top-image

Ταξίδι στο χρυσό τρίγωνο - Β. Ινδία

Ταξίδι στο χρυσό τρίγωνο - Β. Ινδία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΙΝΔΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Ταξίδια στη Βόρεια Ινδία. Docx

 Βόρεια Ινδία
 
 Αεροπορικώς 11 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Ημέρα 02/5 Πέμπτη -      Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα και μετά για Δελχί, μέσω Μπαχρέιν

2η Ημέρα 03/05, Friday-  Άφιξη Δελχί- Τζαϊπούρ  – 5 ώρες οδικώς

Φτάνουμε στην πρωτεύουσα της χώρας , αλλά δεν θα μείνουμε ακόμα εδώ! Με το που συναντάμε τον τοπικό μας συνεργάτη, ξεκινάμε με μικρό λεωφορείο το δρόμο προς το Τζαϊπούρ ή αλλιώς Ροζ Πόλη, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ρατζαστάν. Το όνομα της, το έδωσε ο Μαχαραγιάς Τζάι Σινγκ Πραμπακάρ, που βασίλεψε από το 1892, μέχρι τον θάνατο του, το 1937. Η πόλη είναι γεμάτη με πανέμορφα παλάτια με περίτεχνες διακοσμήσεις και μοναδική αρχιτεκτονική.

Τον 18ο αιώνα , συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1875, ο μεγαλύτερος γιός της Βασίλισσας Βικτώρια, πραγματοποίησε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ινδική υποήπειρο, με επίσκεψη σε 21 πόλεις. Επισκέφτηκε 21 πόλεις, μαζί με την πόλη της Τζαϊπούρ. Με αφορμή της επίσκεψης αυτής, ο Μαχαραγιάς Mangal Singh Prabhakar Bahadur, πατέρας του Τζάι Σινγκ, για να εντυπωσιάσει τον Πρίγκιπα, έδωσε εντολή να βαφτούν όλα τα κτίρια της πόλης, ροζ. Έτσι η πόλη είναι γνωστή και ως ¨ΡΟΖ ΠΟΛΗ¨.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο για ξεκούραση και τις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 04/5, Σάββατο- Τζαϊπούρ

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε ξενάγηση της Τζαϊπούρ και το Σύμπλεγμα Παλατιών και Oχυρό Amer, που βρίσκεται 11 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Θα ανεβείτε στο φρούριο με ελέφαντες και θα γυρίσετε με jeep.

Το μαγευτικό αυτό φρούριο είναι χτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη και μάρμαρο, από τον Raja Man Singh και είναι χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες, η καθεμία με τους κήπους της. Η κύρια είσοδος, η Surajpol, έχει πολύ εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Κοντά στην είσοδο Ganesh, υπάρχει ένας ναός αφιερωμένος στη Θεά του Πολέμου Shila Devi, μια θεά λατρείας Chaitanya.

Το παλάτι ήταν η κατοικία των Rajput Maharajas και των οικογενειών τους. Ο Raja Man Singh είχε 12 βασίλισσες, έτσι έφτιαξε 12 δωμάτια, ένα για κάθε Βασίλισσα. Κάθε δωμάτιο είχε μια σκάλα που συνδεόταν με το δωμάτιο του βασιλιά, αλλά οι βασίλισσες δεν έπρεπε να ανέβουν πάνω. Ο Ράτζα Τζάι Σινγκ είχε μόνο μία βασίλισσα, έτσι έχτισε ένα δωμάτιο ίσο με τρία δωμάτια της παλιάς βασίλισσας.

Εκτός από τα δωμάτια, το παλάτι αποτελείται από την αίθουσα Diwan-e-Aam, ή " δημόσια αίθουσα ακροατηρίου ", το Diwan-e-Khas, ή "ιδιωτική αίθουσα κοινού", το Sheesh Mahal (παλάτι με καθρέφτες) ή Jai Mandir, και το Sukh Niwas, όπου ένα δροσερό κλίμα δημιουργείται από το αεράκι που περνάει πάνω από έναν καταρράκτη που υπάρχει μέσα στο παλάτι. Συνεχίζεται την περιήγηση σας με το Παλάτι της Πόλης του Μαχαραγιά, ένα βασιλικό παλάτι με επτά ορόφους, καθώς και στο Jantar Mantar, το παρατηρητήριο. Αυτό το υπέροχο παρατηρητήριο προσελκύει μαθηματικούς αλλά και αστρονόμους όλου του κόσμου. Το City Palace είναι ο τέλειος συνδυασμός και των τριών εξαιρετικών στυλ (Mughal, Rajput και European). Θα περάσετε και  δίπλα από ένα άλλο παλάτι, το Hawa Mahal, που είναι φημισμένο για την υπέροχη αρχιτεκτονική του.

Μια περιήγηση στην Τζαϊπούρ δεν είναι πλήρης χωρίς ψώνια. Η Τζαϊπούρ φημίζεται για ρούχα, χαλιά, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και κοσμήματα και διάφορα χειροτεχνήματα από ξύλο, μέταλλα κ.λπ., καθώς και για μεταξωτές ζωγραφιές και μινιατούρες. Οπότε η επόμενη στάση είναι σε παραδοσιακά καταστήματα για να κάνετε τις αγορές σας!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

4η Ημέρα 05/5, Κυριακή-Jaipur- Εθνικό Πάρκο Ranthambore

Σήμερα σας περιμένει  περιπέτεια στην άγρια ζωή!
Αφεθείτε σε μια εξαιρετική ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ranthambore. Ο πρώην αυτός βασιλικός τόπος κυνηγιού, φιλοξενεί το υπέροχο Βασιλικό Φρούριο και πολλούς αρχαίους ναούς. Εδώ, θα συναντήσετε τίγρεις της Βεγγάλης, κροκόδειλους mugger, ινδικές λεοπαρδάλεις, βραδύποδες και πολλά είδη πουλιών που ευδοκιμούν στο φυσικό τους περιβάλλον . Μέσω μια όμορφης διαδρομής  3- 4 ωρών, θα φτάσετε  Sawai Madhopur γύρω στη 1 μ.μ.

Κατά τις 2 το μεσημέρι ξεκινάει το απογευματινό σας σαφάρι, με συνοδεία  έμπειρου, εγκεκριμένου από την κυβέρνηση, φυσιοδίφη ξεναγό. Θα διασχίστε τη δασική ζώνη πάνω σε ένα ανοιχτό 6θέσιο τζιπ  κρατώντας τις αισθήσεις σας συντονισμένες με την ομορφιά και κίνηση της άγριας φύσης!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας  κατά τις 6:30 μ.μ. Δείπνο και διανυκτέρευση

5η Ημέρα 06/5, Δευτέρα: JaipurAgra 5 ώρες οδικώς

Μετά το πρωινό, αποχαιρετούμε την Ροζ Πόλη. Επόμενος προορισμός η Άγκρα. Στο διαδρομή θα επισκεφτούμε την πόλη Φατεχπούρ Σικρί. Η πόλη Fatehpur Sikri  χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Akbar. Κατέχει εξαιρετική μαρτυρία για τον πολιτισμό των Μογγόλων της Ινδίας και είναι ένα από τα γνωστά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην Ινδία και έχει διάφορα ιστορικά μνημεία. Θα επισκεφθείτε το Jama Masjid, τον τάφο του Salim Chishti, το πενταόροφο Panch Mahal και το Buland Darwaza, ένα χαριτωμένο μνημείο και ένα εκπληκτικό κομμάτι όμορφων αρχιτεκτονικών δειγμάτων. Είναι κεντρική στοά με τρεις συνολικά τοξωτές εισόδους και είναι τοπικά γνωστή ως Πέταλο πύλη. Θα επισκεφθείτε τα άλλα χαριτωμένα κτίρια αυτού του τόπου, όπως το Ibadat Khana, το παλάτι της Mariam-uz-Zamani, το Naubat Khana και το σπίτι του Birbal.

Προχωράμε προς την Άγκρα,  την πρώην πρωτεύουσα του Ινδουστάν,  που είναι χτισμένη  στις όχθες του ιερού ποταμού για τους Ινδουιστές  Γιαμούνα. Τον λατρεύουν ως Θεά Γαιμούνα, κόρη της ηλιακής θεότητας Σούρυα και αδερφή του Γιάμα, του θεού του θανάτου, από τον οποίο είναι γνωστή και ως «Γιάμι». Σύμφωνα με δημοφιλείς ινδικές δοξασίες, το λουτρό στα ιερά νερά του

ελευθερώνει τον λουόμενο από τα βάσανα μετά θάνατο . Η Άγκρα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός της Ινδίας και μέρος του Golden Triangle Tour μαζί με το Δελχί και την Τζαϊπούρ. Η Άγκρα, γνωστή και ως Ακμπαραμπάντ, γνώρισε την ακμή της κατά την εποχή των Μουγκάλ και ήταν η πρωτεύουσα των Μογγόλων ηγεμόνων Akbar, Jahangir και Shahjehan. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

6η Ημέρα 06/5, Τρίτη-Agra

Σήμερα θα απολαύσετε μια ολοήμερη περιήγηση στην Άγκρα και μια επίσκεψη στο εντυπωσιακό, απίστευτα όμορφο μνημείο του Ταζ Μαχάλ, ένα από τα θαύματα του κόσμου που στέκεται επιβλητικά στις όχθες του ποταμού Yamuna. Είναι ένα μνημείο  συνώνυμο του ρομαντισμού και της αγάπης..

Αυτό το όμορφο κτίριο είναι κομψά χτισμένο με λευκό μάρμαρο, από τον αυτοκράτορα των Μουγκάλ, Σαχ Τζαχάν, μεταξύ των ετών 1631 και 1648 και χτίστηκε στη μνήμη της αγαπημένης του βασίλισσας Μουμτάζ Μαχάλ.

 Η ανιψιά της βασίλισσας του Τζαχαντίρ Νουρ Τζαχάν, παντρεύτηκε 21 χρονών τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν, εγγονό του Ακμπάρ. Γέννησε 14 παιδιά και πέθανε στην επόμενη γέννα, το 1630 στο Μπουρχανπούρ, όπου ο άντρας της βρισκόταν σε εκστρατεία. Μετά το θάνατό της ο Σαχ Τζαχάν,  με μεγάλη στεναχώρια έκανε τάμα να κτίσει ένα μνημείο που θα ξεπερνούσε  σε ομορφιά και πολυτέλεια, οτιδήποτε υπήρχε στον κόσμο. Έτσι συγκρότησε ένα τεράστιο στρατό από είκοσι χιλιάδες τεχνίτες από όλο το γνωστό τότε κόσμο, και εργάτες, έχτισε ένα καινούργιο χωριό το Ταζ Γκαντζ που υπάρχει και σήμερα, για τη διαμονή τους και ξεκίνησε την ανοικοδόμηση του έργου. Το Ταζ Μαχάλ, άρχισε να κτίζεται το 1632 και ολοκληρώθηκε μετά από 17 χρόνια. Πρόκειται για Μογγολικό τάφο,  που μεταφέρθηκε και τάφηκε το σώμα της γυναίκας του. Ο Σαχ Τζαχάν,

όταν τον φυλάκισε ο γιός του στο Δελχί,  ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές του φρούριο της Άγκρα για να μπορεί με έναν καθρέφτη να βλέπει τον τάφο της γυναίκας του.

 Η επόμενη στάση σας το Φρούριο Άγκρα που είναι  Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γνωστό για την αρχιτεκτονική του δομή και χτίστηκε τον 16ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας των Μουγκάλ.

Στη δυτική πλευρά στεγάζονται στις μέρες μας, στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τα εξωτερικά κόκκινα τείχη του φρουρίου, υψώνονται 21 μέτρα ύψος.

 

Μια λιτή, απέριττη κατασκευή που καλύπτει 2,5 χιλιόμετρα μήκος.

Η δαιδαλώδης προσέγγιση του κάστρου, σχεδιάστηκε για να προκαλεί σύγχυση στους εχθρούς και να αποκλείει οποιαδήποτε πολιορκητική μηχανή.

 

 

 

Μέσα από τα κάστρα υπάρχει ένα κτίριο που χρησιμοποιούταν για τις ακροάσεις του κοινού και τις μεγάλες δεξιώσεις, το Diwan-e-Aam και Diwan-e-Khas . Εκεί βρισκόταν ένας θρόνος,  θαύμα τις μογγολικής τέχνης, και κάτω από αυτόν η έδρα του μεγάλου βεζύρη, του πρωθυπουργού. Δεξιά και αριστερά, οι θέσεις για τους ευγενείς

 και αξιωματούχους. Εδώ ο Αυτοκράτορας, “Ο Ήλιος του Κόσμου”

απένειμε δικαιοσύνη στους υπηκόους του και οι απεσταλμένοι υπέβαλλαν τα σεβάσματά τους προς τον Αυτοκράτορα. Υποκλινόταν τρείς φορές  και δεν έπρεπε να σηκώσουν τα μάτια τους να τον αντικρύσουν. Αυτό το μέρος αποτελείται επίσης και από πολλά παραμυθένια παλάτια όπως το Khas Mahal και το Jahangir Palace.

 Η Άγρα φημίζεται για την ένθετη μαρμαροπλαστική και τις χειροτεχνίες και με στάσεις σε διάφορα καταστήματα, θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

 

7η Ημέρα 08/5, Τετάρτη: Άγκρα- Δελχί  4 ώρες οδικώς

 

 Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τον τελευταίο μας σταθμό, το Δελχί.

Το Δελχί τοποθετημένο στο κέντρο της βόρειας Ινδίας, ήταν το σταυροδρόμι  απ’ όπου αναγκαστικά περνούσαν όλοι οι κατά καιρούς επιδρομείς της χώρας. Πολλοί τη διάλεγαν για πρωτεύουσα. Μέσα στα τελευταία 450 χρόνια, υπήρξε οχτώ φορές πρωτεύουσα της Ινδίας και έτσι αναπτυσσόταν με μια πιο φιλόδοξη προοπτική.

Πρώτος ήταν ο Αφγανός Κούτουμπουντντιν-Άιμπακ, στα τέλη του 12ου αιώνα. Ανακηρύχθηκε Σουλτάνος και δημιούργησε το Σουλτανάτο του Δελχί.

Ο Μογγόλος Μπαμπούρ, μετέφερε το 1526, την πρωτεύουσα του, στην Άγκρα. Όταν τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 1650 ο Σαχ Τζαχάν, Μογγόλος και αυτός, έκανε πάλι το Δελχί πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του.

 Μέχρι το 1658 που φυλακίστηκε από τον γιό του Αουρανγκ Τζεμπ,

 και τελικά πέθανε στη φυλακή, το Δελχί γνώρισε την ένδοξη αναγέννησή του. Ο γιος του κράτησε το Δελχί πρωτεύουσα για ακόμη 20 χρόνια.

Μετά εγκατέλειψε την πόλη και  μετέφερε την πρωτεύουσά του στις πεδιάδες του Ντέκαν. Τότε αρχίζει η παρακμή του Δελχί.

 Όταν έπεσε στα χέρια των Άγγλων το 1803 ήταν μια πόλη που κυρίευε το χάος. Το 1911 ο Άγγλος βασιλιάς, Γεώργιος ο 5ος, μετέφερε την πρωτεύουσα της Ινδίας, πάλι στο Δελχί.

 

Έτσι ξεκίνησε να χτίζεται το Νέο Δελχί. Μια μεγαλειώδης πόλη, με κτίρια παλάτια πλάι σε μεγάλες λεωφόρους και κήπους μογγολικής τεχνοτροπίας με λίμνες και σιντριβάνια.

 Άφιξη στο ξενοδοχείο, ελεύθερο απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

 

8η Ημέρα 09/5 , Πέμπτη- Δελχί

 

Σήμερα έχετε μια ολοήμερη περιήγηση στο Δελχί. Η πρωινή σας περιήγηση ξεκινά με το Παλιό Δελχί, που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα των Μογγάλων Σαχ Τζαχάν το 1639 μ.Χ. Θα επισκεφθείτε το Raj Ghat όπου αποτεφρώθηκε ο πατέρας του έθνους, Μαχάτμα Γκάντι. Θα επισκεφθείτε το μουσείο που χτίστηκε για να τιμήσει τη μνήμη του. Θα περάσετε από το εμβληματικό Red Fort και το Chandni Chowk, μια πολύ δημοφιλή και πολυσύχναστη αγορά στο Παλιό Δελχί. Αργότερα θα μεταφερθείτε στην επόμενη στάση - Jama Masjid, ένα από τα εμβληματικά, ιστορικά και μεγαλύτερα τζαμιά της Ινδίας - που χτίστηκε από τον Shah Jahan. Μια βόλτα στο Chandni Chowk θα μπορούσε να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και αρκετά περιπετειώδεις, καθώς αυτό το μέρος της πόλης είναι πολύ γεμάτο καθώς είναι γεμάτο καταστήματα. Αυτά τα πολυάριθμα καταστήματα πωλούν νόστιμα για τους ντόπιους φαγητά, ρούχα, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ. και είναι ουσιαστικά ο παράδεισος των αγοραστών.

Το απόγευμα, θα επισκεφθείτε το Qutub Minar, που διαφημίζεται ως ο μεγαλύτερος μιναρές της Ινδίας. O Μιναρές Κούτμπ, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χτίστηκε το 1192 από τον Τούρκο ηγεμόνα Qutub-Ud-Din Aibak. Στη συνέχεια θα προχωρήσετε στο Μαυσωλείο του Χουμαγιούν, σχεδιασμένο από τον Πέρση αρχιτέκτονα Μιράκ Μιρζά Γχιγάθ, ένα ακόμη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η επόμενη στάση σας είναι η Πύλη της Ινδίας, που χτίστηκε στη μνήμη του Άγνωστου Στρατιώτη.

 

Θα οδηγηθείτε μπροστά από το Σώμα του Κοινοβουλίου, το Σώμα του Προέδρου και άλλα Κτήρια Γραμματείας της Κυβέρνησης, στην τελευταία σας στάση θα είναι ο ναός Lakshminarayan, ένας ναός αφιερωμένος στη Θεά του πλούτου, της καλοτυχίας, της δύναμης, της ομορφιάς και της γονιμότητας, την Λάκσμι  και στον Υπέρτατο Θεό/Κύριο/Πνεύμα ή όπως αναφέρεται στις Vedas  στον Θεό Narayan .

 

9η Ημέρα 10/5  Παρασκευή- Δελχί

 

Ολοήμερη περιήγηση στο ναό Akshardham και Lotus και στο Κέντρο Εκθέσεων και εμπορίου Dilli Haat.

Το Swaminarayan Akshardham είναι ένας ινδουιστικός ναός και πνευματική και πολιτιστική πανεπιστημιούπολη στο Δελχί . Ο ναός βρίσκεται κοντά στα σύνορα Noida, δορυφορικής πόλης του Δελχί. Παρουσιάζει χιλιετίες παραδοσιακού και σύγχρονου ινδουιστικού πολιτισμού, πνευματικότητας και αρχιτεκτονικής. Ο Ναός του Λωτού,  είναι ένας Μπαχάι Οίκος Λατρείας που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 1986. Ξεχωριστός για το σχήμα λουλουδιών του, έχει γίνει ένα εξέχον αξιοθέατο στην πόλη. Όπως όλοι οι άλλοι Οίκοι Λατρείας των Μπαχάι, ο Ναός του Λωτού είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξαρτήτως θρησκείας ή οποιωνδήποτε άλλων προσόντων.

Το Dilli Haat είναι μια υπαίθρια αγορά, παζάρι φαγητού και χειροτεχνίας με πληρωμένη είσοδο που βρίσκεται στο Δελχί. Η περιοχή διοικείται από την Tourism and Transport Development Corporation του Δελχί και είναι διαφορετική από την παραδοσιακή εβδομαδιαία αγορά, το χωριό Haat. Το DILLI HAAT προσφέρει την ατμόσφαιρα μιας παραδοσιακής αγροτικής αγοράς Haat ή χωριού, αλλά κατάλληλη για πιο σύγχρονες ανάγκες. Εδώ θα συναντήσετε ένα πάζλ  από χειροτεχνίες, διάφορες γεύσεις και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Είναι ένας θησαυρός της ινδικής κουλτούρας, χειροτεχνίας και έθνικ κουζίνας. Ένα μοναδικό παζάρι, στην καρδιά της πόλης, προβάλλει μόνιμα τον πλούτο του ινδικού πολιτισμού.

Το απόγευμα επιστρέφεται για το δείπνο σας στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

10η ημέρα 11/5 , Σάββατο- Δελχί /Πτήση επιστροφής

 

Σήμερα έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε λίγο και μόνοι σας στην δαιδαλώδη πόλη του Δελχί!

Έχετε ελεύθερο το πρωινό, θα κάνετε check out στις 12.00, μπορείτε να αφήσετε τις βαλίτσες σας στο ξενοδοχείο και όλοι μαζί ή μόνοι σας να κάνετε τις τελευταίες σας βόλτες. Το γεύμα είναι πάλι ελεύθερο, φυσικά θα υπάρχουν κατευθύνσεις από τους τοπικούς μας συνοδούς για τα καλά εστιατόρια.

Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής

 

11η ημέρα 11/5 , Σάββατο- Δελχί /Πτήση επιστροφής

   

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΝΔΙΑ - 1 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

02 Μαϊ 2024
1.470,00 €
600,00 €
1.790,00 €
600,00 €
Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 500,00 €

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
 
  •  Αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη
  •  1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών
  •  Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  •  Διατροφή όπως αναφέρετε
  •  Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο ή jeep σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  •  Είσοδοι στα πάρκα
  •  Όλες οι ξεναγήσεις ή εμπειρίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •  Επίσημος αγγλόφωνος ξεναγός, ειδικός για σαφάρι
  •  Ελληνόφωνος αρχηγός σε όλη την εκδρομή (για συμμετοχή 12 ατόμων και πάνω)
  •  Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  Βίζα Ινδίας

 Ξενοδοχεία 4*:

 Ξενοδοχεία 5*:

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  •  BASIC ασφαλεια covid για ταξιδιώτες εως 75 ετών (20e)
  •  Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων (500e)
  •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  •  

   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
02/05/24 SKY EXPRESS
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
09:00
09:55
  02/05/24 GULF AIR ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΧΡΕΙΝ 15:00 19:00
 
02/05/24
GULF AIR
ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΕΛΧΙ
21:20
04:05 (03/05/24)

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
11/05/24 GULF AIR
ΔΕΛΧΙ
ΜΠΑΧΡΕΙΝ
17:20
19:50
  12/05/24 GULF AIR ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΑΘΗΝΑ 23:35 05:05
 
12/05/24
GULF AIR
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
07:25
08:20

 

H Αρχαία Ινδία περιτειχισμένη στο βορρά από τον ορεινό όγκο των Ιμαλάϊων, από όπου πηγάζουν τα δύο μεγάλα ποτάμια, ο Ινδός και ο Γάγγης,

ξετυλίγεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 3.200 χιλιόμετρα, καλυμμένη από ερήμους, ζούγκλες, δάση, καλλιεργημένους αγρούς και πεδιάδες που απλώνονται από τη σημερινή Βιρμανία και την Κίνα, μέχρι το Πακιστάν, από τα σύνορα του Θιβέτ μέχρι την καυτή νότια άκρη του ακρωτηρίου Κόμοριν.

Οι λαοί που εισέβαλαν περιοδικά από το Βορρά κατά κύματα, διασχίζοντας τα περάσματα των βουνών για να κατακτήσουν και να εγκατασταθούν στη χώρα, δημιούργησαν μια πολυσύνθετη κοινωνία σε ένα κράτος, που είναι σε μέγεθος μεγαλύτερο από την Ενωμένη Ευρώπη. Στους παλιούς Δράβιδες, προστέθηκαν οι Άριοι επιδρομείς από την Κεντρική Ασία. Ακολούθησαν οι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στο σημερινό Αφγανιστάν και Πακιστάν, από τον 5ο μέχρι τον 1ο π. Χ αιώνα. Νικήθηκαν από επιδρομές φυλών της Σιβηρίας. Ακολούθησαν οι Χαν, το πρώτο μισό του 5ουμ. Χ αιώνα, που κατέκτησαν σχεδόν όλη τη σημερινή βόρεια Ινδία. Οι πόλεμοι δεν τελείωσαν. Οι αυτοκρατορίες και τα βασίλεια συνέχισαν να αλλάζουν. Το 10ο και 11ο αιώνα εμφανίστηκαν οι Ισλαμιστές Τούρκοι και Αφγανοί και στις αρχές του 16ου αιώνα Μογγόλοι, απόγονοι του Τσένγκις Χαν. Τέλος ήρθαν οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες, που επικράτησαν τελικά και παρέμειναν στη χώρα μέχρι την απελευθέρωση της, το 1947 και την ανοικοδόμηση ενός νέου κράτους, διαιρεμένου σε 23 πολιτείες και οχτώ διοικητικά διαμερίσματα.

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!