top-image

Πανόραμα Χωρών Βαλτικής

Πανόραμα Χωρών Βαλτικής

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΑΛΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 2310 244400

 2310 231168

2310 231170

2310 459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Πανόραμα Χωρών Βαλτικής 7 μέρες. Docx

 Πανόραμα Βαλτικών Χωρών
 
 Αεροπορικώς 7 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα Σάββατο | Θεσσαλονίκη – Ρίγα – Επίσκεψη στη παλιά πόλη.

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία΄’’, επιβίβαση στο αεροσκάφος μας και πτήση για τη Ρίγα. Άφιξη και αναχώρηση με το λεωφορείο μας, με προορισμό το κέντρο της πανέμορφης πόλης. Οι πλατείες με τα εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Αν και είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε κατά γράμμα την χρονολογική διαδοχή της αρχιτεκτονικής στη Ρίγα, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με μοναδικό τρόπο, τους ελιγμούς. Αυτό οφείλεται  στο γεγονός ότι η ανοικοδόμηση έγινε σε θέση παλαιότερων και μεμονωμένων κτιρίων πλουσίων οικογενειών, σε αντίθεση με το σύστημα ανοικοδόμησης, της Σοβιετικής περιόδου, όταν έγιναν οι εργατικές κατοικίες. Είναι γνωστή σαν το «Παρίσι του Βορρά» και μία από τις 5 ομορφότερες πρωτεύουσες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η γοητευτική αυτή πόλη είναι κτισμένη στο σημείο που ο μεγάλος ποταμός Νταουγκάβα χύνεται στη Βαλτική Θάλασσα. Είναι πρωτεύουσα, που απαντά στη γραφικότητα του Τάλλιν και του Βίλνιους και ανακηρύχτηκε από την UNESCO σαν η καλύτερα διατηρημένη «Άρτ Νουβώ» πόλη της Ευρώπης. Στον ελεύθερο χρόνο, μπορούμε να επισκεφθούμε την αγορά της Ρίγας και να περπατήσετε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ. Όλη η γραφικότητα, τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα στη παλιά Ρίγα, προστατευόμενη ζώνη με στενούς πεζόδρομους γεμάτους από καφέ και εστιατόρια και πλαισιωμένη από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, όπου ο περίπατος είναι μια πραγματική απόλαυση. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, τα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα φτάσουμε στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα που διασχίζει την πόλη και θα περιπλανηθούμε στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα, Κυριακή | Ρίγα

Πρωινό. Ξεκινώντας προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο αυτοκινήτου, ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως και στο Latvian Ethnographic Open Air Museum, το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα «ανοιχτά» μουσεία της Ευρώπης, έξω της Ρίγα, καθώς αναπαριστάται η ζωή των Λετονών στη διάρκεια του Μεσαίωνα.  Στη συνέχεια ένας από τους πιο ενδιαφέροντες περιπάτους, στις γειτονιές, Art Nouveau, Art Deco. Σ’ αυτή τη περιοχή, λίγο έξω από τη μεσαιωνική τάφρο, στην επέκταση της νέας τότε πόλης της Ρίγα,  χτίστηκαν μετά το 19ο αιώνα - αρχές 20ου , σε ρυθμό  Art Nouveau , αργότερα στη περίοδο του μεσοπολέμου σε τάση του Art Deco, οι πρώτες ‘’πολυόροφες πολυκατοικίες’’ σε μίμηση των τάσεων της πόλης της Βαρκελώνης, διακοσμημένες με γλυπτά αριστουργήματα. Περπατώντας μας περιμένουν κι άλλες θαυμάσιες δημιουργίες όπως, η New-Classic περιοχή, που ξεκίνησε στα μέσα του 18ου με αρχές 19ου αιώνα και φτάνουμε σε επίσης αρχιτεκτονικά αριστουργήματα δηλαδή New Gothic buildings τάση του 19ου αιώνα.  Η ξενάγηση συνεχίζεται με την Νέο-Κλασικού ρυθμού, Latvian National Opera, κοντά στο Freedom Monument, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ημικυκλικά πάρκα, των οποίων τα δύο άκρα καταλήγουν στον ποταμό Daugava και όταν γκρεμίστηκαν τα τείχη της μεσαιωνικής Ρίγα, έμεινε η τάφρος με το νερό που εισχωρεί από το ποτάμι. Στις όχθες του καναλιού διαμορφώθηκαν πάρκα που οριοθετούν τις διάφορες αρχιτεκτονικές γειτονιές. Η ξενάγησή μας αποκτά ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον ! Πριν βρεθούμε στα όρια της μεσαιωνικής ζώνης θα γνωρίσουμε πρώτα τη Νέο-Γοτθική γειτονιά καθώς επεκτείνεται, εισχωρώντας στη μεσαιωνική με τη Swedish Gate. Μπορούμε επίσης να δούμε τον πελώριο καθεδρικό ναό, St. Mary's Dome ή Riga Dome, ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι ο μεγαλύτερος της Βαλτικής, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς ! Στη πλατεία του Δημαρχείου, ξεχωρίζει το εξαιρετικής τέχνης,  House of the Blackheads, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Πέτρου με το πυργωτό καμπαναριό και πολύ κοντά στα τείχη, το ναό του Αγ. Ιωάννη  Προδρόμου. Εναλλακτικά μπορούμε να επισκεφτούμε τα μουσεία :  το μεσαιωνικό αρχοντικό, ενός εμπόρου, που διατηρεί μέχρι σήμερα διάφορες συλλογές, το  Mentzendorff,  και επίσης τα σπίτια ‘’ Τρία Αδέλφια’’. Ένα διάλλειμα και συνεχίζουμε επίσκεψη στη παλιά πόλη και  χρόνος για αγορές σε δύο εμπορικά κέντρα και στο παραδοσιακό ‘’ the Riga Central Market’’. Μια στάση για καφέ και γεύμα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Στο ελεύθερο απόγευμα μπορούμε να επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της νέας Ρίγας  και να περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ.

3η Μέρα, Δευτέρα | Ρίγα – Λιθουανία – Παλάτι Ρουντάλε – Βίλνιους.

Πρωινό και αναχώρηση για Τη Λιθουανία. Μετά τον τρίτο διαχωρισμό της Πολωνικής – Λιθουανικής κοινοπολιτείας, η Λιθουανία έγινε μέλος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Πολωνοί και οι Λιθουανοί ανεπιτυχώς επαναστάτησαν εναντίον ρωσικών αρχών το 1831 και το 1863. Αυτές οι δυο εξεγέρσεις συνδέονται με τον «Λόφο των Σταυρών». Στο Ρούνταλε, το περίλαμπρο παλάτι και τον υπέροχο κήπο του, που αναμφίβολα είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής. Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Ξεκινώντας την γνωριμία μας με την πόλη  θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε δίπλα στον ποταμό Neris,, τον κεντρικό πεζόδρομο με τα υπέροχα κτήρια και τον καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία του Αγία Άννα, αλλά και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κέντρο της σύγχρονης πόλης, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή.

4η Μέρα, Τρίτη | Κάστρο Trakai – Βίλνιους – Ξενάγηση πόλης.  

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη γειτονική πόλη Τρακάι, 29 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Γκάλβε, με τα υπέροχα ξύλινα σπίτια, που έχτισαν οι Εβραίοι της Κριμαίας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το υποδειγματικά αναστηλωμένο μεσαιωνικό κάστρο του Δούκα Βιτάουτας, του 15ου αιώνα, κτισμένο σε νησί της λίμνης, που είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Λιθουανίας. Ενώ το μουσείο που χωρίζεται σε διάφορα τμήματα του κάστρου, περιλαμβάνει μία από τις πλουσιότερες συλλογές των προ και μετά Μεσαίωνα εποχές !  Αναχώρηση για περιήγηση στο πανέμορφο Βίλνιους, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, που αποπλανεί τον επισκέπτη με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται επίσης στις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων, τη πανοραμική θέα της πόλης, από το λόφο των τριών Σταυρών, που συμβολίζουν το ρίξιμο των πρώτων ιεραποστόλων από τους παγανιστές, το ανοιχτό θέατρο και κατεβαίνοντας την εκκλησία μπαρόκ, των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την πύλη της Αυγής Dawn του 1500 και τους  εντυπωσιακούς Ορθόδοξους ναούς της πόλης όπως τη ‘’Μαύρη Θεοτόκο’’ προσκύνημα Ορθοδόξων και Καθολικών, του Αγίου Πνεύματος, της Αγίας Τερέζας, με τη πλούσια μπαρόκ διακόσμηση, του Αγ. Καζιμίρ, του Αγ. Νικολάου, της Αγίας Άννας σε παλαιο-Γοτθικό ρυθμό ένα ναό από τους αρχαιότερους μεσαιωνικούς, Αρχαγγέλου Μιχαήλ με το μοναδικό Βυζαντινό Εκκλησιαστικό μουσείο, την Uzupis, την άλλοτε ‘’ελεύθερη συνοικία χίππιδων’’, με το δικό τους τοπικό νόμισμα ! Συνεχίζουμε στο περίφημο στενό δρομάκι των καλλιτεχνών, με τα πρωτότυπα έργα τους, στους τοίχους !

Στη ξενάγηση μας θα δούμε επίσης δίπλα στο ναό του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή, το Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας του 1579, με τη χάλκινη σκαλιστή πόρτα με αναφορά στη πρώτη τυπογραφία, τους Επισκόπους και τους βασιλείς της Πολωνο-Λιθουανικής Ένωσης, το Προεδρικό μέγαρο, τη μπαρόκ Αγία Αικατερίνη, για να βγούμε τελικά στη πλατεία του παλατιού των βασιλέων, και τον Καθεδρικό με τους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής, στη σκιά του κάστρου, απ’ όπου αρχίζει η λεωφόρος βασιλέως Gediminas και τελειώνει στη καμπή του ποταμού Νέρις. Η λεωφόρος στολίζεται με ωραία δημόσια κτίρια, καταστήματα και το μουσείο Γενοκτονίας του Λιθουανικού λαού με πολλά ονόματα γραμμένα στους εξωτερικούς τοίχους.

 • Βίλνιους - Πτήση για Ταλίν
 • Παρατήρηση: Κάποιες ημερομηνίες η πτήση από Βίλνιους στο Ταλίν, γίνεται Τρίτη βράδυ, ενώ κάποιες εβδομάδες Τετάρτη πρωί !

5η Μέρα, Τετάρτη | Βίλνιους – Πτήση για Ταλίν – Ξενάγηση πόλης.

Σημαντική Παρατήρηση: Κάποιες ημερομηνίες η πτήση από Βίλνιους στο Ταλίν, γίνεται Τρίτη βράδυ, ενώ κάποιες εβδομάδες Τετάρτη πρωί ! 

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί για το αεροδρόμιο. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση για τη πρωτεύουσα της Εσθονίας θεωρείται, από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής, που μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι μας σε παραμύθι. Το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο μαγεύει, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αγορές, τα παραδοσιακά σπίτια. Με την αύρα του 13ου αιώνα, οι επισκέπτες νοιώθουν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλατείες και πύργους. Ανεβαίνουμε στην εντυπωσιακή αριστοκρατική συνοικία Toompea, που βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου που θα μας προσφέρει μια μοναδική  πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Κατόπιν θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλλίν θυμίζει έντονα Σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Διασχίζοντας το πιο γραφικό μονοπάτι, το πέρασμα της Αγίας Αικατερίνης, πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Κατόπιν ο επισκέπτης συναντάει την πλατεία του Δημαρχείου, που βρίσκεται το μοναδικό γοτθικού ρυθμού, δημαρχείο στη Βόρεια Ευρώπη. Στον πύργο Kiek in de Kök βλέπει κανείς τείχη, κανόνια και διάφορα εκθέματα που αφορούν το έγκλημα και τιμωρία, αλλά και τη ζωή στο Ταλίν μερικούς αιώνες πριν. Από τα σημαντικά αξιοθέατα είναι το Κάστρο Toompea  που σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, που χτίστηκε το 1900. Οι επισκέψεις μας εμπλουτίζονται στο λόφο Kohtuotsa με την πανοραμική θέα στην πόλη, το Lauluväljaku Hill Gate & το μπαρόκ παλάτι & κήπους του Kadriorg που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί Μουσείο Τέχνης, που είναι και το μεγαλύτερο όλης της χώρας, με έργα της Εσθονίας από τον 18ο έως το 21ο αιώνα για να φθάσουμε στην Πλατεία Ελευθερίας, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, στην άκρη της Παλιάς Πόλης. Απόγευμα ελεύθερο για να κάνουμε γνωριμία με τη γραφικότατη πόλη, φωλιασμένη σε όρμο του Κόλπου της Φινλανδίας και απέναντι από το Ελσίνκι. Το Ταλλίν παραμένει μια πόλη - αίνιγμα, η οποία αντλεί τη γοητεία της από τις πολλές αντιφάσεις της. Λίγα μέρη στην Ευρώπη διατηρούν στην ατμόσφαιρά τους, τόσο γνήσια, την αύρα του Μεσαίωνα, όσο η παλιά πόλη του Ταλλίν, η οποία με τα 4500 αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία βρίσκεται κάτω από την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης η πρωτεύουσα πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα.

6η Μέρα, Πέμπτη | Ταλίν – Κρουαζιέρα Ελσίνκι – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό. Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη! Σας προτείνουμε όμως μια προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι, την πόλη που συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας! Αν η αναχώρηση είναι πολύ νωρίς παίρνουμε πακέτο για τους ταξιδεύοντες στη κρουαζιέρα (με το μεγάλο σούπερ μάρκετ – duty free). Αν η αναχώρηση γίνει αργότερα το πρω΄ί΄ τρώμε στο ξενοδοχείο. Στη πρωτεύουσα της Φινλανδίας θα δούμε τον ογκώδη σταθμό με τους γίγαντες στην πρόσοψη, στο λόφο της πλατείας του ελευθερωτή τσάρου Αλέξανδρου, τον επιβλητικό λευκο-γάλαζο Καθεδρικό, να δεσπόζει στην πλατεία με θέα το νότιο παλιό λιμάνι, το ανατολικό λιμάνι με τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα και στην προκυμαία τα αρχοντικά μιας άλλης εποχής, τα παλιά εστιατόρια και pubs των Ναυτικών, το λόφο της Θεοτόκου Ουσπένσκι των Ορθοδόξων, την κλειστή παραδοσιακή και την υπαίθρια αγορά, Esplanade με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Eira με τα νεοκλασικά σπίτια, τη λεωφόρο με τα πολυκαταστήματα, την πλατεία με το συντριβάνι της γοργόνας και των θαλάσσιων πλασμάτων, το παλιό τραμ, το καφε-ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο Belle-Epoque ! Και θα αφήσουμε την παλιά πόλη, με το πιο σύγχρονο τραμ περνώντας από τα εξεζητημένα μοντέρνα κτίρια, πλατείες και εγκαταστάσεις του λιμανιού που θυμίζουν αεροδρόμια του μέλλοντος καθώς και το δέσιμο των πλοίων που γίνεται με μαγνήτες και όχι πλέον με παλαμάρια ! Μετάβαση στο λιμάνι και επιστροφή στο Ταλίν.  Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

7η Μέρα, Παρασκευή | Ταλίν – Soviet Banker – Ρίγα – Πτήση επιστροφής.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή Ligatne, σε Λετονικό έδαφος, όπου θα μπούμε στο κρυφό,  Πυρηνικό καταφύγιο, Σοβιετικής εποχής. ‘’Θα μας περιμένουν οι στρατιωτικοί για να μας κατατοπίσουν σχετικά με τις εγκαταστάσεις της ελίτ, των Σοβιετικής εποχής του ‘’Ψυχρού Πολέμου’’ ! Στη συνέχεια της πορεία μας προς το αεροδρόμιο της Ρίγα, πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

Παρατήρηση: Κάποιες ημερομηνίες η πτήση από Βίλνιους στο Ταλίν, γίνεται Τρίτη βράδυ, ενώ κάποιες εβδομάδες Τετάρτη πρωί !        

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΒΑΛΤΙΚΗ - 8 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

20 Ιουλ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ

27 Ιουλ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ

03 Αυγ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €

10 Αυγ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ

17 Αυγ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €

24 Αυγ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €

31 Αυγ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €

07 Σεπ 2024
559,00 €
1° Παιδί: 399,00 €
239,00 €
Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 330,00 €

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Air Baltic από Θεσ/νίκη - Ρίγα // Βίλνιους -Ταλίν- // Ρίγα – Θεσ/νίκη.

 • Μια 23kg βαλίτσα το άτομο και μια χειραποσκευή 8 kg + 1 προσωπικό αντικείμενο 30x40x10 cm (όπως για παράδειγμα: Γυναικεία τσάντα, τσάντα για λάπτοπ, tax free bag, ομπρέλα και θήκη για κάμερα).

 • Διανυκτερεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα και το αεροδρόμιο της πόλης αναχώρησης και επιστροφής, σε ξενοδοχεία 4* όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.

 • Ρίγα: Tallink 4*
 • Βίλνιους: Radisson Blu Lietuva 4*
 • Ταλίν: Radisson Meriton 4*
 • Πρωινό σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου.

 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, επίσης από και προς το αεροδρόμιο της πόλης αναχώρησης και επιστροφής, από και προς τα ξενοδοχεία.

 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 330€ κατά άτομο.
 • Τέλη διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού-ξεναγού και οδηγού.
 • Κρουαζιέρα από Ταλίν στο Ελσίνκι κόστος: 100€-120€ το άτομο ανάλογα την έγκαιρη κράτηση, ώρα, αριθμό ατόμων, κατάλογος στοιχείων αστυνομικής ταυτότητος, η προκράτηση απαραίτητη και μόνον μέσω του γραφείου ακτοπλο΄ι΄κών εταιριών αυτοπροσώπως η με αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων γκρουπ από τον συνοδό της εκδρομής. Η προσέλευση στο πλοίο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15΄ πριν διότι η αναχώρηση γίνεται 5΄πριν το αναγραφόμενο ! Τα εισιτήρια παιδιών είναι μειωμένα ανάλογα την ηλικία και εφόσον δεν ξεπερνούν τα 3 η 12 έτη. Για μεγαλύτερα παιδιά απευθύνεστε στη διεύθυνση προκράτησης εισιτηρίων. Minimum συμμετοχή 10 ατόμων και απαραίτητη προκράτηση. (περιλαμβάνει: μεταφορές από/προς λιμάνια Tallina bus hotel -port-Helsinki port-train station - round trip, εισιτήρια πλοίων, ξενάγηση Helsinki).
 • Μεταφορά & Είσοδος στο Latvian Ethnographic Open Air Museum και μουσείο αυτοκινήτου κόστος από 5 ως 12€ αντίστοιχα ανά άτομο από 15 άτομα και πάνω.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
22/06/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
22/06/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
07:10
08:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
28/06/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
29/06/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
02/07/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
21:35
22:45
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
05/07/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/07/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
09/07/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
21:35
22:45
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
12/07/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/07/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
16/07/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
21:35
22:45
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
19/07/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/07/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
23/07/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
21:35
22:45
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
26/07/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
27/07/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
21:35
22:45
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
02/08/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
03/08/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
07/08/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
07:10
08:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
09/08/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
10/08/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
14/08/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
07:10
08:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
16/08/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
17/08/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
21/08/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
07:10
08:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
23/08/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
24/08/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
28/08/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
07:10
08:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/08/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
31/08/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
04/09/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
07:10
08:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/09/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
07/09/24 AIR BALTIC
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΙΓΑ
03:35
06:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ενδιάμεση πτήση
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
11/09/24 AIR BALTIC
ΒΙΛΝΙΟΥΣ
ΤΑΛΙΝ
07:10
08:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/09/24
AIR BALTIC
ΡΙΓΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:40
02:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ρίγα

Η Ρίγα με πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας, είναι τόσο η πρωτεύουσα όσο και η μεγαλύτερη πόλη της Λετονίας. Ένα από τα πιο σημαντικά διοικητικά, οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα της Βαλτικής, η πόλη βρίσκεται στον κόλπο της Ρίγας με τον ποταμό Daugava να διασχίζει τον ποταμό.

Λόγω της στρατηγικής και γραφικής της θέσης, η πόλη κυβερνήθηκε από όλους από τους Σουηδούς και τους Πολωνούς έως τη Σοβιετική Ένωση σε όλη την ιστορία της. Ως εκ τούτου, το πρώην μέλος του Hanseatic League έχει ένα συναρπαστικό παρελθόν για να εξερευνήσετε, με πολλά εντυπωσιακά ιστορικά αξιοθέατα για να ανακαλύψετε.

Εκτός από την υπέροχη μεσαιωνική Παλιά Πόλη, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της, η πόλη διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό κτιρίων Art Nouveau στον κόσμο. Με μοντέρνα μπαρ, δροσερά καφέ και φανταστικά εστιατόρια, καθώς και τις κοντινές παραλίες στο Jurmala για να απολαύσετε, δεν υπάρχει καμία έλλειψη δραστηριοτήτων στη Ρίγα.


Αξιοθέατα στη Ρίγα

Το σπίτι των μαύρων κεφαλών

Βομβαρδίστηκε με σμιλερίνη από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Σπίτι των Μαύρων Κεφαλών ανοικοδομήθηκε προσεκτικά και προσεκτικά μεταξύ 1996 και 1999. Τώρα, φαίνεται ακόμη πιο επιβλητικό από πριν, με υπέροχα αγάλματα και περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία που καλύπτουν τη φωτεινή κόκκινη πρόσοψή του. Το αρχικό κτίριο ανεγέρθηκε μέχρι το 1330 και χρησίμευε για άγαμους εμπόρους και εφοπλιστές.

Ως εκ τούτου, ήταν ένα σημαντικό κέντρο επιχειρήσεων και εμπορίου στην πόλη. Αυτές τις μέρες, μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στο εξίσου υπέροχο εσωτερικό του για να δείτε τις μεγάλες αίθουσες χορού και να μάθετε τα πάντα για τη δύναμη και το κύρος της συντεχνίας. Στην Πλατεία Δημαρχείου, το House of the Black Heads είναι αναμφίβολα το πιο όμορφο κτήριο σε ολόκληρη τη Ρίγα.


Μνημείο Ελευθερίας

Αναστηλώθηκε το 1935, το Μνημείο της Ελευθερίας τιμά τους θανάτους εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Λετονικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας και συμβολίζει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας. Ενώ η φιγούρα Liberty που βρίσκεται στην κορυφή του μνημείου ύψους 42 μέτρων μπορεί να τραβήξει την προσοχή των περισσότερων ανθρώπων, είναι τα βασικά ανάγλυφα στο κάτω μέρος που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περίτεχνα σκαλιστά γλυπτά απεικονίζουν διάφορες σκηνές από την ιστορία και τον πολιτισμό της Λετονίας. Παρόλο που οι Σοβιετικοί θεώρησαν ότι το κατέστρεψαν, ευτυχώς το επικό Μνημείο Ελευθερίας εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά μας σήμερα.


Αλμπέρτα Ιέλα

Ονομάστηκε από τον Επίσκοπο Albert, ο οποίος λέγεται ότι ίδρυσε τη Ρίγα μέχρι το 1201, αυτός ο όμορφος και γραφικός δρόμος φιλοξενεί πολλά από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια της Art Nouveau της πόλης. Κυρίως ανεγερμένα μεταξύ 1901 και 1908, τα σπίτια εκθέτουν μερικά εκπληκτικά σχέδια, με μοτίβα λουλουδιών, γλυπτά και μυθολογικές μορφές διάσπαρτες τις προσόψεις τους.

Ενώ πολλά από αυτά σχεδιάστηκαν από τον Mikhail Eisenstein, άλλα, όπως το Musee Art Nouveau, είναι του Konstantins Peksens. Με πολλά από αυτά να αναφέρονται τώρα ως κρατικά μνημεία, αξίζει να περπατήσετε αργά κατά μήκος της Αλμπέρτα Ιέλα και να πάρετε όλη την υπέροχη τέχνη και αρχιτεκτονική.


Πλατεία Δημαρχείου

Αν και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, είναι σχεδόν αδύνατο να το πούμε, καθώς η πλατεία του Δημαρχείου ανακατασκευάστηκε επίπονα και τώρα εμφανίζεται όπως έκανε πριν από αιώνες. Κυριαρχείται από το πανέμορφο Σπίτι των Μαύρων Κεφαλών που ευθυγραμμίζεται στη μία πλευρά του, η πλατεία είναι πολύ ευρύχωρη. Στην καρδιά του βρίσκεται ένα υπέροχο άγαλμα του Ρολάντ - ένας μυθολογικός ιππότης.

Αυτό το ίδιο σχήμα μπορεί να βρεθεί σε διάφορες πόλεις γιατί, στα μεσαιωνικά χρόνια, έδειξε ότι ένα μέρος ήταν ελεύθερο και απολάμβανε ορισμένα προνόμια. Ενώ τα περισσότερα από τα κτίρια της πλατείας είναι πολύ όμορφα και γραφικά, το Μουσείο Κατοχής της Λετονίας ξεχωρίζει σίγουρα κάπως καθώς βρίσκεται σε ένα μάλλον άσχημο κτίριο της σοβιετικής εποχής. Εκτός από αυτό, υπάρχει πολλή υπέροχη αρχιτεκτονική και μια ζωντανή ατμόσφαιρα που μπορείτε να απολαύσετε.


Κεντρική αγορά

Στεγάζεται σε μια σειρά από περίπτερα που κάποτε ήταν γερμανικά υπόστεγα Zeppelin, η Κεντρική Αγορά της Ρίγας γεμίζει ζωή και είναι γεμάτη διασκέδαση για εξερεύνηση. Κάθε ενότητα έχει τη δική του ειδικότητα. ενώ κάποιος πουλάει κρέας και ψάρι, ένα άλλο θα φιλοξενεί σειρές από σειρές φρούτων και λαχανικών.

Εκτός από αυτό, είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε μερικές τοπικές λιχουδιές ή χειροποίητα αναμνηστικά. Εξερευνώντας τις πολλές απολαύσεις του, φροντίστε να παρακολουθείτε τη φανταστική αρτ ντεκό και τη νεοκλασική αρχιτεκτονική που εμφανίζεται γύρω σας. Άνοιξε το 1930, η Κεντρική Αγορά της Ρίγας είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολυσύχναστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Καθεδρικός ναός της Ρίγας

Η μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία σε ολόκληρη τη Βαλτική, ο καθεδρικός ναός της Ρίγας είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά και στην ευρύτερη χώρα. Χτισμένο το 1211, παρουσιάζει κάποια υπέροχη μπαρόκ, γοτθική και ρωμαμανική αρχιτεκτονική, με χανσεατικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται εδώ και εκεί.

Ενώ ο «καθεδρικός ναός Dome», όπως είναι γνωστό, διαθέτει έναν υπέροχο πύργο και ανεμοδείκτη, τα κύρια αξιοθέατα βρίσκονται μέσα. Το όργανο του σωλήνα του, για παράδειγμα, έχει ένα εντυπωσιακό 6768 σωλήνες σε αυτό, ενώ περίτεχνα τάφοι και ένας υπέροχα σκαλισμένος άμβωνας βρίσκονται γύρω από το σηκό.


Εκκλησία του Αγίου Πέτρου

Ένα άλλο πολύ αναγνωρίσιμο ορόσημο και εξέχον χαρακτηριστικό του ορίζοντα της πόλης είναι το στροφείο και το καμπαναριό των 123 μέτρων που υψώνεται πάνω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, από αυτό το καμπαναριό μπορείτε να απολαύσετε την καλύτερη θέα στους αρχαίους δρόμους της πόλης παρακάτω.

Ενώ η θέα είναι καταπληκτική, η ίδια η εκκλησία είναι εξίσου αξιόλογη. είναι στην πραγματικότητα ένα από τα παλαιότερα κτίρια σε ολόκληρη τη Βαλτική. Χτισμένο μεταξύ του 13ου και του 17ου αιώνα, το θαυμάσιο κόκκινο τούβλο κτίριο εκθέτει ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικών στυλ, με μπαρόκ, γοτθικά και ρωμαϊκά στοιχεία. Ακριβώς λιτό και απαράμιλλο, η εκκλησία του Αγίου Πέτρου βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από πολλά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.


Παλιά πόλη

Ακριβώς στις όχθες του ποταμού Daugava, εδώ στην Παλιά Πόλη θα βρείτε τα παλαιότερα και πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ρίγας, ιστορικά αξιοθέατα και πολιτιστικά αξιοθέατα. Γνωστό ως Vecriga στους ντόπιους, ο λαβύρινθος από μικρά σοκάκια και πλακόστρωτα δρομάκια είναι συναρπαστικό να εξερευνήσετε καθώς οδηγούν σε αιώνες καθεδρικούς ναούς και εκκλησίες, κομψά παλάτια και όμορφες πλατείες.

Ενώ πολλά κτίρια καταστράφηκαν ή καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η συντριπτική πλειονότητα αυτών παραμένει ευτυχώς σε καλή κατάσταση. Μέσα σε αυτήν τη γοητευτική σειρά μεσαιωνικών μνημείων υπάρχουν υπέροχα μικρά καφέ, εστιατόρια και μπαρ για να τα ανακαλύψετε. Αυτό, εν μέρει, κάνει τη Ρίγα τόσο ευχάριστη που επισκέπτεται τόσο παλιά όσο και νέα μίξη τόσο άψογα μαζί στην πρώην Χανσεατική Πόλη.


Βίλνιους

Το Βίλνιους δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της Λιθουανίας αλλά και το κέντρο της Ευρώπης. Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της ηπείρου – το γεωγραφικό κέντρο της Ευρώπης βρίσκεται μόλις 26 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βίλνιους. 
Με πληθυσμό 554 409 κατοίκους το Βίλνιους διατηρεί το αίσθημα της ζεστής, φιλικής αλλά και ανοικτής πόλης που δεν είναι μόνο το σπίτι των Λιθουανών αλλά και ενός μεγάλου αριθμού Ρώσων, Πολωνών, Εβραίων και απόδημων από την Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Είναι ίσως αυτό το μείγμα της κοσμοπολίτικης ζωής και του τοπικού αισθήματος που προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους τουρίστες και επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Είναι η πλησιέστερη πόλη στο κέντρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, καμαρώνει για την μεγαλύτερη διατηρητέα Παλιά Πόλη στην Ανατολική Ευρώπη, είναι γεμάτη με ένα απίστευτό μείγμα αρχιτεκτονικών τεχνοτροπιών, διαθέτει ιστορική γοητεία και προσφέρει όλες τις ανέσεις μιας μοντέρνας πόλης. Αλλά πραγματικά, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν συλλαμβάνει την ουσία του Βίλνιους.

Το Βίλνιους έχει πνεύμα . Είναι μια πόλη όπου μια μαγική ταπετσαρία με γοητεία και χαρακτήρα υφαίνει αμέτρητα θέλγητρα μαζί.

Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και ανάπτυξη, αλλά είναι και πλούσια σε γοητεία χρόνων. Είναι η πόλη της προόδου και της αιώνιας αυτοπεποίθησης.

Είναι επίσης μια πόλη όπου οι άνθρωποι μαζεύονται για να ζήσουν με ζωντάνια, και χαρά, για να δημιουργήσουν και να ευημερήσουν.

Ένα είναι σίγουρο – είναι αδύνατον να επισκεφτείτε το Βίλνιους χωρίς να αισθανθείτε το πνεύμα του, χωρίς να νιώσετε τον απόηχο της ιστορίας και την ορμή της προόδου. Δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να σας συναρπάσει η ομορφιά, το μυστήριο και η μαγεία της πόλης. 


Αξιοθέατα στο Βίλνιους

Zaliasis tiltas

Πήγα για το Zaliasis tiltas, διασχίζοντας τον ποταμό Neris καθώς ήμουν πολύ περίεργος να δω ένα λείψανο από τις κομμουνιστικές κατασκευές. Είναι διάσημο για τις τέσσερις ομάδες εξαιρετικών γλυπτών του, που αντιπροσωπεύουν τη γεωργία, τις κατασκευές, την ειρήνη και τη νεολαία.Τα αγάλματα είναι ενδιαφέροντα, κάπως διασκεδαστικά, αλλά κάνουν τη γέφυρα μοναδική με τον δικό της τρόπο.


Ο λόφος των 3 Σταυρών ( Hill of Three Crosses )

Οι σταυροί είναι παλιά ορόσημα του Βίλνιους και ένα δημοφιλές αξιοθέατο στο Βίλνιους. Το μνημείο βρίσκεται στο πάρκο Kalnu στο λόφο των τριών σταυρών. Από τη κορυφή του λόφου έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πανόραμα της Παλιάς Πόλης του Βίλνιους. Υπάρχει ο μύθος που εξηγεί την προέλευση των τριών σταυρών. Προφανώς ανεγέρθηκαν στη μνήμη επτά Φραγκισκανών μοναχών που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου, σταυρώθηκαν και ρίχθηκαν στον ποταμό Βίλνια. Τώρα αυτοί οι σταυροί συμβολίζουν την ελπίδα της Λιθουανίας.


Καθεδρικός Ναός του Βίλνιους

Ο καθεδρικός ναός του Βίλνιους και ο καμπαναριό του είναι ένα από τα κύρια ορόσημα της Λιθουανίας. Είναι επίσης το πιο δημοφιλές σημείο για να ξεκινήσετε τα αξιοθέατα του Βίλνιους.
Ο καθεδρικός ναός μας εντυπωσιάζει  βαθιά για την αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική του και τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα παρεκκλήσια στο εσωτερικό του. Το αρχικό κτίριο χρονολογείται από το 1387 και χτίστηκε στον τόπο όπου στεκόταν ένας ειδωλολατρικός ναός.  Αργότερα, στέφονταν εδώ τα μεγάλα δούκα της Λιθουανίας. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε μια εκδρομή για να εξερευνήσετε τις κρύπτες του υπόγειου καθεδρικού ναού.
Διεύθυνση: Katedros 1, Τηλ. 261 11 27


Κάστρο Gedeminas

Το Μουσείο Ανώτερου Κάστρου (Κάστρο Gediminas) είναι ένα άλλο σύμβολο της πόλης και ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Βίλνιους.
Για να πάρετε κάποια μεσαιωνική γεύση εκείνων των εποχών, θα πρέπει να επισκεφθείτε το μουσείο μέσα στον πύργο. Υπάρχει μια επίδειξη αρχαίων πανοπλιών, σπαθιών, νομισμάτων και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Αξίζει να ανεβείτε στην κορυφή για να ανταμειφθείτε από την υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη.

Διεύθυνση:Arsenalo 5, Τηλ. 261 74 53
Ανοιχτά καθημερινά:10:00 - 19:00


Προεδρικό Μέγαρο

Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη του Βίλνιους και είναι η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Λιθουανίας.
Το αρχικό παλάτι χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Σε διαφορετικές εποχές το παλάτι χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία για αυτοκράτορες, βασιλιάδες και άλλους ευγενείς.
Ο Ρώσος Τσάρος Αλέξανδρος Α και ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων ήταν μεταξύ αυτών.                          

Διεύθυνση: Daukanto aikštė 3/8, τηλ. 266 40 25 Uzupis Angel 

 


Εκκλησία των Αγίων Φραγκίσκου και Bernadine

Μην περάσετε από την Εκκλησία των Αγίων Φραγκίσκου και Bernadine, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την εκκλησία της Αγίας Άννας.
Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα η εκκλησία ήταν θύμα πυρκαγιών και πολέμου και κατά τη σοβιετική περίοδο χρησιμοποιήθηκε ως Ακαδημία Τέχνης Βίλνιους.
Δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως, έχει μια μοναδική, μυστικιστική ατμόσφαιρα μέσα. Τα παλιά ερειπωμένα τείχη του και ένας τεράστιος τρούλος δίνουν μια αίσθηση του πρώην μεγαλείου του παρελθόντος (που ήταν πολύ ελκυστικό για μένα). Διεύθυνση: Maironio 8. Η Πύλη της Αυγής είναι ένα διάσημο αξιοθέατο στα αξιοθέατα του Βίλνιους και είναι η μόνη από τις εννέα πύλες της πόλης. Είναι κυρίως διάσημο για το χρυσό και ασημένιο εικονίδιο της Παναγίας της Παναγίας της Ελένης που εμφανίζεται στο παρεκκλήσι. Ο πίνακας πιστεύεται ότι έχει δύναμη να θεραπεύσει και να δημιουργήσει θαύματα. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα από το δρόμο, ή ίσως θέλετε να ανεβείτε στο παρεκκλήσι και να ζήσετε μια ισχυρά μυστικιστική ατμόσφαιρα μέσα.

Διεύθυνση: Aušros Vartų 12, Τηλ. 212 35 13


Τηλεοπτικός πύργος του Βίλνιους

Ένα άλλο ενδιαφέρον και συγκινητικό αξιοθέατο του Βίλνιους είναι ο τηλεοπτικός πύργος του Βίλνιους, ένα κτίριο ύψους 326,5 μέτρων στην περιοχή Karoliniškės του Βίλνιους. Εκεί ιδρύθηκε το κέντρο ραδιοφώνου και τηλεόρασης της Λιθουανίας. Αξίζει να πάτε στην κορυφή του Πύργου της τηλεόρασης. Οι ανελκυστήρες υψηλής ταχύτητας θα σας μεταφέρουν στο καφέ Paukščių takas, (Λιθουανικά για τον Γαλαξία) που βρίσκεται στο κατάστρωμα παρατήρησης σε ύψος 160 μέτρων.


Eκκλησία της Αγίας Άννας

Η εκκλησία της Αγίας Άννας που είναι ένα όμορφο ορόσημο του Βίλνιους που εμφανίζεται συχνά σε καρτ-ποστάλ. Η εκκλησία του St.Anne θεωρείται επίσης μία από τις πιο μοναδικές εκκλησίες στην Ευρώπη. Η εκκλησία εντοπίζει την προέλευσή της στον 16ο αιώνα και είναι συντριπτική με την υπέροχη ύστερη γοτθική αρχιτεκτονική της. Μας άρεσαν πολύ τα στενά παράθυρα, οι περίπλοκοι πύργοι και η κομψή πρόσοψη από διάφορα τούβλα. Συχνά αναφέρεται ότι ο Ναπολέων έπεσε κάτω από το ξόρκι αυτής της γοητευτικής εκκλησίας και είπε ότι ήθελε να το μεταφέρει στο Παρίσι στην παλάμη του χεριού του. Διεύθυνση: Maironio 8.


Πανεπιστήμιο Βίλνιους

Θαυμάστε τα εκπληκτικά παραδείγματα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που αναδύονται ανάμεσα στις γραφικές αυλές του Πανεπιστημίου Βίλνιους. Υπάρχουν 12 συνδεδεμένες αυλές και μπορεί να εισαχθεί και άλλες. Το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους ιδρύθηκε το 1579 και είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Η μεγάλη αυλή του Πανεπιστημίου του Βίλνιους με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη (διάσημη για την μπαρόκ πρόσοψη του 18ου αιώνα) είναι πολύ δημοφιλής στους επισκέπτες.                     

Διεύθυνση: Universiteto 3, τηλ. 268 70 01 Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 17:30, Κυρ: Κλειστό


Uzupis Angel

Ψάχνετε για μια περιπέτεια; Αξίζει να επισκεφθείτε το άγαλμα Uzupis Angel στην μποέμικη συνοικία Uzupis. Το άγαλμα ενός αγγέλου που φυσά μια τρομπέτα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και συμβολίζει την καλλιτεχνική ελευθερία της περιοχής. Το Uzupis είναι ενδιαφέρον να επισκεφτείτε όχι μόνο για το άγαλμα, αλλά είναι μια πολύ γραφική περιοχή που συχνά συγκρίνεται με τη Μονμάρτρη στο Παρίσι.


Ταλίν

Με εκπλήξεις σε κάθε γωνιά, το Ταλίν εκρήγνυται με γοητεία όπως καμία άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Η πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι πλούσια στην ιστορία, αλλά έχει όλες τις σύγχρονες προσφορές που οι τουρίστες περιμένουν από έναν προορισμό τον 21ο αιώνα. Η πόλη είναι εξαιρετικά φωτογενής, ειδικά κατά τα μεσάνυχτα ηλιοβασιλέματα το καλοκαίρι. Και αν θέλετε να δείτε την πόλη στα καλύτερά της, προγραμματίστε την επίσκεψή σας κατά τη διάρκεια του Εσθονικού Φεστιβάλ Τραγουδιού. Συγκεντρώνει 30.000 από τους καλύτερους τραγουδιστές στην Εσθονία σε ένα στάδιο κάθε πέντε χρόνια για να δημιουργήσει μουσική που δονείται σε όλη την πόλη. Η Παλιά Πόλη του Ταλίν κατάφερε να διατηρήσει τη μεσαιωνική της κληρονομιά κατά τη διάρκεια αιώνων κυριαρχίας από ξένους ηγέτες, κερδίζοντας νόμιμα την ονομασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO . Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε μέσα από την πύλη Viru που καλύπτεται από κισσό, να εξερευνήσετε το γοτθικό Δημαρχείο και να περπατήσετε κατά μήκος των τειχών της πόλης, όπως έχουν κάνει άλλοι για εκατοντάδες χρόνια. Αλλά θα πρέπει να αφιερώσετε ίσο χρόνο για να εξερευνήσετε τις σύγχρονες προσφορές του Ταλίν. Η πόλη διαθέτει εστιατόρια εμπνευσμένα από τη Σκανδιναβία, πλατφόρμες προβολής, καταπράσινα πάρκα και καταστήματα γλυκών . Προγραμματίστε τα αξιοθέατα σας γύρω από αυτήν τη σαγηνευτική πόλη με τη λίστα με τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στο Ταλίν.


Μουσείο Τέχνης Kumu

Αφού συμπληρώσετε το Kadriorg Park, περπατήστε στο Μουσείο Τέχνης Kumu, ένα βραβευμένο ίδρυμα που λειτουργεί ως έδρα του Μουσείου Τέχνης της Εσθονίας. Στεγάζει μια τεράστια συλλογή σύγχρονης τέχνης και χρησιμεύει ως ένας πολυλειτουργικός χώρος για εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Η κύρια μόνιμη έκθεση στον τρίτο όροφο προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να δουν εσθονικά κλασικά έργα τέχνης από τον 18ο αιώνα έως το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Επιλεγμένοι καλλιτέχνες περιλαμβάνουν τους Johann Köler, Kristjan Raud και Konrad Mägi. Τα έργα παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε οι τουρίστες να βλέπουν πώς άλλαξαν τα τοπικά στιλ τέχνης παράλληλα με την εσθονική νοοτροπία. Στον τέταρτο όροφο, ένα πιο πρόσφατα ανοιχτό μέρος της μόνιμης έκθεσης εστιάζει στην Εσθονική Τέχνη κατά τη Σοβιετική Εποχή. Η συλλογή εμβαπτίζει στις πολλές πολυπλοκότητες της δημιουργικής δημιουργίας έργων υπό τους αυστηρούς κανόνες του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και τις αλλαγές που συνέβησαν καθώς οι περιορισμοί στην τέχνη μειώθηκαν προς τη δεκαετία του 1980. Οι μόνιμες συλλογές δίνουν στους τουρίστες πολλά να συλλογιστούν, αλλά αν θέλετε μια ακόμη βαθύτερη εμβάπτιση στην τοπική τέχνη, ρίξτε μια ματιά στα συναρπαστικά προσωρινά εκθέματα του μουσείου , τα οποία εξερευνούν μια ποικιλία μέσων και εκφράσεων.

Διεύθυνση: August Weizenbergi tänav 34, Kesklinna linnaosa, Ταλίν

Επίσημος ιστότοποςhttps://kumu.ekm.ee/en/


Πύργος τηλεόρασης του Ταλίν

Με υπερηφάνεια 314 μέτρα στα σύννεφα, ο πύργος τηλεόρασης του Ταλίν είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε στην Εσθονία. Οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν πανοραμική θέα στο Ταλίν και στον Κόλπο της Φινλανδίας από το κατάστρωμα παρατήρησης του πύργου στον 21ο όροφο . Δεν θα θέλετε να ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή κατά την περιήγησή σας εδώ. Λαχταράς αδρεναλίνη; Δείτε την εμπειρία του Tallinn TV Tower's Walk on the Edge. Θα σας δέσει σε ένα λουρί και θα σας αφήσει να περπατήσετε κατά μήκος της προεξοχής της εξωτερικής βεράντας του πύργου. Μπορείτε ακόμη και να ρίξετε τα πόδια σας πάνω από την πτώση των 175 μέτρων. Μην κοιτάς κάτω! Αυτό το αξιοθέατο του Ταλίν διαθέτει επίσης πολλά άλλα αξιοθέατα που δεν προκαλούν φόβο και αποδεικνύουν τη διασκέδαση για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Υπάρχει ένας ανελκυστήρας υψηλής ταχύτητας που οδηγεί τους τουρίστες στο κατάστρωμα παρατήρησης σε μόλις 49 δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε μια καριέρα στη δημοσιογραφική εκπομπή και καταγράψτε το δικό σας κλιπ ειδήσεων στο τηλεοπτικό στούντιο στον πρώτο όροφο. Και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του ψηλότερου κτηρίου της Εσθονίας , συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, στην έκθεση ιστορίας του TV Tower. 

Αγοράστε τα εισιτήριά σας στο διαδίκτυο εκ των προτέρων για να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου σε μεγάλη γραμμή.

Διεύθυνση: Kloostrimetsa tee 58a, Pirita linnaosa, Ταλίν

Επίσημος ιστότοποςhttps://www.teletorn.ee/en/


Aleksander Nevski Katedraali

Ρίξτε μια ματιά στον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski και ίσως νομίζετε ότι κάνατε κάποιον τρόπο στην Αγία Πετρούπολη. Ο 120χρονος καθεδρικός ναός, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κάστρο Toompea , αποπνέει ιερό ρωσικό ορθόδοξο στιλ, με πέντε βολβοί θόλους κρεμμυδιού που στέφονται από επιχρυσωμένους σταυρούς σιδήρου και περίτεχνα καφέ και λευκά εξωτερικά. Στεγάζει επίσης 11 καμπάνες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου στο Ταλίν, το οποίο ρολόι με επιβλητικούς 15 τόνους. Μπορείτε να ακούσετε τους ήχους τους να χτυπούν στην πόλη για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Ενώ είναι όμορφος και καλά συντηρημένος, ο καθεδρικός ναός δεν είχε πάντα ένα θερμό καλωσόρισμα από το Ταλίν. Πολλοί Εσθονοί το είδαν ως καταπιεστικό σύμβολο από τη Ρωσία στις αρχές έως τα μέσα του 20ού αιώνα και ζήτησαν να κατεδαφιστεί. Ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν προχώρησε, και ο καθεδρικός ναός παραμένει ακόμη σήμερα.

Διεύθυνση: Lossi plats 10, Kesklinna linnaosa, Ταλίν


Η παλιά πόλη του Ταλίν

Η παλιά πόλη του Ταλίν περιλαμβάνει ατελείωτους θησαυρούς για λάτρεις της ιστορίας και κυνηγόσκυλα πολιτισμού. Γνωστή ως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κέντρα της πόλης Hanseatic , η ζωντανή περιοχή που μοιάζει με χωριό διαθέτει πλακόστρωτα δρομάκια , πολυσύχναστα καφέ και αρχιτεκτονική από πολλούς αιώνες.

Ξεκινήστε την εμπειρία σας στην πλατεία του Δημαρχείου. Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κρατήσετε τα μάτια σας ψηλά στα πολύχρωμα κτίρια, κοιτάξτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τη χαρακτηριστική κυκλική πέτρα που φέρει την πυξίδα. Στέκοντάς σας πάνω σας δίνει το μοναδικό πλεονέκτημα για να δείτε τα καμπαναριά πέντε ιστορικών εκκλησιών γύρω από το Ταλίν. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο Δημαρχείο που μοιάζει με την εκκλησία Χτισμένο το 1404, το παλαιότερο δημαρχείο στη Βόρεια Ευρώπη διαθέτει υπέροχες γοτθικές καμάρες και πολύτιμα έργα τέχνης .

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε απέναντι από ένα από τα παλαιότερα φαρμακεία της Ευρώπης, το Raeapteek. Το ίδρυμα γιορτάζει την ιστορία του με ένα μίνι μουσείο με επίκεντρο τα παλαιά ιατρικά εργαλεία και τις τεχνικές πρώιμης υγειονομικής περίθαλψης. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μείγματα τσαγιού από βότανα που δημιουργήθηκαν από τοπικά συστατικά στο υπόγειο του φαρμακείου.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στην παλιά πόλη του Ταλίν είναι η πύλη του Viru. Αν και αποτελούσε μέρος του αμυντικού συστήματος του τείχους της πόλης , αυτή η δομή του 14ου αιώνα διαθέτει παραμυθένιο σκελετό, στρογγυλούς πύργους με κωνικές στέγες κατάλληλες για πριγκίπισσα. Σχεδόν δύο χιλιόμετρα από το αρχικό τείχος της πόλης παραμένει. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτήν την ιστορική δομή από την πλατφόρμα προβολής Patkuli στο λόφο Toompea.


Λιμάνι Lennusadam Seaplane

Με περισσότερα από 2.300 νησιά στην επικράτειά της, η Εσθονία έχει αναπτύξει μια ισχυρή θαλάσσια κουλτούρα και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να το ζήσετε από ό, τι στο λιμάνι του υδροπλάνου Lennusadam.

Αυτό το συναρπαστικό μουσείο καλεί τους τουρίστες να μπουν στο υποβρύχιο EML Lembit , ένα πλοίο της δεκαετίας του 1930 που είναι ένα από τα λίγα υποβρύχια που απομένουν στην εποχή του. Μπορείτε επίσης να πάρετε το παγοθραύστη Suur Tõll και να εξερευνήσετε την καμπίνα του καπετάνιου, τα δωμάτια πληρώματος και την αίθουσα των αξιωματικών του ισχυρού ατμοπλοίου. Εκατοντάδες άλλα αντικείμενα που εκτίθενται σε όλο το μουσείο συνεχίζουν να διηγούνται την ιστορία της ναυτικής ιστορίας στην Εσθονία.

Η δομή του ίδιου του μουσείου είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με το περιεχόμενό του. Αρχικά χτισμένο για να φιλοξενεί υδροπλάνα στο Ναυτικό Φρούριο του Μεγάλου Πέτρου, το υπόστεγο διαθέτει τους «πρώτους θόλους από σκυρόδεμα με λεπτό κέλυφος στον κόσμο». Έμεινε σε χρήση μέχρι τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο Είναι εκπληκτικό το ότι ο σπηλαιώδης χώρος δεν απαιτεί κάθετα στηρίγματα για να διατηρήσει το βάρος του.

Διεύθυνση: Vesilennuki tänav 6, Põhja-Tallinna linnaosa, Ταλίν

Επίσημος ιστότοποςhttp://meremuuseum.ee/lennusadam/en/


Το κάστρο Toompea

Το Toompea Hill ήταν πάντα ο πυρήνας της δύναμης στην Εσθονία. Διάφοροι ηγέτες της Εσθονίας έχουν αλλάξει το κάστρο Toompea σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους τα τελευταία 800 χρόνια, ξεκινώντας από την αρχική πέτρινη δομή που χτίστηκε από τους Γερμανούς Ιππότες του Σπαθιού τον 13ο αιώνα και τελικά μετατράπηκε σε ένα μπαρόκ παλάτι γαργαλήματος, ευγενική προσφορά της Μεγάλης Αικατερίνης. Σήμερα είναι το σπίτι του Riigikogu (εσθονικό κοινοβούλιο), το οποίο τιμά την ανεξαρτησία της χώρας σηκώνοντας την εθνική σημαία πάνω από τον πύργο Tall Hermann του 14ου αιώνα κάθε πρωί.

Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν δωρεάν ξεναγήσεις στο Κάστρο Toompea στα Αγγλικά, Ρωσικά ή Εσθονικά τις καθημερινές, με κράτηση εκ των προτέρων. Θα εξερευνήσετε το εσωτερικό του κτιρίου, θα ακούσετε για το ιστορικό του παρελθόν και θα μάθετε για τη δομή του Riigikolu.

Μετά την περιήγησή σας, περπατήστε 500 μέτρα βορειοανατολικά προς την πλατφόρμα προβολής Patkuli για μια επική πανοραμική θέα του Ταλίν. Από εδώ, μπορείτε να δείτε κατευθείαν προς το λιμάνι .

Διεύθυνση: Lossi plats 1a, Kesklinna linnaosa, Ταλίν

Επίσημος ιστότοποςhttps://www.riigikogu.ee/en/visit-us/toompea-castle/


Πάρκο Kadriorg

Ο Aleksander Nevski Katedraali δεν είναι το μόνο εναπομένον τεχνούργημα ρωσικής επιρροής στο Ταλίν. Μπορείτε επίσης να το δείτε στο Πάρκο Kadriorg και στο παλάτι μέσα σε αυτό, και τα δύο ανατέθηκαν από τον Τσάρο Πέτρο τον Μέγα για τη σύζυγό του Catherine, το 1718.

Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της παλιάς πόλης του Ταλίν , η καταπράσινη έκταση 70 στρεμμάτων είναι το μέρος για μια μεγάλη δόση φυσιοθεραπείας στην πόλη. Οι τουρίστες θα δουν ανθισμένα παρτέρια σε γεωμετρικά σχέδια , μια πολυτελή λίμνη κύκνου, έναν γαλήνιο ιαπωνικό κήπο και ένα αγγλικό τ

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!