top-image

Φθινοπωρινές αποδράσεις στην Ελλάδα

Blog

Μαγευτική φύση, χιλιάδες χρώματα, ήπιες θερμοκρασίες, γλυκές λιακάδες, ησυχία, γαλήνη κι ομορφιά! Καμία άλλη εποχή δεν ενδείκνυται περισσότερο για ταξίδια και χαλάρωση όσο το Φθινόπωρο και ποτέ άλλοτε η ελληνική φύση δεν είναι ντυμένη στα πιο όμορφα χρώματά της!

Η Zorpidis Travel Services ετοίμασε για το φετινό φθινόπωρο 7 προτάσεις εκδρομών στους ομορφότερους φθινοπωρινούς προορισμούς και σας καλεί να ανακαλύψετε ξανά τη μαγεία της ελληνικής φύσης. Είτε πεθυμήσατε τον είτε λαχταράτε λίγη ακόμα θαλασσινή αύρα, ένας από τους επιλεγμένους μας προορισμούς θα γίνει σίγουρα και η δική σας επιλογή!

Εάν πεθυμήσατε τον καθαρό, δροσερό αέρα του βουνού και ήρεμους περιπάτους στα λιθόστρωτα δρομάκια των γραφικών, ορεινών χωριών μας, τότε τα πετρόχτιστα Αλπικά χωριά της Ευρυτανίας και το Καρπενήσι ή ο γύρος Πηλίου, με τα παραμυθένια χωριά του βουνού των Κενταύρων, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την υπέροχη θέα στον Παγασητικό εγγυώνται ένα τέλειο τριήμερο!  Για τους πιο περιπετειώδεις, η επιλογή Ζαγόρι και rafting στον Βοϊδομάτη, μέσα στο καταπράσινο Φαράγγι του Βίκου, είναι το απόλυτο must!

Για τους λάτρεις της  ορεινής παράδοσης που θέλουν, ωστόσο, να τη συνδυάσουν και με το θαλασσινό στοιχείο, ένα long weekend στην αρχοντική Αράχωβα και τους ιστορικούς Δελφούς που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο πανέμορφο Γαλαξίδι και την αμφιθεατρική Ναύπακτο είναι η ιδανική επιλογή. Αν, πάλι, στόχος σας είναι ο …ουρανός, τότε προορισμός σας είναι σίγουρα μία επίσκεψη στα επιβλητικά Μετέωρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, με τα εντυπωσιακά μοναστήρια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις κορυφές των πέτρινων όγκων τους, ισορροπώντας ανάμεσα γης και ουρανού.

Όσο για τους …θαλασσινούς τύπους, καταλαβαίνουμε πως η απόφαση ανάμεσα σε μία τριήμερη απόδραση σε Λευκάδα, Φισκάρδο, Ιθάκη και Σκορπιό ή στην αρχοντική Κέρκυρα θα είναι δύσκολη αλλά τους διαβεβαιώνουμε πως η όποια, τελικά, επιλογή θα είναι εξίσου μαγευτική!