top-image

Μοναδική Βαρκελώνη - A la carte

Μοναδική Βαρκελώνη - A la carte

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Μοναδική Βαρκελώνη - A la carte 8 μέρες DOCX

 

 Μοναδική Βαρκελώνη - A la carte
 
 Αεροπορικώς 8 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean Airlines για την απευθείας πτήση μας , για Βαρκελώνη . Μετά από μια πτήση 2 ωρών και 45 λεπτών περίπου, άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης El Prat. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.

2η Μέρα | Βαρκελώνη – Προαιρετική ξενάγηση πόλης – Flamenco show.

Πρωινό και έπειτα θα ξεκινήσουμε την πρώτη περιπατητική ξενάγηση στην καλοσχεδιασμένη αυτή πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, θα ξεκινήσει από το ιστορικό της κέντρο, την γοτθική συνοικία, γνωστή ως Barrio Gotico, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια και σήμα κατατεθέν της τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας. Θα περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο Porta del Angel, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας. Συνεχίζοντας στην Ramblas, θα δούμε την βρύση καναλέτας - να πιείτε νερό για να επιστρέψετε ξανά στην Βαρκελώνη, σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Εδώ είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21ου αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Περπατώντας, θα δούμε την Plaza Real και στο τέλος του πεζόδρομου το πελώριο άγαλμα του Κολόμβου. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην ομορφότερη και ακριβότερη λεωφόρο της Βαρκελώνης, την Paseo de Gracia. Θα δούμε τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης με τα εστιατόριά τους μέχρι 3 αστέρια Michelin, τις ακριβότερες φίρμες ρούχων των διασημότερων οίκων μόδας του κόσμου, αλλά κυρίως θα θαυμάσουμε τα δύο διασημότερα σπίτια του μεγάλου αρχιτέκτονα Antonio Gaudi, το Casa Battlo και το Casa Mila, καθώς και τα σπίτια των καλύτερων αρχιτεκτόνων της εποχής - του Lluis Domenech I Montaner, του Puig I Cadafalch, του Enric Sagnier και πολλών άλλων. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε προαιρετικά ένα υπέροχο Flamenco show στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα | Βαρκελώνη - Προαιρετική ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ετοιμαστούμε για την πρωινή μας προαιρετική ξενάγηση που θα αρχίσει από τον επιβλητικό ναό της Sagrada Familia (εισιτήριο εισόδου εξ ' ιδίων), το σημαντικότερο έργο του Gaudi που είναι και το πιο επισκέψιμο μνημείο της Βαρκελώνης, τον οποίο θα θαυμάσουμε και εσωτερικά . Θα συνεχίσουμε προς το Ολυμπιακό χωριό, το Ολυμπιακό λιμάνι και την Barceloneta, το παλιό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες. Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη και εμπορικότερη πλατεία - την Plaza Cataluna - και θα φθάσουμε στον πασίγνωστο πεζόδρομο Las Ramblas, με την αγορά των λουλουδιών, τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους και την αστείρευτη ζωντάνια του. Ανηφορίζοντας προς τον λόφο Montjuik (λόφο των Εβραίων) θα δούμε το Ολυμπιακό Στάδιο με σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας του 1992. Η επόμενη στάση μας είναι το Ισπανικό χωριό, μια μικρογραφία της Ισπανίας, που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μία προαιρετική ξενάγηση στην "άλλη Βαρκελώνη". Θα δούμε το περίφημο Parque Guel, έργο του Antonio Gaudi, παράδειγμα αρμονίας της φύσης και αρχιτεκτονικής, που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διασχίζοντας τα ακριβότερα προάστια της πόλης, θα προσεγγίσουμε το γήπεδο της Barcelona, το Camp Nou, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Επόμενη στάση το ιστορικό κέντρο της πόλης και τα στενάκια της συνοικίας El Born, όπου θα δούμε την εκκλησία Santa Maria del Mar, μοναδικό δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα - και θα καταλήξουμε στον λόφο Montjuik, όπου θα θαυμάσουμε το μαγικό σιντριβάνι, ένα πρόγραμμα φωτός, νερού και μουσικής σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα | Βαρκελώνη – Τζιρόνα – Φιγκέρες / Μουσείο Νταλί.

Πρωινό. Η σημερινή ολοήμερη προαιρετική ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Τζιρόνα (Girona), μια πανέμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού ΟΝΥΑΡ με πανέμορφα ζωγραφιστά σπίτια. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό της πόλης και θα περπατήσουμε στην πρώην εβραϊκή συνοικία, όπου ζούσαν οι Σεφαρδίτες - οι Εβραίοι της Ισπανίας. Μετά από έναν καφέ θα συνεχίσουμε προς το Φιγκέρες (Figueres), την πόλη του Σαλβαδόρ Νταλί. Στο μουσείο του (εισιτήριο εισόδου εξ ' ιδίων) θα δούμε την μεγαλύτερη συλλογή έργων του παγκοσμίως, από τα νεανικά του χρόνια έως τον θάνατό του. Σε πολλά από τα έργα του εμφανίζεται η Γκαλά, η γυναίκα και ο έρωτας της ζωής του, ενώ στο κέντρο του μουσείου βρίσκεται ο τάφος του, στον χώρο και στην πόλη που τον τίμησε όσο κανείς άλλος. Βγαίνοντας από το μουσείο απολαύστε επίσης την έκθεση κοσμημάτων, που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο πολυτάλαντος ζωγράφος. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Βαρκελώνη. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα | Βαρκελώνη - Ελεύθερη ημέρα.

Πρωινό. Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περίφημη κεντρική αγορά La Boqueria, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα διάσημα ισπανικά αλλαντικά, το περίφημο Jamon Pata Negra, εξωτικά φρούτα και να φάτε φρέσκα ψάρια και tapas. Η μεγαλύτερη και παλαιότερη αγορά της Ισπανίας σας περιμένει να γευτείτε τα υπέροχα προϊόντα της. Επισκεφθείτε επίσης το μουσείο του μεγαλύτερου ζωγράφου του 20ου αιώνα, του Πάμπλο Πικάσο, δείτε το πάρκο Ciutadella, που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1888 και δίπλα του δεσπόζει η Αψίδα του Θριάμβου ή ανεβείτε με το τελεφερίκ στον λόφο Montjuik. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα | Βαρκελώνη - Ποαιρετική επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο - Δελφινάριο – Barceloneta.

Πρωινό και έπειτα θα επισκεφτούμε την πανέμορφη παραθαλάσσια γειτονιά της La Barceloneta, ένα πολυχώρο δραστηριοτήτων και ξεκούρασης για όλες τις ηλικίες . Θα επισκεφτούμε τον διάσημο Ζωολογικό Κήπο της πόλης και το Δελφινάριο (εισιτήρια εισόδων εξ ' ιδίων). Απολαύστε το show με τα δελφίνια που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια  ελεύθερος χρόνος να περπατήσετε στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο, περιστοιχισμένο με μεγάλους φοίνικες έχοντας την δυνατότητα να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή cocktail στα αμέτρητα υπαίθρια εστιατόρια ή μπαρ με θέα την θάλασσα. Σας προτείνουμε να έχετε μαζί σας μαγιό για να απολαύσετε το μπάνιο σας , στη διάσημη παραλία της πόλης. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε τις λαμπερές μαρίνες με τα πολυτελή σκάφη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

7η Μέρα | Βαρκελώνη - Μονσεράτ - Τεράσα (Terrassa). 

Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για το Όρος Μονσεράτ που είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά πάρκα και πολιτιστικό μέρος. Βρίσκεται 50 χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη και αποτελεί έκπληξη για κάθε τουρίστα. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με το Αβαείο των Βενεδικτίνων που είναι χτισμένο ανάμεσα από τους τεράστιους βράχους του βουνού. Το Αβαείο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και η συνολική επέκταση του έγινε το 1025 μ.Χ. Μπορείτε να επισκεφτείτε την Βασιλική που βρίσκεται στο εσωτερικό του, αλλά άλλοι ιεροί χώροι είτε είναι κλειστοί, είτε έχουν ειδικό ωράριο.  Στη συνέχεια κάτι που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι η επίσκεψη μας στην Βασιλική του Μονσεράτ για να δούμε την Μαύρη Παναγία, προστάτιδα της Καταλονίας που σύμφωνα με τον μύθο ανακαλύφθηκε από τους βοσκούς της περιοχής τον 9ο αιώνα. Εν συνεχεία κάτι που αξίζει την προσοχή μας είναι το Μουσείο  Τέχνης του Μονσεράτ, το οποίο διαθέτει μια τεράστια συλλογή αριστουργημάτων από γνωστούς καλλιτέχνες όπως El Greco, Caravaggio και Berruguete. Τέλος για να φτάσετε στην κορυφή του βουνού υπάρχουν δύο τρόποι: Ένας είναι με τελεφερίκ που η ανάβαση διαρκεί 5 λεπτά και ο δεύτερος τρόπος είναι με το τρένο Cremallera που η διαδρομή θα διαρκέσει 15 λεπτά. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Τεράσα η οποία συμμετείχε σημαντικά στην βιομηχανική ανάπτυξη της Καταλονίας και  βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με το καλύτερο διατηρημένο ανά τα χρόνια εκκλησιαστικό συγκρότημα των Βησιγότθων La Seu d’Egara. Το συγκρότημα αποτελείται από τις εκκλησίες Sant Pere και Sante Maria και το μαυσωλείο  του Sant Miquel. Συνεχίζουμε για το Κάστρο Vallparadis που μετέπειτα μετατράπηκε σε αρχοντικό και σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Terrassa. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

8η Μέρα | Βαρκελώνη - Προαιρετική εκδρομή στην Ανδόρρα – Μανρέσα - Επιστροφή. 

Πρωινό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο της Ανδόρρα. Φωλιασμένο στη καρδιά των Πυρηναίων, στα σύνορα Ισπανίας και Γαλλίας εκτός από τις φυσικές του ομορφιές προσφέρει και μια πλούσια σε αφορολόγητα είδη αγορά. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις αγορές σας ή να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επόμενη στάση η πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Καταλονίας, η Μανρέσα η οποία αποτελεί αυτόνομη κοινότητα. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας, βλέποντας 2 σημαντικές εκκλησίες, την Santa María de la Seo, την λεγόμενη κίτρινη εκκλησία και την εκκλησία του San Ignacio η οποία είναι χτισμένη πάνω από την σπηλιά που προσευχόταν και διαλογιζόταν ο Άγιος Ιγνάτιος της Loyola. Στη συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφτείτε  το Κέντρο Ερμηνείας της Carrer del Balç που βρίσκεται σε ένα παλιό αρχοντικό και επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν και να ανακαλύψουν πως ήταν η Μανρέσα τον 14ο αιώνα. Τέλος, ελεύθερος χρόνος να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης για την πτήση επιστροφής. Επιβίβαση στο αεροκάφος της Aegean Airlines και άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής.       

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Πτήσεις προς / από Βαρκελώνη με ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines.
  • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Αρχηγός – συνοδός , με εμπειρία συνοδείας και ξεναγήσεων στην Ισπανία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και το αντίθετο.

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τέλη διαμονής: σε ξενοδοχείο 3*: 20€ & σε 4*: 30€. (Συνολικά)
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 195€.
  • Check points: 25€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ξενάγηση πόλης.
  • Εισιτήριο εισόδου στην Sagrada Familia: 32€ οι ενήλικες και τα παιδιά 0-11 ετών είναι δωρεάν.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Τζιρόνα - Φιγκέρες / Μουσείο Νταλί: εισιτήριο εισόδου: 10€ οι ενήλικες και τα παιδιά 0-8 ετών είναι δωρεάν.
  • Ξενάγηση πόλης.
  • Προαιρετικό Flamenco show.
  • Συμμετοχή στην προαιρετική ημερήσια επίσκεψη στον Ζωολογικό κήπο / Δελφινάριο: Ενήλικες: 15€ / Παιδία 2-12 ετών: 10€ (αγορά κατά τη διάρκεια της εκδρομής: Ενήλικας: 25€ και το παιδί 2-12 ετών: 20€). 
  • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Όρος Μονσεράτ και Τεράσα: Ενήλικες: 30€ / Παιδία 2-12 ετών: 20€ (αγορά κατά τη διάρκεια της εκδρομής: Ενήλικας: 40€ και το παιδί 2-12 ετών: 30€). 
  • Προαιρετική εκδρομή στην Ανδόρρα - Μανρέσα: Ενήλικες: 35€ / Παιδία 2-12 ετών: 25€ (αγορά κατά τη διάρκεια της εκδρομής: Ενήλικας: 45€ και το παιδί 2-12 ετών: 35€). 
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 
   

 

 

 

*Η επιστροφή γίνεται την Κυριακή (9η μέρα)

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/08
Aegean Airlines
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» ( La Sagrada Familia )

H Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί είναι μια Ρωμαιοκαθολική βασιλική που αποτελεί πλέον σημαντικό σύμβολο της πόλης της Βαρκελώνης  καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.Aν και ημιτελής βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η κατασκευή της ξεκίνησε από τον  αρχιτέκτονα Francesc de Paula Villar , μόλις ένα χρόνο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Γκαουντί , ο οποίος αφιερώθηκε πλήρως στο έργο μέχρι τη στιγμή του θανάτου του το 1926. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, Ο Γκαουντί ολοκλήρωσε την κρύπτη και την πρόσοψη της γέννησης στο πλάι.

Η Εκκλησίαέχει έναν κεντρικό ναό με τέσσερα κλίτη στα πλάγια και ένα εγκάρσιο με ένα κεντρικό ναό που πλαισιώνεται από δύο κλίτη που σχηματίζουν λατινικό σταυρό . Η βασιλική έχει επίσης τρεις μνημειακές προσόψεις που η καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει μια από τις βασικές στιγμές στη ζωή του Χριστού: τη γέννησή του (Carrer Marina), το πάθος, τον θάνατο και την ανάσταση του (Carrer Sardenya), και την παρούσα και μελλοντική δόξα του (Carrer Mallorca).Επίσης έχει και 12 πύργους οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους.

Τα κυριότερα σημεία ξεναγήσεων 

  • Εσωτερική (Skip-the Line) ή εξωτερική επιθεώρηση
  • Το πάθος του Γκαουντί
  • Έμπειρος οδηγός
  • Μουσείο
Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το υπόγειο του κτιρίου, όπου έκει θα  δείτε το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα με ανάποδα κρεμασμένα σακουλάκια τσαγιού.

 

Πρόσβαση: Με το μετρό από την ομώνυμη στάση μετρό Sagrada Familia (μπλε γραμμή L5 και μοβ γραμμή L2).

Ιστοσελίδα: http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/index.php


Λόφος Μονζουίκ ( Montjuïc )


Πάρκ Γκουέλ (Park Güell)

Το Πάρκ Γκιουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του του λόφου "el Carmel"και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ο οποίος  ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυϊα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επίσημος ως δημόσιο πάρκο το 1926.

Το πάρκο περιέχει εκπληκτικές πέτρινες δομές , εκπληκτικά πλακίδια και συναρπαστικά κτίρια.Περιέχει δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Στην κορυφή του  βρίσκεται μια ταράτσα από την οποία  έχετε μια υπέροχη θέα του πάρκου και της πόλης της Βαρκελώνης και  καθίσματα από πολύχρωμο μωσαικό πλαικιδίων όπου  μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο και διασκεδάστε με ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική.Λόγω της τοποθεσία του πάρκου Γκιουέλ και του μέγεθος του θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μαι επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο πάρκο γίνετα με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

Ιστοσελίδα: http://www.parkguell.cat/en/


Αψίδα του Θριάμβου ( Arc de Triom )

Η Αψίδα του Θριάμβου της Βαρκελώνης είναι μια αψίδα που ξεχωρίζει από πολλές άλλες ευρωπαϊκές λόγω του χρώματός της, το μπορντό Φτιαγμένη από τούβλα, χτίστηκε το 1888 με σκοπό να αποτελέσει την πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξένησε η Βαρκελώνη εκείνη τη χρονιά.

Ο αρχιτέκτονάς της Josep Vilaseca τη σχεδίασε με κλασικό στιλ και αναλογίες, ως αλληγορία για το σεβασμό της Βαρκελώνης προς τα έθνη και τις επαρχίες που έλαβαν μέρος στην έκθεση. Στα πλαϊνά της υπάρχουν γλυπτά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβολίζουν τη γεωργία, την επιστήμη, τις τέχνες, το εμπόριο και τη βιομηχανία.

Tip: Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με βόλτα στο πάρκο Σιουταντέλα, το οποίο βρίσκεται λίγο παρακάτω. Εκεί θα σας οδηγήσει ένας πεζόδρομος γεμάτος φοίνικες, και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε τα πράσινα παπαγαλάκια που λέγεται ότι πετάνε από δέντρο σε δέντρο!

Διεύθυνση: Passeig de Lluís Companys, 8003
Ιστοσελίδα:http://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/1211/arc-de-triomf.html
Τηλέφωνο: (+34) 932 85 38 34


Παραλία Μπαρτσελονέτα ( La Barceloneta )

Η Barceloneta, είναι η πρώτη από τις παραλίες της Βαρκελώνης και συνεπώς, έχει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι ντόπιοι επισκέπτονται την παραθαλάσσια γειτονιά της La Barceloneta για σέρφινγκ και ηλιοθεραπεία στην παραλία Sant Sebastià, αλλά και για φαγητό σε υπαίθρια εστιατόρια με θαλασσινά και παραδοσιακά μπαρ με τάπας.Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό σε ένα από τα πολλά καταστήματα της παραλίας. Πολυτελή σκάφη γεμίζουν τις λαμπερές μαρίνες.Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε, απλά ξαπλώστε και απορροφήστε τη ζέστη του Ισπανικού ήλιου παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Σταθμός Μετρό "Barceloneta" (Κίτρινη γραμμή, L4)


Πεζόδρομος Ράμπλα ( La Rambla )

Η Λα Ράμπλα είναι ο πιο πολυσύχναστος  πεζόδρομος στο κέντρο της Βαρκελώνης με μήκος  1,2 χιλιόμετρα με το νοτιότερο τμήμα της να ξεκινάει από το Port Vell και να καταλήγει στο βορειότερο άκρο της την πλατεία της Καταλονίας όπου βρίσκεται και  το γνωστό Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου .Η κεντρική αυτή λεωφόρος αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και είναι ο ένας ζωντανός περίπατος για του κατοίκους και τους τουρίστες  στα δρώμενα της πόλης. 

Σε όλο το μήκος της είναι καλυμμένη με δέντρα με  πολλά μαγαζιά και μπαρ  .Αποτελείται  από μικρότερους δρόμους, όπως της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis και πολλές άλλες οι οποίες διακρίνονται  σε υποβαθμισμένες ή μή.

Σε μια καθμερινή μέρα η Λα Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και πάρα πολλούς τουρίστες  Μπορείς να βρείς όλων των ειδών τους  καλλιτέχνες να  κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, άλλοι  θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας την καρικατούρα σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Υπάρχουν όμως και πολλοί ελαφροχέρηδες γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί οταν κάνετε την βόλτα σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά αξιοθέτα  όπως το  πολύ κομψό  συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes στην Πλατεία τςη Καταλονίας το οποίο είναι  σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα . Άλλα γνωστά μέρη είναι  η Αγορά της Μποκέρια με λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά νόστιμα πράγματα  , η Όπερα Λισέου, το Ερωτικό Μουσείο, ενώ κοντά στη   θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα

Πρόσβαση: H Λα Ράμπλα εξυπηρετείται από τρείς σταθμούς μετρό σε ολόκληρο το μήκος της το οποίο την καθιστά ένα υπέροχο σημείο μετακινήσεων για ολόκληρη την πόλη. Οι πιο γνωστές γραμμές  είναι  από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).


Αγορά της Μποκερία (La Boqueria)

Η αγορά της Μποκερία η οποία βρίσκεται σο κέντρο  της Βαρκελώνης στη μέση της Λα Ράμπλας  είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγορά η οποία ανάγεται από  το 1217 όταν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πάγκοι που πουλούσαν κρέας.Η αγορά αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο καθώς βρίσκεται και στην καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης.Η μεγάλη σιδερένια είσοδος της Boqueria οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο κόσμο τροφίμων με πλήθος από τουρίστες και ντόπιους.

Στην Αγορά της Μποκερία θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά, πολύ νόστιμα αν και οι τιμές είναι λίγο τσιμπιμένες ,καθώς και μαγαζάκια για να απολαύσετε καφέ και φαγητό όπως τα τάπας μπαρ.  Τα τάπας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου  δημιουργούν και σερβίρουν παραδοσιακά Καταλονικά πιάτα με μεζέδες, ενώ οι πελάτες τα απολαμβάνουν σε μια μπάρα με κρεμασμένα αλλαντικά και τυριά.

Η αγορά τροφίμων Boqueria είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Βαρκελώνη.Εάν αναζητάτε ένα γρήγορο και φθηνό ποιοτικό σνακ προχωρήστε προς το κέντρο της αγοράς ακριβώς πίσω από τα τμήματα των ψαριών. Θα βρείτε ένα μικρό πάγκο ενός Ιταλού με ξύλινο φούρνο που πουλάει πίτσα με το κομμάτι - ένα από τα αγαπημένα του ιδρυτή της El Bulli τον Ferran Adria.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) βρίσκεται μόλις μερικά μετρά μακριά από την αγορά της Μποκερία.

Ιστοσελίδα: http://www.boqueria.info/


Πλατεία Καταλονίας ( Plaça de Catalunya )

Η πλατεία της Καταλονίας είναι  το κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης και χρονολογείται από τις  αρχές του 20ου αιώνα.Η  έκταση της ειναι 50.000 τμ γεμάτη με  συντριβάνια, αγάλματα και πάρα πολλά περιστέρια! Υπάρχουν έξι ομάδες γλυπτών κατά μήκος της πλατείας που αντιπροσωπεύουν τις 4 καταλανικές πρωτεύουσες, τη σοφία και το μόχθο. Σχεδόν δίπλα στην πλατεία υπάρχει και ένα γοτθικό μοναστήρι.

Όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας ή τα ψώνια σας στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν τριγύρω της.


Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης ( Zoo de Barcelona )


Στάδιο «Καμπ Νου» ( Estadio Nou Camp )

Πρόσβαση: Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.


Ενυδρείο Βαρκελώνης ( L’ aquarium Barcelona )

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!