top-image

Γύρος Κρήτης

Γύρος Κρήτης

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΗΤΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 2310 244400

 2310 231168

2310 231170

2310 459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Γύρος Κρήτης 7 μέρες. Docx

Γύρος Κρήτης
 
 Αεροπορικώς 7 μέρες
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη - Ηρακλείου – Κνωσσός - Μουσείο - Ενυδρείο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας την πόλη. Αρχικά, θα δούμε τα τείχη, από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ενετοκρατίας. Ακολουθεί η επίσκεψη στο ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια κοντά στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Συνεχίζουμε για  τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400π.χ. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο και θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο και το ενυδρείο της πόλης. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα | Ηράκλειο - Αγ.Γεώργιος - Σεληνάρι - Ελούντα - Πλάκα - Σπιναλόγκα - Αγ. Νικόλαος – Ηράκλειο

Πρωινό και αναχωρούμε για την μονή Αγιού Γεωργίου Σεληνάρι. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα  ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

3η Μέρα | Ηράκλειο - Ρέθυμνο - Χανιά - Τάφους Βενιζέλων - Λίμνη Κουρνά – Ηράκλειο

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Ρεθύμνου. Παλαιά και σύγχρονη μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλαιά πόλη χτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με την βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια μα τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλαιάς πόλης, είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τα Χανιά. Άφιξη και θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία  επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στην πόλη. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την Λίμνη Κουρνά. Στη συνέχεια επιστροφή στο Ηράκλειο.

4η Μέρα | Ηράκλειο - Ανώγεια - Ζωνιανά - Σπήλαιο (Κέρινα) - Αμουδάρα για μπάνιο – Ηράκλειο

και ξεκινάμε για τα Ζωντανά  του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενεί  όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο υπέροχο χωριό του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του. Επόμενος σταθμός το Σπήλαιο (Κέρινα). Στη συνέχεια καταλήγουμε στην Αμουδάρα για μπάνιο.

5η Μέρα | Ηράκλειο - Οροπέδιο Λασιθίου  Κράσι - Παναγία Κέρα – Σελί

Πρωινό και αναχωρούμε για το Οροπέδιο Λασιθίου. Το Οροπέδιο Λασιθίου απέχει 70χλμ από το Ηράκλειο και είναι γνωστό για τους ανεμόμυλους που χρησιμοποιούσαν για το πότισμα των καλλιεργειών. Άφιξη στο χωριό Κράσι που βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ με τον πελώριο πλάτανο  1000 ετών. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το μοναστήρι Παναγίας Κέρα. Συνεχίζουμε για το Ηράκλειο.

6η Μέρα | Μονή Καλυβιανής - Φαιστό - Μάταλα – Ηράκλειο

Πρωινό και αναχωρούμε για προσκύνημα στην μονή Καλυβιανής. Ξεκινάμε για το ανάκτορο της Φαιστού, ένα  από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση Μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο  στη Μινωική εποχή. Καταλήγουμε στα Μάταλα, τουριστικός οικισμός διεθνούς φήμης, σε περιοχή φυσικού κάλλους, στον μυχό του όρμου. Ελεύθεροι για μπάνιο.  Η περιοχή έγινε γνωστή, για τις εντυπωσιακές σπηλιές της και υπήρξε κέντρο διεθνούς χιπισμού τη δεκαετία 1960-1970.Επιστροφή στο Ηράκλειο.

7η Μέρα | Ηράκλειο - Αγ.Μύρωνας - Αγίασμα - Κρουσσώνας - Πτήση επιστροφής

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για Αγ.Μύρωνας - Αγίασμα και Κρουσσώνας. Θα περιηγηθούμε και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο μέχρι την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: Στις 05/08/24 θα έχουμε μόνο το ξενοδοχείο Sofia 3*

Προτεινουμε επίσης διασκέδαση με ελληνική μουσική σε κάποιο γραφικό χωριό της Κρήτης

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΡΗΤΗ - 4 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

05 Αυγ 2024
685,00 €
1° Παιδί: 535,00 €
285,00 €

12 Αυγ 2024
625,00 €
1° Παιδί: 505,00 €
225,00 €
SOLD OUT
685,00 €
1° Παιδί: 535,00 €
285,00 €

19 Αυγ 2024
625,00 €
1° Παιδί: 505,00 €
225,00 €
685,00 €
1° Παιδί: 535,00 €
285,00 €

26 Αυγ 2024
625,00 €
1° Παιδί: 505,00 €
225,00 €
685,00 €
1° Παιδί: 535,00 €
285,00 €
Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 50,00 €

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 

 

   
 
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
 • Μια 23kg βαλίτσα το άτομο και μια χειραποσκευή 8 kg.
 • Διανυκτερεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα στο ξενοδοχείο που αναγράφεται στον τιμοκατάλογο (Σημείωση: Στις 05/08/24 θα έχουμε μόνο το ξενοδοχείο Sofia 3*).
 • Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής ασφάλισης.

 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 50€ κατά άτομο.
 • Προαιρετική διασκέδαση με ελληνική μουσική σε κάποιο γραφικό χωριό της Κρήτης.
 • Τέλη διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού-ξεναγού και οδηγού.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
   

 

 

 

Ημερομηνίες Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
15/07/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
06:30
07:40
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνίες Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
21/07/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22:00
23:15
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Ημερομηνίες Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
22/07/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
06:30
07:40
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνίες Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
28/07/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22:00
23:15
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Ημερομηνίες Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
05/08/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
06:30
07:40
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνίες Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
11/08/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22:00
23:15
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Ημερομηνίες Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
12/08/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
06:30
07:40
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνίες Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
18/08/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22:00
23:15
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Ημερομηνίες Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
19/08/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
06:30
07:40
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνίες Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
25/08/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22:00
23:15
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Ημερομηνίες Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
26/08/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
06:30
07:40
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνίες Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
01/09/2024
ΑΕGEAN AIRLINES
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22:00
23:15
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Ηράκλειο 

Το Ηράκλειο, μια πόλη, όπου θα απολαύσετε τις χαρές του σήμερα και την ομορφιά του χθες. Η πόλη του Ηρακλείου αντανακλά με σαφήνεια τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν στο πέρασμα των αιώνων: Βυζαντινά οικοδομήματα στέκονται δίπλα σε Ενετικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και Οθωμανικές κατασκευές.Είναι μια σύγχρονη πρωτεύουσα με δεκάδες επιλογές στον τομέα του πολιτισμού, της διαμονής, του φαγητού και της διασκέδασης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις πανέμορφες εκκλησίες, το Ενετικό λιμάνι, το Κάστρο, τα Ενετικά Νεώρια, τα Τείχη, τον τάφο και το κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη, το ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια, την Κρήνη του Μοροζίνι, την Κρήνη Μπέμπο, την Κρήνη Κριούλη καθώς και την αγορά στο κέντρο της πόλης.


Αξιοθέατα στο Ηράκλειο

 

Ενετικά τείχη

Όλα ξεκίνησαν το 1462. Ο καλύτερος μηχανικός της Βενετίας, ο Michele Sanmicheli, έκανε τα σχέδια και με περισσότερα από 100 χρόνια δουλειάς από τους Κρητικούς, χτίστηκε το επιβλητικό αυτό τείχος, μήκους 3 χλμ. με τις τέσσερις πύλες και τους 7 προμαχώνες.Οι επιθέσεις που δέχθηκε ήταν πολλές με μεγαλύτερη αυτή των 21 ετών που έληξε μόνο με το χρυσάφι των Τούρκων (1648 - 1669). Τα τείχη δεν έπεσαν ποτέ και δεν έχουν σημάδια από τους αιματηρούς πολέμους. Είναι η πιο όμορφη βόλτα περιμέτρικά του Ηρακλείου, με μοναδική θέα, πράσινο και παγκάκια για ξεκούραση.


Κνωσσός

Η  Κνωσός ή το παλάτι της Κνωσού, είναι το σημαντικότερο κέντρο του Μυκηναικού πολιτισμού.Κατά πάσα πιθανότητα η Κνωσσός ήταν το πολικό και πολιτιστικό κέντρο του Μινωικού πολιτισμού.  Σύμφωνα με την παράδοση αποτέλεσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του. Με το χώρο του ανακτόρου της Κνωσού συνδέονται οι συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Ένας λαβύρινθος από δωμάτια εργασίας και διαμονής, όπως και αποθηκευτικούς χώρους ενώ στο κέντρο βρίσκεται  μια πλατεία.  Η πόλη της Κνωσού αναπτύχθηκε σε μεγάλη έκταση και ο πληθυσμός της υπολογίστηκε από τον Evans γύρω στους 80.000 κατοίκους.
Λεπτομέριες από  την ζωή των κατοίκων αντλούμε από τις εικόνες που βρίσκονται στους τοίχους του παλατιού.Η Κνωσός εντοπίστηκε το 1878 από το Mίνωα Kαλοκαιρινό. Ο A. Evans το 1900 αγόρασε ολόκληρη την περιοχή και άρχισε συστηματικές ανασκαφές  οι οποίες συνεχίστηκαν έως το 1931 με την ανακάλυψη του ανακτόρου, μεγάλου τμήματος της μινωικής πόλης και των νεκροταφείων.

 


Κούλε

Κούλες,ένα ενετικό φρούριο,το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 1523 με 1540 για την προστασία του λιμανιού.Οι Ενετοί το αποκαλούσαν κτίριο στη θάλασσα , Rocca a Mare ή Castello a Mare και επί Τουρκοκρατίας, μετά το 1669, με το όνομα 'Κούλες',ονομασία που την διατηρεί εως και σήμερα.Έχει έκταση περίπου 3.600 τ.μ σε μορφή  τετράπλευρου με ένα έντονα προβαλλόμενο τμήμα σε σχήμα ημικυκλίου στην ανατολική του πλευρά.Είναι διώροφο και οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν πάχος σχεδόν 9 μέτρα, ενώ οι εσωτερικοί τοίχοι φτάνουν τα 3 μέτρα πάχος σε κάποια σημεία.  Ο Francesco Basilicata σε έκθεση του 1630 αναφέρει πως στο ισόγειο υπήρχαν 18 μεγάλα κανόνια, στο δώμα άλλα 25 μικρότερα διαφόρων διαμετρημάτων, 300 κιβώτια μπαρούτι στις αποθήκες και 6.144 βλήματα διαφόρων μεγεθών. Το έμβλημα της Βενετίας,το λιοντάρι  του Αγίου Μάρκου, ανάγλυφος στις τρεις μαρμάρινες εντοιχισμένες στο φρούριο πλάκες, επιβλητικό εποπτεύει ακόμα το εντυπωσιακό αυτό μνημείο.Το 1936 για χάρη της ανάπτυξης της νέεας πόλης ένα μεγάλομέρος κατεδαφίστηκε  αλλά πάνω στο θαλάσσιο τείχος έχει διαμορφωθεί ένας πεζόδρομος με θέα το πέλαγος, που προσφέρει τη δυνατότητα για απολαυστικές βόλτες. Οι ντόπιοι το λένε "μπεντενάκι", δηλαδή τειχάκι για ουζάκι και κρασί σε ντόπιους και επισκέπτες και είναι ένα πολυαγαπημένο τους σημείο..


Λότζια

Η Λότζια ήταν το πιο επιβλητικό και το πιο κομψό από  τα βενετικά μνημεία ολόκληρης της Κρήτης. Χτίστηκε ανάμεσα στα έτη 1625-1628 από τον Φραγκίσκο Μοροζίνι. Το κτήριο χρησιμοποιούνταν για τις συσκέψεις και τις λήψεις αποφάσεων από ευγενείς, άρχοντες και φεουδάρχες του τόπου. Η πρώτη Λότζια ήταν χτισμένη κοντά στη θάλασσα και μάλιστα υπερβολικά εκτεθειμένη στους ανέμους. Κατά συνέπεια οι ευγενείς και οι φεουδάρχες του Χάνδακα (Ηράκλειο) ζήτησαν χτίστηκε η σημερινή και τέταρτη στη σειρά Λότζια από τον Μοροζίνι.Στο οικοδόμημα αυτό αντιπροσωπεύονται οι δύο διάσημοι ελληνικοί ρυθμοί, αφού οι κολώνες του ισογείου είναι δωρικού ρυθμού και οι κολώνες του ορόφου είναι ιωνικού. Εντυπωσιακό είναι το διάζωμα, στο πάνω μέρος του ισογείου, όπου υπάρχουν τρίγλυφες μετώπες που αναπαριστούν το λέοντα του Αγίου Μάρκου, τρόπαια και πανοπλίες .Επί Τουρκοκρατίας στεγαζόταν η Οικονομική Υπηρεσία της Κρήτης και μετά την απελευθέρωση στεγάστηκε ο αρχαιολογικός θησαυρός που είχε συγκεντρώσει ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, μέχρι που το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο για τη χρήση αυτή και εγκαταλείφθηκε. Το 1905 έγινε το Δημαρχείο της πόλης, ενώ συνεχίζονταν οι εργασίες αναστήλωσης, οι οποίες διακόπηκαν με τα γεγονότα του πολέμου του 1940. Μετά το τέλος του πολέμου συνεχίστηκε η αναστήλωση και ολοκληρώθηκε το 1960. Σήμερα στη Λότζια στεγάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου. από τη μητρόπολη να τους παραχωρηθεί δημόσιος χώρος στην κεντρική πλατεία για να οικοδομήσουν εκεί τη νέα Λότζια. Έτσι, η δεύτερη χτίστηκε στην κεντρική πλατεία και βρισκόταν απέναντι ακριβώς από τη σημερινή. Ερειπώθηκε όμως το 1540 και ανεγέρθηκε μία τρίτη στη θέση της σημερινής. Η τελευταία χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1625-1628.


Βασιλική Αγίου Τίτο

Είναι ένα μνημείο βυζαντινής αρχιτεκτονικής που προκαλεί δέος. Ο Αγιος Τίτος ήταν μαθητής του Απόστολου Παύλου, καθώς και ο πρώτος επίσκοπος της Κρήτης. Ο ναός χτίστηκε στη Γόρτυνα στα μέσα του 6ου με αρχές του 7ου αι. μ.Χ. Το μεγαλύτερο τμήμα του καταστράφηκε από σεισμό τον 8ο αι. μ.Χ., αλλά στο τμήμα που σώζεται μέχρι και σήμερα, λατρεύεται η Παναγία η Κερά.Αρχιτεκτονικά ο ναός χαρακτηρίζεται ως τρίκλιτη βασιλική με εγκάρσιο κλίτος και τρούλο. Κατά την οικοδόμησή του χρησιμοποιήθηκε πελεκητός πωρόλιθος. Ο ζωγραφικός του διάκοσμος δυστυχώς καταστράφηκε τον 16ο αι. μ.Χ. Στο δυτικό τμήμα του ναού υπήρχε προαύλιο, στο οποίο σήμερα υπάρχουν σαρκοφάγοι από μάρμαρο.


Κρήνη του Μοροζίνη

Η Κρήνη Μοροζίνι βρίσκεται στη πλατεία Λιονταριών απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα ενετικά μνημεία του Χάνδακα και σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Εμπνευστής του έργου ήταν ο Φραγκίσκος Μοροζίνι που έδωσε στην κρήνη το όνομά του. Ο λόγος κατασκευής δεν ήταν αισθητικός αλλά η ανάγκη  παροχής νερού στην πόλη του Ηρακλείου. Το νερό ερχόταν από το βουνό Γιούτας  στις Αρχάνες  με ένα υδραγωγείο 15 χιλιομέτρων που έφτανε στο Ηράκλειο.Εκτός από τα λιοντάρια το συντριβάνι έχει στον εξωτερικόο του διάκοσμο δελφίνι ακαι νύμφες,που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο. Επίσημα ονομάζετε πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και αποτελεί την καρδιά  της πόλης ενώ στην γύρω  περιοχή θα βρείτε πολλά μαγαζιά, καφετέριες και εστιατόρια.


 Γενικές Πληροφορίες

 

Πληθυσμός: 156.585

Χρήσιμες πληροφορίες: Τα Χανιά είναι έρωτας με την πρώτη ματιά!!!Ένας τόπος μαγικός,ένα χαρμάνι πολιτισμού και φυσικού κάλλους!!!Τα Χανιά είναι ο δυτικότερος από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία, έχει χαρακτηριστεί σαν ο τόπος των φαραγγιών με γνωστότερο το φαράγγι της Σαμαριάς. Είναι ένα ψηφιδωτό κατάφυτων εκτάσεων ελαιόδενδρων, ειδυλλιακών παραλιών αλλά και ψηλών βουνών, παραδοσιακών χωριών, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για κάθε περιηγητή.

 

 Αξιοθέατα   

 

 

Φάρος

Ο Φάρος του παλιού λιμανιού των Χανίων αποτελεί το ορόσημο σημείο της πόλης. ποζάροντας σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Κρήτης. Η ιστορία του φάρου αυτού ξεκινάει από πολύ παλιά, αν και τη σημερινή του μορφή την πήρε από τους Αιγύπτιους τον 19ο αιώνα.Ο φάρος αυτός λειτουργούσε ως φρυκτωρία, δηλαδή με ανοικτή φλόγα. Ο πύργος του σημερινού φάρου εδράζεται πάνω σε τραπεζοειδή βάση, η οποία είναι η Ενετική. Κατά την Τουρκοκρατία το λιμάνι των Χανίων ρήμαξε και ο φάρος παραγκωνίστηκε. Το 1839, οι Αιγύπτιοι (που είχαν λάβει την Κρήτη ως δώρο από τους Τούρκους για τη βοήθεια τους σε διάφορους πολέμους) αναστήλωσαν το φάρο και του έδωσαν τη μορφή που βλέπουμε σήμερα. Ο πύργος σήμερα έχει ύψος 21μ και είναι ορατός σε απόσταση

 

 
 
 
 

 

 

Οι τάφοι των Βενιζέλων

Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα προς τα Χανιά, είναι οι Τάφοι των Βενιζέλων, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη, στο δρόμο για το Ακρωτήρι και το αεροδρόμιο. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι του χαρισματικού Έλληνα πολιτικού - και επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας - Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, που διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1943 μέχρι το 1952.Η θέα των Χανίων από κει πάνω είναι  πραγματικά μαγική. Στον τάφο του Εθνάρχη έχει αναγραφεί ο επικήδειός του, τον οποίο εκφώνησε ο ίδιος το 1932Δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων υπάρχει, επίσης, το πέτρινο άγαλμα της Ελευθερίας που συμβολίζει τους αγώνες των κατοίκων της Κρήτης για την ιδέα της ελευθερίας καθώς και η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία και το άγαλμα του Σπύρου Καγιαλεδάκη.Για να φτάσει κανείς στους Τάφους των Βενιζέλων αρκεί να πάρει το δρόμο που οδηγεί από το κέντρο των Χανίων προς το αεροδρόμιο (οδός Ακρωτηρίου), στην είσοδο της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.

 

 
 
 
 

 

 

Τρισδιάστατο Μουσείο 3D Minoan 's World

Ένα μουσείο που προσφέρει ένα σπάνιο υπερθέαμα με τρισδιάστατες απεικονίσεις  και ταυτόχρονα ένα υπερσύγχρονο βιωματικό σινεμά που συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση. Ο επισκέπτης κινείται ζωντανά, αρκετούς αιώνες πίσω στη Μινωική εποχή .Αυτό που κανένας επισκέπτης δεν μπορεί να ξεχάσει είναι η πρωτόγνωρη εμπειρία της βιωματικής 9D εμπειρίας. Χωρίς υπερβολή πρόκειται για ένα καταπληκτικό «ταξίδι» στην Μινωική εποχή το οποίο ο θεατής το ζει με όλες του τις αισθήσεις . Χιόνι, αέρα, φωτιά, βροχή, όλα ολοζώντανα!

 

 
 
 
 

 

 

Αρχαία Κυδωνία

Η Κυδωνία ήταν πιθανότατα η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Mινωικής Κρήτης, μετά την Κνωσό και τη Φαιστό. Ανέπτυξε ακμαία βιοτεχνία και πλούτισε μέσα από το θαλάσσιο εμπόριο, το οποίο ευνοούσε η θέση της. Μάλιστα, οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν την Κυδωνία ως τη μητέρα των Κρητικών Πόλεων. του Μίνωα και της νύμφης Ακακκαλίδας  Τα περισσότερα ίχνη έχουν εντοπιστεί πάνω στο λόφο Καστέλι, πάνω από το παλιό Ενετικό λιμάνι των Χανίων.Εκεί έχουν εντοπιστεί και πλάκες Γραμμικής Α’ και Γραμμικής Β’. Τα υπόλοιπα ίχνη, όπως και το ανάκτορο της Κυδωνίας, βρίσκονται κάτω από τη σύγχρονη πόλη των Χανίων  και δεν έχουν ανασκαφεί

 

 
 
 
 

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο

Βρίσκεται δίπλα στο Ενετικό λιμάνι της πόλης και στεγάζεται στο καθολικό της παλαιάς ενετικής μονής του Αγίου Φραγκίσκου των Φραγκισκανών. Η έκθεση του χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες: στο ανατολικό τμήμα εκτίθενται ευρήματα από τα νεολιθικά χρόνια έως και την υστερομινωική περίοδο και στο δυτικό τμήμα με αντικείμενα από τη γεωμετρική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Σε κάθε προθήκη φιλοξενούνται αντικείμενα που είναι ταξινομημένα είτε με τον τόπο εύρεσης είτε με την κατηγορία που ανήκουν .Στις συλλογές περιλαμβάνονται μινωικά ευρήματα από την πόλη και το νομό, προϊστορικά ευρήματα από σπήλαια, ευρήματα από τάφους της γεωμετρικής περιόδου, ευρήματα των ιστορικών χρόνων από την πόλη των Χανίων και από διάφορες άλλες πόλεις του Νομού, νομίσματα, κοσμήματα (προϊστορικών και ιστορικών χρόνων), γλυπτά, επιγραφές, στήλες, ψηφιδωτά. Στο Μουσείο φιλοξενείται επίσης η συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη που δωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων το έτος 2000 .

 

 
 
 
 

 

 

Παλιά Πόλη Χανίων

Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει ένας τόπος!!! Πόση παράδοση συγκεντρωμένη μέσα σε μερικά γραφικά καλντερίμια!!!Πόσοι πολιτισμοί συγκεντρωμένοι ,να τους ανακαλύπτεις σε μία μόνο βόλτα!!!Όλες αυτές οι σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό του ταξιδιώτη που επισκέπτεται την Παλιά πόλη των Χανίων. Ένα κομμάτι της πόλης που περικλείεται μέσα στα ενετικά τοίχοι και αγκαλιάζουν το παλιό λιμάνι. Μπορείτε να ξεκινήσετε από την Δημοτική αγορά ,κλασικό σημείο συνάντησης, χτισμένη το 1913 πάνω στον Ενετικό προμαχώνα Piazza Forma.Kατηφορίζοντας την Μουσούρων ,βασικό εμπορικό άξονα της πόλης ,φτάνοντας στην Χάληδων  θα συναντήσετε τα  Στιβανάδικα. Το ότι είστε κοντά θα το καταλάβετε από την μυρωδιά του δέρματος που πλανιέται στην ατμόσφαιρα . Εδώ είναι  μαζεμένα όλα τα υποδηματοποιεία  που κατασκευάζουν την παραδοσιακή κρητική μπότα , το στιβάνι, σήμα κατατεθέν της κρητικής φορεσιάς. Φυσικά θα βρείτε κάθε λογής δερμάτινο αξεσουάρ. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται ο λόφος του Καστελίου ο οποίος κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή και αποτελεί οχυρή θέση δίπλα στο παλιό λιμάνι. Εδώ βρίσκονται το παλάτι του Ύπατου αρμοστή Κρήτης κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι από τη μινωική εποχή.  Φτάνοντας στην άκρη της ακρόπολης του Καστελιού απλώνεται μπροστά µας το μαγευτικό βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων µε τις δύο συστάδες ενετικών νεωρίων στα ανατολικά και το λεγόμενο Μεγάλο Αρσενάλι μπροστά στα πόδια µας, που φιλοξένησε το δημαρχείο Χανίων, μέχρι το βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς το 1941. Σήμερα εδώ στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Στον ανατολικό μυχό του Ενετικού Λιμανιού βρίσκεται το Νεώριο Μόρο, στο οποίο σήμερα στεγάζεται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. Σας προτείνουμε μία στάση  στο μουσουλμανικό τέμενος, το Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν το οποίο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. εκθέσεις. Στην δυτική άκρη του λιμανιού, ορθώνεται το φρούριο Φιρκάς, εκεί όπου την 1η Δεκεμβρίου 1913 υψώθηκε επίσημα η Ελληνική Σημαία για την ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα. Στο τέλος της οδού Θεοτοκοπούλου θα συναντήσετε τα τεράστια αριστοκρατικά σπίτια των Βενετσιάνων και αργότερα Τούρκων ευγενών .Τα περισσότερα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που σήμερα έχουν αναπαλαιωθεί και λειτουργού σαν ξενώνες. Αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Palazzo της οικογένειας Renier, χτισμένο τον 15ο αι. µε το μικρό οικογενειακό παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου και την εντυπωσιακή είσοδο µε την λατινική επιγραφή και το οικόσημο της οικογένειας. Εκεί θα συναντήσετε την  πλατεία της Σπλάντζιας, σημερινή Πλατεία 1821. Η Σπλάντζια αποτελούσε το κέντρο της πόλης κατά την Τουρκοκρατία  καθώς ήταν η παλιά και μεγαλύτερη μουσουλμανική συνοικία (150 ελληνικές συνοικίες, 780 τούρκικες). Και δεν θα παραλείψετε να επισκεφτείτε τα ατέλειωτα ταβερνάκια και ουζερί ,να δοκιμάστε τους παραδοσιακούς μεζέδες και να πιείτε τσικουδιά .Ποτό συνδεδεμένο με την φιλοξενία στην Κρήτη!!!

 

 
 
 
 

 

 

Ναυτικό Μουσείο Χανιά

Στην είσοδο του λιμανιού  βρίσκεται το Φρούριο Φιρκά όπου την 1η Δεκεμβρίου 1913 υψώθηκε η Ελληνική σημαία επισφραγίζοντας την Ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα. Στο φρούριο αυτό στεγάζεται το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης που ιδρύθηκε για να διαφυλάξει τις Ναυτικές παραδόσεις της χώρας. Εγκαινιάσθηκε στις 27 Μαΐου 1973, που συνέπεσε με τη 32η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Είναι το δεύτερο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα από πλευράς παλαιότητας και δυναμικού.Από τα σημαντικά εκθέματα του μουσείου είναι η αίθουσα με τα όστρακα όλων των μεγεθών και χρωμάτων, το ομοίωμα της Αθηναϊκής τριήρους, την αναπαράσταση του πλοίου της «Σύρου» που σχεδιάστηκε από ζωγραφικές απεικονίσεις σε αγγεία της εποχής, διοράματα των Περσικών πολέμων και του Πελοποννησιακού, ομοιώματα πλοίων που έλαβαν μέρος εναντίον των Οθωμανών, ομοίωμα του πρώτου υποβρυχίου με το όνομα «Δελφίνι» και άλλα.

 

 
 
 
 

 

 

Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν

Το τζαμί του Κιουτσούκ Χασάνί ή Γιαλί Τζαμισί, προέρχεται από την τοποθεσία του, και σημαίνει “τζαμί δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται στα Χανιά και θεωρείται έργο ισλαμικής τέχνης. Χτίστηκε προς τιμήν του πρώτου φρουράρχου των Χανίων, Κιουτσούκ Χασάν στα μέσα του 17ου αιώνα περίπου.Είναι το μόνο του είδους του που διασώζεται απο την Οθωμανική περίοδο. Η τοποθεσία του είναι στο καλύτερο σημείο της πόλης, στο κέντρο του Παλιού Ενετικού λιμανιού και απέναντι από τον Φάρο. Η αρχιτεκτονική του είναι φανταστική ,κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής,σημείο για φωτογραφήσεις που μέσα φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις.

Μετά την επίσκεψη σας μην ξεχάσετε να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα!!!

 

 
 
 
 

 

 

Βοτανικό Πάρκο και Κήποι της Κρήτης

Το Βοτανικό Πάρκο φιλοξενείται σε μία  έκταση 150-200 στρεμμάτων στο Φουρνέ Χανίων,που κάηκε ολοσχερώς στην πυρκαγιά του 2004 και σήμερα πραγματικά ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Το γκρίζο, θλιβερό τοπίο μετατράπηκε σε ένα περιπατητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πάρκο που  περιμένει μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και τουρίστες να γνωρίσουν τα περισσότερα από 150 είδη φρουτόδεντρων μαζί με τα δεκάδες βότανα, φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά που φιλοξενεί. Για όσους θέλετε να βρεθείτε μακριά από τον θόρυβο της πόλης και τις κοσμικές παραλίες ,το πάρκο απέχει μόνο 18 χιλ. από την πόλη των Χανίων αρκεί να του διαθέσετε αρκετό από τον χρόνο σας γιατί αξίζει να το περπατήσετε με την ησυχία σας. Το υπέροχο και  καταπράσινο τοπίο συμπληρώνει η λίμνη στο κάτω μέρος του πάρκου που προσφέρει στέγη και προστασία σε πάπιες, χήνες και άλλα υδρόβια πουλιά. Μέσα στο πολύχρωμο τοπίο στέκεται μια καμένη αιωνόβια ελιά, ως δείγμα μνήμης και σημείο αναφοράς στη θλιβερή πυρκαγιά του 2004, στην ιστορία και στην προέλευση του πάρκου. Η Βρετανική εφημερίδα Guardian σε σχετικό αφιέρωμά της στην στήλη για τον τουρισμό και τα ταξίδια συγκαταλέγει το Βοτανικό Πάρκο στα 10 καλύτερα του κόσμου.

 

 
 
 
 

 

 

Παναγία Τριμάρτυρη

Η Παναγία Τριμάρτυρη στα Χανιά είναι ο πολιούχος της πόλης των Χανίων. Η Παναγία Τριμάρτυρη γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, μέρα αργίας για τα Χανιά.Χρονολογείται  από το 1860 ενώ είναι κτισμένη πάνω στα θεμέλια προγενέστερου Ναού.Ονομάζεται έτσι γιατί το κεντρικό κλίτος της είναι αφιερωμένο στα Εισόδια τςη Θεοτόκου , το βόρειο  στον Αγ.Νικόλαο και το νότιο στους Τρείς ΙεράρχεςΗ ιστορία της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Επί Τουρκοκρατίας οι Οθωμανοί είχαν μετατρέψει την εκκλησία σε σαπωνοποιείο. Λίγο αργότερα στον Α. Τσεράκη που δούλευε  εκεί εμφανίστηκε μπροστά του η Παναγία σε όραμα και του ζήτησε να φύγει από το σπίτι της γιατί δε ήθελε να ναι πλεον σαπουναριό. Εκείνος έφυγε απο εκεί πέρνωντας μαζι του και την εικόνα. Λιγο αργότερα στο πηγάδι έπεσε ο γιος του Μουσταφλα Πασά και εκείνος σαν αντάλλαμα να σώσει το παιδί του υποσχέθηκε να φύγει από το ναό . Πράγματι η Παναγία έσωσε το παιδί ο Μουσταφά κράτησε την υπόσχεση του και ο Τσεράκης γύρισε πίσω την εικόνα.

 

 
 
 
 

 

 

Δημοτική Αγορά

Η δημοτική αγορά Χανίων που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης είναι ένα εμπορικό κέντρο σε σχήμα σταυρού, έκτασης  4000τ.μ επί της Χατζημιχάλη Γιάνναρη και  χτίστηκε το 1912 . Μέσα υπάρχουν δεκάδες  καταστήματα και πάγκους που πωλούν τοπικά τρόφιμα, αναμνηστικά και δώρα.Αν και δεν έχει την αίγλη που γνώρισε κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα παραμένει ίσως ένα από το πιο όμορφο αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης. Εγκαινιάστηκε το 1913 απο τον Ελευθέριο Βενιζέλο τρείς μέρες δηλαδή μετά την επίσημη τελετή της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.Αξίζει να την επισκεφθείτε καθώς μπορείτε να βρείτε πληθώρα πραγμάτων όπως σουβενίρ, μπαχαρικά , κασέρια, σαπούνια , ρακόμελα κα.Ο χώρος είναι υπέροχος και θυμίζει άλλες εποχές.

 

 
 
 
 

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων αποτελεί έναν μοναδικό χώρο πολιτισμού που φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής καταξιωμένων ελλήνων δημιουργών και ντόπιων καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από το 18ο αιώνα έως σήμερα.Ο  βασικός πυρήνας συλλογής είμαι μια δωρεά έργων του Λυκούργου Μανουσάκη στο τέλος του 1950.Σήμερα αποτελεί κέντρο ευρύτερης πολιτιστικής δημιουργίας, αναπτύσσει αξιόλογη εκδοτική δραστηριότητα ενώ διοργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, ομιλίες, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δραστηριότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 
 
 
 

 

Ημερήσιες εξορμήσεις και παραλίες
  

 

 

Σφακιά

Η Χώρα Σφακίων βρίσκεται 74 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά. Εδώ μοιάζει να φυσά ένας διαφορετικός άνεμος. Κουβαλάει τη δροσιά από τις ψηλές κορφές, το άρωμα από τα πεύκα και το θυμάρι, αλλά πάνω απ’ όλα κουβαλά τις ιστορίες για τους περήφανους Σφακιανούς που δεν παραδόθηκαν ποτέ στους κατακτητές, που αψήφισαν το θάνατο και πρωτοστάτησαν σε αμέτρητες εξεγέρσεις κατά των Τούρκων.Είναι ένας άνεμος γεμάτος περηφάνια, αγάπη και δέος: περηφάνια για την ιστορία του τόπου, αγάπη για την πατρίδα Κρήτη, δέος για την ατιθάσευτη ομορφιά που κάνει την καρδιά να φουσκώνει και ένα χαμόγελο να απλώνεται στο πρόσωπο. Σταματήστε για λίγο στην άκρη του γκρεμού και αφήστε τις αισθήσεις σας να αγκαλιάσουν τα Σφακιά

 

 
 
 
 
 

 

Αγία Μαρίνα - Πλατανιάς

Μόνο λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων θα συναντήσετε τους οικισμούς Κάτω Σταλός, Αγία Μαρίνα, Πλατανιά, που πρακτικά είναι ενωμένοι και βέβαια τις ομώνυμες παραλίες. Πρόκειται για την πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραλίες οργανωμένες και γεμάτες ζωή. Πόλος έλξης για τη νεολαία που έρχεται για μπάνιο αλλά και διασκέδασης στην παραλία όλη την ημέρα, ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης είναι γεμάτα μέχρι να έρθει το ξημέρωμα.

 

 
 
 
 
 

 

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή είναι η πιο κοντινή παραλία στην πόλη των Χανίων και γι αυτό αποτελεί βασική επιλογή ντόπιων και τουριστών. Έχει χρυσαφένια άμμο, όπως μαρτυρά και το όνομά της, και είναι πλήρως οργανωμένη. Τα νερά είναι ρηχά και ζεστά και είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.

 

 
 
 
 
 

 

Ιερά Μονή Αρκαδίου

Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμνάτος, 23χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου  Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 500μ, σε ένα πανέμορφο τοπίο με πολλά κυπαρίσια και γραφικά εξωκλήσια, ενώ δίπλα από τη μονή ξεκινάει το όμορφο Αρκαδιώτικο Φαράγγι.Το πότε ιδρύθηκε ο μοναστήρι δεν είναι ακριβώς γνωστό και υπάρχουν δύο εκδοχές  η μια  ότι ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο τον 12ο αιώνα σε φέουδο της οικογένειας Καλλέργη και η άλλη ότι πήρε  το όνομα της σπό  κάποιον μοναχό Αρκάδιο που ίδρυσε τη μονή κατά τον 16ο αιώνα. Κατά τη Τουρκοκρατία η μονή ονομαζόταν και Τσανλί Μαναστίρ (δικαιούχος κώδωνας), καθώς οι μοναχοί της μονής είχαν αποσπάσει το δικαίωμα από τους Τούρκους να κτυπούν την καμπάνα αντί του σήμαντρου.Η μονή καταστράφηκε κατα την περίοδο της Τουρκοκρατίας ενώ το 1866, το Μοναστήρι του Αρκαδίου ανοικοδομήθηκε πλήρως και αναστηλώθηκε στην πρότερή του μορφή. Μόνο ένα μισοκαμένο τέμπλο στα αριστερά της Αγίας Τράπεζας και μια μπάλα κανονιού σφηνωμένη στο αιωνόβιο κυπαρίσσι στα δεξιά στης εκκλησίας μαρτυρούν το αίμα που χύθηκε πριν περίπου 150 χρόνια. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

 

 
 
 
 
 

 

Παναγία η Χρυσοσκαλίτισσα

Πρόκειται για ένα κατάλευκο μοναστήρι λίγο πριν το Ελαφονήσι, το οποίο είναι χτισμένο ψηλά πάνω σε ένα μεγάλο βράχο ύψους 35 μέτρων , με εκπληκτική θέα προς το Λιβυκό πέλαγος και το ήρεμο τοπίο της μοναδικής φύσης. Με ευλάβεια οι πιστοί προσκυνούν τη μορφή της Παναγίας , ανάβουν ένα κερί και παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση το ένα από τα 90 σκαλιά, που είναι σκαμμένα στο πέτρωμα και οδηγούν στη κορυφή της Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας είναι φτιαγμένο από χρυσό, αλλά αυτό το χρυσό σκαλοπάτι μπορούν να το δουν μόνο οι αναμάρτητοι. Αυτός είναι και ο λόγος που το μοναστήρι ονομάστηκε «Χρυσοσκαλίτισσα».

 

 
 
 
 
 

 

Φαράγγι Σαμαριάς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας και η διάσχισή του αποτελεί τον κύριο σκοπό του ταξιδιού πολλών τουριστών που φτάνουν στην Κρήτη. Η κατάβασή του, με μήκος 18 χιλιόμετρα, διαρκεί από 4 έως 7 ώρες  ανάλογα με την εμπειρία και τις αντοχές των πεζοπόρων.Η κατάβαση ξεκινάει από το οροπέδιο του Ομαλού στα Λευκά Όρη και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στα νότια του νομού Χανίων. Η είσοδος γίνεται από την περιοχή «Ξυλόσκαλο» στα 1.200 μέτρα υψόμετρο. Το Φαράγγι της Σαμαριάς πήρε το όνομά του από τον μικρό βυζαντινό ναό που βρίσκεται στο μέσο του περίπου, χτίστηκε το 1379 και ονομάζεται Οσία Μαρία. Από το εκκλησάκι αυτό ονομάστηκε και το χωριό «Σαμαριά», που είχε χτιστεί δίπλα, και εγκαταλείφθηκε από τους μόνιμους κατοίκους του το 1962, με την ανακήρυξη του Εθνικού Δρυμού. Σήμερα χρησιμοποιείται σαν στάση από τους πεζοπόρους και από τους φύλακες του Εθνικού Δρυμού.

 

 
 
 
 

 

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στον κόσμο και πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί το αναφέρουν στις καλύτερες παραλίες. Η ψιλή λευκή άμμος και τα τυρκουάζ νερά του δίνουν ένα εξωτικό χαρακτήρα.. Η άμμος αποκτά μια ροζ απόχρωση από τη σκόνη θρυμματισμένων κοχυλιών και επιτείνει τη μαγεία του τοπίου. Το Ελαφονήσι, είναι ένα νησάκι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τη στεριά αλλά έχει δώσει το όνομα σε ολόκληρη την περιοχή. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και μπορείτε να φτάσετε στο νησί με τα πόδια. Ιδανική παραλία για παιδιά και μεγάλους. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

 

 
 
 
 
 

 

Μπάλος

Ο Μπάλος είναι μια μαγευτική παραλία απερίγραπτης ομορφιάς με τοπίο εξωτικό και χαρακτηριστικά αντίστοιχα με το Ελαφονήσι. Πολυφωτογραφημένο τοπίο με τυρκουάζ νερά και λευκή “ροζίζουσα” άμμο. Η ομορφιά της φύσης άγρια αλλά εντυπωσιακή με τα βράχια πίσω από την παραλία να τονίζουν ακόμη περισσότερο την αντίθεση με τα σμαραγδένια νερά. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, τμήμα της διαδρομής είναι χωματόδρομος, ή με καραβάκι από την Κίσσαμο. Απέναντι από το Μπάλο βρίσκετια το νησί Γραμβούσα.

 

 
 
 
 
 

 

Φαλάσαρνα

Η παραλία στα Φαλάσαρνα είναι επίσης από τις πιο φημισμένες στης Κρήτης. Είναι μια τεράστια παραλία που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πέντε συνεχόμενες παραλίες με κεντρική την Παχιά Άμμο η οποία είναι η πιο οργανωμένη και προσελκύει τον περισσότερο κόσμο. Η παραλία με την ψιλή άμμο τα κρυστάλλινα νερά έχει ανεμπόδιστη θέα στον ορίζοντα και εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Καθώς κοιτάζει στα δυτικά η παραλία Φαλάσαρνα έχει συνήθως κύμα και γι αυτό είναι η αγαπημένη των σέρφερς.

 

 
 
 
 
 

 

Σεϊτάν Λιμάνια

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος. Η ονομασία της προέρχεται από την τουρκική γλώσσα (Σεϊτάν = Σατανάς) και σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια. Ευλογημένη από ομορφιά είναι όμως η παραλία καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό φιόρδ, δηλαδή μια λωρίδα θάλασσας που εισέρχεται στη στεριά. Τα νερά είναι καταγάλανα και κάνουν την παραλία του Στεφάνου, όπως αλλιώς ονομάζεται, ένα ειδυλλιακό τοπίο. Είναι βέβαια πολύ μικρή παραλία με αποτέλεσμα το συνωστισμό την περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!