Μεσολογγι Πατρινό Καρναβάλι 3 ΗΜ Liberty 3* BB

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου
Δε βρέθηκαν διαθέσιμες αναχωρήσεις για το συγκεκριμένο πακέτο!

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα Αναχώρηση - Άρτα - Μεσολόγγι (περιήγηση)

Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί. Συνεχίζουμε για Άρτα όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο γεφύρι. Γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για Μεσολόγγι, άφιξη και περιήγηση στην πόλη των «ελεύθερων πολιορκημένων», όπου θα θαυμάσουμε τα τείχη, την πύλη της ηρωικής εξόδου, τους τάφους των ηρώων, το μνημείο των φιλελλήνων, την ιστορική πινακοθήκη του δημαρχείου, το σπίτι του Κωστή Παλαμά και τη λιμνοθάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Μεσολόγγι - Πατρινό Καρναβάλι

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πάτρα. Εκεί θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, την κυριότερη έκφραση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας με θέμα «υπέρ, περί, ανά, κύκλο κάνω στη χαρά». Το πρόγραμμα προβλέπει συμμετοχή πολλών πληρωμάτων με έμφαση, μεταξύ άλλων, σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή γεγονότα, άρματα με ειδικά εφέ και πολλές εκπλήξεις πάντα υπό το βλέμμα της σάτιρας και της κωμωδίας. Είστε λοιπόν ελεύθεροι για να γνωρίσετε από κοντά τις μαγικές στιγμές του πατρινού καρναβαλιού.Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μεσολόγγι. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μεσολόγγι - Ναύπακτος - Αλευρομουτζουρώματα - Επιστροφή

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ναύπακτο, με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο και τον ανδριάντα του Καραϊσκάκη, όπου θα έχουμε χρόνο να πιούμε τον καφέ μας κάτω από τον πλάτανο. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Γαλαξίδι, όπου θα περπατήσουμε στο γραφικό χωριό, θαυμάζοντας πανέμορφα σπίτια, εκκλησίες και ιστορικές γωνιές. Παράλληλα θα παρακολουθήσουμε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, τα γνωστά «αλευρομουτζουρώματα», έθιμο με έντονο διονυσιακό χρώμα. Το μεσημέρι όλοι οι κάτοικοι κατεβαίνουν στο λιμάνι όπου στεφανώνουν ένα ζευγάρι «ραίνοντας» το με «φούμο» και αλεύρι. Μετά την τελετή οι νιόπαντροι παρελαύνουν στην παραλία μουτζουρώνοντας τους πάντες. Όσοι πάντως δεν θέλουν ν’ αλευρωθούν μπορούν να παρακολουθήσουν το έθιμο από την απέναντι μεριά του λιμανιού από την «πέρα πάντα». Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αλαμάνα (γεύμα εξ ιδίων), Βόλο και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

Copyright © 2020 www.zorpidis.gr. Powered by Integrated Solutions – MetaByte Software
Running on i-Flexible CMS