top-image

Μήλος – Έκρηξη χρωμάτων και μορφών!

Blog

Το νησί της Μήλου αποτελεί την έκπληξη των Κυκλάδων! Μία έκρηξη χρωμάτων και μορφών. Νησί με πλούσιο μεταλλευτικό πλούτο, είναι εξίσου πλούσιο σε ιστορία, θεαματικά ηλιοβασιλέματα, υπέροχες παραλίες, πάλευκους κυκλαδίτικους οικισμούς, εξαιρετική κουζίνα και καλόκαρδους, φιλόξενους κατοίκους.

Η Μήλος είναι ο ιδανικός προορισμός για τις ρομαντικές ψυχές αλλά και για τον κάθε επισκέπτη που αναζητά την εμπειρία της κυκλαδίτικης ομορφιάς χωρίς τη φασαρία άλλων κυκλαδίτικων νησιών και, πάντα, με ευνοϊκούς, συγκριτικά, οικονομικούς όρους.

Διάσημη σε ολόκληρη την υφήλιο λόγω της Αφροδίτης της, που βρίσκεται, σήμερα, στο Μουσείο του Λούβρου, ο πολύς κόσμος αγνοεί την εντυπωσιακή μοναδικότητα του τοπίου της, που διαμορφώθηκε μέσα στους αιώνες, λόγω του ηφαιστειακού παρελθόντος της.

Περιηγηθείτε στους πανέμορφους, γραφικούς οικισμούς του νησιού, την Πλάκα, Χώρα της Μήλου, με τα λαβυρινθώδη σοκάκια της και το κάστρο στην κορυφή του που χτίστηκε για την προστασία του οικισμού από τους πειρατές απ’ όπου θα απολαύσετε ονειρικό ηλιοβασίλεμα, τον Αδάμαντα, το γεμάτο ζωντάνια λιμάνι της, αλλά και τους μικρότερους: τα παραθαλάσσια Κλήμα, Φυροπόταμο και Μαντράκια, με το παραδοσιακό τους χρώμα, όπου θα θαυμάσετε τα πολύχρωμα «σύρματα» - τα χαρακτηριστικά διώροφα σπίτια της Μήλου, χτισμένα δίπλα στο κύμα, όπου παλιά οι ψαράδες φύλαγαν τις βάρκες τους, αλλά και την αμφιθεατρική Τρυπητή με τους αναπαλιωμένους ανεμόμυλους!

Στη Μήλο θα βρείτε να σας περιμένουν περισσότερες από 70 παραλίες!!! Κάθε μια με τη δική της ομορφιά και το ξεχωριστό της χρώμα. Μπορείτε να επισκέπτεστε κάθε μέρα μία νέα και να μη βαρεθείτε ποτέ! Νερά σμαραγδένια, γαλαζοπράσινα, αγκαλιασμένα από τεράστιους ολόλευκους σχηματισμούς πέτρας ή κόντρα σε ρόδινους, κίτρινους, πορτοκαλί ή πορφυρούς βράχους που βάφουν με τα χρώματά τους τις ακτές! Μια πραγματική μαγεία!

Κι όταν πεινάσετε… Φλαούνες, πιταράκια, κατσίκι στη γάστρα, ντοματοκεφτέδες, ξινομυζήθρα και ένα σωρό ακόμη τοπικές λιχουδιές, εξαιρετικές εμπειρίες για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!