top-image

Πάσχα στο Βερολίνο

Πάσχα στο Βερολίνο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Πάσχα στο Βερολίνο 5 μέρες 03-07/05/24. Docx

Πάσχα στο Βερολίνο
 
 Αεροπορικώς 5 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

1η ημέρα:  Πτήση για Βερολίνο – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο, θα μας περιμένει ο τοπικός μας αρχηγός, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου, ο οποίος θα φροντίσει να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο, θα μας δώσει τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ περιηγηθείτε εξ’ ιδίων στις μοναδικές αυλές “Ηackesche Hofe” στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με τα πολλά καφέ και εστιατόρια.

 2η ημέρα: Βερολίνο – ξενάγηση πόλης – Μουσείο Περγάμου

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής εξελίχθηκαν οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του τσεκ πόιντ Τσάρλυ, τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, απολαμβάνετε τη θέα του κεντρικού πάρκου της πόλης, του Τιέργκατεν. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο «νησί των μουσείων» και θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Περγάμου, όπου η ξενάγηση θα γίνει με ακουστικά στα ελληνικά. Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930 και έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος. Στις αίθουσές του μπορεί να βρει κανείς τις συλλογές της Μέσης Ανατολής και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τον νέο χώρο, το «Πανόραμα Περγάμου». Εκεί, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων είναι στη διάθεση των επισκεπτών με έναν συναρπαστικό τρόπο, την πλέον σύγχρονη τεχνολογία 3D. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να μεταφερθούν πίσω στο 129 π.Χ. και να «περπατήσουν» στην αρχαία Πέργαμο. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη και εύκολα προσβάσιμα σε όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους, όπως η Frieddrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfustendam. Οι Galleries Lafayette, το γαλλικό πολυκατάστημα, με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206, ω στην οδό Friedrichstrasse, αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.

 3η ημέρα:  Βερολίνο – Πότσνταμ – Σαν Σουσί

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό Πότσνταμ, όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Κάιζερ Γουλιέλμου και του Φρειδερίκου Β’. Αφού περάσουμε από δρόμους με ιδιαίτερα ιστορικά γεγονότα και ψυχροπολεμικά δράματα, όπως η γέφυρα των κατασκόπων, αλλά και όμορφα μέρη όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, φτάνουμε στο Πότσνταμ, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου σε απόσταση 26 χλμ. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ και είναι η πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Αποτελεί σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ιστορίας, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύμπλεγμα των παλατιών του Σαν Σουσί, που έχει αναδειχθεί σε κέντρο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Ένα ακόμη ορόσημο του Πότσνταμ είναι η Ολλανδική συνοικία χτισμένη μεταξύ 1733-1742, από τεχνίτες μετανάστες, καθώς και η ρωσική συνοικία με τα καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια και τους γραφικούς κήπους. Έπειτα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα, και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο Τοπογραφίας του Τρόμου, που βρίσκεται στο σημείο στο οποίο έστεκαν κάποτε τα αρχηγεία των SS και της Γκεστάπο και από όπου αργότερα περνούσε το τείχος του Βερολίνου. Σήμερα θα βρείτε μια έκθεση, η οποία εξιστορεί την ιστορία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, καθώς και την περίοδο της διχοτόμησης του Βερολίνου. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 55€)

4η ημέρα: Βερολίνο – Δρέσδη (προαιρετική εκδρομή)

Προαιρετική εκδρομή στη «Φλωρεντία του Βορρά», όπως αποκαλούν αλλιώς τη Δρέσδη, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία, στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε τα ωραία κτίρια, αρχιτεκτονικού ρυθμού μπαρόκ και αναγέννησης, όπως η όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων, αλλά και το μουσείο της μπλε πορσελάνης. Θα δούμε, επίσης, την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή το βράδυ στο Βερολίνο. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 80€)

5η ημέρα: Βερολίνο – πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - 1 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

03 Μαϊ 2024
565,00 € 515,00 €
1° Παιδί: 345,00 €
220,00 €
Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 165,00 €

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
  • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή έως 8kg και ένα προσωπικό αντικείμενο.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό ανάλογα με το ξενοδοχείο της επιλογής σας ( καθημερινά).
  • Ελληνόφωνος ξεναγός-αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο.
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι.
  • Προαιρετική εκδρομή στην Δρέσδη:80€.
  • Προαιρετική εκδρομή  στο Πότσνταμ - Σαν Σουσί: 55€.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.                                                                                                                                                                                                                       
   

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
03/05/24 AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
12:50
14:45
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
07/05/24
AEGEAN AIRLINES
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
14:35
18:15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Βερολίνο

Το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι επίσης ένα σημαντικό κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επιστήμης. Γνωστό για την πολιτιστική του αρτιότητα, το Βερολίνο φιλοξενεί την παγκοσμίου φήμηςΌπερα του Βερολίνου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου , ενώ η διαφορετική σκηνή της τέχνης περιλαμβάνει εκατοντάδες γκαλερί, εκδηλώσεις και μουσεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Museum Island, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παρά την καταστροφή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και μετά από δεκαετίες αποσύνθεσης στα ανατολικά του διαβόητου Τείχους του Βερολίνου, η πόλη ξαναχτίστηκε με τρόπο που γιορτάζει τις επιτυχίες της αναγνωρίζοντας ένα σκοτεινό παρελθόν. Το Βερολίνο προσφέρει έναν εκλεκτικό συνδυασμό νέας και κλασικής αρχιτεκτονικής, δυναμικής ψυχαγωγίας, αγορών και μεγάλης ποικιλίας αθλητικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα αξιοθέατα σας, φροντίστε να αναφέρεται συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Βερολίνο.


Αξιοθέατα στο Βερολίνο

 

Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο

Ιδρύθηκε για να σηματοδοτήσει την 750ή επέτειο του Βερολίνου το 1987, το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο (Deutsches Historisches Museum ή DHM) είναι απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την εξαιρετικά πλούσια ιστορία της πόλης. Αυτό το πολυσύχναστο αξιοθέατο αποτελείται από μια σειρά από ιστορικές αίθουσες εκθέσεων γεμάτες με συναρπαστικές εκθέσεις αντικειμένων που σχετίζονται με διάφορες περιόδους και εκδηλώσεις από την ίδρυση της χώρας μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, καθώς και έναν κινηματογράφο, και μια έρευνα βιβλιοθήκη που είναι ανοιχτή στο κοινό.Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν εκθέματα που σχετίζονται με την ιατρική, τη μόδα, τη θρησκεία, την εκτύπωση, την τέχνη και τη φωτογραφία. Στρατιωτικοί λάτρεις ικανοποιούνται επίσης με την τεράστια συλλογή από ιστορικά πανοπλία, όπλα και στολές του μουσείου. Διατίθενται ξεναγήσεις, και για όσους περιμένουν μεγαλύτερη διαμονή (θα θέλατε, υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε), υπάρχει ένα βολικό μανδύα και καφέ.

Διεύθυνση: Unter den Linden 2, 10117 Berlin

Επίσημος ιστότοποςwww.dhm.de/en.html


Η συνοικία Νικολάι

Η συνοικία Nikolai του Βερολίνου (Nikolaiviertel) βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης και είναι εκεί όπου θα βρείτε πολλά από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή αξιοθέατα, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε πέρα ​​από τα συνηθισμένα τουριστικά αξιοθέατα. Αυτή η φιλική προς τους πεζούς συνοικία είναι γνωστή για τα πολλά μικρά κτίρια που στεγάζονται σε στενά δρομάκια γεμάτα γωνίες και γωνίες, όπου φιλοξενούνται εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα, καθώς και εργαστήρια χειροτεχνίας που πωλούν τα πάντα, από καλαθοπλεκτική έως ξύλινα χειροτεχνήματα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν πολλά παλιά σιντριβάνια, φανάρια και παράθυρα δικτυωτού πλέγματος στα παλαιότερα σπίτια και ιστορικά κτήρια όπως το παλάτι Ephraim , χτισμένο το 1760, το οποίο έχει εκθέματα αφιερωμένα στην πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική ιστορία του Βερολίνου, καθώς και μια εξαιρετική μεγάλη σκάλα . Αξιοσημείωτο είναι το Knoblauch House , χτισμένο το 1760 και αντιπροσωπευτικό των πρώην σπιτιών των πλούσιων Εβραίων εμπόρων και εμπόρων της πόλης. Ένα άλλο αγαπημένο τουριστικό σημείο είναι ο πιο διάσημος δρόμος του Βερολίνου, το Unter den Linden . Αυτή η ευρεία λεωφόρος εκτείνεται περίπου 1.400 μέτρα και συνδέει τον Pariser Platz μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου με το Lustgarten . Σήμερα, οι δύο λωρίδες αυτοκινήτων χωρίζονται από μια ευρεία, κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή που εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του δρόμου και παρέχει ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε και να περάσετε στην πολυσύχναστη πόλη γύρω σας. Δημοφιλή αξιοθέατα είναι το Gendarmenmarkt, η Όπερα και ο καθεδρικός ναός του St. Hedwig.

Διεύθυνση: Nikolaikirchplatz, 10178 Berlin


Πλατεία «Αλεξάντερπλατζ» (Αlexanderplatz)

Μέχρι το 1805 η πλατεία ήταν σημείο εμποροπωλησίας βοδιών,δηλ ζωοπανήγυρη και βρισκόταν έξω από την πόλη.Τον Οκτώβριο του 1805 ο Τσάρος Αλέξανδρος ο Α΄της Ρωσσίας,επισκέφτηκε το Βερολίνο και ο βασιλιάς Φρειδερόκος για να τον τιμήσει έδωσε στην πλατεία το όνομα του.Οι ντόπιοι χαιδευτικά και για συντομία την ονομάζουν Πλατεία Alex. Τα περισσότερα κτίρια της πλατείας καταστράφηκαν από το συμμαχικό βομβαρδισμό στα τέλη του β΄παγκόσμιου πολέμου.Έκτοτε η πλατεία απέκτησε εξέχουσα σημασία και σε αυτό συνετέλλεσαν η λειτουργία του υπόγειου σιδηρόδρομου,το άνοιγμα του μεγάλου πολυκαταστήματος Χέρμαν Τιτς που την μετέτρεψε σε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο.Γύρω στο 1920 η κοινωμική και νυχτερινή ζωή της πόλης μεταφέρθηκε εδώ..Την δεκαετία 1960 έγινε η σημαντικότερη  ανάπλαση της Αλεξάντερπλατς ,οι γύρω δρόμοι της πεζοδρομήθηκαν και η ίδια η πλατεία επεκτάθηκε ως μέρος της επανανάπτυξης του κέντρου του Βερολίνου.Από τότε περιβάλλεται από αρκετές αξιοσημείωτες κατασκευές, όπως είναι ο Πύργος της τηλεόρασης. που με ύψος 368 μέτρα αποτελεί την τρίτη υψηλότερη κατασκευή στην Ευρώπη.Αποτελεί σημείο ΄΄must΄΄για την βόλτα σας ,τα ψώνια σας και η βάση για να μετακινηθείτε σε όλα τα αξιοθέτα.

Πρόσβαση: Με το μετρό στην στάση Αλεξάντερπλατζ (U2, U5, U8, S5, S7, S9, S75).


Μουσείο Νησί (Spree Island)

Στριμώχνοντας ανάμεσα στον ποταμό Spree και το Kupfergraben σε ένα κανάλι μήκους 400 μέτρων, το Spree Island είναι πιο γνωστό ως Museum Island (Museumsinsel), ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ, θα βρείτε πολλά από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά μουσεία της πόλης, όπως το Παλιό Μουσείο (Μουσείο Altes), που χτίστηκε το 1830 για να στεγάσει το Crown Jewels και άλλους βασιλικούς θησαυρούς. Το Νέο Μουσείο ( Μουσείο Neues), που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναχτίστηκε και άνοιξε ξανά το 2009 ως το σπίτι εκτεταμένων συλλογών από το Αιγυπτιακό Μουσείο, τη Συλλογή Πάπυρων και τη Συλλογή Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η Παλιά Εθνική Πινακοθήκη (Alte Nationalgalerie), που άνοιξε το 1876, εμφανίζει νεοκλασικά γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής από το 1815-1848, καθώς και έργα ιμπρεσιονιστικού και πρώιμου μοντερνισμού. Το Μουσείο Bode στεγάζει μια συλλογή βυζαντινής τέχνης, καθώς και μια μεγάλη συλλογή γλυπτών που εκτείνεται από τα μεσαιωνικά χρόνια έως τα τέλη του 1700. Το πιο δημοφιλές μουσείο της πόλης, το Pergamon διαθέτει ένα Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, την Πύλη Ishtar και ανακατασκευασμένα ιστορικά κτίρια από τη Μέση Ανατολή. Το νεότερο αξιοθέατο του μουσείου, το Φόρουμ Humboldt άνοιξε εδώ το 2019 και στεγάζει το Εθνολογικό Μουσείο του Βερολίνου και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Διεύθυνση: Bodestraße 1-3, 10178 Berlin


Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου

Οι Ζωολογικος Κήπος του Βερολίνου (Zoologischer Garten Berlin) είναι ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στη Γερμανία και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Βερολίνου, καλωσορίζοντας 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ιδρύθηκε το 1844 και ανακατασκευάστηκε πλήρως μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ζωολογικός κήπος έχει κερδίσει τη φήμη για τα πολλά επιτυχημένα προγράμματα αναπαραγωγής και είναι γνωστός για την παροχή αυθεντικών ενδιαιτημάτων για τα ζώα. Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί σχεδόν 20.000 ζώα μεγάλα και μικρά, από τους αρκτικούς λύκους έως τις ζέβρες. Οι διάσημοι κάτοικοι περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι γιγάντιων pandas, δύο είδη καμηλοπάρδαλης και ένα κοπάδι από αφρικανικούς πιγκουίνους. Οι Ζωολογικοί Κήποι φιλοξενούν επίσης το μεγαλύτερο κλουβί της Ευρώπης, καθώς και το Ενυδρείο του Βερολίνου , όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερα από 9.000 πλάσματα να κολυμπούν στις 250 δεξαμενές του, όπως καρχαρίες υφάλου και τίγρης, μέδουσες, τροπικά ψάρια, ερπετά και έντομα. Ένας άλλος ζωολογικός κήπος ενδιαφέροντος είναι το Tierpark Berlin , το οποίο φιλοξενεί περίπου 7.250 ζώα από 840 διαφορετικά είδη. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε εάν υπάρχει χρόνος στο δρομολόγιο περιήγησης στα αξιοθέατα του Βερολίνου, το AquaDom & SEA LIFE Berlin ,  είναι ένα τεράστιο ενυδρείο ύψους 25 μέτρων, με ανελκυστήρα στη μέση για να εξασφαλίσετε μια μοναδική θέα των θαλάσσιων κατοίκων της.

Διεύθυνση: Hardenbergplatz 8, 10787 Berlin

Επίσημη ιστοσελίδαwww.zoo-berlin.de/en


Πλατεία «Ποτσντάμερ Πλατς» (Potsdamer Platz)

Η πλατεια τις πόλης που έζησε δόξες αλλά και περιόδους παρακμής. Κατά την περίοδο 1920-1930  έσφυζε από ζωή.Αποτελούσε την πιο κοσμική και πολυπληθή πλατεία της πόλης.Σημείο συνάντησης των κατοίκων κι εφαλτήριο των ξεναγήσεων για τους επισκέπτες.  Την δεκαετία 1920-30 η Ποτσντάμερ Πλατζ ήταν μια από τις πιο ζωντανές και πολυπληθείς πλατείες της Ευρώπης.Δυστυχώς το 1943 καταστράφηκε μετά από βομβαρδισμό των συμμαχικών στρατευμάτων.Μετά τον πολέμο ήταν επάνω στο σημείο της πόλης που ήταν ΄΄νεκρή ζώνη΄΄και με την κατασκευή του τοίχους ισοπεδώθηκε εντελώς ,όπως και όλα τα γύρω κτίρια. Η πλατεία άρχισε να αποκτά ζωή μετα την ανοικοδόμηση της περιοχής που ξεκίνησε το 1994 κάτω από την επίβλεψη των γνωστων αρχιτεκτόνων Wilmer and Satler.Έτσι με όλα τα καινούργια κτίρια όπως ο πύργος Debis, το Sony Center και τον πύργο Kohlhof ξανά αποκτάει την παλιά της αίγλη και ζωντάνια.


Μουσείο της Περγάμου

Το Pergamon, το πιο δημοφιλές από τα αξιοθέατα του Μουσείου, είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στα αξιοθέατα του Βερολίνου.Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1930 και στεγάζεται σε τρεις κύριες γκαλερί, η καθεμία καταλαμβάνει μια πτέρυγα του τεράστιου κτηρίου, όπως το Μουσείο Μέσης Ανατολής, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και η συλλογή Αρχαιοτήτων. Τα χειροποίητα αντικείμενα, τα οποία διέφυγαν από την καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, συλλέχθηκαν από Γερμανούς αρχαιολόγους κατά τον 19ο και 20ο αιώνα από εκδρομές στην Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Κατά κύριο λόγο επικεντρώθηκε σε αρχιτεκτονικά θαύματα, όπως περίτεχνες προσόψεις και πύλες, μερικά από τα πιο διάσημα κομμάτια του μουσείου είναι η Πύλη Ishtar της Βαβυλώνας, η Ρωμαϊκή Πύλη της Μιλήτου και η Πρόσοψη Mshatta. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει καφέ και βιβλιοπωλείο.

Διεύθυνση: Bodestraße 1-3, 10178 Berlin

Επίσημος ιστότοπος: www.smb.museum/en/museums-institutions/pergamonmuseum/home.html


Ναός της Μνήμης του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche)

O ναός της μνήμης και ο κατεστραμένος ναός του αυτοκράτορα Γουλιέλμου αποτελούν σημείο ορόσημο για την πόλη του Βερολίνου.Η πρώτη εκκλησια ήταν έργο του αρχιτέκτονα Franz Heinrich Schwechten και χτίστηκε το 1891 σε νεορομανικό ρυθμό.Εγκαινιάστηκε το 1895 για να τιμήσει την μνήμη του Κάιζερ Γουλιέλμου Α΄.Η διακόσμηση του ήταν υπερβολική και πέρα από τις συνήθεις προτεσταντικές εκκλησίες.Το 1943 ο ναός καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών. Μετά το τέλος του πολέμου ,τα συντρίμια απομακρύνονται και με την συμβολή των κατοίκων ο ναός δεν κατεδαφίστηκε αλλά παρέμεινε ο ογκώδης πύργος ο οποίος φιλοξενεί την αίθουσα μνήμης με έγγραφα και αντικείμενα της εκκλησίας πριν τον βομβαρδισμό. Τη δεκαετία του '50 αποφασίστηκε η κατασκευή ενός νέου ναού  δίπλα στον αρχικό, σε σχέδια του Εggon Eggman.Έτσι το 1961 σχεδιάζεται μία οκταγωνική κατασκευή από μπετόν, μπλέ γυαλί και με αυτόνομο κωδονοστάσιο. Σήμερα συνεχίζει να αποτελεί το εμπορικό κέντρο του Βερολίνου όπου γύρω της υπάρχει ένα πολύχρωμο πλήθος υπαιθρίων πωλητών, καλλιτεχνών και τουριστών. Φυσιά αποτελεί μνημείο αναφοράς στις βαρβαρότητες του Β'ΠΠ και σύμβολο ειρήνης ανάμεσα στη Γερμανία τη Ρωσία και τη Μ.Βρετανία.

Πρόσβαση: Κοντινότεροι σταθμοί είναι οι Kurfürstendamm (U1, U9) & Zoologischer Garten (U2, U9).

Ιστοσελίδα: http://www.gedaechtniskirche-berlin.de


Καθεδρικός ναός του Βερολίνου

Βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων, δίπλα στο Lustgarten , ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου (Berliner Dom) είναι ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια του συγκροτήματος χάρη στον θόλο ύψους 75 μέτρων. Χτισμένο με το νέο μπαρόκ στιλ, το κτήριο είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στο Βερολίνο και χωρίζεται σε τρία κύρια τμήματα: την εκκλησία μνήμης, την εκκλησία βαπτίσματος και γάμου και την εκκλησία ενοριών. Μετά από δεκαετίες επίπονης εργασίας για την αποκατάσταση ζημιών από τον πόλεμο, η εκκλησία επέστρεψε στην προηγούμενη δόξα της, και τα κυριότερα σημεία μιας επίσκεψης περιλαμβάνουν την Αυτοκρατορική Σκάλα, διακοσμημένη με χάλκινα γείσα και 13 πίνακες τέμπερα από τον ζωγράφο τοπίου του Βερολίνου Albert Hertel το 1905 και το Imperial Γκαλερί με υπέροχη θέα στο Βερολίνο. Ένα άλλο δημοφιλές χαρακτηριστικό είναι το Hohenzollern Crypt, το οποίο περιέχει σχεδόν 100 σαρκοφάγους, φέρετρα και μνημεία από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα. Προσπαθήστε να περιορίσετε την επίσκεψή σας σε μία από τις πολλές συναυλίες του καθεδρικού ναού, ρεσιτάλ οργάνων ή ειδικές υπηρεσίες επισκεπτών και φροντίστε να ανεβείτε στα 270 σκαλοπάτια προς τον Θόλο για υπέροχη θέα στο Μουσείο . Διατίθενται ξεναγήσεις στην αγγλική γλώσσα, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει ένα καφέ και ένα κατάστημα.

Διεύθυνση: Am Lustgarten, 10178 Βερολίνο

Επίσημη ιστοσελίδαwww.berlinerdom.de/en/


Μουσείο της Γκεστάπο - Τοπογραφία του τρόμου

Επίσης γνωστό ως Μουσείο της Γκεστάπο, η τοπογραφία του τρόμου (Topographie des Terrors) καταλαμβάνει τα κτίρια που κάποτε ήταν τα κεντρικά γραφεία και η φυλακή της μυστικής κρατικής αστυνομίας και η έδρα των επιχειρήσεων της Γκεστάπο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το κύριο έκθεμα επικεντρώνεται στα SS και την αστυνομία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κυριαρχίας, επισημαίνοντας τα τρομερά εγκλήματα που διαπράχθηκαν και δίνοντας στους επισκέπτες μια αίσθηση της συνεχούς κατάστασης τρόμου που ήταν η καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων υπό τον έλεγχό τους. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν έγγραφα, φωτογραφίες, ήχο και ταινίες και εξερευνούν διάφορα θέματα, όπως διώξεις και εξόντωση, κατεχόμενες χώρες και την μεταπολεμική εποχή. Οι επισκέπτες καλούνται επίσης να περιηγηθούν στους ιστορικούς χώρους, που περιλαμβάνουν ερείπια του Τείχους του Βερολίνου και την υπαίθρια έκθεση Historic Wilhelmstraße. Ενημερωτικές εκδρομές στην αγγλική γλώσσα είναι διαθέσιμες τις Κυριακές.

Διεύθυνση: Niederkirchnerstraße 8, 10963 Berlin

Επίσημη ιστοσελίδα: www.topographie.de/en/topography-of-terror/


Παλάτι και πάρκο Charlottenburg

Το παλαιότερο και μεγαλύτερο Πρωσικό κτήμα του Βερολίνου, το Παλάτι Charlottenburg στα τέλη του 17ου αιώνα ήταν για δεκαετίες η πρωταρχική κατοικία των γερμανικών δικαιωμάτων. Όμορφα ανακαινισμένο, αυτό το τεράστιο παλάτι έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως ένα τεράστιο κεντρικό τρούλο ύψους 50 μέτρων, πλούσιο μπαρόκ και ροκοκό ντεκόρ σε όλα τα εκτεταμένα δωμάτιά του και έναν μεγάλο κήπο που εμπνεύστηκε από τους κήπους στις Βερσαλλίες. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος περιήγησης του καταλύματος είναι η επίσκεψη στη Νέα Πτέρυγα , με τα State Apartments και τις εξαιρετικές αίθουσες δεξιώσεων. Χτισμένο το 1746, είναι εδώ οι επισκέπτες να πάρετε μια γεύση από το μεγαλείο στο οποίο οι Πρώσος βασιλιάδες και Ψηφοφόροι έζησε, από το υπνοδωμάτιο και μελέτη Frederick μου με έπιπλα πρόστιμο τους και πίνακες ζωγραφικής, στο κράτος Τραπεζαρία και 42 μέτρων μήκους χρυσή στοά με τους πλούσιος, επιχρυσωμένος στόκος. Στο Παλιό Παλάτι βρίσκεται το πορσελάνη, ένα δωμάτιο αφιερωμένο σε μια μεγάλη ιστορική συλλογή πορσελάνης και ειδικά εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων Crown και άλλων βασιλικών αντικειμένων. Άλλα αξιοθέατα είναι το Palace Park που χρονολογείται από το 1697 και φιλοξενεί το New Pavilion (Neue Pavilion), χτισμένο το 1788 σε στιλ μιας ναπολιτάνικης βίλας και το Belvedere Teahouse με την εκλεκτή συλλογή πορσελάνης του Βερολίνου. Φροντίστε να επισκεφθείτε το Μαυσωλείο με τους βασιλικούς τάφους του, καθώς και την Μεγάλη Αυλή με το μεγάλο άγαλμα του Μεγάλου Εκλέκτη, Φρέντερικ Γουίλιαμ του Βρανδεμβούργου. Ένα από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βερολίνο το χειμώνα είναι η επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά Charlottenburg Palace , μια θεαματική παρουσία περισσότερων από 250 πωλητών και τεχνιτών που παρουσιάζουν εποχικά είδη.

Διεύθυνση: Spandauer Damm 10, 14059 Berlin


Η Πύλη του Βρανδεμβούργου

Το πιο διάσημο ιστορικό ορόσημο του Βερολίνου είναι η Πύλη του Βρανδεμβούργου (Brandenburger Tor), στα σύνορα Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου,κάποτε σύμβολο ενός διχασμένου έθνους και τώρα σύμβολο ενότητας και ειρήνης. Αυτή η νεοκλασική πύλη ανατέθηκε από τον βασιλιά Frederick Wilhelm II το 1788 και ο σχεδιασμός της εμπνεύστηκε από τα Προπύλαια στην Ακρόπολη της Αθήνας. Το μνημείο από ψαμμίτη έχει ύψος 26 μέτρα,μήκος 65,5 μέτρα και βρίσκεται στο Pariser Platz της περιοχής Mitte , μόλις ένα τετράγωνο από το κτήριο του Reichstag. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η φυσική και συμβολική του θέση ως μπλοκαρισμένη πύλη κατά μήκος του Τείχους του Βερολίνου το έκανε συχνό τόπο για διαδηλώσεις από τους Δυτικούς Βερολίνους και είναι διάσημο για το σκηνικό της απορίας του προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1987 στον σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ γκρεμίζω τον τοίχο. Η πύλη είναι  συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα τηςνεότερης ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα.Ήταν επίσης η σκηνή μιας οδυνηρής χειρονομίας όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Ρώσος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Πολωνός Λεχ Ουαλέσα περπάτησαν από την πύλη το 1999 για να τιμήσουν την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου 20 χρόνια νωρίτερα.Η επίσκεψη στην Πύλη του Βρανδεμβούργου τη νύχτα είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση και αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βερολίνο.

Διεύθυνση: Pariser Platz, 10117, Βερολίνο


Μουσείο σημείου ελέγχου Τσάρλι

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Checkpoint Charlie (Μουσείο Haus am Checkpoint Charlie). Σημειώνοντας το πιο γνωστό σημείο διέλευσης μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου, αυτό το συναρπαστικό τουριστικό αξιοθέατο διαθέτει πολλές οθόνες και αντικείμενα που ανιχνεύουν την ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαζί με εκθέματα που ασχολούνται ειδικά με την ιστορία του Τείχους του Βερολίνου και το Checkpoint Charlie. Βρίσκεται δίπλα στην αρχική φυλακή, το μουσείο επισημαίνει επίσης μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες που έγιναν από εκείνους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον κομμουνιστικό κανόνα, συμπεριλαμβανομένου ενός πρωτότυπου σπιτικού αερόστατου που χρησιμοποιήθηκε σε μια επιτυχημένη προσπάθεια. Επίσης ενδιαφέρει το κοντινό υπαίθριο έκθεμα Ψυχρού Πολέμου BlackBox , το οποίο περιλαμβάνει τμήματα του Τείχους του Βερολίνου και σχετικούς σταθμούς πληροφοριών.

Διεύθυνση: Friedrichstraße 43-45, 10969 Βερολίνο

Επίσημος ιστότοποςwww.mauermuseum.de/en/start/


Ο τηλεοπτικός πύργος του Βερολίνου: Berliner Fernsehturm

Παρά τον εορτασμό της 50ης επετείου του το 2020, ο Berliner Fernsehturm (Berlin Television Tower) ύψους 368 μέτρων δεν έχει χάσει καμία έκκληση για τους επισκέπτες της πόλης. Από το άνοιγμα το 1970, η τρίτη ψηλότερη ανεξάρτητη δομή της Ευρώπης έχει προσελκύσει περισσότερους από 60 εκατομμύρια επισκέπτες, οι περισσότεροι από τους οποίους προσελκύουν την εντυπωσιακή θέα στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Αρχικά κατασκευασμένο για να σηματοδοτήσει την ανδρεία του κομμουνισμού (βρίσκεται στην πρώην συνοικία του Ανατολικού Βερολίνου), το ορόσημο μπορεί να διαχωριστεί σχεδόν από κάθε γωνιά της πόλης, καθιστώντας το πιο σημαντικό ως σύμβολο της επανένωσης της πόλης στη δεκαετία του 1980. Φροντίστε να συμπεριλάβετε το κατάστρωμα παρατήρησης της δομής στην επίσκεψή σας και εάν είστε σε θέση να καθυστερήσετε για λίγο, κάντε κράτηση στο περιστρεφόμενο εστιατόριο ύψους 207 μέτρων

Διεύθυνση: Panoramastraße 1 A, 10178 Berlin

Επίσημος ιστότοπος: https://tv-turm.de/en/


Γερμανικό Μουσείο Τεχνολογίας

Το Γερμανικό Μουσείο Τεχνολογίας που πρέπει να δείτε (Deutsches Technikmuseum Berlin) ιδρύθηκε το 1983 για να παρουσιάσει και να γιορτάσει τη βιομηχανική και τεχνολογική ικανότητα της Γερμανίας. Υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να δείτε σε αυτό το δημοφιλές μουσείο, συμπεριλαμβανομένης της προβολής σχετικών με τη βιομηχανική επανάσταση, της εμπειρίας σε ένα ανακατασκευασμένο εργαστήριο, καθώς και μια συναρπαστική ματιά στα οχήματα που εξελίχθηκαν παράλληλα με αυτήν την άνοδο της μηχανοποίησης . Υπάρχουν πολλά οχήματα και αεροσκάφη που εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένων αρκετών διατηρημένων ατμομηχανών που χρονολογούνται από το 1843. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν ιππασία σε ένα vintage τρένο της δεκαετίας του 1930 από το μουσείο προς την αποθήκη του τα σαββατοκύριακα.

Διεύθυνση: Trebbiner Straße 9, D-10963 Berlin-Kreuzberg

Επίσημος ιστότοπος: www.sdtb.de/Home.623.0.html


Μνημείο Τείχους του Βερολίνου

Το Τείχος του Βερολίνου δημιουργήθηκε το 1961 όταν η Ανατολική Γερμανία σφράγισε το μισό της πόλης για να αποτρέψει τους πολίτες να φύγουν στη Δυτική Γερμανία. Μέχρι να καταρρεύσει το 1989, το τείχος ύψους τεσσάρων μέτρων εκτείνεται σε 155 χιλιόμετρα, τεμαχίστηκε 55 δρόμους και διέθετε 293 πύργους παρατήρησης και 57 αποθήκες. Σήμερα, παραμένουν μόνο μικρά τμήματα αυτής της τραχύτητας που καλύπτεται από γκράφιτι, συμπεριλαμβανομένης μιας έκτασης 1,4 χιλιομέτρων που διατηρείται ως μέρος του Μνημείου του Τείχους του Βερολίνου (Gedenkstätte Berliner Mauer), μια ψυχρή υπενθύμιση της εχθρότητας που κάποτε χώριζε την Ευρώπη. Τα κυριότερα σημεία μιας επίσκεψης περιλαμβάνουν το Μουσείο Κέντρου Προσφύγων Marienfelde , με τα εκθέματά του που αφορούν το ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους που πέρασαν από το Βερολίνο ως πρόσφυγες. το μνημείο του Günter Litfin, ένα πρώην παρατηρητήριο που ιδρύθηκε τώρα ως μνημείο, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον πρώτο άμαχο που σκοτώθηκε προσπαθώντας να διασχίσει από ανατολικά προς δυτικά · το μνημείο στη μνήμη της διαιρεμένης πόλης και τα θύματα της κομμουνιστικής τυραννίας · το παράθυρο της μνήμης? και ένα Κέντρο Επισκεπτών , με θέα στα ερείπια του τείχους. Ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες στα Αγγλικά.

Διεύθυνση: Bernauer Straße 111, 13355 Berlin

Επίσημη ιστοσελίδαwww.berliner-mauer-gedenkstaette.de/en/

 

 


Βοτανικός Κήπος και Βοτανικό Μουσείο Berlin-Dahlem

Αρχικά η κουζίνα και ο βοτανικός κήπος του Βασιλικού Παλατιού, ο Βοτανικός Κήπος και το Βοτανικό Μουσείο του Βερολίνου-Dahlem (Botanischer Garten und Botanisches Museum Berlin-Dahlem) χτίστηκε το 1679 σύμφωνα με τις οδηγίες του Grand Elector. Καλύπτει 126 στρέμματα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους στον κόσμο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 20.000 είδη φυτών που αντιπροσωπεύουν τη χλωρίδα όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και τροπικών και υποτροπικών περιβαλλόντων στο Great Tropical House. Υπάρχουν επίσης κήποι φαρμακευτικών φυτών και μια μεγάλη λιμνούλα που αποτελούν το επίκεντρο του βιότοπου για θαλάσσια και ελώδη φυτά. Αν μπορείτε, δοκιμάστε να επισκεφθείτε τα Χριστούγεννα ή κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης "Botanical Night" του αξιοθέατου, που θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βερολίνο. Αξίζει επίσης να δείτε τον Εκλογικό Κήπο με τον πράσινο κήπο του 17ου αιώνα. ένα εστιατόριο στον κήπο? και το εξαιρετικό Βοτανικό Μουσείο, με το ερμπάριο του με περισσότερα από δύο εκατομμύρια φυτά και μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη.

Διεύθυνση: Königin-Luise-Strasse 6-8, 14195 Βερολίνο

Επίσημη ιστοσελίδαwww.bgbm.org/en/home


Το φόρουμ Humboldt

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Μουσείο Νησί - ένα μέρος που είναι ήδη γεμάτο ραφές με εξαιρετικές ευκαιρίες στα αξιοθέατα - είναι το Φόρουμ Humboldt που άνοιξε πρόσφατα. Ιδρύθηκε το 2019, αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα κατασκευής βλέπει δύο από τις κορυφαίες συλλογές μουσείων του Βερολίνου - το Μουσείο Εθνογραφίας (Μουσείο Εθνολόγων) και το Μουσείο Μουσείου Ασιατικής Τέχνης (Μουσείο für Asiatische Kunst) - τώρα στεγάζεται σε μια ενιαία στέγη: αυτό ενός εντελώς ανακατασκευασμένο Παλάτι του Βερολίνου. Θεωρείται ως το ισότιμο των κορυφαίων μουσείων σε όλο τον κόσμο, οι επισκέπτες μπορούν τώρα να εξερευνήσουν εύκολα τις μεγαλύτερες συλλογές μη ευρωπαϊκών θησαυρών της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς περισσότερων από 400.000 αντικειμένων από όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν εκθέσεις αρχαίας τέχνης από την Ασία, καθώς και σημαντικές συλλογές που εστιάζουν ειδικά στην Κίνα. Εκτός από τα θέατρα, η εγκατάσταση φιλοξενεί δύο εστιατόρια και ένα κατάστημα.

Διεύθυνση: Schloßpl. 1, 10178 Βερολίνο

Επίσημος ιστότοποςwww.humboldtforum.com/en

 

 


Grosser Tiergarten και η στήλη της νίκης

Κυριολεκτικά μεταφρασμένο ως "Animal Garden", το Grosser Tiergarten του Βερολίνου υπήρξε από καιρό σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Αρχικά ένα βασιλικό καταφύγιο κυνηγιού στο οποίο διατηρήθηκαν ελάφια, άγριοι χοίροι και άλλα θηράματα, μετατράπηκε σε δημόσιο πάρκο το 1700. Ελκυστικά διαμορφωμένο με άφθονα δέντρα και θάμνους και εκτάσεις χόρτου και λουλουδιών, το Tiergarten καλύπτει 210 εκτάρια και είναι ένα αγαπημένο μέρος για χαλάρωση, περπάτημα και βαρκάδα Το πάρκο περιέχει επίσης πολλά αγάλματα και μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του Αγάλματος της Βασίλισσας Λουίζ του 1880 , το οποίο απεικονίζει με ανακούφιση υπενθυμίζοντας τη φροντίδα των τραυματιών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Πολέμου του 1806, και ένα μνημείο του 1849 στον Φρέντερικ Γουίλλμ ΙΙΙ , με ανάγλυφα που αντανακλούν την ειρήνη του Βασιλιά. - διάθεση αγάπης. Το πιο διάσημο από τα μνημεία του Tiergarten είναι η τεράστια στήλη νίκης (Siegessaule), μια κατασκευή 70 μέτρων ύψους που στεμμένη από ένα χρυσό άγαλμα της Βικτώριας ύψους οκτώ μέτρων. Το άγαλμα, που ονομάστηκε Golden Lizzy από τους ντόπιους, ολοκληρώθηκε το 1873. Αξίζει να ανεβείτε τα 285 σκαλοπάτια στην κορυφή αυτού του υπέροχου μνημείου για τη θέα στο Tiergarten . (Και αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ακόμα ενδείξεις ζημιάς από σφαίρες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.)

Διεύθυνση: Str. des 17. Juni, 10785 Βερολίνο


Το Ανακατασκευασμένο Ράιχσταγκ (Reuilt Reichstag)

Το Reichstag (Reichstagsgebäude) ολοκληρώθηκε αρχικά το 1894 όπου το παλάτι Neo-Renaissance χρησίμευσε ως το σπίτι της Αυτοκρατορικής Διατροφής της Γερμανικής Αυτοκρατορίας έως ότου κάηκε το 1933. Δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά παρά μετά την επανένωση της Γερμανίας, οπότε υποβλήθηκε σε Η δεκαετής ανασυγκρότηση και τελικά έγινε το σπίτι του γερμανικού κοινοβουλίου το 1999. Ένα αποκορύφωμα αυτής της θαυμάσιας ανακατασκευής είναι ο θόλος αντικατάστασης, το Kuppel, κατασκευασμένο από γυαλί και προσφέρει υπέροχη θέα στη γύρω πόλη, ειδικά τη νύχτα από το Rooftop Restaurant. Σημειώστε ότι η είσοδος στο Dome and Terrace είναι εισητημένη και, λόγω ζήτησης, συνιστάται να ζητούνται εισιτήρια εκ των προτέρων (η εγγραφή είναι διαθέσιμη την ημέρα, αλλά περιμένετε δύο ή τρεις ώρες αναμονής). Διατίθενται δωρεάν οδηγοί ήχου στα Αγγλικά.

Διεύθυνση: Platz der Republik 1, 11011, Βερολίνο

Επίσημος ιστότοπος: www.bundestag.de/en

 


Πλατεία «Μπέμπελ Πλατς» ( Bebelplatz )

Η πλατεία που δυστυχώς έγινε γνωστή  για τα γεγονότα της 10ης Μαίου 1933.Πλήθη φοιτητών κα μέλη των ταγμάτων εφόδου συγκεντρώθηκαν και έκαψαν βιβλία και άλλο υλικό που θεωρούνταν ΄΄αντιγερμανικά΄΄ ,με τον Γιόζεφ Γκέμπελς  ,τον υπουργό προπαγάνδας ,να εκφωνε΄΄πανηγυρική ομιλία.Μια δυνατή βροχή έκανε αδύνατη την ανάφλεξή τους και τότε την λύση έδωσε αφιλοκερδώς η πυροσβεστική που προσφέρθηκε να τα περιλούσει με βενζίνη και να τους ρίξει το πρώτο αναμμένο σπίρτο. Λίγα αργότερα δεκάδες χιλιάδες συγγράμματα είχαν γίνει παρανάλωμα του πυρός.Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να δουν, μέσα από μία γυάλινη πλάκα, σειρές από άδεια ράφια βιβλιοθηκών. To όνομα της πλατείας τότε ήταν Οpera Platz ,γιατί υπήρχε το κτίριο της όπερας το οποίο χτίστηκε στα χρόνια του Φειδερίκου του Β΄ που ήταν λάτρης της τέχνης.Η πλατεία σύμφωνα με τον Φρειδερίκο κατασκευάστηκε στα πρότυπα της Αρχαίας Ρώμης.Το σημερινό της όνομα,μετά την κατάλυση του ναζισμού , δόθηκε από τον Αύγουστο Μπέμπελ,αρχηγό του σοσιαλιστικού κόμματος το 1947. Σήμερα η περιοχή χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά τμήματα ανατολικά και δυτικά του κτιρίου της Όπερας. Στα νότια συναντάμε την πλατεία η Μπέρενστρασε  με τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Χέντβιχ , την πρώτη καθολική εκκλησία που χτίστηκε στη Γερμανία μετά την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση. Απέναντι από την πλατεία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Χούμπολτ, ενώ στην κεντρική πλευρά της η Παλαιά Βασιλική Βιβλιοθήκη που ανήκει σήμερα στο ίδρυμα. Τα κτίρια γύρω από την πλατεία υπέστησαν σημαντικές ζημιές στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο σήμερα έχουν χαρακτηριστεί από το κράτος διατηρητέα και οι προσόψεις τους αποκαταστάθηκαν σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια.

Πρόσβαση: Οι κοντινότερος σταθμός είναι ο Hausvogteiplatz (U2) και επίσης οι Friedrichstraße (U6) Französische Straße (U6).


Μνημείο για τους δολοφονημένους Εβραίους της Ευρώπης

Μια αξιοσημείωτη μαρτυρία για τον λαό της Γερμανίας και τη δέσμευσή τους να μην κλείσουν ποτέ τα μάτια στις φρικαλεότητες του παρελθόντος, το μνημείο των δολοφονημένων Εβραίων της Ευρώπης (Denkmal für die ermordeten Juden Europas) - επίσης γνωστό ως Μνημείο του Ολοκαυτώματος - είναι άλλο Ορόσημο του Βερολίνου που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο.Τα εγκαίνεια του έγιναν στις 10 Μαίου του 2005. Αυτή η συλλογή από 2.711 πλάκες από σκυρόδεμα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Tiergarten και καλύπτει 19.000 τετραγωνικά μέτρα ανώμαλου εδάφους. Κάτω από το εκτεταμένο μνημείο βρίσκεται ένα κέντρο πληροφοριών που φιλοξενεί τα γράμματα, τα ημερολόγια και τις φωτογραφίες των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ένας ακουστικός οδηγός είναι διαθέσιμος στα Αγγλικά.

Διεύθυνση: Cora-Berliner-Straße 1, 10117 Berlin

Επίσημος ιστότοπος: www.stiftung-denkmal.de/en/home.html


Μαντάμ Τισό Βερολίνου ( Madame Tussauds Berlin )

To μουσείο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2008. Μάλιστα η πρώτη μέρα της λειτουργίας του ήταν επεισοδιακή καθώς ο δεύτερος επισκέπτης αποκεφάλισε το ομοίωμα του Χίτλερ,φωνάζοντας ΄΄ποτέ πια πόλεμος΄΄. Στην Μαντάμ Τισό του Βερολίνου μπορείτε να φωτογραφηθείτε με τα ινδάλματα σας ενώ θα έχετε και την ευκαιρία να γνωρίσετε και διάσημα πρόσωπα της Γερμανίας πέρα από τα διεθνή πρόσωπα μου μάλλον θα γνωρίζετε ήδη.Το μουσείο γενικά πρωτοπορεί με τις κινήσει του .Τα Χριστούγεννα του 2018 ντυμένοι με χριστουγεννιάτικα πουλόβερ,ο «Χάρι» και η «Μέγκαν» χαμογελούν και  χαιρετούν θερμά τους επισκέπτες στην είσοδο του μουσείου.Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα κέρινα ομοιώματα, οι νέες αυτές κινούμενες φιγούρες είναι στην πραγματικότητα ηθοποιοί που φοράνε μάσκες σιλικόνης, με τα πρόσωπα του δημοφιλούς πριγκιπικού ζευγαριού της Βρετανίας. Στο τέλος Οκτωβρίοθυ 2020  τοποθέτησε το κέρινο ομοίωμα του Αμερικανού προέδρου σε έναν κάδο απορριμμάτων, σε μια συμβολική κίνηση εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και σε μια κίνηση που αντακατοπτρίζει μάλλον και τις προσδοκίες του για το αποτέλεσμα.Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βερολίνου φιλοξενεί αγάλματα και άλλων Αμερικανών πρώην προέδρων.Φυσικά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, εκείνο του Τραμπ ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα στον χώρο.

 

Ιστοσελίδα: https://www.madametussauds.com/berlin/en/


Κόκκινο Δημαρχείο ( Rotes Rathaus )

Αποτελεί την έδρα του κυβερνήτη-δημάρχου  της ομοσπονδίας του ομώνυμου κρατιδίου.Το όνομα του  χρονολογείται από την κατασκευή του τον 19ο αιώνα και προέρχεται από τα κόκκινα τούβλα με τα οποία είναι κτισμένη η πρόσοψή του.  Το Κόκκινο Δημαρχείο χτίστηκε μεταξύ 1861 και 1869 από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Hermann Friedrich Waesemann, σε αρχιτεκτονικό ρυθμό της ακμής της Ιταλικής Αναγεννήσεως του Βορρά.Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές αλλά ξεκίνησε η αναστήλωση του το  1951 και τελείωσε το1956. Πριν την ένωση της Γερμανίας το 1991 το Κόκκινο Δημαρχείο βρισκόταν στην ανατολική πλευρά και αποτελούσε την έδρα του δικαστηρίου, ενώ στην δυτική πλευρά το δημαρχείο στεγάζονταν στο κτίριο Rathaus Schöneberg.Μετά την επανένωση των Γερμανιών, το Κόκκινο Δημαρχείο έγινε το κέντρο εξουσίας, καθώς στεγάζει τα γραφεία του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου του Βερολίνου.Σε ολόκληρο το κτίριο υπάρχει μία ζωφόρο, γνωστή ως  το «πέτρινο χρονικό», που προστέθηκε το 1879 Στο διάζωμα παρουσιάζονται σκηνές και πρόσωπα από την ιστορία και τις οικονομικές και επιστημονικές εξελίξεις της πόλης, Οι περισσότερες από τις αίθουσες του Κόκκινου Δημαρχείου είναι επισκέψιμες, όπως  η μεγάλη αίθουσα χορού ,πορτοκαλί αίθουσα με τις προτομές και η αίθουσα των όπλων.Επίσης λειτουργεί  και μία βιβλιοθήκη η οποία φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις, ενώ οι διάδρομοι του τρίτου ορόφου είναι διακοσμημένα με πορτρέτα επίτιμων προσωπικοτήτων του Βερολίνου.


Πλατεία Gendarmenmarkt

Το Gendarmenmarkt, μια από τις μεγαλύτερες πλατείες του Βερολίνου, κυριαρχείται από τρία ιστορικά κτήρια ορόσημων: το Konzerthaus , τον γαλλικό καθεδρικό ναό (Französischer Dom) και τον γερμανικό καθεδρικό ναό (Deutscher Dom). Αυτή η γραφική πλατεία του 17ου αιώνα είναι πλέον ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Βερολίνου, που φιλοξενεί πολλές δημόσιες εκδηλώσεις κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων κλασικών συναυλιών στα σκαλιά του θεάτρου Konzerthaus το καλοκαίρι, ενώ κάθε Δεκέμβριο ολόκληρη η πλατεία γίνεται η περίφημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της πόλης . Το Konzerthaus , χτισμένο το 1821, είναι τόσο διάσημο για την αρχιτεκτονική του λαμπρότητα όσο και για τις πρώτης ποιότητας παραστάσεις του Konzerthausorchester Berlin, μιας από τις πιο δημοφιλείς συμφωνικές ορχήστρες της χώρας. Μπροστά από το κτίριο βρίσκεται ένα άγαλμα του Γερμανού ποιητή Friedrich Schiller που περιβάλλεται από τέσσερις γυναικείες μορφές που αντιπροσωπεύουν τα καλλιτεχνικά στοιχεία της Λυρικής Ποίησης, της Δράμας, της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας. Οι καθεδρικοί ναοί ονομάζονται έτσι για τους θόλους τους (το "dom" είναι επίσης η γερμανική λέξη για τον καθεδρικό ναό) και στην πραγματικότητα δεν είναι εκκλησίες - ο γαλλικός καθεδρικός ναός φιλοξενεί το μουσείο Huguenot και ο γερμανικός καθεδρικός ναός παρουσιάζει την ιστορία του γερμανικού κοινοβουλίου. Μια άλλη γνωστή πλατεία στο Βερολίνο, ο Alexanderplatz ήταν το κέντρο της ζωής του Ανατολικού Βερολίνου και είναι τώρα το σπίτι του World Time Clock , ενός δημοφιλούς τόπου συνάντησης. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Πύργος Τηλεόρασης (με το παρατσούκλι "Telespargel") με πανοραμική θέα στην πόλη.

Διεύθυνση: Gendarmenmarkt, 10117 Βερολίνο


Εκκλησία : Kaiser Wilhelm Memorial Church

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Βερολίνου, το Kaiser Wilhelm Memorial Church (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) είναι από πολλές απόψεις δύο εκκλησίες: η υπερσύγχρονη νέα εκκλησία που σχεδιάστηκε το 1961 και δίπλα σε αυτήν, τα ερείπια του πρωτότυπου, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων Πύργος ύψους 63 μέτρων. Ολοκληρώθηκε το 1895 προς τιμήν του αυτοκράτορα Wilhelm I, το πρωτότυπο καταστράφηκε το 1943, αλλά τα ερείπια του ενσωματώθηκαν στο νέο συγκρότημα. Το αποτέλεσμα είναι πλέον ένα σημαντικό ορόσημο του Βερολίνου που χρησιμεύει επίσης ως μνημείο πολέμου, με εγκατεστημένα εκθέματα που περιέχουν ψηφιδωτά υπολείμματα, αρχιτεκτονικά υπολείμματα και φωτογραφίες. Το κεντρικό τεμάχιο είναι μια μορφή του Χριστού από την παλιά εκκλησία και ένας Σταυρός των Καρφιών από τον Καθεδρικό Ναό του Κόβεντρι, που καταστράφηκε από γερμανικές βόμβες νωρίτερα τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Διατίθενται ξεναγήσεις και οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις υπηρεσίες της Κυριακής. Υπηρεσίες βραδινής μουσικής με καντάτες, ρεσιτάλ οργάνων και χορωδιακή μουσική. και τακτικές καθημερινές υπηρεσίες. Μια πολύ δημοφιλής Χριστουγεννιάτικη Αγορά πραγματοποιείται έξω από την εκκλησία κάθε χειμώνα.

Διεύθυνση: Breitscheidplatz, 10789 Βερολίνο

Επίσημη ιστοσελίδα: https://gedaechtniskirche-berlin.de/page/1611/information-visitors-where-find-us


Εβραϊκό Μουσείο Βερολίνο

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Daniel Libeskind, το διακριτικό εξωτερικό με επένδυση με ψευδάργυρο το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου (Jüdisches Museum Berlin) το καθιστά ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του Βερολίνου. Ιδρύθηκε το 2001 και οι επισκέπτες θα βρουν ένα ευρύ φάσμα ιστορικών αντικειμένων και δωρεές συλλογών που απεικονίζουν τη μακρά ιστορία και τον αγώνα των Εβραίων Γερμανών, από τον Μεσαίωνα έως σήμερα. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν έργα τέχνης, θρησκευτικά αντικείμενα και 24.000 φωτογραφίες που έχουν διατηρηθεί και ανακτηθεί. Ιδιαίτερα οδυνηρό είναι το The Memory Void, όπου θα βρείτε μια εγκατάσταση που ονομάζεται "Shalekhet" ή "Fallen Leaves", μια συλλογή από περίπου 10.000 σιδερένιες όψεις απλωμένες στο έδαφος. Λίγο, το λιγότερο. Το μουσείο φιλοξενεί επίσης μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη και αρχεία στην Ακαδημία του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου, όπου υπάρχουν συχνά εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι γκαλερί των μουσείων περιλαμβάνουν τμήματα αφιερωμένα στο Χανουκά, τον αντισημιτισμό, τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ιερουσαλήμ, και τη ζωή του ραβίνου του Μονάχου Leo Baerwald. Διατίθεται μια ποικιλία θεματικών επιλογών περιήγησης, μαζί με ακουστικούς οδηγούς αγγλικής γλώσσας.

Διεύθυνση: Lindenstraße 9-14, 10969 Βερολίνο

Επίσημη ιστοσελίδα: www.jmberlin.de/en


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!