top-image

Πανόραμα Πολωνίας

Πανόραμα Πολωνίας

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΠΟΛΩΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 9 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 2310 244400

 2310 231168

2310 231170

2310 459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


ΟΔ. Πανόραμα Πολωνίας. Docx

 Πανόραμα Πολωνίας 
Οδικώς 9 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο γραφείο μας και άμεση αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.

2η Μέρα | Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης – Κρακοβία.

Πρωινό και στη συνέχεια ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα θαυμάσουμε τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Συνεχίζουμε με την πεζή περιήγηση: Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανάκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή  λόφος του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.

3η Μέρα | Κρακοβία – Ξενάγηση πόλης – Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα.

Πρωινό και στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, που μεταξύ άλλων θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στην πλατεία επίσης θα δούμε το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε γύρω από το οποίο παλαιότερα γινόταν το παζάρι της πόλης. Σήμερα διοργανώνονται πάρα πολλές εκθέσεις αλλά και υπαίθρια bazaar. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα αλατωρυχεία Βιέλιτσκα.  Αναχώρηση για την Βιελίτσκα που τα αλατωρυχεία της αποτελούν σήμερα την ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές του, αρκετά εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης, θα δούμε ολόκληρες εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους, Αγίες Τράπεζες που είναι όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία.

4η Μέρα | Κρακοβία – Άουσβιτς – Βρότσλαβ.

Πρωινό και στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για το Άουσβιτς (εισιτήριο εξ ιδίων). θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς - Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε για το Βρότσλαβ. Άφιξη στη «Βενετία του Βορρά» μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια που καθρεφτίζονται στα νερά του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.

 

5η Μέρα | Βρότσλαβ – Ξενάγηση πόλης – Βαρσοβία.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που είχε οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης, θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο καθώς και το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.

6η Μέρα | Βαρσοβία – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

7η Μέρα | Βαρσοβία – Μπρατισλάβα.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια από τις πιο όμορφες μητροπόλεις της Ευρώπης, τη Μπρατισλάβα που απλώνετε σε μια έκταση 48.845 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης συνδεόμενη με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.

8η Μέρα | Μπρατισλάβα – Βελιγράδι.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε μια σύντομη περιήγηση στην Μπρατισλάβα. Θα θαυμάσουμε τις βίλες, νότια του ποταμού Δούναβη, τα γιγαντιαία παλάτια και κάστρα από την εποχή του κομμουνισμού και τα σημαντικότερα μουσεία. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο δεν είναι άλλο από το κάστρο, στο οποίο στέφθηκαν Ούγγροι βασιλείς και φυλάσσονται αρκετά κοσμήματα του στέμματος. Η θέα που προσφέρει από ψηλά είναι φανταστική. Σε απόσταση αναπνοής απλώνεται η κεντρική αρτηρία της Μπρατισλάβα, ο Βεντούρσκα. Ένας πολυσύχναστος δρόμος γεμάτος καφέ, εστιατόρια και μπαρόκ παλάτια. Επόμενη στάση μας το υπέροχο σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της παλαιάς πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

9η Μέρα | Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη.

Πρωινό  και ξεκινάμε την ‘’πανοραμική’’ ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Σάββα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τον ιστορικό σιδηροδρομικό Σταθμό αλλά και τα κατεστραμμένα, ακόμη, κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Τέλος θα επισκεφτούμε Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H τιμή Early booking ισχύει για τις κρατήσεις των πρώτων 10 θέσεων

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

 • Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*.
 • Βουδαπέστη: Ibis Castle Hill or Similar 3*
 • Κρακοβία: AC Hotel by Marriott 4*
 • Βρότσλαβ: Wyndham Wroclaw Old Town 5*
 • Βαρσοβία: Crowne Plaza 4*
 • Μπρατισλάβα: Ibis Bratislava Centrum or Similar 3*
 • Βελιγράδι: Belgrade City or Similar 4*
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
 • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
 • Δημοτικοί φόροι & Check points: 25€.
 • Είσοδος στο Άουσβιτς.
 • Είσοδος στα Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα.
 • Είσοδοι σε μουσεία, εκδηλώσεις και διασκεδάσεις, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, ειδική ασφάλεια Covid - 19: τιμή 20€. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες.
   

 

 

Κρακοβία

 

Αλατορυχεία Wieliczka:

Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρη την Πολωνία, το αλατωρυχείο Wieliczka είναι ένα απίστευτο μέρος για επίσκεψη. Βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα έξω από την Κρακοβία κάτω από μια πόλη που ονομάζεται Wieliczka.

Διαδρομή από 300 χιλιόμετρα, ο λαβύρινθος των σηράγγων, των διόδων, των θαλάμων και των εκκλησιών είναι συναρπαστικό να εξερευνήσετε. Στο βάθος τους, βρίσκονται 327 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

`Άνοιξε τον 13ο αιώνα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ορυχεία αλατιού που έκλεισαν το 2007. Τώρα, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μια ποικιλία από εκδρομές κάτω από το έδαφος και να δουν και να δοκιμάσουν τα λαμπερά αλατούχα ρεύματα, ενώ θαυμάζουν τις τεράστιες σήραγγες ανθρακωρύχοι σκαλισμένοι από το βράχο.

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι οι εκκλησίες, τα παρεκκλήσια και τα αγάλματα που ήταν γλυπτά από τους ανθρακωρύχους, με το τεράστιο παρεκκλήσι του Αγίου Κίνγκα να είναι το αναμφισβήτητο επίκεντρο.


Άουσβιτς:

Ανατολικά της Κρακοβίας βρίσκεται το Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ένα πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν πολλές εκδρομές που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο στρατόπεδο για μια μέρα από την Κρακοβία και είναι ένας προορισμός που πρέπει να δείτε για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και μπορεί να είναι μια θλιβερή και στοχαστική επίσκεψη, είναι σημαντικό να μάθουμε για αυτήν τη σκοτεινή εποχή στην ιστορία της Ευρώπης. Το Άουσβιτς-Μπίρκεναου φιλοξενεί ένα μεγάλο κρατικό μουσείο και πολλές από τις κατασκευές παραμένουν στη θέση τους. Μπορείτε να δείτε πού ζούσαν, εργάστηκαν και πέθαναν κρατούμενοι με τρομερούς τρόπους υπό το ναζιστικό καθεστώς.


Βασιλικό Κάστρο Wawel:

Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, το βασιλικό κάστρο Wawel ήταν κάποτε το πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της Πολωνίας. Χτισμένο τον 13ο και τον 14ο αιώνα σύμφωνα με τις παραγγελίες του Μεγάλου Κασιμίρ Γ ', εξακολουθεί να είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, δεδομένου ότι απολύθηκε πολλές φορές από τους Σουηδούς και τους Πρωσούς.

Σε μια μεγάλη αυλή βρίσκονται πολλά όμορφα κτίρια για να εξερευνήσετε, με αξιοθέατα να είναι το αναγεννησιακό παλάτι, το γοτθικό θησαυροφυλάκιο και, φυσικά, ο φανταστικός καθεδρικός ναός Wawel. Με την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τη σημαντική συλλογή έργων τέχνης και στρατιωτικής δράσης, το Βασιλικό Κάστρο Wawel έχει σίγουρα κάτι για να το απολαύσει ο καθένας.


Βαρσοβία

Βρίσκεται στην καρδιά της Πολωνίας, τόσο από γεωγραφικής όσο και από πολιτικής άποψης. Περπατώντας στην όμορφη Παλιά Πόλη ( Stare Miasto ) και στο βασιλικό κάστρο ( Zamek Krolewski w Warszawie ), δύσκολα θα πιστέψετε ότι το ιστορικό κέντρο είχε μετατραπεί σε σωρό ερειπίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία μέσα από παλιές φωτογραφίες, πίνακες και αρχεία. Ό,τι της λείπει σε αρχαιότητα, η Βαρσοβία το κερδίζει σε δυναμισμό. Και δεν τον επιδεικνύει μόνο στην αρχιτεκτονική. Ο ταξιδιώτης που αγαπά τις τέχνες θα έχει πολλά να κάνει εδώ: θεατρικές παραγωγές, όπερα και art house ταινίες είναι στην ημερήσια διάταξη.


Βασιλικό Κάστρο:

Το Βασιλικό Κάστρο χρησίμευσε ως σπίτι και αξιωματούχοι των Πολωνών ηγεμόνων για αιώνες. Βρίσκεται στην πλατεία του Κάστρου στην είσοδο της Παλιάς Πόλης. Το κάστρο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα όταν ήταν η επίσημη κατοικία των Δούκων της Masovia. Κατακτήθηκε πολλές φορές από τους εισβολείς από μακριά, αλλά ανακάμπτει ως το μέρος όπου καταρτίστηκε το πρώτο σύνταγμα στην Ευρώπη το 1791. Αυτή η εντυπωσιακή δομή, με έναν πύργο στη μέση, είναι ένα μουσείο σήμερα, αν και μερικές φορές επίσημες κρατικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκε εδώ. Ο σχεδιασμός του κάστρου ήταν η έμπνευση πολλών άλλων κτιρίων της Βαρσοβίας.


Nowy Swiat:

Με την πρώτη ματιά, ο Nowy Swiat φαίνεται να έχει παρανομαστεί. Το Nowy Swiat μεταφράζεται ως New World Street, ωστόσο είναι ένας από τους πιο ιστορικούς δρόμους της Βαρσοβίας. Τρέχει βόρεια από την πλατεία Three Crosses στο Βασιλικό Κάστρο, συμμετέχοντας στη Βασιλική Διαδρομή στο ταξίδι της. Τον 16ο αιώνα, ήταν ο κύριος δρόμος για τα διάφορα κάστρα, τα παλάτια και τα αγροτικά χωριά. Μέχρι τον 20ο αιώνα, ήταν ένας από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Βαρσοβίας, επενδεδυμένος με νεοκλασικά κτίρια Καταστράφηκε σχεδόν πλήρως κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της Βαρσοβίας του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αναστηλώθηκε ως πλακόστρωτος δρόμος μετά τον πόλεμο.


Παλάτι Wilanow:

Το παλάτι Wilanow είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία στην Πολωνία, που αντιπροσωπεύει την Πολωνία πριν από τον 18ο αιώνα. Το παλάτι χτίστηκε ως σπίτι για τον βασιλιά Ιωάννη Γ 'Sobieski. Μετά το θάνατό του, το παλάτι ανήκε σε ιδιωτικές οικογένειες, η καθεμία άλλαξε τον τρόπο εμφάνισης του παλατιού. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Βαρσοβία, το βασιλικό παλάτι επέζησε του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου σχεδόν χωρίς τραυματισμό και τα περισσότερα από τα έπιπλα και την τέχνη του επανεγκαταστάθηκαν μετά τον πόλεμο. Σήμερα, είναι ένα μουσείο που φιλοξενεί την καλλιτεχνική και βασιλική κληρονομιά της χώρας. Το βασιλικό παλάτι του 17ου αιώνα φιλοξενεί διάφορα μουσικά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των καλοκαιρινών συναυλιών στον κήπο.


Πλατεία Αγοράς Παλιάς Πόλης:

Η Πλατεία Αγοράς της Παλιάς Πόλης είναι ένα καλό παράδειγμα μετενσάρκωσης. Βρίσκεται στο παλαιότερο τμήμα της Παλιάς Πόλης, η πλατεία χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα. Καταστράφηκε εντελώς από βόμβες στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τον πόλεμο, αποκαταστάθηκε στην προπολεμική του κατάσταση. Τα περισσότερα από τα κτίρια ξαναχτίστηκαν το 1948 και μοιάζουν με τις αρχικές κατασκευές του 17ου αιώνα. Σημαντικό σημείο της πλατείας σήμερα είναι τα πολλά εστιατόρια που περιβάλλουν αυτήν την όμορφη πλατεία, τα οποία το κάνουν ένα καλό μέρος για να δοκιμάσετε πολωνικές σπεσιαλιτέ, όπως γεμιστά φύλλα λάχανου και ψητό πρόβειο κρέας. Η πλατεία της αγοράς διαθέτει ένα χάλκινο γλυπτό της γοργόνας της Βαρσοβίας, το σύμβολο της πρωτεύουσας της Πολωνίας.


Krakowskie Przedmiescie:

Μια βόλτα στο Krakowskie Przedmiescie είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζήσετε την ιστορία της Βαρσοβίας. Στο τέλος της Βασιλικής Διαδρομής, οι περιπατητές θα βρουν το Προεδρικό Μέγαρο και το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, καθώς και μπαρόκ εκκλησίες. Ο δρόμος μήκους ενός μιλίου, ένας από τους παλαιότερους της Βαρσοβίας, συνδέει την Παλιά Πόλη και το Βασιλικό Κάστρο. Θεωρείται ένας από τους πιο κομψούς δρόμους της Βαρσοβίας, το Krakowskie Przedmiescie χρονολογείται από τον 15ο αιώνα όταν ήταν εμπορική διαδρομή. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναζητούν ένα άγαλμα της Παναγίας και ενός παιδιού του 17ου αιώνα που θα τιμήσει τη νίκη της Πολωνίας επί των τουρκικών δυνάμεων στη Βιέννη.


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!