top-image

Κάρπαθος – άρωμα αιγιοπελαγίτικης αύρας και παράδοσης

Blog

Ένα νησί που να συνδυάζει τις ομορφιές της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Νάξου χωρίς την πολυκοσμία και το θόρυβο; Υπάρχει; Ναι! Και είναι η Κάρπαθος! Το κρυμμένο διαμάντι στη νοτιοανατολική γωνιά του Αιγαίου, που θα σας συναρπάσει με τη μοναδική ομορφιά του σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης!

 Το νησί της Καρπάθου, το δεύτερο μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων, ξεχωρίζει για τις γοητευτικές αντιθέσεις του: ψηλά βουνά και δεκάδες παραλίες με εξωτικό ατμόσφαιρα  και διάφανα νερά, εκπληκτική θέα και γραφικοί οικισμοί γεμάτοι χρώμα και άρωμα παράδοσης, σπιτικό φαγητό αλλά και καφέ και μπαράκια γεμάτα ζωντάνια!

Το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού, αναγνωρισμένο ως Παγκόσμια Πολιτισμική Κληρονομιά της UNESCO, είναι η Όλυμπος. Παραδοσιακός οικισμός, ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους,  γαντζωμένη στην πλαγιά του βουνού και χτισμένη αμφιθεατρικά, προσφέρει στον επισκέπτη μία μοναδική θέα στο βαθυγάλαζο Αιγαίο. Και όχι μόνο… Περπατώντας στα δαιδαλώδη στενάκια του οικισμού, θα δείτε ακόμη τις ντόπιες γυναίκες να φορούν τις παραδοσιακές, πολύχρωμες φορεσιές τους, θα θαυμάσετε τους χαρακτηριστικούς πεταλόσχημους ανεμόμυλους ανηφορίζοντας προς τα ψηλότερα σημεία του οικισμού και θα σας …ζαλίσει το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού από τους ξυλόφουρνους των αυλών!

Οι υπόλοιποι οικισμοί, τα ορεινά Μεσοχώρι  με τα κατάλευκα σπίτια του και το ρομαντική ατμόσφαιρα, το πανέμορφο Απέρι με τα επιβλητικά αρχοντικά, η καταπράσινη Βωλάδα με τις λουλουδιασμένες αυλές, αλλά και τα παραθαλάσσια, όπως η Φοινίκη, γραφικό ψαροχώρι ξακουστό για τις ταβέρνες του, έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες γαλήνης, αυθεντικότητας και αισθήσεων.

Για όποιον αναζητήσει περισσότερο …κοσμοπολιτισμό, στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού, θα βρει πλήθος καταστημάτων για καφέ ή ποτό,  το εμπορικό τμήμα του νησιού αλλά και το νεόδμητο 5στερο ξενοδοχείο Kostantinos Palace, έναν χώρο φιλόξενο και όμορφο που μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. 10 μόλις μέτρα από την παραλία, το Kostantinos Palace διαθέτει δωμάτια αλλά και μεζονέτες, πισίνες, εστιατόρια, μπαρ αλλά και κέντρο ευεξίας, γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, mini-club και boutique.

Οι παραλίες στην Κάρπαθο προσφέρονται για όλα τα γούστα; Βοτσαλωτές, στην ανατολική πλευρά του νησιού, κυρίως, αλλά και αμμώδεις, οργανωμένες αλλά και ανέγγιχτες από τον «πολιτισμό», όλες με κοινό παρονομαστή τα κρυστάλλινα νερά και το μαγευτικό τοπίο. Δημοφιλέστερη όλων, αλλά και πιο πολυσύχναστη, η Απέλλα, με λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά, με τις παραλίες της Κυρά Παναγιάς και της Αχάτας να ακολουθούν κατά πόδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως, με δεδομένο πως η ακτογραμμή του νησιού φτάνει τα 160 χλμ και ο αριθμός των παραλιών  μετράει πολλές δεκάδες, η τέλεια παραλία για εσάς περιμένει να την ανακαλύψετε!