top-image

Καππαδοκία - Σμύρνη - Παμούκαλε

Καππαδοκία - Σμύρνη - Παμούκαλε

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΣΜΥΡΝΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310-244400 

+30 2310-231170

+30 2310-449997

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Καππαδοκία - Σμύρνη - Παμούκαλε
 
 Αεροπορικώς 8 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Σμύρνη – Ικόνιο – Ξενάγηση πόλης – Σύλλη.                   

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σμύρνη. Άφιξη στην Σμύρνη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και είμαστε έτοιμοι για ένα υπέροχο ταξίδι. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μας πως το ταξίδι αυτό θα μας συναρπάσει γνωρίζοντας αρχαίους τόπους και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Ικόνιο. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει για να φτάσουμε στην πόλη Ικόνιο η οποία έχει πολυτάραχη ιστορία και μάλιστα κατοικείται από την αρχαιότητα  θα είναι μεγάλη, αλλά θα μας εντυπωσιάσουν τα μέρη και τα τοπία που θα συναντήσουμε με το λεωφορείο, δημιουργώντας μας μια διάθεση χαράς και όχι κούρασης. Η διαδρομή αυτή μάλιστα θα μας ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν καθώς θα περάσουμε από ελληνιστικές περιοχές. Άφιξη στην πόλη Ικόνιο που αρκετοί λαοί όπως οι Πέρσες, οι Φρύγες, οι Χετταίοι, οι Λυδοί, οι Σελευκίδες, οι Ρωμαίοι και βέβαια ο Μέγας Αλέξανδρος πέρασαν και αφήσαν όλοι από κάποια χαρακτηριστικά της νοοτροπίας και της ιστορίας τους στην πόλη αυτή. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην ευρύτερη περιοχή με το Μουσείο Μεβλάνα το οποίο είναι σύμβολο της πόλης με υπέροχους κήπους και τριανταφυλλιές, το Τζαμί Ince Minare που λειτουργεί πλέον ως μουσείο,  την κεντρική πλατεία του Mevlana Meydanı με το ομώνυμο τεράστιο θολωτό τζαμί το οποίο στο μέρος οπού βρίσκεται μας διευκολύνει στο να βγάλουμε όμορφες φωτογραφίες. Θα δούμε επίσης το τζαμί Alaeddin Tepe που έχει ένα απίστευτο κήπο για περπάτημα και τέλος το τζαμί Aziziye και την πολυσύχναστη γειτονιά του παζαριού του Konya όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε ψώνια, να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα, καφέ και βέβαια έναν υπέροχο περίπατο στο παζάρι. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το διπλανό χωριό Σύλλη. Φτάνοντας λοιπόν στο Σύλλη, θα περιηγηθούμε στους δρόμους του χωριού οι οποίοι είναι γεμάτοι με υπέροχα ξύλινα και χρωματιστά σπιτάκια, θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Ελένης και του Αγίου Χαρίτωνος η οποία έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και θα μάθουμε λίγα πράγματα για το χωριό αυτό. Το Σύλλη ήταν πρώην οθωμανοελληνικός οικισμός και αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους του Ικονίου. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Ικόνιο για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τους διάσημους Whirling Dervishes, οι οποίοι παρουσιάζουν μια πνευματική τελετή, χορεύοντας.

 

2η Μέρα | Ικόνιο – Νίγδη – Προκόπι.                                                            

Πρωινό και ετοιμαζόμαστε να αναχωρήσουμε για τη Νίγδη μια ιστορική πόλη κτισμένη σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Άφιξη και ξεκινάμε αμέσως την περιήγηση μας στην μικρή πόλη της Νίγδης στην οποία κατοικούσαν Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι οι οποίοι είχαν εκδιωχτεί με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Αφού εξερευνήσουμε την πόλη η οποία έχει αρκετά λατομεία μαρμάρου θα επισκεφτούμε την κοντινή αρχαία πόλη Τύανα, την οποία ο Ξενοφών την αναφέρει στα γραπτά του βιβλίου Κύρου Ανάβασις ως μεγάλη και ευημερούσα πόλη. Στην αρχαία αυτή μικρασιατική περιοχή της Καππαδοκίας γίνονται ακόμα αρκετές ανασκαφές και μάλιστα πρόσφατα ανακαλύφθηκε εκκλησιά 1.600 ετών και νομίσματα, φαινόμενο σπάνιο για μια περιοχή στην Ανατολή. Τελειώνοντας την περιήγηση μας στην ευρύτερη περιοχή της Νίγδης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Προκόπι. Άφιξη στην πρωτεύουσα της οινοπαραγωγής της Καππαδοκίας στο Προκόπι καθώς στην περιοχή βρίσκεται το οινοποιείο Turasan το οποίο προμηθεύει το 60% των κρασιών της Καππαδοκίας. Ξεκινάμε την περιήγηση μας εξερευνώντας τις φυσικές ομορφιές στο Προκόπι, γνωρίζοντας επίσης και την παραδοσιακή πέτρινη αρχιτεκτονική. Θα δούμε τις <<τρείς ομορφιές ή αλλιώς καμινάδες>> οι οποίες είναι φυσικό χαρακτηριστικό και ορόσημο για την πόλη. Το μέρος είναι εξαιρετικό για φωτογραφίες και για να δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλιό χωριό του Προκοπίου, με τα μικρά πέτρινα σοκάκια, τα πέτρινα σπίτια πάνω στον λόφο και το Temenni wishing Hill  οπού θα δούμε την εκκλησιά και το σπίτι οπού έζησε και θανατώθηκε ο τότε σκλάβος Ιωάννης ο Ρώσος ο οποίος με την επίμονη μαρτυρία του για ειλικρίνεια, σκληρή δουλειά και πράξεις συμπόνιας προς τους άλλους γύρω του κέρδισε την στοργή του Κυρίου. Επίσης στον λόφο θα συναντήσουμε τον τάφο μιας ιστορικής φιγούρας τον Ruknettin Kılıçarslan IV, ηγεμόνας των Σελτζούκων Τούρκων της Ανατολίας τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες τον κυνηγούσαν οι δολοφόνοι του και κατέφυγε στον λόφο Temenni ο οποίος γενικά ήταν κρησφύγετο για πολλούς Πρίγκιπες, Σουλτάνους και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους επειδή στον λόφο είχε μεγάλη ποικιλία τούνελ και υπογείων πόλεων. Τελειώνοντας την περιήγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στα μαγαζιά του λόφου οπού θα θαυμάσουμε θέα 360ο μοιρών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο που βρίσκεται επίσης στην πόλη Προκόπι. Τακτοποίηση και ξεκούραση.

 

3η Μέρα | Προκόπι - Σινασός – Υπόγειες πολιτείες – Νεβσεχίρ.       

Πρωινό και αμέσως μετά αναχωρούμε για την κοντινή επαρχία Σινασό ένα παλιό ελληνόφωνο χωριό. Άφιξη και ξεκινάμε περπάτημα στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού τα οποία οδηγούν στην εκκλησιά των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που είναι χτισμένη το 1729. Το εσωτερικό της δυστυχώς έχει θλιβερή όψη καθώς διακρίνονται ελάχιστες τοιχογραφίες έπειτα από καταστροφή μετά τον διωγμό των Ελλήνων από τους Τούρκους. Επίσης στην εκκλησιά αυτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελεί λειτουργία σχεδόν κάθε χρόνο. Στην Σινασό πριν το 1924 ζούσαν 3.000 Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι και 500 Τούρκοι. Ακόμα θα δούμε τα πανέμορφα αρχοντικά σπίτια της περιοχής που θα μας εντυπωσιάσουν. Αφήνουμε την εξαιρετική Σινασό και τις ομορφιές της και αναχωρούμε για την πόλη Νέβσεχιρ οπού γύρω από αυτήν βρίσκονται οι πιο αξιόλογες και γνωστές υπόγειες πόλεις. Πρέπει να σημειωθεί πως στην Καππαδοκία έχουν ανακαλυφθεί 200 υπόγειες πόλεις. Κάποιες από αυτές μάλιστα μπορούμε να τις επισκεφτούμε κατεβαίνοντας τουλάχιστον επτά ορόφους μέσα στη γη και κάποιες άλλες όχι λόγω ασφάλειας για τυχόν ατυχήματα. Έτσι λοιπόν φτάνοντας στο Νέβσεχιρ θα συναντήσουμε γύρω από αυτή κάποιες από τις υπόγειες πόλεις με την ποιο γνωστή να είναι αυτή της Μαλακοπής (29 χιλιόμετρα από το Νέβσεχιρ). Οι υπόγειες πολιτείες χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες και τους Τούρκους της εποχής, ως καταφύγιο και αποθηκευτικός χώρος. Το 1907 ο Γάλλος Ιησουίτης λόγιος π. Ζερβανόν ανακάλυψέ μια από αυτές τυχαία, βλέποντας μια τρύπα στο έδαφος, την οποία κατέβηκε με προσοχή και έπειτα διαπίστωσε ο΄τι πρόκειται για μια κατακόμβη με πολλά επίπεδα. Από το 1922 μέχρι το 1960 αυτές ξεχάστηκαν μέχρι που σήμερα τις έδωσαν ζωή με τις τουριστικές επισκέψεις ή ως ακόμα και σαν αποθηκευτικούς χώρους. Γνωστές ακόμα υπόγειες πολιτείες κοντά στο Νέβσεχιρ υπάρχουν στο Καϊμακλή (19 χλμ.), στην Αβανός (14 χλμ.) και στην Καρβάλη ( 15 χλμ.). Η επίσκεψη μας στις υπόγειες πόλεις είναι μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Στην συνέχεια και αφού τελειώσουμε την περιήγηση μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μας για φαγητό και για ένα απολαυστικό τοπικό τσάι. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Urgup για ξεκούραση.

 

4η Μέρα | Προκόπι – Αερόστατα Καππαδοκίας – Γκιόρεμε – Περίστρεμα – Προκόπι.  

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή με τα γνωστά σε όλους αερόστατα της Καππαδοκίας. Βέβαια όποιος επιθυμεί μπορεί να πραγματοποιήσει πτήση με τα αερόστατα απλά πρέπει να κλείσει από πολύ νωρίς το εισιτήριο ώστε να βρεθεί στην περιοχή τα ξημερώματα για να απολαύσει την πτήση του βλέποντας την ανατολή του ηλίου. Άφιξη και βόλτα στην περιοχή για να απολαύσουμε το εντυπωσιακό τοπίο με τους  ιδιόμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς που προήλθαν από έκρηξη ηφαιστείου, στο οποίο μάλιστα θα φωτογραφηθούμε. Η ζήτηση και η επισκεψημότητα στην περιοχή με τα αερόστατα είναι μεγάλη, καθώς η πτήση με το αερόστατο προσφέρει απίστευτη θέα και μια μοναδική εμπειρία. Επίσης να σημειωθεί πως η πτήση δεν αποτελεί φθηνή δραστηριότητα. Αφού απολαύσουμε το εντυπωσιακό τοπίο θα αναχωρήσουμε για το Γκιόρεμε. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας, επικεντρώνοντας τα βλέμματα μας στο Open Air Museum Goreme το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας. Το τοπίο αποτελεί προστατευμένο μνημείο της UNESCO καθώς οι εκκλησίες και τα ασκητήρια που θα συναντήσουμε στο ανοιχτό Μουσείο της περιοχής χρονολογούνται από τον 10ο και 12ο αιώνα μ.Χ., τότε που η Καππαδοκία αποτελούσε θρησκευτικό κέντρο. Πρώτη επίσκεψη μας είναι η Σκοτεινή Εκκλησιά που πήρε το όνομα της εξαιτίας του λιγοστού φωτός που μπαίνει από ένα μικρό παράθυρο. Στη συνέχεια θα δούμε την εκκλησία των σανδάλων (Carikli Kilise) που πήρε το όνομα της από κάποιες πατημασιές στην είσοδο της. Ακολούθως θα επισκεφτούμε την εκκλησία των φιδιών (Yilanli Kilise), το όνομα της το οποίο πήρε από την τοιχογραφία του ερημίτη Αγίου Ονουφρίου καθώς επίσης θα δούμε και την εκκλησία της Πόρπης (Tokali Kilise) στην οποία πρέπει να πληρώσουμε εισιτήριο για την είσοδο μας σε αυτή. Τελειώνοντας την περιήγηση μας στην περιοχή και αφού εξερευνήσαμε και μάθαμε για κάποιες από τις σημαντικότερες εκκλησίες της Ορθόδοξης Χριστιανικής ιστορίας, θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Ihlara Valley ένα μοναδικό φαράγγι 7 χιλιομέτρων στο Περίστρεμα. Άφιξη στην κοιλάδα της Ιχλάρα και αμέσως ξεκινάμε την βόλτα μας σε αυτό το πανέμορφο φυσικό τοπίο βλέποντας εκκλησίες χτισμένες σε βράχους. Η κοιλάδα λόγω των φυσικών καταφύγιων της και του άφθονου νερού της αποτέλεσε καταφύγιο Ελλήνων κατά την περίοδο των διωγμών τους από τους Ρωμαίους. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα επιστρέψουμε με το λεωφορείο μας στο ξενοδοχείο μας στο Urgup όπου θα ξεκουραστούμε.

 

5η Μέρα | Προκόπι – Παμούκκαλε – Ιεράπολη.   

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για το Παμούκκαλε ο οποίος είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που αποτελείται από θερμές πηγές, σχηματίζοντας πισίνες από τα ανθρακικά ορυκτά που περιέχονται στο νερό. Άφιξη στο Παμούκκαλε και ξεκινάμε την περιήγηση μας μαθαίνοντας πως το φυσικό αυτό Τουρκικό θέρετρο είναι από τα παλαιότερα τουριστικά αξιοθέατα στη νοτιοδυτική Τουρκία και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η περιοχή αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται στην επαρχία Ντενιζλί. Μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε σε αυτό το καταπληκτικό μέρος με φόντο τις γαλάζιες φυσικές πισίνες. Κοντά στο Παμούκκαλε βρίσκεται η αρχαία πόλη Ιεράπολη την οποία θα επισκεφτούμε. Μια εντυπωσιακή πόλη που ισοπεδώθηκε από έναν τεράστιο σεισμό τον 14ο αιώνα και ανακαλύφθηκε από ανασκαφές στην περιοχή το 1887. Φτάνοντας στην διάσημη τότε λουτρόπολη, θα περιηγηθούμε σε πολλά αρχαιά μνημεία όπως το αρχαίο θέατρο της Ιεράπολης και θα μάθουμε για τον μύθο της πύλης του Άδη για τον κάτω κόσμο που βρισκόταν στον Ναό του Πλούτωνα. Ο θρύλος λέει πως οποίοι επισκέπτονταν το σπήλαιο κάτω από τον ναό, έπεφτε νεκρός. Ο μύθος υπήρχε μέχρι που μία ομάδα επιστημόνων από το γερμανικό πανεπιστήμιο Duisburg-Essen, ερεύνησε τον αρχαιολογικό χώρο και ανακάλυψε πως υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, που ανά περιόδους άγγιζε ακόμα και το 91% με αποτέλεσμα οι αναθυμιάσεις που ανέβαιναν στην επιφάνεια της γης να ήταν όντως επικίνδυνες για αυτούς που επισκέπτονταν το σπήλαιο. Αφού τελειώσουμε την περιήγηση μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και έπειτα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Παμούκκαλε. Τακτοποίηση και ξεκούραση.

6η Μέρα | Παμούκκαλε – Έφεσος – Σμύρνη.      

Πρωινό και ετοιμαζόμαστε να αναχωρήσουμε για την αρχαιά Έφεσο, μια από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Μετά από πολύωρη διαδρομή με αρκετές στάσεις, θα φτάσουμε στην Έφεσο όπου θα πραγματοποιηθεί η περιήγηση μας. Να σημειωθεί πως η αρχαιά Έφεσος αποτελεί ένα από τα ομορφότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου, γι’ αυτό μάλιστα από το 2015 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO. Ξεκινώντας λοιπόν την περιήγηση και τον περίπατο μας στον τότε σημαντικό αρχαίο ελληνικό οικισμό θα αντικρίσουμε αρκετά μνημεία νιώθοντας τον παλμό της αρχαίας ζωής. Δυο σημαντικά αρχαιά μνημεία είναι η Βιβλιοθήκη του Κέλσου και ο Ναός της Αρτέμιδος. Η βιβλιοθήκη που φιλοξενούσε δώδεκα χιλιάδες τόμους βιβλίων, χτίστηκε μεταξύ 114 και 125 μ.Χ. από τον Ακίλα Πολεμαιάνο προς τιμήν του πατέρα του, Κέλσου Πολεμαιάνου, γερουσιαστή της Ρώμης. Στην διάρκεια του τρίτου αιώνα έγινε μεγάλος σεισμός στην περιοχή με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και έκτοτε να μην λειτουργήσει ξανά. Από την άλλη ο Ναός της Αρτέμιδος ήταν ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου που ξεκίνησε να χτίζεται από τους Έλληνες και μετέπειτα από τους Ρωμαίους και χρειάστηκε 120 χρόνια για να ολοκληρωθεί ο Ναός. Το 356 π.Χ. ο Ναός καταστράφηκε, ξαναχτίστηκε και τα μάρμαρα του έγιναν οικοδομικά υλικά για διάφορα βυζαντινά μνημεία στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης θα επισκεφτούμε και την Βασιλική του Αγίου Ιωάννη. Τελειώνοντας την περιήγηση μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την βοήθεια του αρχηγού μας.

 

7η Μέρα | Σμύρνη – Ξενάγηση πόλης – Βουρλά – Αλάσατα – Τσεσμέ.   

Πρωινό. Αναχώρηση για το κέντρο της Σμύρνης και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στη γοητευτική παραθαλάσσια πόλη με βαρύ ιστορικό παρελθόν και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Θα επισκεφτούμε την πλατεία Κονάκ, την καρδιά της πόλης με τον Πύργο του ρολογιού που αποτελεί σύμβολο για την Σμύρνη. Στη συνέχεια θα δούμε το Χισάρ Τζαμί, το παλαιότερο τζαμί της πόλης που χρονολογείται από το 1592, θαυμάζοντας την αυλή με το σιντριβάνι, τους επτά τρούλους και την καταπληκτική διακόσμηση στο εσωτερικό του Ναού. Έπειτα θα ανέβουμε στο <<Βελούδινο κάστρο>> το Καντιφέ-Καλέ που χτίστηκε στα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου και λέγεται πως ήταν δώρο του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη στους κατοίκους της περιοχής για την υποστήριξή τους στον πόλεμο εναντίον των Περσών. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το Κουλτούρ-παρκ μια τεράστια έκταση πρασίνου που προσδιορίζει τα όρια της πυρολυμένης το 1922 παλιάς ελληνικής συνοικίας. Η Σμύρνη ιδρύθηκε το 3000 π.Χ. και στην περιοχή αυτή άκμαζε το ελληνικό στοιχείο για αιώνες μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων το 1922. Η Σμύρνη, μας προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα από τον πόνο της μνήμης μέχρι και την χαρά της επιστροφής στα εδάφη οπού έζησαν και εξελίχθηκαν αρκετοί πρόγονοι μας. Τελειώνοντας την ξενάγηση μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τα Βούρλα, το σημαντικότερο εμπορικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό κέντρο της Ιωνίας. Τα Βούρλα είχαν ακμάσει από τα Βυζαντινά κιόλας χρόνια και κατοικούσαν στην περιοχή 30 – 35.000 κάτοικοι (από αυτούς οι 5.000 να είναι Τούρκοι και Εβραίοι και οι υπόλοιποι Έλληνες). Βρίσκονται 35 χιλιόμετρα μακριά από την Σμύρνη. Άφιξη στα Βούρλα και αμέσως θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην περιοχή οπού θα επισκεφτούμε την Παναγία την Βουρλιώτισσα και θα μάθουμε για τις κυρίες ασχολίες τους που ήταν η αμπελουργία, η σταφιδοπαραγωγή και η μικρή παραγωγή καπνοκαλλιέργειας. Θα μάθουμε επίσης και για την Αναξαγόρειο Σχολή που ιδρύθηκε το 1760 και ανοικοδομήθηκε το 1862 με χωρητικότητα 2.500 μαθητών. Όλα αυτά για τα οποία θα μάθουμε και θα συζητήσουμε, δυστυχώς δεν θα τα δούμε καθώς το 1922 η πόλη κάηκε ολόκληρη. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη οπού θα απολαύσουμε παραλιακά υπέροχο φαγητό και καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αλάτσατα, 42 χιλιόμετρα δυτικά από τα Βούρλα. Άφιξη στο χωριό που ιδρύθηκε το 17ο αιώνα και κατοικήθηκε αποκλειστικά από Έλληνες. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας περπατώντας στα γραφικά σοκάκια, βλέποντας τα πανέμορφα αρχοντικά και τις όμορφες γειτονιές δημιουργώντας μας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Το χωριό Αλάτσατα άκμασε οικονομικά, πνευματικά και πολιτιστικά στα τέλη του 18ου αιώνα με αποτέλεσμα να ήταν από τα σημαντικότερα κέντρα των δυτικών μικρασιάτικων παραλίων με τον όνομα Αγριλιά. Ελεύθερος χρόνος σε αυτό το πανέμορφο γραφικό χωριό για φαγητό, ψώνια και καφέ και έπειτα αναχώρηση για την Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

8η Μέρα | Σμύρνη – Πτήση επιστροφής.  

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια στην πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Σημαντική Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - 4 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

23 Ιουλ 2022
499,00 € 399,00 €
1° Παιδί: 309,00 €
2° Παιδί: 309,00 €
187,00 €

30 Ιουλ 2022
499,00 € 399,00 €
1° Παιδί: 309,00 €
2° Παιδί: 309,00 €
187,00 €

06 Αυγ 2022
499,00 € 399,00 €
1° Παιδί: 309,00 €
2° Παιδί: 309,00 €
187,00 €

13 Αυγ 2022
499,00 € 399,00 €
1° Παιδί: 309,00 €
2° Παιδί: 309,00 €
187,00 €
Φόροι: 175,00 €

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής με Aegean Airlines.
 • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8 κιλών.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία όπως αναφέρονται παρακάτω: 
 • - Ικόνιο: Hotel Anemon 5*.
 • - Προκόπι: Hotel Avrasia 5*.
 • - Παμούκαλε: Hotel Adempira 5*.
 • - Σμύρνη: Hotel Kaya Prestige 4*. 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

 • Τέλη διαμονής.
 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 175€.
 • Check points: 25€.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. (50-80€)
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
23/07
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΜΥΡΝΗ
07:00
08:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07
AEGEAN AIRLINES
ΣΜΥΡΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
09:10
10:35
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΜΥΡΝΗ
07:00
08:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
AEGEAN AIRLINES
ΣΜΥΡΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
09:10
10:35
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΜΥΡΝΗ
07:00
08:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
AEGEAN AIRLINES
ΣΜΥΡΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
09:10
10:35
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
07:00
08:25
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/08
AEGEAN AIRLINES
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
09:10
10:35
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καππαδοκία

Η Καππαδοκία, την οποία θα γνωρίσουμε αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο κέντρο της Μικράς Ασίας, με χαρακτηριστικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και ηφαιστειακή υφή στο οροπέδιο που είναι 1.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η λέξη Καππαδοκία είναι άγνωστη ετυμολογικά και λέγεται ότι σημαίνει η <<χώρα των όμορφων αλόγων>>. Ομιλούμενες γλώσσες ήταν η ελληνική, η αρμένικη, η τουρκική και η κουρδική. Κατά την περίοδο της Χριστιανικής εποχής και τον 1ο μ.Χ. αιώνα ο εξελληνισμός της εποχής ήταν πλήρης. Η  αρχαία Καισάρεια ήταν αξιόλογο κέντρο χριστιανισμού και πρώτη σε ιεραρχία και κύρος μητρόπολη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κάνοντας την Καππαδοκία κυρίαρχο κέντρο κάθε θρησκευτικής και εκπαιδευτικής δράσης, διατηρούμενο για αιώνες.

Το τοπίο θυμίζει άλλον πλανήτη: ένα απέραντο οροπέδιο γεμάτο φαράγγια και αβυσσαλέα χάσματα, σπαρμένο με κούφιους παράξενους βράχους. Είναι αμέτρητοι, φαλλόσχημοι, κωδωνόσχημοι ή πυραμιδοειδείς και στέκουν επί αιώνες ακλόνητοι. Είναι ο παράδεισος του γεωλόγου, του τυμβωρύχου ή κάποιου που θα ήθελε να κρυφτεί... Οι άνεμοι εδώ πιάνουν τρελές ταχύτητες. Κατεβαίνουν από βουνά θεόρατα σαν το Ερκίς (Αργαίος) των 3.900 μ. και το Χασάν Νταγ. Η γη είναι άγονη και η χλωρίδα όμοια με εκείνη των στεπών.


Σμύρνη

Η σημερινή Σμύρνη παραμένει μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη, στην οποία λίγα σώζονται από το ιστορικό και πολύπαθο παρελθόν της, καθώς όσα κτήρια δεν καταστράφηκαν με τη μεγάλη πυρκαγιά του '22, γκρεμίστηκαν κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70 και αντικαταστάθηκαν από (άχαρα ως επί το πλείστον) κτηριακά συγκροτήματα και πολυκατοικίες.


Παμούκαλε

Η περιοχή Παμούκκαλε είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που αποτελείται από θερμές πηγές, σχηματίζοντας πισίνες από τα ανθρακικά ορυκτά που περιέχονται στο νερό.


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!