top-image

Ικαρία Fly & Drive

Ικαρία Fly & Drive

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, ΙΚΑΡΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Αερ. Ικαρία 5 μέρες. DOCX

 Ικαρία
 Αεροπορικώς 5 ημέρεςς
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Ικαρία.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ για την απευθείας πτήση για Ικαρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η  – 3η – 4η  Μέρα | Ικαρία – Ελεύθερη μέρα

Πρωινό και στη συνέχεια ελεύθερη μέρα στο νησί των Ιπποτών.

 

5η Μέρα | Ικαρία –  Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και ελεύθερη ώρα μέχρι την πτήση της επιστροφής.

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 
.

ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΙΚΑΡΙΑ - 1 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

02 Μαϊ 2024
289,00 €
1° Παιδί: 219,00 €
100,00 €
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ
315,00 €
1° Παιδί: 229,00 €
114,00 €
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ
349,00 €
1° Παιδί: 239,00 €
116,00 €
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ
389,00 €
1° Παιδί: 275,00 €
126,00 €
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ
Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 45,00 €

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
 • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών κατ’ άτομο.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό ανάλογα με το ξενοδοχείο της επιλογής σας ( καθημερινά).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

 • Σύνολο φόρων 45€ κατ’ άτομο.
 • Τέλη διαμονής.
 • Είσοδοι σε μουσεία κτλ.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.                                                                                                                                                                                                                        
 • Rent a Car Με χρήση απεριόριστων χιλιομέτρων: Α’  Κατηγορία: 220€ / Β’  Κατηγορία: 250€ / Γ’  Κατηγορία: 280€
   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
02/05/24
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΙΚΑΡΙΑ
15:05
17:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/05/24
AEGEAN AIRLINES
ΙΚΑΡΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12:25
14:35
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σημείωση: Οι πτήσεις εκτελούνται με ολιγόλεπτη στάση στο αεροδρόμιο της Λήμνου. 

 Γενικές Πληροφορίες

 

Πληθυσμός: 8.423

Χρήσιμες πληροφορίες: Παραφράζοντας λίγο τον ποιητή «Ικαρία, εκεί που έχει κράτος και εξουσία η Ανοιξη», θυμάμαι την πρώτη μου εντύπωση από το καράβι κι έβλεπα κάθε τα καταπράσινα, αλλά άγρια, βουνά. Από διηγήσεις είχα ακούσει ότι οι Ικαριώτες έχουν απέχθεια σε κάθε μορφής εξουσίας  και ήξερα πως απελευθερώθηκαν μόνοι τους το 1912, ανακηρύσσοντας την «Eλευθέρα Πολιτεία της Iκαρίας» με δική της σημαία και ύμνο .Ικαρία…Εκεί που ο χρόνος σταματά!!! Δεν είναι τυχαίο πως πριν από μερικά χρόνια η εφημερίδα The Guardian την ονόμασε «το νησί της μακροζωίας». Η Ικαρία έχει το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα, ίσως γιατί η καθημερινότητα εδώ κυλάει με αργούς ρυθμούς και οι ντόποιοι φαίνεται να χαίρονται στιγμή της ημέρας τους! Αν θέλεις να περάσεις ήσυχες διακοπές κάτω από τον ήλιο, τότε η Ικαρία πάλι δεν θα σε απογοητεύσει. Στην περίπτωση, όμως, που αναζητάς το γλέντι, το νησί μπορεί να στο προσφέρει και αυτό στα διάσημα πανηγύρια, όπου θα πιεις τοπικό κρασί και θα χορέψεις Ικαριώτικο μέχρι το πρωί! 

 Αξιοθέατα   

 

 

Δάσος του Ράντη

Πρόκειται για ένα ώριμο δάσος, του οποίου η ηλικία υπολογίζεται πάνω από 200 χρόνια και πολλά από τα γηραιότερα δέντρα έχουν ηλικία μεγαλύτερη από 300 έτη. Είναι από τα λίγα εναπομείναντα δάση στην Ανατολική Μεσόγειο αυτού του μεγέθους και ηλικίας. Αναμφίβολα αποτελεί έναν οικότοπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, ιστορικής και βοτανικής αξίας που πρέπει να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές, μέσα από ειδικό προστατευτικό πλαίσιο. Στο δάσος Ράντη παρατηρείται ένα σπάνιο προστατευόμενο είδος βελανιδιάς, η Αριά, η οποία χρονολογείται από το Μειόκαινο (ηλικίας 5 εκατομμυρίων ετών) και αποτελεί προστατευόμενο είδος. Το δάσος αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη περιοχή στην Ελλάδα, όπου δεν γίνεται εκμετάλλευση αυτού του είδους. Η Αριά είναι αειθαλές δέντρο ύψους 12-15μ. ή ψηλός θάμνος και αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς. Η παρουσία της Αριάς στα νησιά του Αιγαίου, είναι σπάνια και κυρίως απαντάται υπό μορφή θάμνου.

 

 
 
 
 
 

 

Ιαματικές Πηγές

Οι ιαματικές πηγές της ­Ικαρίας ήταν γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία έφταναν στο νησί προσβλέποντας σε μια καλυτέρευση της υγείας τους, επισκέπτοντας τις οργανωμένες εγκαταστάσεις της αρχαίας λουτρόπολης των Θερμών (περίπου τρια­κόσια μέτρα ανατολικά της σημερινής πόλης), όπου σήμερα διασώωζονται τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και των αρχαίων λουτρικών εγκαταστάσεων.Η Ικαρία, λόγω της ιδιόμορφης γεωλογικής και τεκτονικής δομής της, αποτελεί έναν τόπο προικισμένο στη γεωθερμία. Η φυσική θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της Γης, προσφέρει έναν ανεκτίμητο θησαυρό για το νησί: τις ιαματικές πηγές της.Τα τελευταία χρόνια, η Ικαρία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό για θεραπευτικούς και θερμαλιστικούς σκοπούς. Πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και την Ευρώπη σπεύδουν να επισκεφτούν τις θερμές πηγές του νησιού, συνδυάζοντας ίαση και αναζωογόνηση κατά τις διακοπές τους! Αξίζει να τονιστεί ότι οι παροχές των ραδιενεργών πηγών της Ικαρίας είναι μεγαλύτερες σε σύγκριση με αυτές άλλων χωρών, που κυμαίνονται μεταξύ 786-1000 m3/h, έναντι 20-150 m3/h άλλων χωρών. Συγκεκριμένα το Αθάνατο νερό, αποτελεί μια πηγή που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ξυλοσύρτης, από την οποία αναβλύζει δροσερό νερό. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει το νερό αυτό περιέχει στοιχεία που το καθιστούν κατάλληλο για τη θεραπεία παθήσεων, όπως πέτρες στη χολή και τα νεφρά. Για το λόγο αυτό οι ντόπιοι του έχουν δώσει την ονομασία Αθάνατο Νερό.

 

 
 
 
 
 

 

Σεϋχέλλες

Η ακουαμαρίνα της Ικαρίας! Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού! Η παραλία έχει ανάμικτο ψιλό βότσαλο και άμμο .Έχει πολλές υποθαλάσσιες σπηλιές δίπλα απ' την παραλία που περιμένουν να τις εξερευνήσετε. Ιδανική για ζευγάρια και νέους. Μικρός κόλπος με λευκά ψηλά βράχια, καταγάλανα νερά και εξωτική ομορφιά. Η πρόσβαση γίνεται με κατάβαση από τα βράχια (10 λ), αλλά αξίζει τον κόπο για να ανακαλύψεις αυτή την υπέροχη παραλία! Φρόντισε να έχεις μαζί σου προμήθειες.

 

 
 
 
 
 

 

Αρμενιστής

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στη βόρεια πλευρά του νησιού. Βρίσκεται σε ένα πολύ τουριστικό θέρετρο, τον Αρμενιστή.  Έχει χρυσή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και προσφέρει τη δυνατότητα να νοικιάσεις κανό. Μετά το μπάνιο, μπορείς να απολαύσεις τοπικές λιχουδιές στις ταβέρνες του οικισμού. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα μικρό όρμο με λίγες ομπρέλλες

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!