top-image

Η μικροσκοπική χώρα του Λουξεμβούργου βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία του Βελγίου, που συνδέεται με τις Βρυξέλλες με έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Καλύπτει λιγότερο από 1.650 τετραγωνικά χιλιόμετρα και στεγάζει περίπου 500.000 άτομα, αλλά είναι ένα σημαντικό πολιτικό κέντρο στην Ευρώπη λόγω της κεντρικής του τοποθεσίας.

Η Πόλη του Λουξεμβούργου φιλοξενεί πολλούς ευρωπαϊκούς πολιτικούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat και της Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιεί επίσης τις συνόδους του εδώ αρκετές φορές το χρόνο και περίπου 11.000 διεθνείς δημόσιοι υπάλληλοι διαμένουν εδώ ετησίως.

Η παλιά συνοικία της πρωτεύουσας έχει οριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO για τα πολλά ιστορικά κάστρα της. άψογα περιποιημένοι κήποι και φρούρια, συμπεριλαμβανομένων των τειχών της Corniche , τα οποία προσφέρουν εκπληκτική θέα στην Παλιά Συνοικία.

Play Video