top-image

Βαρκελώνη - Λισαβόνα - Πόρτο - Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα - Μπιλμπάο

Βαρκελώνη - Λισαβόνα - Πόρτο - Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα - Μπιλμπάο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


ΑΕΡ. Βαρκελώνη - Λισαβόνα - Πόρτο - Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα - Μπιλμπάο 8 μέρες DOCX

 

 Βαρκελώνη - Λισαβόνα - Πόρτο - Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα - Μπιλμπάο
 
 Αεροπορικώς 8 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean Airlines για την απευθείας πτήση μας , για Βαρκελώνη. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η Μέρα | Βαρκελώνη – Σαραγόσα – Ξενάγηση πόλης – Μαδρίτη.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μαδρίτη. Καθ’ οδόν, θα επισκεφθούμε τη Σαραγόσα, την πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγονίας, με τα χαρακτηριστικά κτίρια της τέχνης «μουδεχάρ»  με αρχιτεκτονική  διακόσμηση επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση, με στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα και το γοτθικό στιλ.  Θα δούμε την επιβλητική εκκλησία την  Βασιλική της Πιλάρ  και τον Καθεδρικό Ναό Λα Σέο, που έχουν ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη στην Μαδρίτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα | Μαδρίτη – Περιήγηση πόλης – Λισαβόνα.

Πρωινο και ξεκινάμε για περιήγηση στην Ισπανική Πρωτεύουσα όπου θα δούμε την αρένα ,την λεωφόρο της Καστίλλης με το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, την πύλη της αλκάλα, την πλατεία της Κυβέλης, την πλατεία Κολόμβου, τον σταθμό Ατότσα και την περιοχή του Βασιλικού παλατιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την γραφική και φιλόξενη  πρώτευσα της Πορτογαλίας την Λισαβόνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Λισαβόνα – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών διατηρεί έως και σήμερα τον Λατινικό χαρακτήρα της .Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές άμαξες όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείτε ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα .Επόμενος σταθμός μας είναι  το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε  το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Μanuel του 1ου  για να τιμήσει την μνήμη του Vasco da Gama  για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία . Στην συνεχεία θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον πύργο του Μπελέμ, από όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για το πέρατα της γης. Ο περίφημος αυτός πύργος που φαντάζει σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού Τagus  για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ελεύθερος χρόνος.

5η Μέρα | Λισαβόνα – Πόρτο – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το γραφικό και ιστορικό Πόρτο. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας θαυμάζοντας τις καμπυλωτές γέφυρες, τα παλιά κτίσματα και τις αποβάθρες από όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί. Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας στην άνω πόλη, στην περιοχή του καθεδρικού ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα δούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Αγ. Φραγκίσκου, το παλιό χρηματιστήριο της πόλης και το παλάτι Μπόλσα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

6η Μέρα | Πόρτο – Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα – Ξενάγηση πόλης – Οβιέδο.

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Ισπανία και στον πιο εμβληματικό προσυνητικό της τόπο τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα. Άφιξη και περιήγηση στο κέντρο της πόλης και στην ομώνυμη εκκλησία. Χρόνος ελεύθερος και αναχωρούμε για την περιοχή της Πρωτεύουσας της Αστούριας, το Οβιέδο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Μέρα | Οβιέδο – Ξενάγηση πόλης – Μπιλμπάο – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Santa Maria del Naranco & του S. Miguel de Lillo. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο υψηλότερο σημείο του Οβιέδο και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική θέα στην πόλη. Θα συνεχίσουμε με πανοραμική περιήγηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου, την Plaza de Toros, την Plaza de Castilla, το θέατρο του δρόμου κ.α. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να περπατήσουμε από τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος μέχρι τον μεσαιωνικό δρόμο του Οβιέδο, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παραδοσιακή αγορά της. Μετά το τέλος της ξενάγησή μας  θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για βόλτα & φαγητό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την μεγαλύτερη χώρα των Βάσκων το Μπιλμπάο. Άφιξη και ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε  την αψιδωτή Πλάθα Νουέβα (Καινούργια Πλατεία), το εντυπωσιακό Θέατρο Αριάγα, την γέφυρα Αρενάλ, τον Καθεδρικό Ναό, η Γκραν Βία (Μεγάλη Οδός) με τα κομψά καταστήματα, και τέλος το εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει το περίφημο Μουσείο Γιουγκενχάιμ. Ελεύθερος χρόνος περπατώντας στα δρομάκια της παλιάς πόλης με τα πολλά κάθε μορφής εστιατόρια και μπαρ που σερβίρουν τα φημισμένα νοστιμότατα φαγητά και μεζεδάκια της χώρας των Βάσκων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η Μέρα | Μπιλμπάο – Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Βαρκελώνη. Άφιξη και περιήγηση στον διαθέσιμο χρόνο μας στην πανέμορφη αυτή πόλη. Μετάβαση στην πλατεία Ισπανίας για να παρακολουθήσουμε την μαγική κρήνη της Βαρκελώνης, ένα μοναδικό συνδυασμό σιντριβανιών και μουσικής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Πτήσεις προς / από Βαρκελώνη με ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines.
  • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων στη Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Λισαβόνα, Πόρτο, Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο και Μπιλμπάο.
  • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αραγονίας Σαραγόσα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μετακινήσεις – Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 195€.
  • Τέλη διαμονής: 25€ (Συνολικά).
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

*Η επιστροφή γίνεται την Κυριακή (9η μέρα)

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
     ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
     ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
      ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/08
Aegean Airlines
        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» ( La Sagrada Familia )

H Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί είναι μια Ρωμαιοκαθολική βασιλική που αποτελεί πλέον σημαντικό σύμβολο της πόλης της Βαρκελώνης  καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.Aν και ημιτελής βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η κατασκευή της ξεκίνησε από τον  αρχιτέκτονα Francesc de Paula Villar , μόλις ένα χρόνο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Γκαουντί , ο οποίος αφιερώθηκε πλήρως στο έργο μέχρι τη στιγμή του θανάτου του το 1926. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, Ο Γκαουντί ολοκλήρωσε την κρύπτη και την πρόσοψη της γέννησης στο πλάι.

Η Εκκλησίαέχει έναν κεντρικό ναό με τέσσερα κλίτη στα πλάγια και ένα εγκάρσιο με ένα κεντρικό ναό που πλαισιώνεται από δύο κλίτη που σχηματίζουν λατινικό σταυρό . Η βασιλική έχει επίσης τρεις μνημειακές προσόψεις που η καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει μια από τις βασικές στιγμές στη ζωή του Χριστού: τη γέννησή του (Carrer Marina), το πάθος, τον θάνατο και την ανάσταση του (Carrer Sardenya), και την παρούσα και μελλοντική δόξα του (Carrer Mallorca).Επίσης έχει και 12 πύργους οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους.

Τα κυριότερα σημεία ξεναγήσεων 

  • Εσωτερική (Skip-the Line) ή εξωτερική επιθεώρηση
  • Το πάθος του Γκαουντί
  • Έμπειρος οδηγός
  • Μουσείο
Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το υπόγειο του κτιρίου, όπου έκει θα  δείτε το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα με ανάποδα κρεμασμένα σακουλάκια τσαγιού.

 

Πρόσβαση: Με το μετρό από την ομώνυμη στάση μετρό Sagrada Familia (μπλε γραμμή L5 και μοβ γραμμή L2).

Ιστοσελίδα: http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/index.php


Λόφος Μονζουίκ ( Montjuïc )


Πάρκ Γκουέλ (Park Güell)

Το Πάρκ Γκιουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του του λόφου "el Carmel"και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ο οποίος  ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυϊα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επίσημος ως δημόσιο πάρκο το 1926.

Το πάρκο περιέχει εκπληκτικές πέτρινες δομές , εκπληκτικά πλακίδια και συναρπαστικά κτίρια.Περιέχει δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Στην κορυφή του  βρίσκεται μια ταράτσα από την οποία  έχετε μια υπέροχη θέα του πάρκου και της πόλης της Βαρκελώνης και  καθίσματα από πολύχρωμο μωσαικό πλαικιδίων όπου  μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο και διασκεδάστε με ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική.Λόγω της τοποθεσία του πάρκου Γκιουέλ και του μέγεθος του θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μαι επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο πάρκο γίνετα με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

Ιστοσελίδα: http://www.parkguell.cat/en/


Αψίδα του Θριάμβου ( Arc de Triom )

Η Αψίδα του Θριάμβου της Βαρκελώνης είναι μια αψίδα που ξεχωρίζει από πολλές άλλες ευρωπαϊκές λόγω του χρώματός της, το μπορντό Φτιαγμένη από τούβλα, χτίστηκε το 1888 με σκοπό να αποτελέσει την πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξένησε η Βαρκελώνη εκείνη τη χρονιά.

Ο αρχιτέκτονάς της Josep Vilaseca τη σχεδίασε με κλασικό στιλ και αναλογίες, ως αλληγορία για το σεβασμό της Βαρκελώνης προς τα έθνη και τις επαρχίες που έλαβαν μέρος στην έκθεση. Στα πλαϊνά της υπάρχουν γλυπτά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβολίζουν τη γεωργία, την επιστήμη, τις τέχνες, το εμπόριο και τη βιομηχανία.

Tip: Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με βόλτα στο πάρκο Σιουταντέλα, το οποίο βρίσκεται λίγο παρακάτω. Εκεί θα σας οδηγήσει ένας πεζόδρομος γεμάτος φοίνικες, και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε τα πράσινα παπαγαλάκια που λέγεται ότι πετάνε από δέντρο σε δέντρο!

Διεύθυνση: Passeig de Lluís Companys, 8003
Ιστοσελίδα:http://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/1211/arc-de-triomf.html
Τηλέφωνο: (+34) 932 85 38 34


Παραλία Μπαρτσελονέτα ( La Barceloneta )

Η Barceloneta, είναι η πρώτη από τις παραλίες της Βαρκελώνης και συνεπώς, έχει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι ντόπιοι επισκέπτονται την παραθαλάσσια γειτονιά της La Barceloneta για σέρφινγκ και ηλιοθεραπεία στην παραλία Sant Sebastià, αλλά και για φαγητό σε υπαίθρια εστιατόρια με θαλασσινά και παραδοσιακά μπαρ με τάπας.Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό σε ένα από τα πολλά καταστήματα της παραλίας. Πολυτελή σκάφη γεμίζουν τις λαμπερές μαρίνες.Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε, απλά ξαπλώστε και απορροφήστε τη ζέστη του Ισπανικού ήλιου παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Σταθμός Μετρό "Barceloneta" (Κίτρινη γραμμή, L4)


Πεζόδρομος Ράμπλα ( La Rambla )

Η Λα Ράμπλα είναι ο πιο πολυσύχναστος  πεζόδρομος στο κέντρο της Βαρκελώνης με μήκος  1,2 χιλιόμετρα με το νοτιότερο τμήμα της να ξεκινάει από το Port Vell και να καταλήγει στο βορειότερο άκρο της την πλατεία της Καταλονίας όπου βρίσκεται και  το γνωστό Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου .Η κεντρική αυτή λεωφόρος αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και είναι ο ένας ζωντανός περίπατος για του κατοίκους και τους τουρίστες  στα δρώμενα της πόλης. 

Σε όλο το μήκος της είναι καλυμμένη με δέντρα με  πολλά μαγαζιά και μπαρ  .Αποτελείται  από μικρότερους δρόμους, όπως της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis και πολλές άλλες οι οποίες διακρίνονται  σε υποβαθμισμένες ή μή.

Σε μια καθμερινή μέρα η Λα Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και πάρα πολλούς τουρίστες  Μπορείς να βρείς όλων των ειδών τους  καλλιτέχνες να  κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, άλλοι  θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας την καρικατούρα σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Υπάρχουν όμως και πολλοί ελαφροχέρηδες γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί οταν κάνετε την βόλτα σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά αξιοθέτα  όπως το  πολύ κομψό  συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes στην Πλατεία τςη Καταλονίας το οποίο είναι  σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα . Άλλα γνωστά μέρη είναι  η Αγορά της Μποκέρια με λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά νόστιμα πράγματα  , η Όπερα Λισέου, το Ερωτικό Μουσείο, ενώ κοντά στη   θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα

Πρόσβαση: H Λα Ράμπλα εξυπηρετείται από τρείς σταθμούς μετρό σε ολόκληρο το μήκος της το οποίο την καθιστά ένα υπέροχο σημείο μετακινήσεων για ολόκληρη την πόλη. Οι πιο γνωστές γραμμές  είναι  από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).


Αγορά της Μποκερία (La Boqueria)

Η αγορά της Μποκερία η οποία βρίσκεται σο κέντρο  της Βαρκελώνης στη μέση της Λα Ράμπλας  είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγορά η οποία ανάγεται από  το 1217 όταν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πάγκοι που πουλούσαν κρέας.Η αγορά αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο καθώς βρίσκεται και στην καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης.Η μεγάλη σιδερένια είσοδος της Boqueria οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο κόσμο τροφίμων με πλήθος από τουρίστες και ντόπιους.

Στην Αγορά της Μποκερία θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά, πολύ νόστιμα αν και οι τιμές είναι λίγο τσιμπιμένες ,καθώς και μαγαζάκια για να απολαύσετε καφέ και φαγητό όπως τα τάπας μπαρ.  Τα τάπας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου  δημιουργούν και σερβίρουν παραδοσιακά Καταλονικά πιάτα με μεζέδες, ενώ οι πελάτες τα απολαμβάνουν σε μια μπάρα με κρεμασμένα αλλαντικά και τυριά.

Η αγορά τροφίμων Boqueria είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Βαρκελώνη.Εάν αναζητάτε ένα γρήγορο και φθηνό ποιοτικό σνακ προχωρήστε προς το κέντρο της αγοράς ακριβώς πίσω από τα τμήματα των ψαριών. Θα βρείτε ένα μικρό πάγκο ενός Ιταλού με ξύλινο φούρνο που πουλάει πίτσα με το κομμάτι - ένα από τα αγαπημένα του ιδρυτή της El Bulli τον Ferran Adria.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) βρίσκεται μόλις μερικά μετρά μακριά από την αγορά της Μποκερία.

Ιστοσελίδα: http://www.boqueria.info/


Πλατεία Καταλονίας ( Plaça de Catalunya )

Η πλατεία της Καταλονίας είναι  το κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης και χρονολογείται από τις  αρχές του 20ου αιώνα.Η  έκταση της ειναι 50.000 τμ γεμάτη με  συντριβάνια, αγάλματα και πάρα πολλά περιστέρια! Υπάρχουν έξι ομάδες γλυπτών κατά μήκος της πλατείας που αντιπροσωπεύουν τις 4 καταλανικές πρωτεύουσες, τη σοφία και το μόχθο. Σχεδόν δίπλα στην πλατεία υπάρχει και ένα γοτθικό μοναστήρι.

Όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας ή τα ψώνια σας στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν τριγύρω της.


Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης ( Zoo de Barcelona )


Στάδιο «Καμπ Νου» ( Estadio Nou Camp )

Πρόσβαση: Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.


Ενυδρείο Βαρκελώνης ( L’ aquarium Barcelona )


Μαδρίτη

Μπορεί να μην είναι από τις πόλεις τις οποίες θα ερωτευτείτε από την πρώτη στιγμή, όπως η «αντίζηλός» της Βαρκελώνη, αλλά δεν θα αργήσει να σας κερδίσει όταν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να περιπλανηθείτε στις γειτονιές της, να επισκεφθείτε τα μουσεία της, ή να περπατήσετε στην Plaza Mayor. Στα δυνατά χαρτιά της ισπανικής πρωτεύουσας, οι ρυθμοί της που ακόμη και τα μεσάνυχτα οι κεντρικές πλατείες και οι δρόμοι σφύζουν από ζωή, καθώς και το εκπληκτικό φαγητό.

Η ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών θα σας εντυπωσιάσει επίσης: τα κτίρια της εποχής των Αψβούργων που θα δείτε γύρω από τις Plaza Mayor και την Plaza de la Villa μπλέκονται με τα μπαρόκ της εποχής των Βουρβόνων και τις νεοκλασικές γραμμές αυτών του 18ου αιώνα.

Πληθυσμός: 3.265.038

Νόμισμα: Ευρώ (€)

Αεροδρόμιο/α: Madrid-Barajas (MAD), Torrejon (TOJ)

Γλώσσα: Ισπανικά


Puerta del Sol: Η καρδιά της πόλης

Το Puerta del Sol πήρε το όνομά του από το έμβλημα του ήλιου στην παλιά πύλη της πόλης, που παλαιότερα βρισκόταν εδώ. Αυτή η ευρύχωρη πλατεία της πόλης ευθυγραμμίζεται με τον ανατέλλοντα ήλιο. Εκτός από τον κόμβο των μέσων μαζικής μεταφοράς (με πολλές στάσεις λεωφορείων και εισόδους μετρό), η Puerta del Sol είναι επίσης το σημείο "Kilometer Zero" από το οποίο μετρώνται όλες οι αποστάσεις στο εθνικό ισπανικό οδικό δίκτυο.

Η Puerta del Sol υπήρξε η σκηνή πολλών ιστορικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής αντίστασης στο Ναπολέοντα στις 2 Μαΐου 1808, και το 1931, η δεύτερη δημοκρατία ανακηρύχθηκε εδώ. Σήμερα η πλατεία είναι ένα μέρος για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τη ζωή. Το Puerta del Sol είναι μια από τις πιο ζωντανές πλατείες της Μαδρίτης. Ακριβώς έξω από την Puerta del Sol βρίσκεται το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Μαδρίτης, το El Corte Inglés , το οποίο πουλά τα πάντα, από ρούχα, παπούτσια και μαγιό σε παραδοσιακούς ισπανούς οπαδούς. Επίσης κοντά βρίσκεται το La Violeta , ένα παλιομοδίτικο ζαχαροπλαστείο που προσφέρει την Μαδρίτη ειδικότητα με βιολετί καραμέλες.


Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης ( Plaza Mayor )


Μουσείο του Πράντο ( Museo del Prado )


Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης ( Palacio Real )


Λισαβόνα

Ίσως η πιο νοσταλγική πόλη της Ευρώπης. Χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου, διαθέτει 20 αιώνες ιστορίας χωρίς όμως να παραλείπει και η σύγχρονη εικόνα.

Για να την γνωρίσετε όμως όσο καλύτερα γίνεται, πρέπει να έχετε διάθεση για περπάτημα στις ανηφόρες και τις κατηφόρες των γραφικών συνοικιών Alfama και Mouraria και στο Bairro Alto, την καρδιά της Λισαβόνας, γνωστό για τα εμπορικά καταστήματα και τη νυχτερινή ζωή. Στο Belem θα δείτε τον ιστορικό πύργο και το σημείο όπου ο Τάγος ποταμός ενώνεται με τον Ατλαντικό. Από εκεί ξεκινούσαν κάποτε οι καραβέλες για να κατακτήσουν τον μέχρι τότε άγνωστο κόσμο. Το κοσμικό και νεανικό Ciado, το Carmo με τα δεκάδες μνημεία και η Baixa με τη διάσημη λεωφόρο Da Liberdade, κατά μήκος της οποίας θα βρείτε καταστήματα υψηλής ραπτικής και χαρακτηριστικά κτίσματα της πορτογαλικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Οι δρόμοι-πολύχρωμα μωσαϊκά, όπου τα ασπρόμαυρα πεζοδρόμια-έργα τέχνης, γνωστά και ως calcada portuguesa, συνδυάζονται με τα πλακάκια azulejos που ντύνουν τις προσόψεις πολλών κτιρίων, το bar hopping και οι νυχτερινές βόλτες στο Bairro Alto αλλά και όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω τη Λισσαβόνα one of a kind, must see πόλη.


Μοναστήρι του Ιερόνημου ( Mosteiro dos Jerónimos )

Αποκορύφωμα οποιασδήποτε περιήγησης στα αξιοθέατα της Λισαβόνας, το μοναστήρι Jerónimos του 16ου αιώνα είναι ένα από τα σπουδαία ορόσημα της Πορτογαλίας, ένα εκπληκτικό μνημείο τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας που αξίζει για το βραβείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .

Κοντά στην όχθη του ποταμού στην ελκυστική γειτονιά Belém της Λισαβόνας , το μοναστήρι, γνωστό και ως μοναστήρι Ιερονυμίτη, ανατέθηκε από τον βασιλιά Manuel I το 1501. Χτισμένο για να τιμήσει το επικό ταξίδι του Βάσκο ντα Γκάμα το 1498 στην Ινδία, ο Jerónimos είναι εξίσου σύμβολο του πλούτου του Η Εποχή της Ανακάλυψης, καθώς είναι ένα σπίτι λατρείας (η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το εμπόριο των μπαχαρικών που επέστρεψε ο da Gama).

Τα αστέρια του Mosteiro dos Jerónimos περιλαμβάνουν τη φανταστικά περίτεχνη νότια πύλη και το όμορφο και γαλήνιο μοναστήρι Manueline. Ο τάφος του Βάσκο ντα Γκάμα βρίσκεται ακριβώς μέσα στην είσοδο της εκκλησίας της Σάντα Μαρία.


Πύργος του Μπελέμ

Ο Πύργος του Βηθλεέμ, επίσης γνωστός ως Πύργος του Αγίου Βικεντίου, βρίσκεται σε αυτό που κάποτε ήταν νησί στον ποταμό Τάγο. Χρονολογείται το 1515, ο επιβλητικός πύργος χτίστηκε τόσο για να υπερασπιστεί τη Λισαβόνα από τους εισβολείς όσο και για να καλωσορίσει τους φίλους της πόλης. Χτισμένο στην Εποχή της Ανακάλυψης, ο τετραώροφος ασβεστολιθικός πύργος έχει έναν προμαχώνα συνδεδεμένο με αυτόν. ο προμαχώνας είχε χώρο για 17 κανόνια που θα μπορούσαν να πυροβολήσουν πυροβολισμούς μεγάλης εμβέλειας. Ένα άγαλμα της Παναγίας της Ασφαλούς Επιστροφής, σχεδιασμένο για να προστατεύει τους ναυτικούς στα ταξίδια τους, βλέπει στον ποταμό.


Arco da Rua Augusta: Μια θριαμβευτική αψίδα

Η τεράστια πλατεία της Λισαβόνας, το Praça do Comércio , είναι αρκετά εντυπωσιακή από το έδαφος, αλλά μόνο όταν το δείτε από το Arco da Rua Augusta, μπορείτε να εκτιμήσετε τις τεράστιες διαστάσεις του.

Το ορόσημο αψίδα του 19ου αιώνα βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πορείας κοντά στο νότιο άκρο της Rua Augusta, την κύρια πεζοδρομημένη οδό της πόλης. Σχεδιασμένο από τον Πορτογάλο αρχιτέκτονα Santos de Carvalho και χτίστηκε για να σηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση της πρωτεύουσας μετά τον σεισμό του 1755, το μνημείο εγκαινιάστηκε το 1873.

Μόλις πρόσφατα επιτράπηκε στο κοινό να επισκεφθεί την κορυφή της αψίδας, όπου μια βεράντα καλύπτεται από ένα αλληγορικό άγαλμα της Δόξας, το οποίο στεφανώνει φιγούρες που εκπροσωπούν το Bravery και τη μεγαλοφυία και είναι διακοσμημένα με στεφάνια. Κάτω από αυτό, ένας θησαυρός υποστηρίζει επιπλέον αγάλματα εθνικών ηρώων, όπως το Vasco da Gama και το Marquês de Pombal .

Ένας ανελκυστήρας καταθέτει επισκέπτες κοντά στην κορυφή, μετά από τον οποίο πρέπει να πλοηγηθεί μια απότομη σπειροειδής σκάλα για να φτάσει στη βεράντα. Από εδώ, η θέα νότια είναι μαγευτική και απλώνεται στην πλατεία και πάνω από τον ποταμό. Στρίψτε βόρεια και η θέα καταλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή Baixa (κέντρο της πόλης) της Rua Augusta και της Λισαβόνας .

Ένα μηχανικό ρολόι στην πλατφόρμα, που κατασκευάστηκε το 1941, χτυπά την ώρα και μισή ώρα. Ο μηχανισμός του ρολογιού, που βρίσκεται μέσα στην αψίδα, μπορεί να θαυμάσει με όλες τις περίπλοκες λεπτομέρειες του, όπως και ένα εικονογραφημένο πλαίσιο που περιγράφει το ιστορικό χρονοδιάγραμμα της αψίδας.

Διεύθυνση: Rua Augusta, Λισαβόνα


Sé: Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός της Λισαβόνας

Στην περιοχή Castelo της πόλης κοντά στην αρχαία γειτονιά Alfama , ο οχυρωμένος Ρωμανικός καθεδρικός ναός της Λισαβόνας - το Sé - έχει υποστεί αρκετές σχεδιαστικές ανακαλύψεις από τότε που η αρχική κατασκευή αφιερώθηκε το 1150 . Μια σειρά σεισμών που κορυφώθηκαν με τον καταστροφικό τρόμο του 1755 κατέστρεψε εντελώς αυτό που βρισκόταν τον 12ο αιώνα.

Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι ένα μείγμα αρχιτεκτονικών μορφών, με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά να είναι οι δίδυμοι καμπαναριόι που εξωραΐζουν τον ορίζοντα στο κέντρο της πόλης - ιδιαίτερα υποβλητικός αργά το απόγευμα όταν ένας ήλιος λουστράει την πλινθοδομή με χρυσή καπλαμά.

Στο εσωτερικό, ένα λαμπρό παράθυρο με τριαντάφυλλο βοηθά στο φωτισμό ενός μάλλον ζοφερού εσωτερικού και είναι πιθανό να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο θησαυροφυλάκιο όπου εκτίθενται τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του καθεδρικού ναού, αντικείμενα που περιλαμβάνουν ασημικά που αποτελούνται από δισκοπότηρα και λείψανα, περίπλοκα κεντημένα γιλέκα, αγαλματώδη , και μια σειρά από σπάνια εικονογραφημένα χειρόγραφα.

Αξίζει επίσης να παραμείνει στο γοτθικό μοναστήρι , όχι τόσο για τη σειρά των παρεκκλησιών του (συμπεριλαμβανομένου ενός που διατηρεί την πύλη από σφυρήλατο σίδερο του 13ου αιώνα), αλλά για το γεγονός ότι οι επιτόπιες ανασκαφές αποκάλυψαν τα θεμέλια των ρωμαϊκών και μαυριτανικών κατοικιών (ο καθεδρικός ναός χτίστηκε πάνω από τα ερείπια ενός τζαμιού) και το αρχαιολογικό σκάψιμο είναι ένα αξιόλογο αξιοθέατο των επισκεπτών από μόνο του.

 


Η όμορφη βασιλική αστεριών ( Basílica da Estrela )

Ο αστραφτερός θολωτός θόλος της Basílica da Estrela (Βασιλική Star) προσελκύει θαυμάσιες ματιές από όλη τη Λισαβόνα, όπως είναι η πανταχού παρούσα στον ορίζοντα της πόλης. Η εκκλησία είναι μια από τις μεγαλύτερες της πρωτεύουσας και βρίσκεται σε έναν λόφο δυτικά του κέντρου της πόλης.

Ανατέθηκε από τη Μαρία Ι , κόρη του Βασιλιά Χοσέ Ι, η κατασκευή της βασιλικής ξεκίνησε το 1779 και ολοκληρώθηκε το 1790. Η ασβεστολιθική πρόσοψη, στολισμένη με ένα μάρμαρο αγαλμάτων και αλληγορικών μορφών, ισορροπείται με δίδυμους καμπαναριό και έχει παρόμοια σχεδίαση με το Mosteiro Pálacio Nacional de Mafra , αν και σε μικρότερη κλίμακα.

Το εσωτερικό είναι δροσερό και γαλήνιο (ένα πραγματικό πλεονέκτημα σε μια καυτή ημέρα), και τα σχεδιαγράμματα του αρχιτέκτονα Mateus Vicente de Oliveira και αργότερα του Reinaldo Manuel μεταφράζονται σε ένα τεράστιο, ευρύχωρο εσωτερικό από διάφορες αποχρώσεις μαρμάρου. Στέκεται κοντά στον ψηλό βωμό και κοιτάζει προς τα πάνω, ο θόλος μοιάζει με ένα τεράστιο διογκωμένο μπαλόνι λουσμένο σε ένα απαλό ημιδιαφανές φως.

Από τη μία πλευρά είναι ο τάφος της Μαρίας Ι, αλλά αυτό που σίγουρα πρέπει να αναζητήσουν οι επισκέπτες είναι η εξαιρετική σκηνή της Γέννησης που φτιάχτηκε σε φελλό και τερακότα από τον Machado de Castro . Εμφανίζεται σε ένα δωμάτιο που μερικές φορές είναι κλειδωμένο. Εάν συμβαίνει αυτό, ζητήστε από το sacristan να το δει. Έξω, απέναντι από τη βασιλική, βρίσκεται το φυλλώδες Jardim da Estrela , το ομορφότερο πάρκο της Λισαβόνας και ένα υπέροχο μέρος για επίσκεψη για πικνίκ.

Διεύθυνση: Praça da Estrela, Λισαβόνα


Πλατεία Rossio (Πλατεία Pedro IV)

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στη Λισαβόνα για να απολαύσετε την τοπική ατμόσφαιρα απ 'ό, τι στην πλατεία Pedro IV, την πιο διάσημη πλατεία της Λισαβόνας. Στην κομψή συνοικία Pombaline Lower Town στο κέντρο της Λισαβόνας, το "Rossio" είναι ο κύριος τόπος συγκέντρωσης της πόλης από τον Μεσαίωνα. Κατά την Εξέταση του 16ου αιώνα, η πλατεία χρησίμευσε ως σκηνικό για δημόσιες εκτελέσεις. Σήμερα, είναι το μέρος όπου οι φίλοι συναντιούνται για να απολαύσουν ένα ποτό σε ένα καφέ ή μπαρ πριν παρακολουθήσουν το Εθνικό Θέατρο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πλατείας.

 


Πόρτο

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, νεανική και ζωντανή πόλη με ενδιαφέρον nightlife και ορμητήριο για οινικό τουρισμό στην κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, το Πόρτο είναι ένα ταξίδι από μόνο του . Φαινομενικά κομμένο από γρανίτη κοντά στις εκβολές του ποταμού Douro, τη δεύτερη πόλη της Πορτογαλίας, γνωστή τοπικά ως Πόρτο, εκθαμβωτικά με μια πλούσια συλλογή από πολιτιστικά αξιοθέατα.

Η ιστορική καρδιά του Πόρτο είναι το Ribeira . Αυτό το παραθαλάσσιο bairro επιμένει θετικά να χάσετε τον εαυτό σας ανάμεσα στο λαβύρινθο των στενών δρόμων και να αναζητήσετε μερικούς από τους πιο αγαπημένους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της πόλης. Στην πραγματικότητα, τόσο σπάνια και πολύτιμα είναι τα κτίρια που αποτελούν αυτήν την αξιοσέβαστη γειτονιά που η UNESCO την κήρυξε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μεγάλο μέρος του παλαιού Πόρτο μπορεί να περιγραφεί με έντονη προφορά του 18ου αιώνα. Υπερβολικές μπαρόκ εκκλησίες και μεγαλοπρεπή νεοκλασικά κτήρια διακρίνουν τον ορίζοντα, το πιο πολύτιμο περιεχόμενό τους που εμφανίζεται σε μουσεία παγκόσμιας κλάσης σε γραφικές πλατείες.

Εν τω μεταξύ, ο σύγχρονος χαρακτήρας της πόλης είναι εμφανής στην ακμάζουσα σύγχρονη τέχνη της και σε έναν ανησυχητικά φουτουριστικό χώρο μουσικής. Η διασχίζοντας τη σαρωτική γέφυρα προς τη Vila Nova de Gaia είναι ένα αξιοθέατο, όπως και μια ξενάγηση γύρω από ένα από τα λιμάνια. Μια κρουαζιέρα κατά μήκος του Douro πρέπει να εξεταστεί, και για ένα πραγματικά αξέχαστο πανόραμα της πόλης, κάντε μια βόλτα με το τελεφερίκ που γλιστράει από το ένα άκρο της προκυμαίας στο άλλο.

           


Προβλήτα Ριμπέιρα ( Cais da Ribeira )

Η όχθη του ποταμού του Πόρτο είναι ένας γοητευτικός λαβύρινθος από στενούς, άνεμους δρόμους ζιγκ-ζαγκ σοκάκια? και στοές, λιμοσκέπαστες, ηλιόλουστες. Αντιμετωπίζοντας τον ποταμό Ντούρο , ωστόσο, υπάρχουν βεράντες υψηλών αρχοντικών βαμμένων σε λαμπερή μουστάρδα, μανταρίνι και καστανόχρωμες αποχρώσεις - το Ribeira είναι μια περιπέτεια με χρώμα και γεύση.

Μια πληθώρα από εστιατόρια και καφετέριες που βρίσκονται κάτω από τις καμάρες κατά μήκος της προκυμαίας καθιστούν αυτήν την πιο δημοφιλή περιοχή της πόλης για χαλάρωση και κοινωνικοποίηση. Η Praça da Ribeira , η πλατεία μπροστά στο ποτάμι, είναι ένα δημοφιλές και ζωντανό σημείο συνάντησης και γεμάτο με μια νέα, φιλική ατμόσφαιρα.

Πρόκειται επίσης για μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, όπου τα παντοπωλεία τρίβουν τους ώμους με κρεοπωλεία και ψαράδες. Μικροσκοπικά, ερειπωμένα στούντιο τσαγκάδων αντηχούν στο εργατικό πάτημα των σφυριών του τσαγκιού, και το ρουστίκ άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού συγκρούεται με την αλμυρή, αλμυρή μυρωδιά του Douro. Πάνω απ 'όλα, οι ντόπιοι μοιράζονται κουτσομπολιά από μπαλκόνια ή ανοιχτά παράθυρα, φωνάζοντας ανεξέλεγκτα σε γραμμές πλυσίματος που σπάνε στο αεράκι.

Το Ribeira αφορά επίσης την ιστορία και η εξερεύνηση αυτής της συναρπαστικής γειτονιάς είναι να ανακαλύψετε μεσαιωνικά λείψανα χτισμένα πάνω από ρωμαϊκά θεμέλια. Η UNESCO λατρεύει τον τόπο και εδώ και πολύ καιρό το έχει κηρύξει Παγκόσμια Κληρονομιά


Βιβλιοπωλείο Livraria Lello

Μαζί με έναν κατάλογο περισσότερων από 60.000 βιβλίων, ένας πληθωρικός συνδυασμός αρχιτεκτονικών στιλ αρ ντεκό και Gothic Revival καθιστά το Livraria Lello ένα από τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία της Ευρώπης. Φημολογείται ότι έδωσε έμπνευση για τον συγγραφέα JK Rowling, ο οποίος εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στο Πόρτο όταν γράφει τα βιβλία του Χάρι Πότερ, το βιβλιοπωλείο επισκέπτεται τώρα οι οπαδοί της σειράς από όλο τον κόσμο. Εκτός από τα βιβλία που καλύπτουν κάθε γωνιά και κρανία, το αιώνιο κατάστημα διαθέτει μια σκάλα με διπλή έλικα, έναν φεγγίτη από βιτρό και ένα μικρό καφέ στον δεύτερο όροφο.


Sé (Καθεδρικός Ναός)

Τα αξιοθέατα στο Πόρτο πρέπει πάντα να περιλαμβάνουν εξερεύνηση στον καθεδρικό ναό της πόλης. Στην πραγματικότητα, το πανοραμικό πανόραμα από τη βεράντα πάνω από τους δρόμους της παλιάς πόλης και τον νυσταλέο ποταμό Ντούρο είναι ένας υπέροχος κουρτίνας και πυροδοτεί τις αισθήσεις για το τι βρίσκεται μπροστά.

Ένα επιβλητικό ορόσημο του 12ου αιώνα, ο καθεδρικός ναός έχει την εμφάνιση ενός φρουρίου, όπως είναι η απαγορευτική εμφάνιση των πύργων του και η σκιερή επιδερμίδα της πρόσοψης. Τα χαρακτηριστικά εξαργύρωσης περιλαμβάνουν ένα όμορφο παράθυρο με τριανταφυλλιές του 13ου αιώνα που βρίσκεται στο δυτικό μέτωπο και τα γαλήνια μπαρόκ μοναστήρια με επένδυση από μπλε πλακάκια azulejo . Περιμένετε λίγο για να απορροφήσετε τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα και την ήσυχη τοποθεσία.

Από εδώ, μια φθαρμένη σκάλα από γρανίτη του 18ου αιώνα συνδέεται με το τετράγωνο, το οποίο είναι τυλιγμένο σε πιο εντυπωσιακά πλακάκια. Ένα άλλο ξεχωριστό αξιοθέατο είναι το υπέροχο ασημένιο πτυσσόμενο στο μικρό παρεκκλήσι στα αριστερά του ναού.

Ολοκληρώστε την περιήγησή σας κοιτάζοντας το εκθαμβωτικό απόθεμα χρυσού και ασημιού του καθεδρικού ναού στο Υπουργείο Οικονομικών


Βίλα Νόβα ντε Γκάια

Με τον μακρύ, ευρύ δρόμο και την όχθη του ποταμού, η Vila Nova de Gaia είναι μια ακαταμάχητη εκτροπή. Με εύκολη πρόσβαση με τα πόδια διασχίζοντας το Ponte de Dom Luís I , η διαμορφωμένη προκυμαία της πόλης περιβάλλεται από μια μεγάλη σειρά από κομψά εστιατόρια και καφέ. Είναι επίσης το σημείο αναχώρησης για πολλά κρουαζιερόπλοια Douro River.

Η προσθήκη μιας θαυμάσιας νοσταλγικής προοπτικής είναι ο στόλος των παραδοσιακών ραβέλων barcos αγκυροβολημένων κατά μήκος της πλατείας. Αυτά τα χαριτωμένα ιστιοφόρα πλοία κάποτε χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν βαρέλια από τα λιμάνια του Douro και με την περιοχή Ribeira του Πόρτο να παρέχει ένα κατάλληλα ρομαντικό σκηνικό, οι περιηγητές έχουν ένα ατμοσφαιρικό αστικό τοπίο, ένα επιτραπέζιο που θυμίζει τον 18ο αιώνα.

Για μια πραγματικά δραματική προοπτική, κάντε μια βόλτα στο Teleférico de Gaia ή στο τελεφερίκ. Αυτό το νέο αξιοθέατο στα αξιοθέατα εκτείνεται κατά μήκος της όχθης του ποταμού Gaia και συνδέει τον άνω σταθμό, κοντά στο Mosteiro da Serra do Pilar , με το ανατολικό άκρο της πλατείας.

Τοποθεσία: Cais de Gaia, Πόρτο


Μπιλμπάο

Όταν το Μουσείο Guggenheim του Frank Gehry εμφανίστηκε στις όχθες του ποταμού μιας επαρχιακής πόλης που βρίσκεται κάτω από τα τακούνια στη βόρεια Ισπανία, ένα μέρος που είχε αγνοηθεί προηγουμένως από την τουριστική βιομηχανία, γεννήθηκε ένα νέο φαινόμενο του τουρισμού: ο αρχιτουρισμός, που περιγράφει τη θέση των ταξιδιωτών που επιλέγουν προορισμούς για τα διάσημα σύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα τους. Ένας σχετικός όρος, "Το αποτέλεσμα του Μπιλμπάο", γεννήθηκε επίσης από αυτό, καθώς η οικονομία της πόλης άκμασε με την εισροή επισκεπτών που συρρέουν στο Μπιλμπάο για να δουν αυτό το διάσημο μουσείο σύγχρονης τέχνης, το οποίο θαμπώνει με την καινοτόμο μοντέρνα αρχιτεκτονική και την εκτενή συλλογή του.

Η Χώρα των Βάσκων είναι διάσημη για τη γαστρονομική παράδοσή της και το Μπιλμπάο δεν αποτελεί εξαίρεση - αυτό είναι το μέρος που πρέπει να είστε αν θέλετε να ζήσετε πινκτό, μια μοναδική βασκική στροφή στα τάπας. Η πόλη διαθέτει πέντε εστιατόρια με αστέρι Michelin, τα οποία σερβίρουν την καλύτερη κουζίνα σε εξαιρετικές τραπεζαρίες. Δύο από τα εστιατόρια στεγάζονται σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα: το εστιατόριο Nerua στο Μουσείο Guggenheim και το εστιατόριο Etxanobe στο Palacio Euskalduna.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα μέρη για να δείτε και δραστηριότητες σε αυτήν την ζωντανή πόλη με τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα στο Μπιλμπάο.


Πλατεία Νουέβα ( Plaza Nueva )

Το Plaza Nueva (επίσης γνωστό ως Plaza Barria ) είναι μια νεοκλασική πλατεία της πόλης που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Η πλατεία περικλείεται από κομψά, τοξωτά κτίρια που στεγάζουν καταστήματα και εστιατόρια, ένα ιδανικό μέρος για να ζήσετε το pinxtos. Το Pinxtos είναι μια μοναδικά βασκική έκδοση τάπας, που ονομάζεται για την παρουσίασή τους. Κάθε μπουκάλι ή σνακ πιάτου σερβίρεται σε οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι. Αναφέρονται επίσης ως pinchos , η ισπανική λέξη για το "spike". Όπως τα τάπας, οι τουρίστες που θέλουν να βιώσουν ένα ευρύ φάσμα τοπικών προϊόντων μπορούν εύκολα να μεταβούν από καφέ σε καφέ, παραγγέλνοντας ένα δείγμα και μετά να προχωρήσουν.

Το Plaza Nueva είναι επίσης όπου μπορείτε να βρείτε φεστιβάλ πόλης και αγορές αγροτών, και είναι ένα δημοφιλές στέκι για τουρίστες και ντόπιους. Αυτός είναι επίσης ο ιστότοπος ενός μοναδικού αν και περίεργου ιστορικού γεγονότος. το 1872, όταν ο Δούκας του Σαβόι επισκέφθηκε την πόλη, η πλατεία οδοφράχθηκε από σακούλες και γέμισε με νερό, έτσι ώστε οι γόνδολες να μπορούν να επιπλέουν μέσα προς τιμήν του. Στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο υπάρχει πίνακας που απεικονίζει το ασυνήθιστο γεγονός .


Καθεδρικός του Σαντιάγκο ( Catedral de Santiago )

Στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, ο καθεδρικός ναός του Σαντιάγο είναι μια εκκλησία του 19ου αιώνα που χτίστηκε στη θέση ενός ιερού προσκυνήματος του 14ου αιώνα. Οι μεσαιωνικοί προσκυνητές της Ιαπωνίας στη Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου θα σταματούσαν στο παρεκκλήσι στο δρόμο τους προς το Σαντιάγο της Κομποστέλα. Η αρχική εκκλησία καταστράφηκε το 1571 από πυρκαγιά και ξαναχτίστηκε τον 19ο αιώνα σε νεογοτθικό στιλ. Σήμερα, τα μελωδικά κουδούνια του ακούγονται σε όλο το Casco Viejo.

Ο καθεδρικός ναός έχει ένα μεγαλοπρεπές εσωτερικό, με τρεις κλίτες και θολωτές οροφές. Ιδιαίτερα όμορφες είναι οι πάγκοι της χορωδίας και το μοναστήρι με υπέροχες γοτθικές λεπτομέρειες. Η κρύπτη ενσωματώνει την υπόλοιπη δομή του αρχικού ιερού. Ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός καθημερινά για το κοινό. Ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες κατόπιν ραντεβού.

Διεύθυνση: 1 Plazuela de Santiago, Μπιλμπάο


Casco Viejo (Παλιά Πόλη)

Γεμάτο γοητεία του παλιού κόσμου, το Casco Viejo βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού που εκτείνεται μεταξύ της γέφυρας San Antón και της εκκλησίας του San Nicolás . Η Παλιά Πόλη συνδέεται με πέντε γέφυρες με τη Νέα Πόλη ( Ensanche ). Ο πυρήνας του Casco Viejo βρίσκεται γύρω από το Siete Calles (Seven Streets): Somera, Artecalle, Tendería, Belosticalle, Carnicería Vieja, Barrencalle και Barrencalle Barena. Η εξερεύνηση των γραφικών ιστορικών δρόμων που είναι γεμάτη δελεαστικά καταστήματα και καφέ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπιλμπάο.

Στο βόρειο τμήμα της Παλιάς Πόλης γύρω από το Puente del Arenal βρίσκεται η Paseo del Arenal , η κύρια οδός αυτού του τμήματος του Μπιλμπάο. Σε κοντινή απόσταση, στην Plaza de Arriaga, βρίσκεται το Teatro Arriaga , ένα κομψό νεο-μπαρόκ θέατρο που εμπνεύστηκε από την Όπερα Palais Garnier στο Παρίσι. Χτισμένο το 1890 και ανακαινίστηκε αργότερα, το Θέατρο Arriaga είναι ο πολιτιστικός κόμβος της πόλης, όπου διοργανώνονται συναυλίες κλασικής μουσικής, όπερα και θεατρικές παραστάσεις.

Ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στο Casco Viejo είναι η Iglesia de San Nicolás de Bari . Αυτή η υπέροχη εκκλησία έχει μπαρόκ πρόσοψη και μοναδικό οκτάγωνο εσωτερικό. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά ξαναχτίστηκε πλήρως το 1756. Ο όμορφος σκαλιστός βωμός και μερικοί από τους πίνακες είναι έργο του Juan de Mena.

Ακριβώς δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται η Plaza Nueva (επίσης γνωστή ως Plaza Barria ), ένας ζωντανός χώρος που αποτελεί από μόνο του ένα αξιο


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!