top-image

Αν. Τοσκάνη - Cinque Terre - Βενετία - Κόμο

Αν. Τοσκάνη - Cinque Terre - Βενετία - Κόμο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 

 

 Αναγεννησιακή Τοσκάνη - Cinque Terre - Βενετία - Κόμο
 
 Αεροπορικώς 6 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Μπολόνια – Φλωρεντία – Ξενάγηση πόλης.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονίας’’ και επιβίβαση στο αεροσκάφος μας για την απευθείας πτήση μας στην Μπολόνια. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Φλωρεντία. Ακολουθεί ξενάγησή στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας . Το βράδυ ελεύθερο στην όμορφη πόλη του Μοντεκατίνι.

2η Μέρα | Φλωρεντία - Ημερήσια εκδρομή στη Πίζα & στη Σιένα. 

Πρωινό  και  αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας . Στην περιήγησή μας θα δούμε μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων» τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού, το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το διαμάντι της Τοσκάνης, το Σαν Τζιμιανο. Το Σαν Τζιμιάνο βρίσκετε στην αμπελοοινικη ζωνη της Τοσκάνης. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης . Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής .Επόμενος προορισμός μας η πόλη-μουσείο ,η  Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη!  Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η Μέρα | Φλωρεντία – Cinque Terre – Μεσαιωνική Λούκα.

Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για τα διάσημα χωριά Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας ιταλικής Ριβιέρα. Η περιοχή αποτελεί μία από τις ομορφότερες της δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα τα επισκεφτούμε σε μια μοναδική κρουαζιέρα  και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Vernazza που είναι ίσως το ωραιότερο χωριό της περιοχής και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα όμορφα δρομάκια και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου με θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Porto Venere κτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας πάνω σε βραχώδη χερσόνησο. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα επισκεφτούμε τη Λούκα μια από τις πιο γραφικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη από τους Ετρούσκους και περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τείχος με τάφρο του 16ου αιώνα και βρίσκεται στο κέντρο της σύνχρονης πόλης. Η Πιάτσα Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία του 1070, το Ντουόμο, το Ανάκτορο Ντε λα Προβίντσια είναι εντυπωσιακά. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο στη κεντρική πλατεία Όκταγκον με πλανώδιους μουσικούς και παραδοσιακά ιταλικά εστιατόρια . Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | Φλωρεντία – Βενετία – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη στο Τρογκέτο για να πάρουμε το βαπορέτο (εισιτήρια εξ’ ιδίων) για την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Ξεκινάμε τη ξενάγηση μας. Πρόκειται για μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου εκεί στα χρόνια της Αναγέννησης. Στη διάρκεια της βόλτας μας θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα όπου θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου και τη γέφυρα των Στεναγμών, τις παλιές φυλακές καθώς και την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στην γέφυρα Ριάλτο, την πιο όμορφη γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του Μεγάλου καναλιού. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου θα βρείτε εργαστήρια Μουράνο αλλά και μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών. Για το μεσημεριανό σας φαγητό σας συνιστούμε την τρατορία Ριβέτα με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα εδέσματα, καθώς και το εστιατόριο Καραβέλα, στέκι των διασήμων, με τα περίφημα ριζότο και το πολύ καλό κρασί. Στη συνέχεια παίρνουμε το καραβάκι για την επιστορφή και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα | Βενετία – Βερόνα – Ξενάγηση πόλης – Λίμνη Γκάρντα - Σιρμιόνε – Κόμο (περιοχή).

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την  ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια και είναι ιδανική για σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Θα κατευθυνθούμε στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Θα δούμε το  επιβλητικό κάστρο, τη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Θα θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλλα αρχαίου Ρωμαίου πλούσιου άρχοντα  και τα τείχη. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο με την ομώνυμη λίμνη. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.  

6η Μέρα | Κόμο – Περιήγηση πόλης – Μπέργκαμο – Περιήγηση πόλης – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και μετάβαση στο Κόμο. Η Λίμνη Κόμο αποτελούσε ένα θέρετρο διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία για αυτό και είναι γνωστή για τις επιβλητικές τις βίλες που είναι χτισμένες στα παράλια της λίμνης. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η διάσημη Villa Carlotta, η Villa D’Este και η Villa del Balbianello. Στη περιήγηση μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια της. Ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία για καφέ. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια mini κρουαζιέρα στην ομώνυμη λίμνη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπέργκαμο που έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, δεν είναι μια πόλη αλλά δύο! Το Μπέργκαμο αποτελείται από την μεσαιωνική Άνω Πόλη (Città Alta), που είναι χτισμένη σε ένα λόφο και τη νεότερη Κάτω Πόλη (Città Bassa), που απλώνεται στην πεδιάδα. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμου για την πτήση της επιστροφής.   

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τιμή Early booking ισχύει για τις πρώτες 10 θέσεις 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής με Ryanair. 
  • Μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.) και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).  
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 *.
  • Το ξενοδοχείο στο Μοντεκατίνι (Parma e Oriente 4*) παρέχει ημιδιατροφή. 
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 145€.
  • Check points: 45 €.
  • Τέλη διαμονής: 8€.
  • Βαπορέτο για την πλατεία του Αγίου Μάρκου: Ενήλικας: 20€ & 15€ τα παιδία.
  • Προαιρετική εκδρομή στα χωρία Cinque Terre + κρουαζιέρα και επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Λούκα: 75€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
15/04
RYANAIR
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
05:50
06:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/04
RYANAIR
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
20:00
23:05
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Φλωρεντία

Πληθυσμός: 370.702

Περιγραφή: Η Φλωρεντία βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία και είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Αριθμεί περισσότερους από 360 χιλιάδες κατοίκους, τη διασχίζει ο ποταμός Αρνό και την περιτριγυρίζουν μικροί λόφοι. Είναι παγκοσμίως γνωστή για το ιστορικό κέντρο της το οποίο είναι ένα πανέμορφο μουσείο. Λόγω των ιστορικών κτιρίων και των μνημείων, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην Φλωρεντία μπορείτε να ζήσετε την ατμόσφαιρα την αναγεννησιακής περιόδου και να επισκεφτείτε μερικά από τα πιο ωραία και ενδιαφέροντα μουσεία όπως την Uffizi Gallery και την Accademia Gallery όπου και μπορείτε να θαυμάσετε τον "Δαυίδ" του Μιχαήλ Άγγελου και να δείτε τα παγκοσμίως γνωστά μνημεία της πόλης όπως το Ponte Vecchio Πόντε Βέκιο (μτφ. Παλιά Γέφυρα) , το Καθεδρικό της Santa Maria del Fiore (Duomo) και πολλά άλλα.


Αξιοθέατα στη Φλωρεντία

Σάντα Μαρία Νοβέλα

Παρόλο που αυτή η Δομινικανή εκκλησία έχει τη γνωστή ριγέ πρόσοψη από ένθετο μάρμαρο που φοριέται από πολλές άλλες εκκλησίες στη Φλωρεντία , εδώ έχει ερμηνευτεί αρκετά διαφορετικά, εντοπίζοντας χαριτωμένα καμπύλα σχέδια, απομιμήσεις παραθύρων και επισημαίνοντας σειρές καμάρες στην κάτω ιστορία. Η τέχνη συνεχίζεται στο εσωτερικό, με μερικές από τις καλύτερες τοιχογραφίες της πόλης, από δασκάλους όπως Masaccio, Giotto, Domenico Ghirlandaio, Lippi, Paolo Uccello, και σαν να μην ήταν αρκετό, ένα ολόκληρο παρεκκλήσι είναι επενδεδυμένο με τις τοιχογραφίες του Andrea di Bonaiuto, μερικοί από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της Ιταλίας του 14ου αιώνα. Εκτός από τις τοιχογραφίες είναι ένας μαρμάρινος άμβωνας σχεδιασμένος από τον Brunelleschi, τον ξύλινο σταυρό του, τη Rosary Madonna του Vasari ,και ένα χάλκινο από τον Lorenzo Ghiberti. Σταματήστε στο ιστορικό φαρμακείο του μοναστηριού, όπου πουλάνε βότανα και ανθικά λοσιόν.


Ακαδημία Καλών Τεχνών Φλωρεντίας (Galleria dell' Accademia)

Το 1784, ο Μεγάλος Δούκας της Τοσκάνης, Pietro Leopoldo, μετέτρεψε τη μονή του San Matteo και το μοναστήρι του San Niccolò di Cafaggio για να στεγάσει την Πινακοθήκη, ώστε οι μαθητές του γειτονικού Accademia delle Belle Arti (Ακαδημία Καλών Τεχνών) να μπορούν να μελετήσουν τα σπουδαία έργα. Σήμερα η πλειοψηφία των επισκεπτών θέλει απλά να δει τον Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου. Αναμφίβολα το πιο διάσημο γλυπτό του κόσμου, το μουσείο στεγάζει επίσης πέντε άλλα γλυπτά του Μικελάντζελο - τους τέσσερις ημιτελής Κρατουμένους της φυλακής του Άγιου Ματθαίου - και μια συλλογή από αναγεννησιακά και γοτθικά έργα ζωγραφικής που κάποτε ήταν στις συλλογές των Μεδίκων. Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου ήρθε στο μουσείο το 1873 και μεταφέρθηκε από την πλατεία Piazza della Signoria, για την καλύτερη διατήρηση του. Ένα αντίγραφο του αγάλματος στέκεται ακόμα στην πλατεία Piazza della Signoria. Παρά την οικειότητα της εικόνας του αγάλματος, από το μέγεθος του και μόνο το μαρμάρινο άγαλμα προκαλεί την έκπληξη καθώς είναι ψηλότερο από 5 μέτρα. Αυτό το έργο τέχνης που έμελλε να καθορίσει, μαζί με την Πιετά που βρίσκεται στο Βατικανό, τη φήμη του Μιχαήλ Άγγελου ως τον κυριότερο γλύπτη της εποχής του, χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο Δαυίδ προοριζόταν ανέκαθεν ως ένα υπαίθριο γλυπτό, γεγονός που εξηγεί κάποιες από τις φυσικές στρεβλώσεις που είναι εμφανής στο άγαλμα, όπως τα υπερβολικά μεγάλα χέρια και κεφάλι. Ακόμα και τα μάτια που όταν εξεταστούν από το δάπεδο φαίνονται τέλεια, από το επίπεδο των ματιών του αγάλματος αλληθωρίζουν. Μεταξύ των άλλων έργων που στεγάζονται στη Galleria είναι το πρωτότυπο γύψινο έργο του Giambologna, ο βιασμός της Σαβίνοι ( το πρωτότυπο μαρμάρινο βρίσκεται στη Loggia dei Lanzi στην πλατεία Piazza della Signoria). Επίσης θα δείτε την Παναγιά με το παιδί και την Παναγία της Θάλασσας του Μποτιτσέλι καθώς και μερικά έργα του Perugino, των Φιλιππινέζων Lippi, Pontormo, Domenico Ghirlandaio και Bronzino. Υπάρχει επίσης μια εκτενή συλλογή από γύψινα μοντέλα του 18ου αιώνα, καθώς και θρησκευτικά έργα του αρχές του 13ου αιώνα των Giovanni di Milano, των αδελφών Orcagna, του Taddeo Gaddi και άλλων οπαδών του Giotto. Πρόσφατα, η προσφιλής συλλογή μουσικών οργάνων από το Ωδείο «Luigi Cherubini» έχει προστεθεί στη συλλογή και πλουτίζει τα αξιοθέατα του μουσείου.

Πρόσβαση: Η γκαλερία βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από την Piazza di San Marco όπου εξυπηρετείτε από πολυάριθμες γραμμές λεωφορείου.

Ιστοσελίδα: http://www.gallerieaccademia.org/sito/ing_museo.htm


San Miniato al Monte

Η θέα της επένδυσης του πράσινου και του λευκού μαρμάρου του San Miniato al Monte αξίζει τη μικρή ανάβαση πέρα ​​από την αγαπημένη άποψη της Φλωρεντίας, Piazzale Michelangiolo(ή μπορείτε να μείνετε στο λεωφορείο για να οδηγήσετε εκεί). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αυτό το δραματικό εφέ χρησιμοποιήθηκε στη Φλωρεντία, όπου έγινε σύντομα η πιο δημοφιλής διακόσμηση πρόσοψης. Αλλά σε αντίθεση με τις τελευταίες προσόψεις, αυτό φτάνει σε ένα μεγάλο χρυσό μωσαϊκό. Το φαινόμενο του portico ανατρέχει στην κλασική ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και τα ψηφιδωτά εμπνέονται από βυζαντινούς ρυθμούς, και οι δύο επιρροές που συνδυάζονται με το νέο αρχιτεκτονικό στιλ της Τοσκάνης. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένας ευρύχωρος ανοιχτός κλίτος, με ψηφιδωτό δάπεδο και βαμμένη ξύλινη οροφή, που καταλήγει σε ένα υπέροχο αναγεννησιακό παρεκκλήσι κάτω από ένα τζάμι μπλε και άσπρο τερακότα. Περισσότερα ψηφιδωτά βυζαντινού στιλ, μαρμάρινος άμβωνας του 12ου αιώνα και η διακοσμημένη οθόνη χορωδίας είναι όλα τα κυριότερα σημεία, αλλά ακόμη πιο εξαιρετική είναι η ιερή. Οι τοίχοι του είναι επενδεδυμένοι με τα ζωντανά πάνελ του Spinello Aretino 'Η ζωή του Αγίου Βενέδικτου . Είναι από τα πιο υπέροχα δωμάτια στη Φλωρεντία, και ισούται με εκείνα σε οποιοδήποτε παλάτι.

Διεύθυνση: Via delle Porte Sante, 34, Φλωρεντία


Palazzo Pitti (Pitti Palace) και Boboli Gardens

Μια μέρα στο συγκρότημα Pitti Palace (και θα μπορούσατε να περάσετε μια μέρα βλέποντας τα όλα) σας δίνει μια μικρή γεύση από τα πολλά πράγματα που έχει να προσφέρει η Φλωρεντία: μια εξαιρετική γκαλερί τέχνης, ένα παλάτι Medici, χειροτεχνία της Φλωρεντίας, μουσεία, ιστορία, βασιλικά διαμερίσματα , και ένας από τους κορυφαίους κήπους της Ιταλίας. Εάν μια μέρα δεν είναι ακριβώς αυτό που είχατε στο μυαλό σας, τουλάχιστον περιηγηθείτε στο παλάτι για να δείτε τα Royal Apartments και τα πολυτελή δωμάτια, όπου θα βρείτε πίνακες ζωγραφικής από τους Raphael, Titian, Rubens, Tintoretto και άλλους δασκάλους - μια συλλογή σχεδόν ανταγωνίζονται το Uffizi - δεν κρέμονται σε στυλ γκαλερί, αλλά ως διακόσμηση για δωμάτια σχεδιασμένα για διασκέδαση και εμφάνιση. Πίσω από το παλάτι απλώνεται ο κήπος Boboli. Ο Μεγάλος Δούκας Cosimo I δεν έφυγε χωρίς έξοδα, και το αποτέλεσμα έγινε το μοντέλο για βασιλικούς κήπους σε όλη την Ευρώπη(συμπεριλαμβανομένων των Βερσαλλιών ). Ακόμα όμορφα περιποιημένοι, οι κήποι ανεβαίνουν σε βεράντες που αποκαλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερη θέα στην πόλη. Παντού υπάρχουν σιντριβάνια και αγαλματίδια, ένα ψεύτικο σπήλαιο λαξευμένο στην πλαγιά του λόφου, λαβύρινθος, επίσημα κρεβάτια, ακόμη και ένα αμφιθέατρο στην τρύπα του λατομείου που έμεινε από την αφαίρεση πέτρας για την κατασκευή του παλατιού.


Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη (Battistero di San Giovanni)

Το Βαπτιστήριο, αφιερωμένο στον πολιούχο άγιο της Φλωρεντίας, έχει ένα οκτάγωνο σχέδιο και ένα οκτάγωνο φανό?? με τρούλο. Στο εξωτερικό είναι ενδεδυμένο με έγχρωμο μάρμαρο με γεωμετρικά σχέδια, λευκό μάρμαρο Καράρα και πράσινο μάρμαρο Πράτο, που είναι τυπικά της αρχιτεκτονικής της Φλωρεντίας. Στις τρεις πλευρές υπάρχουν τρεις μεγάλες πόρτες που είναι διάσημες για τις διακοσμήσεις τους. Οι παλιότερες είναι οι Νότιες Πόρτες κατασκευασμένες από τον Αντρέα Πισάνο γύρω στο 1330 (με θέα την Οδό ντει Καλζαιουόλι). Οι πόρτες αποτελούνται από 28 τετράφυλλα φατνώματα, που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Αγίου Ιωάννη. Οι Βόρειες Πόρτες κατασκευάστηκαν από τον Λορέντζο Γκιμπέρτι (1403-1424) και αφηγούνται «Ιστορίες της Ζωής και των Παθών του Χριστού» παρμένες από την Καινή Διαθήκη. Οι πόρτες μπροστά από τον Τρούλο είναι οι όμορφες χρυσές Πόρτες του Παραδείσου, επίσης κατασκευασμένες από τον Γκιμπέρτι, και απεικονίζουν σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη. Επάνω από τις Πόρτες ήταν στημένες τρεις διαφορετικές ομάδες αγαλμάτων: επάνω από τις Νότιες Πόρτες τα περίφημα μπρούτζινα απεικόνιζαν τον «Αποκεφαλισμό του Αγίου Ιωάννη» φτιαγμένα από τον Βιτσέντζο Ντάντι, τα οποία αποκαταστάθηκαν το 2008 και τώρα εκτίθενται στην «Όπερα του Μουσείου του Τρούλου» (΄Οπερα ντελ Ντουόμο). Πάνω από τις Βόρειες Πόρτες υπήρχε η ομάδα των μαρμάρινων αγαλμάτων φτιαγμένα από τον Τζιοβάννι Φραντζέσκο Ρουστίτσι, και απεικόνιζαν τον Ιωάννη τον Βαπτιστή να κηρύττει στους Φαρισαίους και Σαδδουκαίους (1506-1511). Πάνω από τις Πόρτες του Παραδείσου ήταν η «Βάφτιση του Χριστού» του Αντρέα Σανσοβίνο και ένας ΄Αγγελος του Ιννοσένζο Σπινάτσι, που προστέθηκε το 1792. Το εσωτερικό αξίζει μια ειδική επίσκεψη για τα όμορφα μωσαϊκά του 13ου αιώνα πάνω από τον τρούλο, το μαγευτικό μωσαϊκό μαρμάρινο λιθόστρωτο με γεωμετρικά σχέδια και ανατολίτικα ζωδιακά μοτίβα. Υπάρχει επίσης η μνημειακή τύμβος του Μπαλαντασσάρε Κόζα-Αντιπόπε Τζούλιους ΧΧΙΙΙ. Φτιαγμένο από τον Ντονατέλλο και Μεκελότσο μεταξύ 1422 και 1428. Στις αρχές του 14ου αιώνα η Τέχνη του Καλιμάλα – Συντεχνία Εμπόρων Μαλλιού – ανακοίνωσε έναν δημόσιο διαγωνισμό για το σχεδιασμό των Βόρειων Πορτών του Βαπτιστηρίου. Πολλοί καλλιτέχνες πήραν μέρος στο διαγωνισμό αυτό, συμπεριλαμβανομένων και σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Γκιμπέρτι και ο Μπρουνελλέσι. Κάθε καλλιτέχνης έπρεπε να σχεδιάσει ένα τετράφυλλο πλαίσιο, που θα αναπαριστούσε την «Θυσία του Ισαάκ». Ο Γκιμπέρτι δημιούργησε ένα ισορροπημένο και λεπτομερές πλαίσιο. Από την άλλη μεριά, η δουλειά του Μπρουνελλέσι ήταν δραματική: ο Ισαάκ σπαρταράει από τον πόνο, οι υπηρέτες στο προσκήνιο είναι πολύ ρεαλιστικοί. Ο Γκιμπέρτι κέρδισε τις καρδιές των κριτών και έτσι του ανατέθηκε η δημιουργία των Ανατολικών Πορτών. Οι Πύλες του Παραδείσου πήραν το όνομά τους από τον ίδιο τον Μιχαήλ ΄Αγγελο όταν, κοιτώντας τις πόρτες, αναφώνησε: «είναι τόσο όμορφες που θα ήταν τέλειες για τις πύλες του Παραδείσου». Οι πόρτες αποτελούνταν από 10 ορθογώνια πλαίσια, τοποθετημένα σε δύο σειρές. Οι σκηνές της Παλαιάς Διαθήκης απεικονίζονταν από αριστερά προς τα δεξιά και από επάνω προς τα κάτω. Υπήρχαν επίσης 24 μικρά μπούστα, οι περίφημες Φλωρεντίνες, μεταξύ των οποίων θα βρείτε την αυτοπροσωπογραφία του Γκιμπέρτι. Τα αυθεντικά πλαίσια των Θυρών του Παραδείσου εκτίθενται τώρα στο Μουσείο ΄Οπερας ντελ Ντουόμο, οι άλλες εκεί είναι αντίγραφα.

Πρόσβαση: Περιμετρικά από τον ναό υπάρχουν πολλές στάσεις που εξυπηρετούνται από πολλές γραμμές συμπεριλαβανομένων και των κεντρικών C1 και C2.


Piazzale Michelangiolo

Τόσο συχνά ορθογραφικά ορθογραφικά ως Piazzale Michelangelo που ακόμη και υλικό τουρισμού της πόλης γλιστράει περιστασιακά, αυτή η βεράντα πάνω από την πόλη είναι μια υποχρεωτική στάση για τουριστικά λεωφορεία και το σημείο από το οποίο λαμβάνονται όλες οι βολές καρτ-ποστάλ του καθεδρικού ναού. Κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων τουριστικών περιόδων, η καλύτερη στιγμή για να το απολαύσετε σε σχετική γαλήνη είναι αργά το απόγευμα ή νωρίς το απόγευμα είναι ιδιαίτερα υπέροχο στο ηλιοβασίλεμα. Παρόλο που μπορείτε να πάρετε ένα πανόραμα της Φλωρεντίας 360 μοιρών από τον τρούλο του καθεδρικού ναού, μόνο από αυτήν τη βεράντα μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο ο τρούλος του Brunelleschi κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης. Ούτε άλλο ύψος μπορεί να σας δώσει αυτήν την εκπληκτική θέα στην πόλη που περιλαμβάνει το Ponte Vecchio , το Palazzo Vecchio, το Santa Croce,και άλλα αξιοθέατα. Μπορείτε να περπατήσετε εδώ, ανεβαίνοντας από την όχθη του ποταμού μέσα από τους κήπους, ή να πάρετε το λεωφορείο 12 ή 13. Ενώ είστε εδώ, συνεχίστε μέχρι την εκκλησία του San Miniato al Monte ή μείνετε στο λεωφορείο για την εκκλησία και περπατήστε πίσω.


Piazza della Signoria και το Loggia dei Lanzi

Αυτή η ευρεία πλατεία υπήρξε το κέντρο της δύναμης στη Φλωρεντία από την αρχή του 14ου αιώνα - και ίσως ακόμη και πριν, καθώς τα ερείπια και τα ρωμαϊκά ερείπια βρέθηκαν κάτω από το πεζοδρόμιο. Σήμερα, είναι και το κοινωνικό κέντρο, ένας αγαπημένος τόπος συνάντησης γεμάτος τουρίστες και ντόπιους. Στο κέντρο της βρίσκεται η Κρήνη του Ποσειδώνα , από τη μία πλευρά το Palazzo Vecchio , που στεγάζει ακόμα την κυβέρνηση της πόλης. Στον τοίχο του Ουφίτσι, που σχηματίζει το ένα άκρο της πλατείας, βρίσκεται το Loggia dei Lanzi , μια υπαίθρια γκαλερί με πολλά αξιοσημείωτα κομμάτια. Το πιο αναγνωρισμένο από αυτά είναι το πιο γνωστό έργο του Benvenuto Cellini, ο Περσέας με τον επικεφαλής της Μέδουσας . Μπροστά από το Palazzo Vecchio είναι ένα αντίγραφο του David Michelangelo .


Οι τάφοι Medici του San Lorenzo και του Michelangelo

Οι Medici ανέθεσαν το καλύτερο ταλέντο για την εκκλησία της οικογένειας και τα ξωκλήσια ταφής: Brunelleschi για την εκκλησία και Michelangelo για το παρεκκλήσι που προορίζονται να απομνημονεύσουν τους πιο επιφανείς πρίγκιπές τους. Και οι δύο καλλιτέχνες πέθαναν πριν τελειώσουν το έργο, αλλά η εκκλησία του Brunelleschi ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα σχέδιά του. Το παρεκκλήσι του Μιχαήλ Άγγελου, που ονομάζεται Νέα Ιερή Χριστό, δεν ήταν. στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Αλλά αυτό που έφτασε στο φινίρισμα θεωρείται ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα του κόσμου στη μαρμάρινη γλυπτική. Καθώς περιηγείστε στην εκκλησία, στην Παλιά Ιερά , τη Νέα Ιερά , την Εκκλησία των Πρίγκιπα και στη Βιβλιοθήκη της Λυρεντζιάνας, θα βρείτε τα έργα άλλων αναγεννησιακών δασκάλων, συμπεριλαμβανομένων των Ντονάτελο και Λίπη.


Μουσείο Μπαρτζέλο (Museo del Bargello)

Το μουσείο Μπαρτζέλο έχει μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών της Αναγέννησης και άλλων έργων τέχνης. Το κτίριο είναι ένα εντυπωσιακό Palazzo (del Bargello), ένα οχυρό με ισχυρές πολεμίστριες που περιβάλλουν την αυστηρή του πρόσοψη. Ξεκίνησε το 1255, ως το κτίριο της έδρας του Capitano del Popolo και αργότερα του Podestà και του Συμβουλίου της Δικαιοσύνης. Το 1574, έγινε έδρα για τον καπετάνιο του Δικαστηρίου (αρχηγός της αστυνομίας) και χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή. Παρά τις τροποποιήσεις και προσθήκες που αλλοίωσε το αρχικό σχέδιο κατά τη διάρκεια του 14ου και 15ου αιώνα, το παλάτι είναι διατηρημένο εξαιρετικά. Από το 1859, το κτίριο στεγάζει το Museo Nazionale που συγκεντρώνει πολλά και σημαντικά γλυπτά αριστουργήματα της Αναγέννησης και της μικροτεχνίας από διάφορες περιόδους, συμπεριλαμβανομένων των αριστουργημάτων από τους Donatello, Luca della Robbia, Βερόκιο, Μιχαήλ Άγγελο και Cellini. Το μουσείο έχει εμπλουτιστεί με υπέροχες συλλογές του μπρούντζο, μαγιολική, κεριά, σμάλτα, μετάλλια, σφραγίδες, ελεφαντοστά, κεχριμπάρι, ταπετσαρίες, έπιπλα και υφάσματα από τις συλλογές των Μεδίκων και των ιδιωτικών χορηγών. Για τους λάτρεις της αναγεννησιακής τέχνης, το Μπαρτζέλο είναι για τη γλυπτική ότι το Ουφίτσι είναι για τη ζωγραφική.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση είναι η Ghibellina - Baiana Viaggi που εξυπηρετείται από τις γραμμές λεωφορείου C1 και C2.

Ιστοσελίδα: http://www.firenzemusei.it/00_english/bargello/index.html


Σάντα Κρότσε (Santa Croce)

Η Σάντα Κρότσε, που ξαναχτίστηκε για το Τάγμα των Φραγκισκανών το 1294, από τον Αρνόλφο ντι Κάμπιο, είναι ο τόπος ταφής για τους μεγάλους και τους καλούς στη Φλωρεντία. Ο Μιχαήλ ΄Αγγελος είναι θαμμένος στη Σάντα Κρότσε, και επίσης ο Ροσσίνι, ο Μακιαβέλλι, και ο Γαλιλέο Γαλιλέι, που δικάστηκε από την Ιερά Εξέταση και δεν του επετράπη Χριστιανική ταφή μέχρι το 1737, 95 χρόνια μετά το θάναατό του. Επίσης υπάρχει το μνημείο στο Δάντη, αλλά η σαρκοφάγος είναι κενή. Το εξωτερικό της εκκλησίας καλύπτεται από μια πρόσοψη από πολύχρωμο μάρμαρο που προστέθηκε το 1863 και πληρώθηκε για τον ΄Αγγλο ευεργέτη Σερ Φράνσις Σλόαν. Βλέπει στην Πιάτσα Σάντα Κρότσε, που είναι η τοποθεσία του ετήσιου αγώνα ποδοσφαίρου με μεσαιωνικά κουστούμια, το Κάλσιο Στόρικο. Υπάρχει πολύς καλλιτεχνικός πλούτος στη Σάντα Κρότσε: τοιχογραφίες (1380) από τον Γκάντι στην Καπέλλα Ματζιόρε, διηγούνται την ιστορία του αγίου σταυρού, «σάντα κρότσε», και όμορφες τοιχογραφίες από τον Γκιόττο στα παρεκκλήσια Μπάρντι και Περούτσι, δείχνουν σκηνές από τη ζωή του Αγίου Φραγκίσκου και Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή. Ένα ασυνήθιστο ανάγλυφο, ο Ευαγγελισμός, από επιχρυσωμένο ασβεστόλιθο του Ντονατέλλο, διακοσμεί τον τοίχο του κυρίως ναού. Να μην παραλείψετε να δείτε το μνημείο του θεατρικού συγγραφέα Τζιοβάννι Μπαττίστα Νικκολίνι, στα αριστερά της εισόδου που λέγεται ότι ήταν πηγή έμπνευσης για το «Άγαλμα της Ελευθερίας». Η εκκλησία της Σάντα Κρότσε κτυπήθηκε άσχημα από την πλημμύρα του 1966, και η γραμμή της παλίρροιας φαίνεται ψηλά στις κολώνες και τους τοίχους.

Πρόσβαση: Οι πιο κοντινές στάσεις λεωφορείου είναι οι Magliabechi (C3), Verdi(C3, 23) και Teatro Verdi (C2, C3).


Πλατεία Αγίας Μαρίας (Piazza of Santa Maria Novella)

Το 1287, με διάταγμα της Δημοκρατίας της Φλωρεντίας, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί η Piazza of Santa Maria Novella για κοσμήσει τη νέα εκκλησία που χτιζόταν. Αμέσως, η πλατεία έγινε θέατρο σε φεστιβάλ, τουρνουά και άλλες αθλητικές συναντήσεις. Οι δύο οβελίσκοι του μαρμάρου από Serravezza, κάθε μία τοποθετήθηκε στην κορυφή από τέσσερις χάλκινες χελώνες που φιλοτέχνησε ο Giambologna και συμπληρώνεται με ένα κρίνο της Φλωρεντίας. Στην πλευρά απέναντι από την εκκλησία, η Λότζια του νοσοκομείου San Paolo κτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα. Κατά το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα, το νοσοκομείο διευρύνθηκε με τη στοά από λίθινους κίονες. Η καμάρες ανάμεσα σε κάθε στήλη έχουν τζάμι με ανάγλυφα από τερακότα των αγίων του Andrea della Robbia. Σήμερα, πολλά πολυτελή ξενοδοχεία έχουν θέα την κομψή και πρόσφατα καθαρισμένη και ανακαινισμένη πλατεία. Μερικά ενδιαφέροντα μεταλλικά και γυάλινα παγκάκια έχουν εγκατασταθεί στη μέση της πλατείας τα οποία είναι εντελώς άχρηστα κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, επειδή θερμαίνονται τόσο που δεν μπορεί κανείς να κάτσει! Ίσως αυτή ήταν η πρόθεση της πόλης;

Πρόσβαση: Πολλές στάσεις λεωφορείου μπορούν να σας εξυπηρετήσουν με τις Santa Caterina Da Siena και Unita' Italiana - Farmacia Della Stazion να είναι οι πιο κοντινές και να διαθέτουν πολυάριθμες γραμμές.


Kαθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας (Santa Maria del Fiore)

O καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας στέκει ψηλός πάνω από την πόλη. Η εκκλησία της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε (Αγίας Μαρίας των Λουλουδιών), ο καθεδρικός ναός ή ντουόμο, είναι μια τεράστια Γοτθική κατασκευή που χτίστηκε στη θέση της εκκλησίας Σάντα Ρεπαράτα, τα απομεινάρια της οποίας υπάρχουν στην κρύπτη. Ο καθεδρικός ναός άρχισε να χτίζεται στο τέλος του 13ου αιώνα σε Γοτθικό ρυθμό, από τον Αρνόλφο ντι Κάμπιο, και ο τρούλος, που κυριαρχεί στο εξωτερικό, προστέθηκε τον 15ο αιώνα. Η εκκλησία τότε καθαγιάστηκε και «τελείωσε» αν και η πρόσοψη ήταν ημιτελής (αποπερατώθηκε τον 19ο αιώνα). Το εξωτερικό καλύπτεται από μια διακοσμητική ανάμειξη ροζ, λευκού και πράσινου μαρμάρου. Το εσωτερικό, σε αντίθεση, είναι αρκετά ψυχρό και απλό.                Εσωτερικά, το ρολόι πάνω από την είσοδο, σχεδιάστηκε το 1443 από τον Πάολο Ουτσέλλο σύμφωνα με την ώρα στην Ιταλία όπου το 24ωρο της ημέρας έληγε με τη δύση του ήλιου. Ο τρούλος, που χτίστηκε από τον Φίλιππο Μπρουνελλέσι, που κέρδισε το διαγωνισμό για την αποπεράτωσή του το 1418, είναι σε σχήμα αυγού και χτίστηκε χωρίς σκαλωσιά. Η ύψωση αυτού του τρούλου, του μεγαλύτερου στον κόσμο στην εποχή του, ήταν πολύ δύσκολος αρχιτεκτονικός άθλος. Στη βάση του τρούλου, μόλις πάνω από το τύμπανο, ο Μπάτσιο ντ’ Ανιόλο άρχισε την προσθήκη ενός μπαλκονιού το 1507. Μία από τις οκτώ πλευρές του αποπερατώθηκε το 1515, όταν κάποιος ρώτησε τον Μιχαήλ ΄Αγγελο – του οποίου η καλλιτεχνική γνώμη μετρούσε εκείνη την εποχή σαν κύριος νόμος -- τι γνώμη είχε γι αυτόν. Ο δάσκαλος αναφέρεται ότι τον χλεύασε. «Μοιάζει με κλουβί γρύλου». Οι εργασίες σταμάτησαν αμέσως, και μέχρι σήμερα οι υπόλοιπες επτά πλευρές παραμένουν ακατέργαστο τούβλο. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τον τρούλο είναι να σκαρφαλώσετε τα 143 σκαλιά του: ο δρόμος σας οδηγεί στο εσωτερικό του τρούλου όπου μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά τις πολύ λοιδωρημένες τοιχογραφίες του Τζώρτζιο Βασάρι της «Τελευταίας Κρίσης» (1572-9): σχεδιάστηκαν από τον Βασάρι αλλά ζωγραφίστηκαν κυρίως από τον μαθητή του με λιγότερο ταλέντο, Φρεντερίκο Ζούκαρι το 1579. Οι τοιχογραφίες υποβλήθηκαν σε υφιστάμενο καθαρισμό που αποπερατώθηκε το 1996, πράγμα το οποίο πολλοί άνθρωποι το είδαν σαν απώλεια των κονδυλίων αποκατάστασης, όταν τόσο πολύ περισσότερες εργασίες στην πόλη περίμεναν να διασωθούν. Η τριβή, ωστόσο, έφερε στο φως την καινοτόμο παλέτα χρωμάτων του Ζούκαρι. Συνεχίστε προς τα πάνω δια μέσου των δύο κελυφών του τρούλου απ’ όπου θα απολαύσετε εντυπωσιακή θέα της πόλης.

Πρόσβαση: Περιμετρικά από τον ναό υπάρχουν πολλές στάσεις που εξυπηρετούνται από πολλές γραμμές συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών C1 και C2.


Γκαλερί Ουφίτσι (Galleria Uffizi)

Το Ουφίτσι είναι το πιο σημαντικό και δημοφιλές μουσείο της Φλωρεντίας. Ιδρύθηκε το 1560 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Giorgio Vasari κατά την περίοδο εξουσίας του Κόσιμο των Μεδίκων (Cosimo de' Medici),του πρώτου Μέγα Δούκα της Τοσκάνης. Είναι κτισμένο σε σχήμα πετάλου και εκτείνεται από την Piazza della Signoria μέχρι τον ποταμό Αρνό. Σκοπός του ήταν να στεγάσει τα γραφεία της διοίκησης όπως δηλώνει και το όνομα του. Από την αρχή όμως οι Μεδίκοι παραχώρησαν ορισμένες αίθουσες του τρίτου ορόφου για να στεγαστούν τα πρώτα αντικείμενα τέχνης της συλλογής τους. Δύο αιώνες αργότερα, η τελευταία διάδοχος των Μεδίκων, η Άννα Μαρία Λουίζα δώρησε στην πόλη το παλάτι συμπεριλαμβανομένης και της εκτιθέμενης συλλογής η οποία σήμερα είναι μία από τις σπουδαιότερες στον κόσμο. Στις 45 αίθουσες της γκαλερί μπορείτε να δείτε αριστουργήματα του 14ου και 15ου αιώνα από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της εποχής. Ανεπιφύλακτα λοιπόν θα σας προτείναμε μια επίσκεψη σε αυτό στην περίπτωση που βρεθείτε στην πόλη της Φλωρεντίας.

Πρόσβαση: Οι κοντινότερες στάσεις είναι οι Condotta και San Lacopo ακριβώς στην αντιπέρα όχθη της Ponte Vecchio.

Ιστοσελίδα: http://www.uffizi.com/


Palazzo Vecchio (Palazzo della Signoria)

Η ιστορία, η τέχνη και η δύναμη αντηχούν στα πολυτελή δωμάτια και μεγάλες γκαλερί αυτού του φρουρίου-παλάτι στο κέντρο της Φλωρεντίας. Από εδώ, κυβερνήθηκε η πόλη / δημοκρατία και η ισχυρή οικογένεια Medici ανέθεσε στους κορυφαίους καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της ημέρας να σχεδιάσουν και να διακοσμήσουν τα γραφεία και τα διαμερίσματα τους. Φροντίστε να εγγραφείτε νωρίς για μία από τις δωρεάν περιηγήσεις, οπότε θα δείτε μερικά από τα μυστικά περάσματα που χρησιμοποιούσαν οι Medici μεταξύ των δωματίων. επιστρέψτε το βράδυ (αποθηκεύστε το εισιτήριό σας) για να ανεβείτε στην οροφή για θέα στο ηλιοβασίλεμα από την πόλη.


Πόντε Βέκιο

Το Ponte Vecchio μπορεί κάλλιστα να είναι η πιο ευρέως αναγνωρισμένη εικόνα της Φλωρεντίας, και οι χαριτωμένες καμάρες της με μια σειρά από καταστήματα είναι σίγουρα μια από τις ομορφότερες σκηνές της πόλης. Η γέφυρα υπήρξε παραδοσιακά το σπίτι για τα καταστήματα των ταλαντούχων χρυσοχόων της Φλωρεντίας και μια βόλτα απέναντί ​​της δείχνει ακόμα μια εκθαμβωτική σειρά από εκλεκτά κοσμήματα. Αλλά οι περισσότεροι τουρίστες δεν συνειδητοποιούν ότι ένα άλλο σύνολο θησαυρών κρύβεται πάνω από το κεφάλι τους. Ο σκοπός της γέφυρας, φυσικά, ήταν να συνδέσει τις δύο πλευρές του Άρνου και οι Μεντίτσι χρειάζονταν να διασχίζουν συχνά μεταξύ των γραφείων τους στο Palazzo Vecchio και των διαμερισμάτων τους στο Pitti Palace. Έτσι ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Vasari να χτίσει ένα πέρασμα, επίσημα ονομάζεται η Percorso del Principe (πέρασμα του Prince), αλλά τώρα πιο συχνά γνωστό ως Corridoio Vasariano, Vasari διάδρομο . Μπορείτε να δείτε τη γραμμή των ομοιόμορφων παραθύρων πάνω από τα καταστήματα. Δεν είναι μόνο ένας διάδρομος. Η επένδυση των τοίχων της είναι μια ανεκτίμητη συλλογή πορτρέτων, κυρίως αυτοπροσωπογραφιών, από καλλιτέχνες που περιλαμβάνουν τους Rembrandt, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo και Velásquez.


Santi Giovanni E Paolo

Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στη Βενετία, είναι σίγουρα απαραίτητο να επισκεφθείτε μια από τις ψηλότερες και μεγαλύτερες εκκλησίες. Το Santi Giovanni e Paolo βρίσκεται ψηλά ανάμεσα σε όλα τα γύρω κτίρια. Η σημασία αυτού του τόπου έρχεται λόγω του γεγονότος ότι 25 από τα σκυλιά της Βενετίας είναι θαμμένα εκεί. Η κόκκινη εκκλησία είναι χτισμένη σε ιταλικό γοτθικό στιλ και ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά σημεία της περιοχής. Εξερευνήστε τους τάφους και τα μνημεία.

Μην χάσετε: Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε το Στέμμα της Θεοτόκου και τον Δαβίδ του Cima da Conegliano από τον Alessandro Vittoria.


Γέφυρα των Στεναγμών

Η διάσημη αυτή γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Η γέφυρα ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωμάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη με τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι. Το ποτάμι ανάμεσα στα δύο κτίρια είναι το Rio d’ Palazzo(ποτάμι του παλατιού). Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς το γιατί ονομάστηκε Γέφυρα των Στεναγμών. Η πρώτη υποστηρίζει ότι ήταν εξ αιτίας των κρατουμένων που τη διέσχιζαν το δρόμο για την εκτέλεσή τους. Λέγανε ότι οι κρατούμενοι σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής έβλεπαν για τελευταία φορά τον έξω κόσμο. Μια άλλη ιστορία λέει ότι τα ζευγάρια φιλιόντουσαν κάτω από τη γέφυρα το ηλιοβασίλεμα και έτσι θα είχαν αιώνια αγάπη. Αυτή η ρομαντική άποψη δημιουργήθηκε από τον ποιητή Lord Byron που αναφέρει «στεκόμουν στη Βενετία, στη Γέφυρα των Στεναγμών με ένα παλάτι και μια φυλακή στο κάθε χέρι». Η γέφυρα είναι γνωστή ως ένα από τα έξοχα παραδείγματα αρχιτεκτονικής γεφυρών στον κόσμο. Έχει ιταλικό αναγεννησιακό ρυθμό και χρειάστηκαν δύο χρόνια να ολοκληρωθεί με την κατασκευή να ξεκινά το 1600μΧ. Για να κτιστεί χρησιμοποιήθηκε λευκός ασβεστόλιθος. Προσέξτε τη διακόσμηση με τα πολλά γλυπτά τα περισσότερα από τα οποία παριστάνουν λυπημένα ή θυμωμένα πρόσωπα με μοναχά ένα πρόσωπο να χαμογελάει.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Zaccaria διαφορετικά εάν έχετε δικό σας πλεούμενο ζητήστε να περάσετε από κάτω!


Άγιος Μάρκος

Ο αρχικός ναός είχε κτιστεί μέσα στο σύμπλεγμα του παλατιού του Δόγη το 828 και είχε σκοπό να στεγάσει τα λείψανα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή τα οποία υποτίθεται ότι Ενετοί έμποροι έκλεψαν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μερικά χρόνια νωρίτερα. Η εκκλησία κάηκε το 976 και κτίσθηκε δύο φορές με την τελευταία το 1063. Εκείνη την εποχή η δύναμη της Βενετίας αυξανόταν και ο νέος ναός καθαγιάστηκε το 1094. Η βασιλική αυτή έγινε σύμβολο της δύναμης και του πλούτου και υπηρετούσε ως το προσωπικό παρεκκλήσι του Δόγη μέχρι το 1807 όπου έγινε ο καθεδρικός της πόλης. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής στο κόσμο και είναι πασίγνωστη για τα μνημειώδη μωσαϊκά της. Το χαϊδευτικό της είναι Chieza d’ Oro (εκκλησία από χρυσό). H μίξη της Ανατολικής και Δυτικής αρχιτεκτονικής στο στυλ του ναού έχει ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό ρυθμό συνηθισμένο για την πόλη της Βενετίας.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Marco.


Scuola Grande Di San Rocco

Το Scuola Grande di San Rocco είναι ένα υπέροχο κτήριο κληρονομιάς και ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Βενετία , αρχικά χτισμένο για φιλανθρωπικό γραφείο. Είναι κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο με απαλή εσωτερική διακόσμηση και αποτελείται από μια μεγάλη είσοδο, μερικές αίθουσες και μια άψογα βαμμένη οροφή. Το Scuola Grande di San Rocco φημίζεται για το ότι διαθέτει πολλά δημοφιλή έργα τέχνης από διάσημους καλλιτέχνες όπως το Tintoretto. Οι τοίχοι της άνω αίθουσας απεικονίζουν σκηνές από την Καινή Διαθήκη. Θα πρέπει να είναι στη λίστα σας κατά την εξερεύνηση της Βενετίας !

Μην χάσετε: Η δόξα του Αγίου Ροχ, ο Χριστός πριν από τον Πιλάτο, το Ecce Homo και η Σταύρωση από τον Sala dell'Albergo

Ώρες λειτουργίας: 9:30 π.μ. - 5:30 μ.μ.


Gallerie Dell'Accademia

Αυτή είναι μια από τις πιο διάσημες γκαλερί τέχνης και πρέπει να δείτε μέρη στη Βενετία , γνωστή για μια πλούσια συλλογή από βενετσιάνικους πίνακες. Οι πίνακες είναι διατεταγμένοι χρονολογικά έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κατανοήσει την εξέλιξη των μορφών τέχνης της μεσαιωνικής περιόδου.

Μην χάσετε: Έργα Bellini, Carpaccio, Giorgione, Veronese, Tintoretto και Tiziano. Μερικά από τα αριστουργήματα που πρέπει να δείτε είναι οι David and Slaves του Michelangelo, Rape of the Sabines, Cassoni Adimari και Jacopo di Cione.

Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 7:15 μ.μ. όλες τις ημέρες εκτός Δευτέρας. Η γκαλερί είναι ανοιχτή από τις 10 π.μ. - 2 μ.μ. τη Δευτέρα.


Παλάτι του Δόγη

Το καταπληκτικό αυτό παλάτι είναι από τα πιο σημαντικά κτίρια της Βενετίας. Ήταν το κέντρο της δύναμης όπου οι Βενετιανή δημοκρατία έλαμψε. Τα σχέδια για το παλάτι του Δόγη έγιναν από το Φίλιππο Καλεντάριο (ο οποίος αργότερα εκτελέστηκε για προδοσία το 1385). Εξ αιτίας του θανάτου του Καλεντάριο το παλάτι κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις. Η ανατολική πτέρυγα κατασκευάστηκε μεταξύ του 1301-1340 και η δυτική πτέρυγα που κοιτάει προς την piazzeta χρειάστηκε ακόμα 110 χρόνια για να ολοκληρωθεί το 1450. Το αρχιτεκτονικό στυλ γενικά αναφέρεται ως Βενετιανό Γοτθικό το οποίο ερμηνεύει ένα Γοτθικό ρυθμό με βυζαντινές επηρροές. Η άποψη του παλατιού δίνει μία ανάλαφρη αρχιτεκτονική δομή φιλική προς τον επισκέπτη και παράλληλα κάνει μία ισχυρή δήλωση για τη δύναμη αυτής της πολιτείας η οποία δεν χρειάζονταν να έχει ένα οχυρωμένο κάστρο όπως η εφάμιλλα πλούσιες πόλεις της εποχής. Η διακόσμηση του κτιρίου είναι γεμάτη με ιστορικές και βιβλικές σκηνές. Δύο από τις στήλες που βρίσκονται προς την piazzeta είναι βαμμένες κόκκινες για σηματοδοτούν το σημείο που ανακοινώνονται οι δημόσιες εκτελέσεις. Μία αλληγορική φιγούρα της δικαιοσύνης στολίζει την κορυφή της μίας κόκκινης στήλης ενώ πολλές άλλες φιγούρες μπορείτε να θαυμάσετε στο παλάτι. Στην ίδια άποψη του κτιρίου βρίσκεται η porta della carta η οποία είναι η κύρια είσοδος για το παλάτι. Η πύλη αυτή οδηγούσε κατ΄ευθείαν στην αυλή και ήταν το σημείο που κοινοποιούνταν όλες οι αποφάσεις στους πολίτες της Βενετίας. Αυτή η πύλη με τη βυζαντινή διακόσμηση σχεδιάστηκε από τον Βαρθολομαίο Bon το 1438. Στο εσωτερικό του παλατιού μετά την είσοδο θα βρεθείτε στην εσωτερική αυλή στην οποία μια μεγάλη σκάλα, γνωστή και ως σκάλα των γιγάντων, θα σας οδηγήσει στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Δόγη. Η σκάλα διακοσμείται εκατέρωθεν από δύο τεράστια αγάλματα του Άρη και του Ποσειδώνια. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν τα γραφεία της καγκελαρίας ενώ στον δεύτερο όροφο ήταν τα διαμερίσματα του Δόγη. Στο 3ο επίπεδο ήταν η σάλα del Kolledio όπου ο Δόγης συναντούσε τους ξένους αντιπροσώπους Επίσης σ΄αυτήν την αίθουσα υπάρχουν όλα τα πορτρέτα των Δόγηδων της Βενετίας εκτός ενός που ατίμασε τον εαυτό του που δοκίμασε να κάνει πραξικόπημα. Η μεγάλη αίθουσα του συμβουλίου βρίσκεται στον 2ο όροφο και είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο μέσα στο παλάτι. Σ΄αυτήν την αίθουσα συναντιόταν η αριστοκρατία της Βενετίας που συνολικά αριθμούσαν τα 1.000 άτομα. Η αίθουσα κοσμείται από το έργο ο Παράδεισος του Tintoreto μία καταπληκτική τοιχογραφία που ολοκληρώθηκε το 1577. Τέλος στο υπόγειο βρισκόταν αρκετά κελιά όπου γινόταν η κράτηση όσων επρόκειτο να δικαστούν. Όταν κατασκευάστηκε μια νέα φυλακή στην άλλη πλευρά του καναλιού Rio de palazzio, τα κελιά αυτά σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται. Η νέα φυλακή ενώθηκε με το παλάτι με την διάσημη «Γέφυρα των στεναγμών».

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Marco.


Chiesa Della Madonna Dell'Orto

Η Εκκλησία της Madonna dell'Orto είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στη Βενετία . Χτίστηκε τον 14ο αιώνα και αφιερώθηκε στον Άγιο Χριστόφορο Μάρτυρα. Η εκκλησία φαίνεται πανέμορφη με τις κατασκευές από τούβλα, τα παράθυρα με σκελετούς και τριανταφυλλιές, εκπληκτικές καμάρες, γεωμετρικά θέματα και μαρμάρινες κολόνες.

Μην χάσετε: Γλυπτό της Μαντόνας με παιδί, Altarpiece του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή με τους Αγίους Πέτρου, Μνημείο του Gerolamo Cavazza και Μαρτύριο του Αγίου Lorenzo από τον Daniel van den Dyck

Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 5 μ.μ.

Χρεώσεις: 2,50 €


Πλατεία του Αγίου Μάρκου

Η κύρια πλατεία της πόλης είναι γεμάτη ιστορία και περιτριγυρίζεται από κτίρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής. Αρκετά από τα αξιοθέατα της Βενετίας βρίσκονται εδώ και έτσι η πλατεία είναι συχνά περιτριγυρισμένη από τουρίστες. Κτίστηκε τον 9ο αιώνα ως μια μικρή πλατεία και στολίστηκε με δέντρα μπροστά από τον αρχικό Άγιο Μάρκο ο οποίος ήταν μέρος του παλατιού του Δόγη μέχρι ο ναός καθαγιάστηκε το 1094. Η πλατεία χωρίστηκε από το παλάτι με ένα μικρό κανάλι το Ρίο Μπατάριο. Καθώς είχε αρχίσει να γίνεται ένα μικρό σημείο συναντήσεων η πλατεία επεκτάθηκε το 1174. Η πλατεία έγινε πλακόστρωτο το 1227 σε κατιχθυάκανθα διάταξη. Το 1735 τα τούβλα αντικαταστάθηκαν από φυσική πέτρα και μία πιο πολύπλοκη διάταξη σύμφωνα με το σχέδιο του αρχιτέκτονα Ανδρέα Τυράλη. Ο σχεδιασμός προέβλεπε και τις τοποθεσίες που οι έμποροι μπορούσαν να στήσουν τους πάγκους τους. Η πλατεία είναι η μόνη του φέρει το όνομα Piazza καθώς όλες οι άλλες αναφέρονται ως Campi. Αυτό που θα σας τραβήξει την προσοχή θα είναι σίγουρα ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκο, μία εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 15ου αιώνα. Στην πλατεία θα βρείτε και κτίρια της κυβέρνησης της Βενετίας καθώς και τα μουσεία αρχαιολογίας καθώς και τη κεντρική βιβλιοθήκη. Μεταξύ του παλατιού του Δόγη και τη βιβλιοθήκης βρίσκεται η Πιάτσα Σαν Μάρκο που είναι μια μικρή πλατεία γνωστή για τις δύο στήλες της που στήθηκαν από τους κατοίκους για να τιμήσουν τους προστάτες αγίους της πόλης, Άγιο Μάρκο και Άγιο Θεόδωρο της Αμασέας. Στην μικρή αυτή πλατεία γινόταν επίσης και οι εκτελέσεις μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου εκτός από τουρίστες πλημμυρίζει και από περιστέρια. Τα πτηνά αυτά αποτελούσαν πρόβλημα για τους κατοίκους και μόλις τώρα περάστηκε νόμος που απαγορεύει τη σίτισή τους. Τα περιστέρια έχουν προκαλέσει αρκετή ζημιά στα ευαίσθητα μωσαϊκά του ναού του Αγίου Μάρκου και των άλλων ναών της πλατείας. Αρκετές προσπάθειες έγιναν για να ελεγχθεί ο πληθυσμός των περιστεριών χωρίς αποτελέσματα.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Marco.


Ca 'Rezzonico

Το Ca 'Rezzonico είναι ένα δημόσιο μουσείο που βρίσκεται στην όχθη του Μεγάλου Κανάλι και ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Βενετία . Αυτό είναι ένα από τα 11 μουσεία που διαχειρίζεται η αρχή Fondazione Musei Civici di Venezia και διαθέτει εξαιρετικές συλλογές ζωγραφικής και γλυπτών, συμπεριλαμβανομένων αριστουργημάτων των Titian, Mantegna, Van Dyck, Tullio Lombardo και Bernini. Το μουσείο μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για την θαυμάσια συλλογή του από βενετσιάνικα γυαλικά και έπιπλα vintage.

Μην χάσετε: Διάσημο έργο του The Allegory of Merit, η εικόνα που δείχνει την οικογένεια Barbarigo, Throne Room και σαλόνι Chinoiserie

Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 5 μ.μ.

Χρεώσεις: 30€


Θέατρο Λα Φενίτσε

Το Teatro La Fenice είναι μια όπερα της Βενετίας και πολλά δημοφιλή ιταλικά θέατρα έχουν παρουσιαστεί εδώ. Η αρχιτεκτονική του γοητεία το καθιστά ένα από τα πιο όμορφα και πρέπει να επισκεφθείτε μέρη στη Βενετία . Η La Fenice έχει φιλοξενήσει πολλές διάσημες πρεμιέρες και παραστάσεις διάσημων συνθετών όπως οι Rossini, Bellini, Donizetti και Verdi. Η κατασκευή καταστράφηκε από επεισόδια πυρκαγιάς τρεις φορές, αλλά πάντα ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε στην αρχική του δόξα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Teatro La Fenice είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς στη Βενετία.

Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 6 μ.μ.

Χρεώσεις: 20€ 


Ενετικό Γκέτο 

Στη συνέχεια στη λίστα με τα καταπληκτικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στη Βενετία βρίσκεται το Ενετικό Γκέτο. Ιδρύθηκε το 1516 και σηματοδοτεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή ιστορικά σημεία της Βενετίας. Χρονολογείται ως το πρώτο γκέτο στην πόλη. Το μέρος αυτό κρατάει πλέον ένα ευρύ φάσμα δημοφιλών Εβραίων κατοίκων και ολόκληρος ο δρόμος και η τοποθεσία διεισδύονται από Εβραίους παντού.

Μην χάσετε: Εξερευνήστε τα κτίρια και ολόκληρο το δρόμο για να ρίξετε μια ματιά στον εβραϊκό τρόπο ζωής στη Βενετία.


Σάντα Μαρία Γκλοριόζα ντέι Φράρι

Ένα άλλο όνομα στα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Βενετίας είναι η Santa Maria Gloriosa dei Frari, μια εκπληκτική γοτθική εκκλησία των Φραγκισκανών. Το παρεκκλήσι, η πρόσοψη και οι εσωτερικοί χώροι φαίνονται νηφάλια, καλλιτεχνικά και γοητευτικά. Εκτός αυτού, η εκκλησία εμφανίζει μερικά διάσημα ιστορικά έργα ζωγραφικής, φιγούρες και γλυπτά από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της Αναγέννησης. Αναμφισβήτητα, αυτό είναι ένα από τα αξιοσημείωτα τουριστικά μέρη στη Βενετία.

Μην χάσετε: Ξύλινο άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή από τον γλύπτη της Φλωρεντίας Ντονάτελο, τη Μαντόνα και το Παιδί ενθουσιασμένοι με τους τέσσερις αγίους του Τζιοβάνι Μπελίνι, τη Χορωδία των Μοναχών του Μάρκο Κοζί, μια ζωγραφική του βωμού της Assunta από τον Τιτιάν

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. - 5:30 μ.μ.

Χρεώσεις: 3€


Εβραϊκό Μουσείο

Το Εβραϊκό Μουσείο είναι ένας από τους αξιοσημείωτους τουριστικούς προορισμούς και διάσημα αξιοθέατα στη Βενετία . Ιδρύθηκε από την Εβραϊκή Κοινότητα της Βενετίας και βρίσκεται στο Campo του Ghetto Novo. Το μουσείο παρουσιάζει πολύτιμα αντικείμενα από κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρυσοχόους και χαλκουργούς μαζί με αρχαία βιβλία και χειρόγραφα που απεικονίζουν αστικές και θρησκευτικές ζωές της κοινότητας.

Μην χάσετε: Alef - το βιβλιοπωλείο - και το αρχείο βιβλιοθήκης

Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 7 μ.μ. από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο & 10 π.μ. - 5:30 μ.μ. από Οκτώβριο έως Μάιο

Χρεώσεις: 4€


Γέφυρα Ριάλτο

Ενώνει τις περιοχές του Σαν Πόλο και Σαν Μάρκο πάνω από το εκατέρωθεν του μεγάλου καναλιού στην καρδιά της πόλης. Κάποτε ήταν πλημμυρισμένη από εμπόρους και σήμερα πλημμυρίζεται από τουρίστες. Είναι μάλλον η πιο δημοφιλής γέφυρα της Βενετίας. Ολοκληρώθηκε το 1591 και για 300 χρόνια ήταν ο μόνος τρόπος για να διασχίσεις το Κανάλ Γκράντε με τα πόδια. Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της εποχής συμπεριλαμβανομένου και του Μιχαήλ Άγγελου ήταν υποψήφιοι για το σχεδιασμό της γέφυρας αλλά τελικά η τιμή έγινε στον Antony Da Ponte που το όνομα του στην κυριολεξία μεταφράζεται ο Αντώνιος της Γέφυρας. Στη διάρκεια των τριών χρόνων που χρειάστηκε για να κτιστεί οι έμποροι δυσαρεστήθηκαν πάρα πολύ καθώς έπρεπε να μεταφέρουν τα εμπορεύματα με βάρκες αλλά το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό καθώς ήταν η πιο ωραία και πιο διάσημη από τις 4 του Κανάλ Γκράντε. Επειδή θεωρείται κορυφαίο αξιοθέατο η γέφυρα Ριάλτο συμπεριλαμβάνεται πάντα στις ξεναγήσεις της πόλης και μπορείτε να τη φωτογραφήσετε όταν θα κάνετε τη βόλτα με το vaporetto στο Κανάλ Γκράντε.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο Rialto.


Ca' d'Oro (Palazzo Santa Sofia)

Το Ca' d’Oro είναι από τα πιο κομψά κτίρια που έχει το Κανάλ Γκράντε. Το 1420 ο εύπορος πολίτης Marino Kontarini αποφάσισε να κτίσει το πιο λαμπρό palazzo στη Βενετία. Το σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Giovanni Bon με το γιο του Bartolomeo. Οι Βon ήταν πολύ γνωστοί αρχιτέκτονες του παλατιού του Δόγη και της Porta Della Carta. Το κτίριο προπληρώθηκε το 1330 και είναι βενετικού γοτθικού στυλ. Το συγκεκριμένο σχέδιο όμως μιμείται τη βυζαντινή αρχιτεκτονική και τη Μαυριτανική. Η άποψη του που βρίσκεται πάνω στο Κανάλ Γκράντε το κάνει ένα από τα πιο φωτογραφημένα κτίρια της πόλης. Το χαϊδευτικό Ca' d’Oro που σημαίνει «σπίτι από χρυσό» του δόθηκε καθώς για τη διακόσμηση του χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως: φύλλα χρυσού, ουλτραμαρίνη και άλικο χρώμα. Το ισόγειο περιβάλλεται από κολώνες και δίνει πρόσβαση από το κανάλι. Ο κύριος χώρος του σπιτιού με τα σαλόνια του palazzo βρίσκεται στον 1ο όροφο και διακοσμείται εξωτερικά με υπέροχες αψίδες. Στο μέσο του κτιρίου όπως και στα περισσότερα palazzo υπάρχει μία μικρή εσωτερική αυλή. Ωστόσο, μία μεταγενέστερη ιδιοκτήτρια του παλατιού, η μπαλαρίνα Maria Taglioni, κατάστρεψε τις σκάλες όπως και τα μπαλκόνια που κοιτούσαν προς την αυλή και επίσης πούλησε το ιστορικό πηγάδι και αφαίρεσε αρκετά μάρμαρα από το κτίριο. Ο τελευταίος ιδιώτης ιδιοκτήτης του palazzo ήταν ο βαρόνος Giorgio Franchetti ο οποίος διέσωσε το κτίριο από τη μανία αλλοίωσης που είχαν οι πρότεροι ιδιοκτήτες του και το 1922 το δώρισε στην πολιτεία της Βενετίας. Το εξωτερικό του κτιρίου ανακινήθηκε πρόσφατα και το πηγάδι ξαναπροστέθηκε στην αυλή. Το Ca΄ d’Oro σήμερα είναι ανοικτό προς το κοινό ως γκαλερί με την επωνυμία Franchetti και στεγάζει την αξιόλογη συλλογή τέχνης του βαρόνου που συμπεριλαμβάνει σπουδαίους βενετσιάνους και μη καλλιτέχνες.

Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο Ca' d'Oro.


Μεγάλο Κανάλι 

Το Μεγάλο Κανάλι (Canal Grande) γνωστό και ως καναλάτσο (canalazzo) είναι το κύριο κανάλι για τις μετακινήσεις. Ξεκινάει από τη λεκάνη του Αγίου Μάρκου και καταλήγει σε μια λίμνη κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αγίας Λουκίας. Έχει μήκος 3,8 χιλ και σχηματίζει με τη διαδρομή του το γράμμα S. Το πλάτος του κυμαίνεται από 30-90 μ. και έχει βάθος περίπου 5μ. Τα κτίρια κατά μήκος του καναλιού, περίπου 170 το σύνολο, έχουν κτιστεί μεταξύ του 13ου αι 18ου αιώνα τα περισσότερα οικοδομήθηκαν από πλούσιες οικογένειες της Βενετίας. Η κίνηση στο κανάλι συντελείται με ιδιωτικές βάρκες, από τα vaporetti (τα θαλάσσια λεωφορεία), θαλάσσια ταξί και τις διάσημες γόνδολες. Πιστεύεται ότι το Κανάλ Γκράντε ακολουθεί τη διαδρομή ενός αρχαίου ποταμού. Ένας από τους πρώτους οικισμούς άρχισε να αναπτύσσεται στο κανάλι στην ακτή της σημερινής γέφυρας Ριαλτο. Από τον 10ο αιώνα είχε γίνει το κέντρο για το εμπόριο προσφέροντας ένα ασφαλές λιμάνι. Εξ αιτίας αυτού κάποια από τα πρώτα σπίτια του καναλιού ανήκαν σε εμπόρους οι οποίοι ασχολούνταν με το θαλάσσιο εμπόριο. Από το 12ο και 13ο αιώνα τα σπίτια του καναλιού έγιναν πιο διακοσμημένα και συχνά ακολουθούσαν βυζαντινό στυλ. Το Βενετικό βυζαντινό αρχιτεκτονικό στυλ μπορείτε να βρείτε στο παλαιότερο κτίριο του καναλιού, το Ca’ da Mosto, το οποίο είναι ένα palazzo του 13ου αιώνα. Ο βενετικός γοτθικός αρχιτεκτονικός ρυθμός παρατηρείται στα μετέπειτα κτίρια του καναλιού το 15ου αιώνα με εξοχο παράδειγμα το καταπληκτικό Ca’ d’Oro (σπίτι από χρυσό). Τα κτίρια αναγεννησιακού και κλασσικού ρυθμού χτίστηκαν το 17ου αιώνα και τα κτίρια του 17ου αιώνα είναι σε στυλ μπαρόκ. Από τον 18ο αιώνα οι οικοδομήσεις στο Κανάλ Γκράντε έχουν σχεδόν σταματήσει. Παρόλα αυτά τους τελευταίους δύο αιώνες έχουν γίνει σημαντικές ανακαινίσεις για πολλά απ΄αυτά τα ιστορικά κτίρια. Ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσετε το Κανάλ Γκράντε είναι φυσικά να ταξιδέψετε με το vaporetto.

Πρόσβαση: Με το Vaporetto μπορείτε να ξεκινήσετε από τη στάση Ferrovia στη δυτική άκρη του καναλιού ή τη στάση San Marco Vallaressa από την ανατολική άκρη. Στο σύνολο του το κανάλι έχει 18 στάσεις.

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!