top-image

Πανόραμα Ρουμανίας - Σόφια

Πανόραμα Ρουμανίας - Σόφια

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310-244400 

+30 2310-231170

+30 2310-449997

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Πανόραμα Ρουμανίας - Σόφια 6 ημ. DOCX

 

 Πανόραμα Ρουμανίας - Σόφια
Οδικώς  6 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι.

Συγκέντρωση το πρωί στις 06:00 στα γραφεία μας και άμεση αναχώρηση για το Βουκουρέστι με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την συνοδεία του αρχηγού μας. 

2η Μέρα | Βουκουρέστι – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με το ωραιότερο κτίριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής», το Ατενέουμ Ρομαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’, που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας. Θα επισκεφτούμε επίσης το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Στη συνέχεια θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτίριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες. Αργότερα θα επισκεφτούμε το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το εκπληκτικό καφέ μπαρ – εστιατόριο Caru' cu Bere που προσφέρει από τα τέλη του 19ου αιώνα γευστικά πιάτα και μπύρα που παρασκευάζεται σύμφωνα με τη μοναδική πρωτότυπη συνταγή του 1879.

3η Μέρα | Βουκουρέστι – Σινάια – Μπράν (Πύργος του Δράκουλα) – Μπρασόβ – Σιμπίου.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια Όρη. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και αργότερα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια περιήγηση στο Μπρασόβ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Σιμπίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Σιμπίου -  Ξενάγηση πόλης – Σιγκισοάρα – Τίργκου Μούρες – Σιμπίου.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που διετέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2007 και έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα πόλη της UNESCO. Θα επισκεφτούμε τη Μητρόπολη που είναι κτισμένη στα θεμέλια της βυζαντινής Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία που είναι περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το Δημαρχείο. Ελεύθερος χρόνος και στη  συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του Περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια και να μαγευτείτε από την ομορφιά της. Αναχωρούμε για το Τίργκου Μούρες γνωστό και ως ‘’πόλη των ρόδων’’. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν στην πόλη. Θα θαυμάσουμε το Παλάτι του Πολιτισμού, το παλάτι του Απόλλωνα και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Σιμπίου.

5η Μέρα | Σιμπίου – Σόφια.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σόφια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, με την συνοδεία του αρχηγού μας.

6 Μέρα | Σόφια – Ξενάγηση πόλης – Θεσσαλονίκη.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον βυζαντινό ναό της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νιέφσκι, τη Βουλή και την πανεπιστημιούπολη. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη το βράδυ.

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - 4 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

15 Ιουλ 2022
375,00 € 325,00 €
1° Παιδί: 240,00 €
170,00 €

29 Ιουλ 2022
375,00 € 325,00 €
1° Παιδί: 240,00 €
170,00 €

12 Αυγ 2022
375,00 € 325,00 €
1° Παιδί: 240,00 €
170,00 €

26 Αυγ 2022
375,00 € 325,00 €
1° Παιδί: 240,00 €
170,00 €

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
 • Check points & Δημοτικοί Φόροι: 25€ ανά άτομο.
 • Η ασφάλεια για τον COVID: 15 € ανά άτομο.
 • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
   

 

 

 

 

Tαξίδι/ Εκδρομή στο Βουκουρέστι

 

BOYKOYΡΕΣΤΙ

Πληθυσμός: 1.677.985

Νόμισμα: Ρουμανικό λέι (lei)

Αεροδρόμιο/α: Henri Coanda (OTP), Baneasa Aurel Vlaicu (BBU)

Περιγραφή: Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους ενώ οι υπολογισμοί της πληθυσμιακής διάρθρωσης τηςμητροπολιτικής του περιοχής κάνουν λόγο για περισσότερα από 3 εκατομμύρια κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμούΝταμπόβιτσα. Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές το έτος ίδρυσης της πόλης χρονολογείται στα 1459 και το όνομα του συνδέεται με έναν πρίγκιπα ή κυνηγό της περιοχής που ονομαζόταν Bukur (στα ρουμάνικα σημαίνει χαρά). Η μακραίωνη ιστορία του Βουκουρεστίου χαρακτηρίζεται από περιόδους ανάπτυξης αλλά και παρακμής που ταυτίστηκαν με περιόδους κατοχής και λεηλασιώναπό εχθρικά φύλα. Μετά από ένα πλήθος αλλαγών το 1862 εδραιώνει τη θέση του ως βασικό κέντρο της ρουμανικής επικράτειας και ανακηρύσσεται πρωτεύουσα της χώρας. Στις μέρες μαςσυνεχίζει να κατέχει το ρόλο του σημαντικότερου εμπορικού, οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού κέντρου της Ρουμανίας και ταυτόχρονα μια σειρά από αξιόλογα τουριστικά αξιοθέατααποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το κομψό αρχιτεκτονικό ύφος της περιόδου του μεσοπολέμου συναντάται στην πλειοψηφία των κτιρίωντου ιστορικού κέντρου και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που συνόδευε την πόλη ως "Μικρό Παρίσι της Ανατολής". Τέλος παρά το πρόσφατο δύσκολο πολιτικό παρελθόν του, θεωρείται εκ νέου ανερχόμενη οικονομική οντότητα, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την φιλόξενη και ζεστή αύρα η οποία κάνει την προσαρμογή κάθε επισκέπτη ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

Γλώσσα: Ρουμάνικα


 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 

Εκκλησία της Σταυρουπολεως (Βiserica Stavoupoleος)

 Ρουμανία - Ρουμανία Νοέμβρης 2014 | Travelstories         

Η εκκλησία της Σταυροπόλεως είναι μια μικρή εκκλησία αλλά ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Χτίστηκε το 1724, κατά την εποχή της κυριαρχίας του Φαναρίοτη βασιλιά Νικόλαου Μαυροκορδάτου, από των Έλληνα μοναχό και αρχιμανδρίτη Ιωάννη Στρατονικέα. Η αρχιτεκτονική είναι επηρεασμένη από Οθωμανικά, δυτικά και τοπικάΡουμανικά στοιχεία. Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό με ξύλινα και πέτρινα γλυπτά, πίνακες και τοιχογραφίες. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως όπου, μεταξύ των άλλων, υπάρχει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη με περισσότερα από 8.000 βιβλία.


 

Aψίδα του Θριάμβου (Arcul De Triump)

Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) - Παρίσι | TopTraveller

H αψίδα του θριάμβου βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και η αρχική του κατασκευή έγινε το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της. Η πρώτη αψίδα ήταν ξύλινηκαι αντικαταστάθηκε το 1922 μετά το πέρας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με μια προσωρινή κατασκευή, η οποία και ξανά-κατεδαφίστηκε το 1935 για την δημιουργία της σημερινής αψίδας που εγκαινιάστηκε των Σεπτέμβριο του 1936. Η αψίδα του θριάμβου έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu, ο οποίος και έχει σαφέστατα επηρεαστεί από την διάσημη αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι. Τα γλυπτά που διακοσμούν το εξωτερικό δημιουργήθηκαν από διάσημους Ρουμάνους γλύπτες όπως ο Ion Jalea και ο Dimitrie Paciurea.


 

Μουσείο Αναπαράστασης του Χωριού (Muzeul Satului)

farm house στοκ φωτογραφία με δικαίωμα ελεύθερης χρήσης           

Το μουσείο της πιστής αναπαράστασης ενός τυπικού ρουμάνικου χωρίου δημιουργήθηκε το 1936 και περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλεςκατασκευές αντιπροσωπευτικές της υπαίθρου της Ρουμανίας. Το μουσείο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Πολλά από τα κτίρια είναι αυθεντικά και μεταφέρθηκαν σε κομμάτιαστον χώρο του μουσείου απευθείας από την ύπαιθρο. Το παλιότερο σπίτι ανάγεται στον 17ο αιώνα. Η ιδέα του συγκεκριμένου έργου ανήκει στον εθνογράφο Dimitrie Gusti που ήθελε να φτιάξειένα μουσείο το οποίο να αναπαριστά όσο το δυνατόν πιο ζωντανά τη ζωή στην ύπαιθρο. Για αυτό το λόγο το μουσείο είναι οργανωμένο σαν έναν κανονικό χωριό. Θα το βρείτε στην οδόKiseleff 28-30 και κατά την έξοδο από το ίδιο μέρος θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε ένα κατάστημα με σουβενίρ και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκωντης υπαίθρου.

Ιστοσελίδα: http://www.muzeul-satului.ro/


 

 

Παλάτι του Κατακουζηνού (Palatul Cantacuzino)

Category:George Enescu Museum - Wikimedia Commons         

Το παλάτι του Κατακουζηνού ονομάζεται και παλάτι (η μουσείο) του Γεωργίου Ενέσκου. Σχεδιάστηκε από των αρχιτέκτονα I.D.Berindei σε Γαλλικό μπαρόκ στυλ και κατασκευάστηκεμεταξύ 1898 με 1900. Πάνω από την κύρια είσοδο υπάρχει ένα μεγάλο κοχυλοειδές στέγαστρο εισόδου ενώ δυο αγάλματα-λιοντάρια φυλάνε την πόρτα. Το κτίριο ήταν ιδιοκτησία της γυναίκαςτου εθνικού συνθέτη Γεωργίου Ενέσκου, της Μαρίας Κατακουζηνού. Μαζί ζήσανε για κάποια χρόνια στο παλάτι αλλά ο συνθέτης προτιμούσε να ζει πιο λιτά και απλοϊκά και έτσι μετακόμισανσε ένα μικρότερο σπίτι κοντά στο παλάτι. Σήμερα το παλάτι στεγάζει το μουσείο του Γεωργίου Ενέσκου και εκθέτει χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα του εθνικού θρύλου της χώρας.


 

Κήποι του Cismigiou (Gradina Cismigiou)

           

Πρόκειται για μια ανάσα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, το ιδανικό σημείο για να κάνετε ένα διάλειμμα από της βόλτες σας και να ξεκουραστείτε για μερικές ώρες. Οι κήποι τουCismigiu βρίσκονται κοντά στην πλατεία πανεπιστημίου, απέναντι από το δημαρχείο. Είναι το παλιότερο πάρκο του Βουκουρεστίου, φτιάχτηκε το 1847 και ήταν μια πολλή σημαντική στιγμήγια την ιστορία της πόλης. Στο πάρκο θα βρείτε μεταξύ άλλων, μια λίμνη, έναν κήπο μπύρας, μια παιδική χαρά, μια περιοχή για σκάκι όπου ηλικιωμένοι παίζουν τουρνουά και πάμπολλαπαγκάκια για να ξεκουραστείτε. Περισσότερα από 30.000 δέντρα μεταφέρθηκαν από τα βουνά της χώρας στα 17 εκτάρια του πάρκου.


Eθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας

Romania Dacia on WordPress.com | National museum, Marble columns, European palace

Το εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας βρίσκεται σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Τα εκθέματαπεριλαμβάνουν συλλογές από μεσαιωνική και μοντέρνα Ρουμανική τέχνη όπως επίσης και διεθνείς συλλογές της βασιλικής οικογένειας. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημίες κατάτην διάρκειατης επανάστασης το 1989 και πέρασαν περίπου 10 χρόνια για να ξανά-ανοίξει της πύλες του στο κοινό. Εκτός από της μόνιμες εκθέσεις υπάρχουν και δύο αίθουσες που παρουσιάζουνπροσωρινές εκθέσεις.

Ιστοσελίδαhttp://www.mnar.arts.ro/


 

 

Ρουμανικό Αθήναιον (Αteneul Roman)

athenaeum bucharest στοκ φωτογραφία

Πρόκειται για ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής όμως το Ρουμανικό Αθήναιον είναι και ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα τουΒουκουρεστίου. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, όπως επίσης και σπίτι της φιλαρμονικής του Γεωργίου Ενέσκου (George Enescu)και η καρδία του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής George Enescu που διεξάγεται προς τιμήν του διάσημου Ρουμάνου συνθέτη, βιολιστή, πιανίστα και δασκάλου.


Παλάτι του Κοινοβουλίου   ( Palatul Parlamentului )  

Οι πρωτιές που διαθέτει το επιβλητικό αυτό παλάτι είναι πολλές και πιο συγκεκριμένα, είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό πολιτικό διοικητικό κτίριο στον κόσμο ενώ αποτελεί και το βαρύτερο κτίριο στον πλανήτη. Όμως οι διακρίσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το παλάτι του κοινοβουλίου είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, πίσω από το πεντάγωνο στης ΗΠΑ. Φτιάχτηκε και σχεδόν ολοκληρώθηκε κατά την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του Νικολάι Τσαουσέσκου, πιο συγκεκριμένα η κατασκευή  ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά που το καθεστώς Τσαουσέσκου έπεσε και ο ίδιος εκτελέστηκε, το 1989. Σήμερα στεγάζει το κοινοβούλιο της Ρουμανίας και το Εθνικό Μουσείο της σύγχρονης τέχνης.


Πάρκο Herestrau

Herastrau Park Bucharest

Μust do ένα break στο μεγαλύτερο πάρκο της ρουμανικής πρωτεύουσας, το Herastrau, το οποίο από το 1936 αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου  όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες, καιρού επιτρέποντος, μπορούν να απολαύσουν από έναν ανέμελο περίπατο, βαρκάδα ή κανό στις συγκοινωνούσες λίμνες και το νησάκι του μέχρι ποδηλατάδες (διαθέτει ποδηλατόδρομο), να πάρουν ένα καφέ στα στέκια του πάρκου ή να επισκεφθούν το υπαίθριο.


Village Museum, το οποίο φιλοξενεί δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε μέρος της Ρουμανίας.

Info: Ωράριο στο muzeul-satului.ro
Είσοδος 15 lei
28-30 Kiseleff Blvd., 1st District, tel. +40 213179103


 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

 

ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ

Ημερολόγιο Μοτοσυκλέτας Day 5: Από Σιμπίου μέχρι Σιγκισοάρα

Η Sighişoara είναι μια πόλη στο ποταμό Târnava Mare στην επαρχία Mureş της ιστορικής περιοχής της Τρανσυλβανίας. Γερμανοί βιοτέχνες και  έμποροι, οι Σάξονες της Τρανσυλβανίας, κλήθηκαν εδώ από τον βασιλιά της Ουγγαρίας κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα, για να εγκατασταθούν και να υπερασπιστούν τα σύνορα Στο κέντρο της πόλης έχουν διατηρηθεί με υποδειγματικό τρόπο τα χαρακτηριστικά μιας μικρής μεσαιωνικής οχυρωμένης πόλης, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κάθε χρόνο τον Ιούλιο, στην παλιά ακρόπολη, λαμβάνει χώρα ένα Μεσαιωνικό Φεστιβάλ. Η πόλη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγωτης καλά διατηρημένης εντός των τειχών παλιάς πόλης και ορόσημο της είναι ο Πύργος του Ρολογιού, ένας 64 μέτρων πύργος, κατασκευής του 1556, που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο Ιστορίας.


 

ΤΙMIΣΟΑΡΑ

Compare Bucharest - Timisoara flights from €20.22 | Ryanair.com

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και το πιο σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στο δυτικό τμήμα της χώρας, αποτελεί «απόλαυση» στα μάτια των ταξιδιωτών. Είναι επίσης γνωστή με το όνομα «Μικρή Βιέννη», λόγω του ότι βρισκόταν υπό την αυτοκρατορία των Αψβούργων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κτήρια στο κέντρο της πόλης, είναι από την εποχή του Κάιζερ και μοιάζουν πολύ με την παλιά Βιέννη. Επίσης θα δείτε πολλές εκκλησίες, μία εβραϊκή συνοικία, μια μπαρόκ πλατεία και μια πεζοδρομημένη περιοχή στο κέντρο της πόλης.  Χάρη στο ήπιο κλίμα της, η Timișoara έχει πολλές δημόσιες πλατείες και καταπράσινα σημεία για βόλτες. Το πάρκο Roses είναι το ιδανικό μέρος για έναν ρομαντικό περίπατο, όπως και ο Βοτανικός Κήπος. Ένας ακόμη πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ένα ηλιόλουστο απόγευμα, είναι να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Bega. Μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη εύκολα με τα πόδια και θα ανακαλύψετε πολλά «κρυμμένα» μέρη και μικράκαφέ σε κάθε γωνιά της.Τέλος, η πόλη φιλοξενεί όλο το  χρόνο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και έχει γκαλερί, μουσεία και έντονη νυχτερινή ζωή.


ΚΑΣΤΡΟ BRAN 'H ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Τρανσυλβανίας και Βλαχίας και είναι ευρέως γνωστό ως «Κάστρο του Δράκουλα» (αν και πολλά ακόμη κάστρα συνδέονται με το μύθο του Δράκουλα, όπως το κάστρο Poenari και το κάστρο Hunyad), προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ.  Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του Δράκουλα και του Βλαντ Γ΄ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύοπρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι απλά ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με τον Δράκουλα.Το Κάστρο Μπραν, ονομάστηκε «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα», πριν από τρεις δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφταναν στην Τρανσυλβανία, ψάχνοντας ίχνη του Δράκουλα, είδαν το κάστρο και σκέφτηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως«Κάστρο του Κόμη Δράκουλα». Το 2009, το κάστρο επανεκχωρήθηκε στην οικογένεια της πριγκίπισσας Ιλεάνα και ανακαινίστηκε θεαματικά: μια ειδική αίθουσα αφιερώθηκε στον Δράκουλα και ονομάστηκε «Bram Stoker», ενώ σε ένα άλλο δωμάτιο μπορείτε να δείτε βίντεο προβολές από τα Εθνικά Αρχεία,  σχετικά με την Βασίλισσα Μαρία και την πριγκίπισσα Ιλεάνα. Την 1η Ιουνίου, το κάστρο άνοιξε εκ νέου για το κοινό.


 

ΚΑΣΤΡΑ PELES & PELISOR

 Αποτελώντας σήμερα ένα ιστορικό μνημείο, το κάστρο Peleș ήταν κάποτε κατοικία για διάφορες ρουμανικές μοναρχικές οικογένειες. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Sinaia -44 χλμ. από το Μπρασόβ- στη μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία και χτίστηκε μεταξύ 1873 και 1883. Το κάστρο διαθέτει πάνω από 160 δωμάτια και είναι χτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι επτά βεράντες που το περιβάλλουν είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρο και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του, είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, χρυσά και ασημένια ελάσματα, κρύσταλλα, βιτρό παράθυρα και γλυπτά από ελεφαντόδοντο. Κοντά στο κάστρο Peles, βρίσκεται και το μικρό Peleș, το κάστρο Pelişor, με 70 δωμάτια. Ο διάδοχος του Καρόλου Α', σκόπευε να το χρησιμοποιήσει ως θερινή κατοικία, καθώς θεωρούσε το Peleș υπερβολικό και ήθελε μια πιο διακριτική, σε στυλ art-nouveau κατοικία.


 

ΣΙΜΠΙΟΥ

Στο Sibiu ο Αλέξης Τσίπρας για την Άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Γνωστή και με το γερμανικό της όνομα, Hermannstadt, η γραφική αυτή πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας της, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Το μεσαιωνικό της φρούριο επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras βουνά και τα χωριά που βρίσκονται τριγύρω. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική που ξεχωρίζει στην πόλη και την κεντρική της θέση στη χώρα, που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη, κάνει το Sibiu έναν σημαντικό τουριστικό προορισμο Το 2007, το Sibiu ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μαζί με το Λουξεμβούργο και η χρονιά αυτή έκανε την πόλη γνωστή στην Ευρώπη,αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστών αυξάνεται, με τους περισσότερους να είναι ξένοι τουρίστες.Η μεσαιωνική γοητεία της πόλης, αλλά και η πλούσια πολιτιστική ζωή της, την καθιστούν ένα γνήσιο «μαργαριτάρι» στην καρδιά της Ρουμανίας.


 

MΠΡΑΣΟΒ

Το Brașov είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη, 176 χιλιόμετρα μακριά από το Βουκουρέστι. Η πόλη προσφέρει έναν συνδυασμό ενός υπέροχου, ορεινού τοπίου (του κοντινού θέρετρου Poiana Braşov) και μεσαιωνικής ιστορίας με γερμανικές επιρροές στην παλιά πόλη. Το Braşov, η πόλη Sinaia και τα γύρω ορεινά θέρετρα, τα πιο επισκέψιμα μέρη της Τρανσυλβανίας και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Το Braşov μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: από μια δυναμική σύγχρονη ζωή, μέχρι μια παλιά παγκόσμια γοητεία και ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Είναι μια πόλη καθαρή, με καλό σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και εξαιρετικό φαγητό.


 

                 

Ταξίδι / Eκδρομή στη Σόφια

Βουλγαρία - Σόφια: Η πόλη που μεγαλώνει αλλά δεν γερνάει. Φιλιππούπολη: Η επτάλοφος. | Travelstories

Πληθυσμός: 1.204.685

Νόμισμα: Λεβ (лв)

Γλώσσα: Βουλγάρικα

Βασικές γνώσεις της γλώσσας:

Ναι

Da

Όχι

Ne

Ευχαριστώ

Blagodaryá

Παρακαλώ

Molya

Καλημέρα

Dobró útro

Καληνύχτα

Léka nosht

Γεία σου!

Zdravéy

 

Η βουλγαρική πρωτεύουσα με τις άπειρες εκκλησίες έχει να σας διηγηθεί την πλούσια Ιστορία της, καταπράσινα πάρκα για να σας ξεκουράσει και το όρος Vitosha σε απόσταση αναπνοής για μόνιμη δροσιά και κατεβασιές στο χιονοδρομικό του κέντρο. Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της, θα δείτε από οθωμανικά τζαμιά και αχανείς καθεδρικούς όπως ο Alexander Nevsky μέχρι αρ νουβό διαμάντια της εποχής των τσάρων, όπως το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, ενώ η πλατεία γύρω από την Εθνική Βιβλιοθήκη, το ξενοδοχείο «Balkan» ( νυν Sheraton ) και το πολυκατάστημα Tzum θα σας θυμίσει τα χρόνια  του σιδηρού παραπετάσματος. Κατά μήκος της λεωφόρου Tsarigradsko Chaussee και πολύ κοντά στην πανέμορφη γέφυρα Orlov Most, πάνω από τον ποταμό Orlovska ξεκινά το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Borissova, ενώ στο μικρότερο, αλλά εντελώς κεντρικό Gradskata με τα όμορφα σιντριβάνια θα επιδοθείτε σε υπαίθριους αγώνες σκακιού.


 

Αξιοθέατα

 

Εθνικό θέατρο Ivan Vazov


Το θέατρο Ivan Vazov είναι το εθνικό θέατρο της χώρας, όπως επίσης και ένα από τα παλιότερα θέατρα στη χώρα ενώ αποτελεί και σημαντικό μνημείο της πόλης. Βρίσκεται στο κέντρο, με την πρόσοψη να κοιτάει τον κήπο της πόλης. Χτίστηκε το 1907, ενώ το εσωτερικό της καταστράφηκε από φωτιά το 1923 και ανακατασκευάστηκε έξι χρόνια αργότερα. Η πρόσοψη του θεάτρου θυμίζει αρχαιοελληνικό κτίριο, με της έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες που απεικονίζουν των Απόλλωνα και τις μούσες. Τέλος η περίκομψη κύρια αίθουσα έχει χωρητικότητα 850 θεατών.


 

Καθεδρικός της Σόφιας «Αλέξανδρου Νιέφσκι»

Αρχείο:Alexander Nevsky Cathedral in Sofia.jpg - Βικιπαίδεια


Ο Καθεδρικός του Αλέξανδρου Νιέφσκι είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης με πολλούς ξένους που επισκέπτονται τα Βαλκάνια να το χαρακτηρίζουν ως το πιο θαυμάσιο οικοδόμημα του 20ού αιώνα στη βαλκανική.Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός στα Βαλκάνια, πίσω από των Καθεδρικό του Άγιου Σάββα της Σερβίας, που βρίσκετε στο Βελιγράδι. Στα 3,170 τετραγωνικά μέτρα του μπορεί να υποδεχτεί 10.000 άτομα!Χτίστηκε προς τιμή των στρατιωτών που έπεσαν στην μάχη κατά την διάρκεια του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας το 1877 με 1878 που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωσή της Βουλγαρίας από την  Οθωμανική αυτοκρατορία. Η εκκλησία ακολουθεί μια νέο-βυζαντινή αρχιτεκτονική ενώ η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1912.Ο χρυσός θόλος είναι 45 μέτρα ενώ το καμπαναριό φτάνει τα 50 μέτρα. Η εκκλησία έχει 12 καμπάνες με συνολικό βάρος 23 τόνους. Πίσω από των ναό, βρίσκεται μια κρύπτη που στεγάζει την παλιά Βουλγαρική συλλογή τέχνης.


 

Εμπορικός δρόμος Vitoshka

Vitosha boulevard - the main commercial street of Sofia


Η λεωφόρος Vitosha παίρνει το όνομα της από το ομώνυμο βουνό-σύμβολο της Σόφιας. Η λεωφόρος, μαζί με τους όμορφους δρόμους, είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός δρόμος της πόλης με πολλά κομψά καταστήματα, καφετέριες, restaurant και μπαρ. Οι διασημότερες ετικέτες μόδας βρίσκονται επί της λεωφόρου Vitoshka, όπως οι: Versace, Escada, Bulgari, D&G, La Perla, Lacoste, Van Laak, Ermenegildo Zegna, Tru Trussardi, Moreschi, Marella, Max Mara, Gianfranco Ferré, Emporio Armani, Tommy Hilfiger, Boss και Baldinini. Μερικά διάσημα κτίρια βρίσκονται επίσης επί της λεωφόρου, ενώ από αυτά ξεχωρίζουν το εθνικό παλάτι του πολιτισμού, το παλάτι των δικαστηρίων και το σπίτι στο οποίο ο διάσημος ποιητής Peyo Yavorov έζησε και πέθανε.


 

Εθνική Όπερα & Μπαλέτο

 

File:National Opera Sofia 2009 20090406 006.JPG - Wikimedia Commons


Η εθνική όπερα και μπαλέτο αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της χώρας καθώς η όπερα και ιδικά το μπαλέτο αρέσει ιδιαίτερα στο Βουλγαρικό κοινό. Το κτίριο σχεδιάστηκε το 1921 ενώ χτίστηκε μεταξύ του 1947 με 1953 και το εσωτερικό του ακόμα μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής ενώ έχει χωρητικότητα 1200 ατόμων. Οι διασημότεροι Βούλγαροι μουσικοί του είδους κατά των 20ο αιώνα, όπως οι Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev και Ghena Dimitrova, ξεκίνησαν της καριέρες στην εθνική όπερα. Η όπερα ιδρύθηκε το 1909 και έγινε 'εθνική' το 1922 ενώ το μπαλέτο ξεκίνησε το 1928.


 

Εθνική συνέλευση της Βουλγαρίας

 

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας Στοκ Εικόνα - εικόνα από της, κοινοβούλιο: 26375083


Η εθνική συνέλευση της Βουλγαρίας είναι ουσιαστικά το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Ιδρύθηκε το 1879 μαζί με το πρώτο σύνταγμα της χώρας και αποτελείται από 240 αντιπροσώπους με 4ετή θητεία. Η εθνοσυνέλευση είναι υπεύθυνη για την ψήφιση των νόμων, την επικύρωση του προϋπολογισμού, την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, την επιλογή του πρωθυπουργού και των υπουργών, των στρατιωτικών εντολών και την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών. Το κτίριο της εθνοσυνέλευσης κατασκευάστηκε μεταξύ 1884 με 1886 και είναι ένα ιστορικό μνημείο της χώρας. Είναι τοποθετημένο στο κέντρο της Σόφιας, είναι νέο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και σχεδιάστηκε από των Σέρβο-Βούλγαρο αρχιτέκτονα Konstantin Jovanović. Μουσείο Εθνικής ΙστορίαςΣτο μουσείο της Εθνικής Ιστορίας στεγάζονται 650.000 εκθέματα που παρουσιάζουν την πρόοδο της κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής ζωής στην Βουλγαρία. Το μουσείο περιέχει εκθέσεις που ξεκινούν από την παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι το σήμερα. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών εκθεμάτων είναι οι μοναδικοί χρυσοί θησαυροί από το Panaguyrishte και τα ασημικά εκθέματα από την Θράκη. Θα βρείτε επίσης πολλά παραδοσιακά κουστούμια και όπλα κάθε εποχής ενώ δεν λείπουν τα καθημερινά αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφίες.


 

Μουσείο Εθνικής Ιστορίας

 

National Historical Museum, Bulgaria - Wikipedia

 

Στο μουσείο της Εθνικής Ιστορίας στεγάζονται 650.000 εκθέματα που παρουσιάζουν την πρόοδο της κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής ζωής στην Βουλγαρία. Το μουσείο περιέχει εκθέσεις που ξεκινούν από την παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι το σήμερα. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών εκθεμάτων είναι οι μοναδικοί χρυσοί θησαυροί από το Panaguyrishte και τα ασημικά εκθέματα από την Θράκη. Θα βρείτε επίσης πολλά παραδοσιακά κουστούμια και όπλα κάθε εποχής ενώ δεν λείπουν τα καθημερινά αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφίες.
 
Εκκλησία του Boyana
 
Βουλγαρία - Sequel...Χειμερινό "διάλειμμα" στη Σόφια Νο2 | Travelstories

Η εκκλησία του Boyana θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο και σε καλή κατάσταση μνημείο της ανατολικής Ευρωπαϊκής μεσαιωνικής τέχνης. Βρίσκεται στα στα  περίχωρα της Σόφιας και αποτελείται από 3 κτίρια. Η εκκλησία στα ανατολικά χτίστηκε των 10ο αιώνα και διευθύνθηκε στης αρχές του 13ου αιώνα από των  Sebastocrator Kaloyan, ο οποίος διέταξε να κατασκευαστούν και άλλα 2 κτίρια δίπλα από εκκλησία. Οι τοιχογραφίες στην δεύτερη εκκλησία, ζωγραφίστηκαν το 1259, κάτι που της κάνει να είναι από τα σημαντικότερα έργα τέχνης του μεσαίωνα. Η κατασκευή τέλος συμπληρώνετε από την τρίτη εκκλησία που κατασκευάστηκε στης αρχές του 19ου αιώνα.
 

Εκκλησία της Αγίας Σοφίας

 

Αρχείο:Basilica of Hagia Sofia, Bulgaria.jpg - Βικιπαίδεια

 

H εκκλησία έδωσε το όνομά της στην πόλη της Σόφιας το 1300 κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας.Αυτό το λιτό τούβλινο κτίριο ανάγεται στους βυζαντινούς χρόνους και ιδρύθηκε τη δεκαετία του 500 στην κορυφή της αρχαίας πόλης της νεκρόπολης της Σέρντιτσα, καθώς και μια παλαιότερη εκκλησία από έναν αιώνα πριν.Όταν επισκέπτεστε μπορείτε να δείτε τα απομεινάρια αυτής της αρχαίας εκκλησίας και τους τάφους που χρονολογούνται πάνω από 1500 χρόνια.Για δύο αιώνες μετά την οθωμανική εισβολή, αυτό ήταν ένα τζαμί, αλλά εγκαταλείφθηκε όταν ένας σεισμός το 1800 έριξε τον μιναρέ και άλλος σκότωσε τους δύο γιους του ιμάμη.


Όρος Vitosha

 

1-day snowshoeing to the top of Vitosha mountain. 1-day trip. UIMLA leader

 

Το όρος Vitosha, απλώνεται από τα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο του ορίζοντα της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας. Το όρος είναι πολλή διάσημο και στους τουρίστες είτε για κάποιο extreme sport όπως η αναρρίχηση η το σκι, είτε για να θαυμάσουν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα στο εθνικό πάρκο Vitosha. Άλλα αξιοθέατα του όρους περιλαμβάνουν, επίσκεψη του μοναστηρίου Dragalevtzi και την μακρύτερη σπηλιά στην χώρα την Duhlata. Η πρόσβαση στο βουνό γίνεται εύκολα με αστικά λεωφορεία που ξεκινούν και από το κέντρο της πόλης.
 
KONTINEΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
 
ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ
 
 

Βρίσκεται στα βουνά Rila, το μοναστήρι Rila είναι απλά εκπληκτικό. Ιδρύθηκε αρχικά τον 10ο αιώνα από τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλα, έναν ερημίτη. Εκατοντάδες προσκυνητές και τουρίστες επισκέπτονται τον χώρο κάθε χρόνο και εδώ και αιώνες υπήρξε ένας τόπος εξαιρετικής πνευματικής σημασίας.Το μοναστήρι διατηρεί ακόμη και μερικά μυστικά του. Λέγεται ότι οι επαναστάτες ηγέτες κατέφυγαν εδώ μερικές φορές, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων Βασίλειου Λεβσκι και Πέο Γιάβοροφ. Έχει διαδραματίσει σημαντικόρόλο στη διατήρηση της βουλγαρικής λογοτεχνικής κουλτούρας καθώς η επιτόπια βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 250 χειρόγραφα από τον 11ο αιώνα και μετά τον 19ο αιώνα.


 

Ταξίδι/ Εκδρομή στην Φιλιππούπολη

Plovdiv: Europe's other Capital of Culture for 2019 - News - The Jakarta Post

Πληθυσμός: 338.153

Νόμισμα: Λεβ (лв)
Αεροδρόμιο/α: Plovdiv (PDV)
Περιγραφή: Η Φιλιππούπολη είναι πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 376.785 κατοίκους, η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας μετά την πρωτεύουσα Σόφια. Υπάρχουν ευρύματα που τοποθετούν τους πρώτους κατοίκους της στην παλαιολιθική εποχή, υπήρξε κυρίως πόλη που κατοικούνταν από θρακικά φύλα πριν γίνει ελληνική και κατόπιν ρωμαϊκή. Πρώτη φορά αναφέρεται ως Φιλιππούπολη το 340 π.Χ. και για πάρα πολλά χρόνια έμεινε γνωστή με αυτό το όνομα παρά με το βουλγαρικό Plovdiv. Κάθε χρόνο διεξάγεται φεστιβάλ θεάτρου και τηλεόασης, ενώ η πόλη είναι γεμάτη αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία. Η πόλη χτίστηκε σε επτά λόφους, και η γύρω περιοχή είναι καλυμμένη στα Βαλκανικά Όρη και στην οροσειρά της Ροδόπης, τα οποία έχουν γίνει αγαπημένο μέρος για τους επισκέπτες και τους ντόπιους για πεζοπορία και εξερεύνηση.
 
Γλώσσα: Βουλγάρικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι Da
Όχι Ne
Ευχαριστώ Blagodaryá
Παρακαλώ Molya
Καλημέρα Dobró útro
Καληνύχτα Léka nosht
Γεία σου! Zdravéy

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αρχαία Φιλιππούπολη


Roman theatre of Plovdiv, Bulgaria (ancient Phillipoopolis, Thrace) - remarkably well preserved and restored : ancientrome

 

Η Φιλιππούπολη είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις των Βαλκανίων, με ενδείξεις παρουσίας ανθρώπων από την παλαιολιθική εποχή και συνεχή παρουσία  από τότε μέχρι και τις μέρες μας. Σώζεται αρχαίο θέατρο με χωρητικότητα 7.000 άτομα και είναι μέρος του ιστορικού κέντρου και του πεζοδρομημένου τμήματός του και στάδιο χτισμένο υπό τα πρότυπα του σταδίου των Δελφών με χωρητικότητα τα 30.000 άτομα, επίσης τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα σημεία αυτά, ως μέρος της βόλτας σας στο ιστορικό κέντρο, όπως επίσης και το αρχαιολογικό σύμπλεγμα, καθώς μεγάλο μέρος των τειχών
έχουν ανασκαφεί.
 
Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλιππούπολης

Άνοιξε το 1882 ως λαογραφικό μουσείο. Το 1928 μεταφέρθηκε σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα και απέκτησε εκθέματα από την παλαιολιθική εποχή έως και τη νεότερη οθωμανική εποχή. Υπάρχουν εκθέσεις με νομίσματα, αμφορείς, έργα τέχνης ζωγραφικής και γλυπτικής, εκκλησιαστικά εκθέματα και μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της ιστορίας της περιοχής. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας από Μάιο έως Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο έως Μάιο είναι κλειστό Κυριακή και Δευτέρα. Τα παιδιά κάτω των 7 μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο δωρεάν.

 
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φιλιππούπολης

Visit the Regional Museum of Natural History with Plovdiv City Card

Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας άνοιξε το 1955 στη Φιλιππούπολη και στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου, χτισμένο το 1880. Στις αίθουσες του μπορείτε να δείτε εκθέματα Παλαιοντολογίας, Ορυκτολογίας και Βοτανικής. Υπάρχουν μόνιμες εκθέσεις ορυκτών και αλάτων, εντόμων, φυτών, υπάρχει ενυδρείο γλυκού νερού με 40 διαφορετικά ψάρια, εκθέματα βυθού, αμφίβια, ερπετά, πουλιά, θηλαστικά και τρωκτικά. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα για το κοινό και υπάρχει εισιτήριο για όλους τους επισκέπτες. Υπάρχει έκπτωση για φοιτητές, μαθητές και παιδιά κάτω των 7 ετών.
 
Ιστοσελίδα: http://rnhm.org/en/home

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!