top-image

Πινακοθήκη Μπρέρα ( Pinacoteca di Brera )

Η Πινακοθήκη της Μπρέρα  δημιουργήθηκε ως συνεπακόλουθο του εκπαιδευτικού-πολιτιστικού προγράμματος της Ακαδημίας της Μπρέρα,δεν είναι κάποια τεράστια και επιβλητική πινακοθήκη, έχει όμως μια από τις πλέον σημαντικές συλλογές κυρίως Ιταλικών έργων τέχνης  αριστουργήματα από τους Caravaggio, Raphael, Mantegna, Hayez, Rembrandt και Tintoretto.

Η Πινακοθήκη στο ομώνυμο παλάτι που κτίστηκε τον 14ο αιώνα στη θέση μοναστηρίου το οποίο μετατράπηκε σε πινακοθήκη απο τον Μεγάλο Ναπολέοντα. Συστεγάζεται  μαζί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Μπρέρα , το Αστεροσκοπείο της Μπρέρα , τον Βοτανικό κήπο (Orto Botanico), το Λομβαρδικό Ίδρυμα Επιστημών και Γραμμάτων ( και την Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Αφού απολαύσετε την ομορφιά της τέχνης στην πινακοθήκη,  εξερευνήσετε μια από της ομορφότερες και ατμοσφαιρικότερες γειτονιές του Μιλάνου. Η πινακοθήκη βρίσκεται στην ομώνυμη γειτονιά, την Brera, η οποία διαθέτει πολλές γραφικές οδούς με χαριτωμένα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες.

Πρόσβαση: Από την στάση μετρό Montenapoleone (κίτρινη γραμμή 3) συνεχίστε  βορειοδυτικά επί της Via Borgonuovo για 300 μέτρα , στρίψτε αριστερά στην Via Fiori Oscuri και μετά δεξιά στην Via Brera.

Ιστοσελίδα: http://www.brera.beniculturali.it/