και τη ζωγραφική της Αμόλυντης Σύλληψης. Η εκκλησία είναι επίσης γνωστή για τις συχνές ρεσιτάλ οργάνων της.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κοντινός πυλώνας Plague , ένας μπαρόκ στύλος ύψους 21 μέτρων που χτίστηκε για να τιμήσει το τέλος της καταστροφικής πανούκλας του 1679 που κόστισε τουλάχιστον 75.000 βιεννέζικες ζωές. Το κοντινό Αβαείο των Σκωτσέζων (Schottenstift), που χτίστηκε τον 12ο αιώνα και ανακαινίστηκε εκτεταμένα και μεγάλωσε από τότε, αξίζει επίσης να βρεθείτε. Το σχολείο του περιλάμβανε τον Johann Strauss και τον τελευταίο αυτοκράτορα της Αυστρίας, τον Charles I, μεταξύ των μαθητών του, ενώ η εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης περιλαμβάνει έργα από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα.

Διεύθυνση: Petersplatz 1, 1010 Βιέννη