top-image

Καθεδρικός ναός του Σέφιλντ

Αφιερωμένο στον Άγιο Πέτρο και τον Άγιο Παύλο, ο καθεδρικός ναός του Σέφιλντ βρίσκεται στην τοποθεσία μιας ενοριακής εκκλησίας που ιδρύθηκε το 1100. Η νέα εκκλησία, χτισμένη σε ύστερα-γοτθικό κάθετο στυλ, την αντικατέστησε στα μέσα του 15ου αιώνα (μόνο η χορωδία και η ο πύργος παραμένει, και ο ναός χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα).

Όταν το Σέφιλντ έγινε επίσκοπος επισκόπου το 1914, τα σχέδια ξεκίνησαν να κάνουν το παρόν να σηκώσει το πέρασμα μιας νέας και πολύ μεγαλύτερης εκκλησίας. Ωστόσο, αυτό το έργο έγινε θύμα των δύο παγκόσμιων πολέμων, αφήνοντας την εκκλησία με το ασυνήθιστο σχέδιο της.

Μέσα στον καθεδρικό ναό, σημειώστε τη γραμματοσειρά, που δωρίστηκε το 1884 από τους Freemason, και τον μαρμάρινο τάφο του Earl of Shrewsbury (1538), που τον δείχνει μεταξύ των δύο συζύγων του. Το ασυνήθιστο φορητό sedilla με μαύρη βελανιδιά (το κάθισμα που χρησιμοποιούν οι επίσκοποι) στο παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Η κύρια διακόσμηση που παρέχεται από τα πολύχρωμα βιτρό παράθυρα στο Chapterhouse απεικονίζει την ιστορία της πόλης (αυτά προστέθηκαν στη δεκαετία του 1960).

Το πιο ενδιαφέρον από αυτά, το Chaucer Window, δείχνει τον μύλο του Trumpington (από το Reeve's Tale ) με το μαχαίρι του Σέφιλντ. Εκτός από το δημοφιλές καφενείο του, ο καθεδρικός ναός φιλοξενεί επίσης τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις.

Διεύθυνση: Church Street, Σέφιλντ, Νότιο Γιορκσάιρ

Επίσημη ιστοσελίδαwww.sheffieldcathedral.org