top-image

Κεφαλονιά-Ιθάκη

Κεφαλονιά-Ιθάκη

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310-244400 

+30 2310-231170

+30 2310-449997

Μοιράσου το με τους φίλους σου


  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 35.801

Χρήσιμες πληροφορίες: Eίναι καταπράσινη, λαμπερή,πεντακάθαρη και πολύ περιποιημένη. Ενα τοπίο πλούσιο,το πράσινο και το μπλε σε πλήρη αρμονία, σε όσες συνθέσεις δέντρων, αρωματικών φυτών και άγριων λουλουδιών επιτρέπει το κλίμα και το υψόμετρο. Παραλιακές διαδρομές που είτε χαϊδεύουν τη θάλασσα είτε την κοιτούν από ψηλά, όταν κάθετοι βράχοι με πεύκα ρίχνονται στα γαλαζοπράσινα νερά. Γραφικά χωριά σε απόσταση αναπνοής. Oμορφα σπίτια ,σε γραφικά χωριά που υπακούν στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό! Αυλές, κήποι και βεράντες πνιγμένες στα λουλούδια. Οσο για τις παραλίες της, ο παγκοσμίως γνωστός Μύρτος δεν νιώθει  ποτέ μοναξιά...

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

Καταβόθρες

«Καταβόθρα»:είναι  μια σχισμή του εδάφους, στην οποία εισρέει νερό. Πρώτος φαίνεται πως παρατήρησε και κατέγραψε το φαινόμενο ο Άγγλος Stevens, ο οποίος μάλιστα αποφάσισε να αξιοποιήσει την ορμή των νερών καθώς χάνονταν στις Καταβόθρες και κατασκεύασε στο σημείο αυτό νερόμυλο, τον οποίο μπορείτε να θαυμάσετε ακόμα στην θέση του.Το μοναδικό στο φαινόμενο της Κεφαλονιάς είναι πως οι Καταβόθρες, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διασχίζουν υπογείως ολόκληρο το νησί, από τα δυτικά ως τα ανατολικά, μια απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων: Το 1963 οι γεωλόγοι Βίκτορ Μάουριν (Viktor Maurin) και Γιόζεφ Τσέτλ (Josef Zetl) από το Πολυτεχνείο του Γκρατς της Αυστρίας, έριξαν 160 κιλά βαφής σε μία από τις Καταβόθρες.Δύο βδομάδες αργότερα ίχνη της βαφής αυτής στα ύδατα της άλλης πλευράς του νησιού, στον κόλπο της Σάμης, στον Καραβόμυλο αλλά και στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης! Οι γεωλόγοι έχουν ασχοληθεί επισταμένως με τα υπόγεια ύδατα της Κεφαλονιάς και διάφορα φαινόμενα που συνδέονται με αυτά. Στην πλειονότητά τους εξηγούνται λόγω της θέσης της Κεφαλονιάς στην ένωση των τεκτονικών πλακών της Γης, δεν παύουν όμως να συνθέτουν ένα σκηνικό μυστηρίου και μοναδικότητας στο νησί.

 

 

Γέφυρα Δεβοσέτου

Η μεγάλη πέτρινη Γέφυρα που κυριαρχεί στον κόλπο του Αργοστολίου είναι έργου του Ελβετού Κάρολου-Φιλίππου De Bosset. Κατασκευάστηκε το 1813 από τον μηχανικό στο επάγγελμα τότε στρατιωτικό διοικητή της Κεφαλονιάς και αξιωματικό του αγγλικού στρατού. Έχει μήκος ένα χιλιόμετρο και αρχικά ήταν ξύλινη. Συνδέει την πόλη του Αργοστολίου με την απέναντι ακτή και τα περάσματα προς την επαρχία της Σάμης και της Παλλικής. Στην μέση της Γέφυρας Δεβοσέτου βρίσκεται ένα πυραμοειδές μνημείο αφιερωμένο στους κατασκευαστές της. Το 2005 απαγορεύθηκε η διέλευση τροχοφόρων και πλέον είναι κλειστή για τους επισκέπτες, περιμένοντας τις αρχές να την συντηρήσουν, όπως αρμόζει σ’ ένα μνημείο.Μέχρι το έτος κατασκευής της Γέφυρας Δεβοσέτου, η μονή έξοδος από το Αργοστόλι προς την υπόλοιπη Κεφαλονιά περνούσε αναγκαστικά από τον γύρο της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου, γεγονός εκτός από χρονοβόρο και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία τότε, λόγω των ασθενειών που καραδοκούσαν στις βαλτώδεις ακτές και μεταδίδονταν κυρίως μέσω των κουνουπιών. Η Γέφυρα Δεβοσέτου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχει να επιδείξει η Αγγλική Κατοχή στο νησί της Κεφαλονιάς

 

 

Φάρος των Αγίων Θεοδώρων

Ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται στην περιοχή Λάσση κοντά στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Κατασκευάστηκε το 1828 από τους Αγγλους και όταν διοικητής ήταν ο Κάρολος Νάπιερ . Έχει ύψος πύργου 8 μέτρα και εστιακό ύψος 11 μέτρα. Καταστράφηκε με τους σεισμούς του 1953 και ξαναχτίστηκε σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο (του 1828) των Αγγλων. Εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο το 1863 με την προσάρτηση των Επτανήσων

 

 

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου στα Περατάτα, έξω από το Αργοστόλι, το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, κατασκευάστηκε τον 12ο μ.Χ. αιώνα από Βυζαντινούς Αυτοκράτορες ως η πρωτεύουσα του νησιού. Μεταγενέστερες επεμβάσεις, κυρίως από τους Ενετούς, το βελτίωσαν και παρέμεινε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, ως το 1757. Καταλαμβάνει συνολική έκταση 16 στρεμμάτων, ενώ η περίμετρος των τειχών του είναι 600 μέτρα. Πήρε το όνομά του από το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρισκόταν στην κορυφή του λόφου πριν την οχύρωσή του.

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου

Το αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου είναι ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθήσετε την  ιστορία του νησιού να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια. Στην  πρώτη αίθουσα του μουσείου θαυμάζουμε  πυρολιθικά  εργαλεία  από την Παλαιολιθική και την Νεολιθική εποχή που βρέθηκαν στην Σκάλα ,στην Σάμη και το Φισκάρδο.Στην δεύτερη αίθουσα εκτίθενται ευρήματα και  αντικείμενα  της μυκηναϊκής περιόδου,που ήταν και η σημαντικότερη περίοδος για το νησί. Στην  τρίτη αίθουσα  υπάρχουν αντικείμενα του 5ου  αιώνα π.Χ., από το ρωμαϊκό νεκροταφείο και από τα  λατρευτικά σπήλαια  του νησιού.Σε αυτή την αίθουσα εκτίθεται και μέρος του ψηφιακόυ δαπέδου από το Ιερό του Ποσειδώνα στο Ληξούρι.

 

 

Πύργος και Πλατεία Καμπάνας

Η πλατεία Καμπάνας βρίσκεται στο Αργοστόλι και είναι ο τόπος όπου κάηκε το Libro d’ Oro της Κεφαλονιάς το 1797, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την τοπική κοινωνία, χωρίς τίτλους ευγενείας και διαχωρισμούς.Σύμφωνα με τον ιστορικό Σπύρο Λουκάτο, επί Αγγλοκρατίας, η πλατεία της Καμπάνας ήταν τόπος των βασανιστηρίων και μαρτυρίων των αντιστασιακών του νησιού, οι οποίοι τις περισσότερες φορές υφίσταντο δημόσιο μαστίγωμα

 

 

Σπήλαιο Μελισσάνης

Το σπήλαιο Μελισσάνης βρίσκεται μόλις  2 χιλιόμετρα από τη Σάμη και πρόκειται για μια σπηλιά με λίμνη στη μέση. Αποκαλύφθηκε όταν η οροφή κατέρρευσε. Η φυσική είσοδος είναι 40x50 μέτρα αλλά έχει δημιουργηθεί τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και ένα μακρύ υπόγειο διάδρομο. Μπορείτε να κάνετε βαρκάδα και να απολαύσετε τους σταλακτίτες με τα περίεργα σχήματα που κρέμονται από την οροφή.

 

 

Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο

Το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο διατρέχει ολόκληρη την ιστορία της Κεφαλονιάς, από την εποχή της Ενετικής κατάκτησης μέχρι την καταστροφή του πολιτισμού του νησιού από τους σεισμούς του 1953.Στόχος του δεν είναι απλά η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης για έναν οριστικά χαμένο υλικό κόσμο, αλλά η ανάδειξη της ζώσας και εξελισσόμενης πολιτιστικής ιδιαιτερότητας του τόπου.Τα εκθέματα παρουσιάζουν καθέ πλευρά της ζωής του νησιού.Προβάλλουν την αστική και αγροτική ζωή μέσα από όλες τις πτυχές της, ενδυμασία, εργαλεία, σκεύη, οικιακή οικονομία, καθώς επίσης και πολλά αντικείμενα εκκλησιαστικής  και λατρευτικής τέχνης. Το μουσείο είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες για την καλύτερη κατανόση του επισκέπτη και είναι  έτσι δομημένο ώστε ο επισκέπτης να  αισθάνεται ότι επισκέπτεται  ένα παραδοσιακό σπίτι,να νιώθει οικεία.

 

 

Φισκάρδο

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κεφαλονιάς. Σπίτια διώροφα, με κατακόκκινες σκεπές και στενά μπαλκόνια, βαμμένα σε διάφορα έντονα χρώματα, δημιουργούν μαζί με την καταπράσινη φύση και την καταγάλανη θάλασσα ένα μοναδικό πίνακα ζωγραφικής! Μικρά καλόγουστα μαγαζάκια, εστιατόρια και καφέ για κάθε γούστο, στενά δρομάκια και αυλές γεμάτες λουλούδια . Αμέτρητα σκάφη γεμίζουν το λιμανάκι του και πολύχρωμα σπίτια το πλαισιώνουν.Το όνομα του  πήρε από τον Νορμανδό Σταυροφόρο Ροβέρτο Γυισκάρδο που το κατέλαβε το 1085 και έκτοτε δεν μπόρεσε να το αφήσει ποτέ! Οι Βενετοί, κατά την διάρκεια της κυριαρχία τους στο νησί, έχτισαν εδώ πανέμορφα κτήρια, που διατηρούνται ως σήμερα. Τα περισσότερα από τα σπίτια στο Φισκάρδο χτίστηκαν κατά τον 18ο αιώνα και διατηρούν ως σήμερα τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της εποχής. Είναι ο τόπος καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία και μέχρι σήμερα διασώζεται το πατρικό του σπίτι, όπου περνούσε τις διακοπές του ως παιδί.

 

 
 
 Παραλίες   

Πλατιά Άμμος

 Η Πλατιά Άμμος βρίσκεται στο βάθος ενός κόλπου, με απόκρημνους βράχους να κάνουν το τοπίο άγριο και επιβλητικό. Μικρά και μεγάλα άσπρα βότσαλα την αποτελούν, ενώ σε κάποια σημεία είναι τόσο μικρά που μοιάζουν με άμμο. Για να φτάσετε στην Πλατιά Άμμο  θα χρειαστεί να κατεβείτε περίπου 400 σκαλοπάτια – κάποιοι λένε πως είναι ακόμα περισσότερα!  Είναι παραπάνω από βέβαιο όμως πως θα αναφωνήσετε “άξιζε τον κόπο”, μόλις βουτήξετε στα καταγάλανα νερά. Η Πλατιά Άμμος απευθύνεται στους λίγους και εκλεκτούς που είναι έτοιμοι να τη σεβαστούν και να την απολαύσουν σε απόλυτη γαλήνη – τα κινητά δεν πιάνουν ακόμη εδώ!

 

 

Άβυθος

Αν ρωτήσετε τους Κεφαλονήτες, που ξέρουν το νησί τους καλύτερα από τον καθένα, εννιά σας δέκα θα σας πουν πως η παραλία Άβυθος ανήκει στις ωραιότερες της Κεφαλονιάς. Με δεδομένο πως οι παραλίες του νησιού βρίσκονται συχνά στις λίστες με τις καλύτερες του κόσμου, το συμπέρασμα για την παραλία Άβυθο είναι πως θα πρέπει οπωσδήποτε να την συμπεριλάβετε στις εξορμήσεις σας στην Κεφαλονιά.Χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα νερά και πλούσιο πράσινο στο τοπίο συνθέτουν το σκηνικό, ενώ από την παραλία Άβυθο θα ατενίσετε το Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στην Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, αλλά και το μικρό νησί Δίας, με την Παναγία τη Διώτισσα στην κορυφή. Η παραλία Άβυθος είναι πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστη και καντίνα, από όπου θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Τα νερά βαθαίνουν ομαλά, και μάλιστα θεωρούνται ρηχά, παρά το όνομά της, που προδιαθέτει για αμέτρητα βάθη!

 

 

Λούρδας

Είναι μεγάλη παραλία σε μήκος, έχει γαλάζια, πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο, στο μεγαλύτερο μέρος της, αν και για όσους το προτιμούν, υπάρχουν και τμήματα με μικρό άσπρο βότσαλο.Οργανωμένη πλήρως, η παραλία του Λουρδά διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ καθώς βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον παραλιακό δρόμο του χωριού, με τις καφετέριες και τις ταβέρνες, είναι βέβαιο πως δεν θα σας λείψει τίποτα, ενώ απολαμβάνεται εκεί το το μπάνιο σας, τον ήλιο και τη θάλασσα.Πολύ συχνά μάλιστα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οργανώνονται beach party από τη νεολαία της περιοχής, όπου όλοι ξεφαντώνουν μέχρι το πρωί.

 

 

Φώκι

Η παραλία Φώκι βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς καθώς είναι προσβάσιμη ακόμα με τα πόδια.Ο μικρός κολπίσκος που προσφέρει προστασία από ανέμους και κύματα, σε συνδυασμό με τα αρκετά ρηχά νερά, την καθιστούν απόλυτα ασφαλή για κολύμπι για τα μικρά παιδιά. Γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες αλλά και για σκάφη που συχνά αγκυροβολούν στα ανοιχτά.Η άκρη της παραλίας είναι στρωμένη από βότσαλο ενώ ο βυθός καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από φύκι.

 

 

Μύρτος

Το πετράδι στο στέμμα των παραλιών της Κεφαλονιάς! Γνωστός παγκοσμίως ο Μύρτος, πολυβραβευμένος, δικαιώνει στο έπακρο τις προσδοκίες των επισκεπτών του – κάποιοι έρχονται στην Κεφαλονιά μόνο και μόνο για να τον δουν από κοντά…Το τοπίο στον Μύρτο είναι μοναδικό, καθώς καταπράσινη βλάστηση, άγρια βράχια και γκρεμοί, περιβάλλουν μια κάτασπρη τεράστια αμμουδιά με πολύ ψιλό λευκό βοτσαλάκι. Τα νερά εδώ είναι καταγάλανα, κυανοπράσινα στα ρηχά, διαυγή και διαφανή, μοναδικά!

 

 

Άσσος

 Μια πραγματικά  υπέροχη παραλία.  Είναι βοτσαλωτή, μικρή σε φάρδος, αλλά αρκετά μεγάλη σε μήκος. Δεν διαθέτειξαπλώστρες ή ομπρέλες, ενώ τα νερά της παραλίας της Άσσου, που προστατεύονται και από την χερσόνησο, είναι σχεδόν πάντα ήρεμα. Ακριβώς μπροστά από τα σπίτια του παραθαλάσσιου χωριού, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα καφέ που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο, οι επισκέπτες και οι ντόπιοι έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της παραλίας.Στην παραλία της Άσσου έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε σκάφος και να περιπλανηθείτε στους γύρω κολπίσκους που είναι προσβάσιμοι μόνο από την θάλασσα. Παραμένουν κρυμμένοι για τους πολλούς και θα σας εξασφαλίσουν απόλυτη απομόνωση για να χαρείτε μια ημέρα στον ήλιο και το νερό.

 

 

Πετανοί

Γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βότσαλο, καταπράσινη φύση! Οι Πετανοί είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς, πολλοί την συγκρίνουν ακόμα και με τον Μύρτο! Η ονομασία τους προέρχεται από την ομηρική λέξη  «επηετανοί», που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 
 
 
Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!
 Κεφαλονιά-Ιθάκη
 
 Οδικώς 5 ημέρεςς
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Κεφαλονιά & Ιθάκη 5 μέρες

1η µέρα: Θεσσαλονίκη – Κυλλήνη - Κεφαλονιά (570 χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας το πρωί και αναχώρηση στις 07:00. Διά µέσω, Εγνατίας-Ιόνιας οδού και µέσω Αντιρρίου,   Πάτρας, άφιξη στη Κυλλήνη και επιβίβαση στο ferryboat για να καταλήξουµε στον Πόρο της Κεφαλονιάς, ένα χωριό-λιμάνι µε πλούσια βλάστηση στη Ν.Α. πλευρά του νησιού. Κατευθυνόμαστε προς την περιοχή της Χώρας – του Αργοστολιού. Ένα κεράκι στην Παναγιά τη Φιδούσα μας είναι απαραίτητο, και συνεχίζοντας στην ιδία κατεύθυνση θα επισκεφθούμε ένα διαμάντι της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας, τη Μονή του Αγίου Ανδρέα στη Μηλαπηδιά. Το σημερινό οδοιπορικό μας τελειώνει στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωµάτια, και ελεύθερος χρόνος. ∆ιανυκτέρευση.

 2η µέρα Ληξούρι ξενάγηση – Παραλία Ξί .

Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Το αρχαιολογικό μουσείο, η Κοργιαλενειος βιβλιοθήκη, η πλατεία της Καμπάνας και οι Καταβόθρες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο μας περιμένουν. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της μέρας μας παίρνοντας το καραβάκι για το γραφικό Ληξούρι, την δεύτερη µμεγαλύτερη πόλη του νησιού µε το άγαλμα του Λασκαράτου να µας υποδέχεται στην µεγάλη πλατεία της πόλης. Πρώτος σταθµός µας η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου, η οποία ονοµάζεται και ‘’∆ακρυροούσα’’, γιατί στους σεισµούς του 1867, ενώ δεν γκρεµίστηκε η εκκλησία, η εικόνα βρέθηκε στο δάπεδο µε δάκρυα στα µάτια. Συνεχίζοντας φτάνουµε στην ιστορική µονή των Κηπουραίων, ( εφόσον είναι ανοικτή ), η οποία είναι χτισµένη σ’ ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς, πάνω σε ψηλό βράχο περίπου 90µ. από τη θάλασσα. Θα καταλήξουµε στην διάσηµη παραλία Ξι για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία του Αργοστολιού. Διανυκτέρευση.

 3η µέρα Αγ. Γεράσιμος – Σάμη – Παραλία Αγ. Παρασκευής

Η σημερινή µας µέρα θα µας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας µια πανέµορφη διαδροµή µέσα από τον ΄Αινο το βουνό µε την πλούσια µαύρη Πεύκη φτάνουµε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίµου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπήλαιο ∆ρογκαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζετε η δημιουργία του. Η αίθουσα στολισμένη µε σταλακτίτες και σταλαγµίτες έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη µε ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όµως του νησιού συνεχίζονται. Επόµενος σταθµός µας το βαραθρώδες λιµνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας – ζωντανή διαφήµιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ηµέρα µας,  φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ΄ ιδίων. Περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ευφημίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο στη πόλη για ποτό και δείπνο . Διανυκτέρευση

4η µέρα Κεφαλονιά – Κρουαζιέρα Ιθάκη – Βαθύ .

Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή για την Ιθάκη. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο περίπου στις 7:30 για την Ιθάκη. Θα πάρουμε το πλοίο στις 08:15 από τη Σάμη για Πισαετό με πρώτο προορισμό την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, με τις έντονες ενετικές επιρροές. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, και θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά σοκάκια του. Στο κέντρο του οικισμού – που είναι παραδοσιακός – βρίσκεται το άγαλμα του Οδυσσέα το οποίο είναι διπλής όψεως. Από τη μια ο Οδυσσέας ρωμαλέος και αγέρωχος ατενίζει την θάλασσα και ό, τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Στην πίσω όψη, ένας γερασμένος και κουρασμένος Οδυσσέας, τραβάει κουπί με μεγάλη ένταση, στο δύσκολο δρόμο της επιστροφής στην Ιθάκη. Επόμενος σταθμός το όμορφο χωριό του Σταυρού, όπου υπάρχει και η προτομή του Οδυσσέα με την επιγραφή «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» που αποδίδεται ως «προσευχή στον Οδυσσέα» τον οποίο λάτρευαν σα Θεό. Εκεί, θα γευτούμε και το παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης το “Ροβανί” - όχι ραβανί που ξέρουμε – το οποίο γίνεται από ρύζι και μέλι. Προσπερνώντας το όμορφο ψαροχώρι “Φρίκες”, θα φθάσουμε στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό “Κιόνι” όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από τουριστικά σκάφη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στις 17:00 επιβίβαση στο πλοίο, όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Κεφαλονιά. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η µέρα Κεφαλονιά – Φισκάρδο – Κρουαζιέρα Λευκάδα

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού, το γνωστό Φισκάρδο. Στο γραφικό χωριό και λιμάνι, που φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι πολυτελή σκάφη αναψυχής θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα μέχρι την στιγμή αναχώρησης για την Λευκάδα. Άφιξη στο Νυδρί της Λευκάδας και μετάβαση στη ομώνυμη πόλη.Στη συνέχεια επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη-Κεφαλονιά-Κυλλήνη
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • ΦΠΑ

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
 • Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

   

   

 

 

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!